Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחותי קנתה לפני חודשיים פיג'ו 106 93' עם מנוע 1.1.

היא עשתה יישור קו רציני, אבל האוטו נכבה פתאום, ולפעמים הדלק לא מגיע טוב למנוע.

כשהיא הראתה לי את הפירוט של התיקונים, שמתי לב לכמה פריטים מוזרים.

-פילטר סולר

-שמן סולר

-פילטר אוויר ברלינגו/פרטנר

זה נראה לי קצת תמוה, ואמרתי לה שתלך ותסדר את האוטו ותשאל מה הבעיה שלהם.

היא הלכה, מסרה להם את האוטו, והם אמרו לה שיש בעיה בקרבורטור.

שוב, תמוה, כי האוטו הזה פועל עם הזרקה.

כרגע אני מתפוצץ מצחוק מהחובבניות שלהם, ואני אקח את האוטו למישהו שיודע מה הוא עושה, אז בני, תתכונן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה באמת יפה שהחליפו פילטר סולר ברכב בנזין :)

במקום לשלוח את אחותך לבד סע איתה לאותו המוסך ותן להם בראש במקום לשבת ולצחוק...

פורסם

לא חדש לנו שיש מוסכים חובבנים בארץ.

אם לא תפרט את שמו של המוסך, אחד מחברי הפורום עוד עלול בטעות לנסות ולהשתמש בשירותיו.

אגב, מודל 93 זה עדיין קרבורטור, למיטב ידיעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום לחבר,

ראשית לפני שאתה מתפרץ ומשמיץ תבדוק עובדות נוספות.

ייתכן שהקבלה שנמסרה לאחותך היא קבלה ששייכת לרכב אחר.

אני הייתי אצל רופא משפחה ובטעות מסרו לי מרשמים של פציינט אחר והטעות התגלתה רק על-ידי הרוקח.

קורה וצריך לבדוק.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא חדש לנו שיש מוסכים חובבנים בארץ.

אם לא תפרט את שמו של המוסך, אחד מחברי הפורום עוד עלול בטעות לנסות ולהשתמש בשירותיו.

אגב, מודל 93 זה עדיין קרבורטור, למיטב ידיעתי.

ואכן כמו תמיד צביקה צודק, ומודל 93 זה אמור להיות עם קרבורטור, ולא מערכת הזרקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום לחבר,

אני הייתי אצל רופא משפחה ובטעות מסרו לי מרשמים של פציינט אחר והטעות התגלתה רק על-ידי הרוקח.

קורה וצריך לבדוק.

:mm_yeah:

ובנוסף: יכול להיות שבסך הכל השתמשו במק"טים לא מדוייקים (במכוון) ע"מ להגיע לחיוב הרצוי.

בעניין הקרבורטור: סביר להניח שמדובר בהזרקה חד נקודתית שממש דומה לקרבורטור - אז או שהסבירו לאחותך (שיכול להיות לא מבינה הרבה ברכבים אז אמרו לה קרבורטור בשביל שתקבל מושג על מה מדובר) בצורה חובבנית או שבאמת אין להם מושג. אני מהמר על האופציה הראשונה מאחר ובישראל קיימת הזרקת דלק במכוניות "עממיות" כבר בערך 15 שנה כך שאין סיכוי שהם לא מודעים לעובדה שיש ברכב הזרקת דלק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ובנוסף: יכול להיות שבסך הכל השתמשו במק"טים לא מדוייקים (במכוון) ע"מ להגיע לחיוב הרצוי.

נו באמת, איציק. איזה מין תירוץ זה ?

אז שכבר יתנו חשבונית כזאת :

מק"ט --------------תאור-------------כמות------מחיר ליחידה---------------סכום

001 --- המון חלקים שהיה צריך. אל תשאל---15-----סביבות 100 ש"ח--------1500 ש"ח

005 --- וגם קרענו את התחת לחבר אותם לאוטו המעאפן שלך

-------------------------------------5-------250 ש"ח לשעה של ששון----- 1250 ש"ח

הנחת פורום----10%

תוספת אשכנזי ממושקף ---35%

:wink:

פורסם

לא צריך להגזים. ללובינסקי יש מנהג מוזר של חיוב שונה עבור אותו חלק בדיוק, רק בגלל שהוא שייך לרכב אחר.

אם ניקח מחיר עבור מותחן טיימינג ל-306 ולסקסו, למשל, ניתן יהיה להיווכח שמחיר המותחן לסקסו זול משמעותית, למרות שהמותחנים זהים.

לפיכך, יש מצב שהמוסך השתמש בחלקים זהים אך בעלי מק"ט שונה, רק כדי להוזיל עלויות.

בנוסף, קשה לי להאמין שאכן המוסך הצליח להתבלבל בין הזרקה לקרב'. ברכב עממי כמו ה-106 מודל 93 - בהחלט ייתכן שהזנת הדלק מבוססת קרב'.

שלא יהיו אי הבנות - בהחלט ייתכן שמדובר במוסך חרטטן ו/או רמאי, אבל מצד שני - ייתכן גם שמדובר בצדיק גדול שביקש לחסוך כסף ללקוח ע"י מכירת חלקים מתאימים אך זולים יותר.

עניין הסולר אכן נראה תמוה, אך עקבי (פילטר/שמן/פילטר דלק), ויש לבדוק אם לא חל בלבול עם רכב אחר (ברלינגו?).

לפני שמשמיצים - רצוי לבדוק מי צודק, ומכיוון שידיעותיו של מיודענו פותח השרשור מוגבלות משהו בנושא הטכני, בואו ניתן למוסך ליהנות מן הספק עד שלא יוכח אחרת.

פורסם

קודם כל, אני לא חושב שהם רמאים. אחותי תיקנה את הרכב במוסך של הקיבוץ שבו היא גרה, ושם גם תיקנתי את הרכב הקודם שלי.

לא נראה לי שהם מנסים לגנוב כסף, למרות שהכל יצא יותר יקר ממה שחשבנו.

העניין פה הוא החובבניות שלהם, כי הם מתעסקים בעיקר עם האימפרזות והאסטרות של הקיבוץ, ולא מכירים שום רכב אחר.

פורסם

מאחר ובישראל קיימת הזרקת דלק במכוניות "עממיות" כבר בערך 15 שנה כך שאין סיכוי שהם לא מודעים לעובדה שיש ברכב הזרקת דלק.

איציק

איציק, אל תהיה כל כך בטוח. בשנת 93' הכנסתי לאנצ'יה פריזמה למסך מורשה של לאנצ'יה לטיפול ומנהל המוסך שאל אותי איזו פיאט זו (מיותר לציין שלא נתתי לו לנגוע באוטו).

להשתמש במק"טים לא נכונים במטרה לשנות סכום בחשבון זה בניסוח עדין רמאות. שיקחו מה שמגיע להם על החלקים לפי מה שהחליפו בפועל ולא לפי מה שהם היו רוצים לקחת. אם יש להם בעיה עם המחירים שישנו את המחירים במחשב שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שלום לחבר,

קורה וצריך לבדוק.

צודק, טעות של פקידה בקבלה אינה מצביעה על חובבנות המוסך. אין קשר בין הדברים.

פרנקוס, חטט מעט בעברך, הוא אינו שונה משל כולנו. מידי פעם אנשים טועים, וגם אתה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...