Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איציק, אל תהיה כל כך בטוח. בשנת 93' הכנסתי לאנצ'יה פריזמה למסך מורשה של לאנצ'יה לטיפול ומנהל המוסך שאל אותי איזו פיאט זו (מיותר לציין שלא נתתי לו לנגוע באוטו).

להשתמש במק"טים לא נכונים במטרה לשנות סכום בחשבון זה בניסוח עדין רמאות. שיקחו מה שמגיע להם על החלקים לפי מה שהחליפו בפועל ולא לפי מה שהם היו רוצים לקחת. אם יש להם בעיה עם המחירים שישנו את המחירים במחשב שלהם.

שי,

בעבר גם לי היתה לנצ'יה (בטא).

משאבת המים היתה מתקלקלת די מהיר והחלק היה יקר מאוד במוסך לנצ'יה. החלק אפילו עלה יותר מהעבודה.

יום אחד אמר לי חבר שמק"ט היצרן של משאבת מים לנצי'ה ומק"ט היצרן של משאבת מים פיאט 132 הוא אותו מק"ט ושאבדוק במוסך פיאט כמה עולה.

אז (לפני 25 שנה) היה הבדל בין מק"ט יצרן למק"ט יבואן- והיו מסתכלים במיקרופיש לתרגם מק"ט יצרן למ"קט מקומי. וכך חלק עם אותו מק"ט יצרן היה יכול לקבל מק"ט מקומי שונה אצל יבואן שונה.

בדקתי, עלה כ- 40 אחוז לעומת מוסך לנצ'יה. מיד קניתי ומאז החלפתי לבד כי אז כבר יצא שהחיסכון משמעותי וחבל להשקיע גם על עבודה במוסך.

מסתבר שגם המוסכניקים העירוניים ידעו זאת, ומי שידע על זהות החלקים רק הרוויח, מי שלא ידע שילם מחירון מלא.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מציע שידידנו פותח השרשור ישאל במוסך לפשר החיוב. כפי שהוסבר, לא תמיד המוסך משתמש בחלק הייעודי לרכב עפ"י המק"ט, ולא תמיד זה נעשה לרעת הלקוח. בואו נשמע את הסברי המוסך לפני שמשגרים חללית מאויישת למאדים.

פורסם

שמר, גם אם השתמשו בחלק עם מק"ט שונה מן הראווי שיציינו בדיוק מה עשו.

הפירוט חשוב לא כדי לבדוק את המחירים אלא לצורך מעקב מה בדיוק נעשה באוטו. כשהוא יבוא למוסך אחר שינסה לפענח מה עשו יהיה לו קשה מאוד להבין מה זה שמן סולר (מן הסתם כי אין חיה כזו) ואיזה פילטר בדיוק החליפו.

הבעיה מבחינתי היא לא החיוב כי זה דבר שיכולים להכניס לו גם בלי לשנות מק"טים אלא המעקב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני באופן אישי לא הולך להתעסק עם כל העניין הזה, כי זה האוטו של אחותי, ויש לה את השגעונות שלה. אני לא נוגע בו מבחינה מכאנית כדי לפתור את עצמי מהאשמות אחר כך.

רק רציתי לציין את ההתנהלות של המוסך (וזאת לא הפעם הראשונה שהם עושים את זה) ולא לבקש ייעוץ. חלק מהבעייה היא שיש להם מנהל חדש, שאפילו יותר גרוע מהקודם.

הם גם פירקו באוטו את האור בפנים (ממש ריסקו אותו) כדי להגיע לאנטנה, עשו משהו מוזר עם הקודן, החזירו את האוטו מטונף, וגם לקח להם שבועיים. חוץ מזה, הבעיה המקורית שבגללה האוטו הגיע אליהם לא נפתרה, אבל אחותי נפטרה מ2500 שקל.

פורסם

"ואני אקח את האוטו למישהו שיודע מה הוא עושה".

"אני באופן אישי לא הולך להתעסק עם כל העניין הזה, כי זה האוטו של אחותי, ויש לה את השגעונות שלה."

סליחה על ההערה, אבל אתה כותב דבר והיפוכו. נראה שאתה די מבולבל מהעניין. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מה שהתכוונתי זה שאני לא הולך להתמודד מול המוסך ההוא.

אני כן אקח את האוטו למוסכניק אחר אם הם לא פותרים את הבעיה.

המטרה של השרשור הזה הייתה לצחוק על החובבניות הסדרתית של המוסך ההוא, ולא להפוך את זה להאשמות נגדי.

בכל אופן, אחותי הודיעה לי שחברה שלה השתמשה באוטו והכניסה את הקוד בצורה שגויה יותר מדי פעמים, ככה שיש בעיה חדשה.

פורסם
ממתינים בין 5-10 דקות ואז ניתן להכניס את הקוד של הקודן שוב פעם.

מרק, לפי מה שיוסי כתב בחתימה שלו, הוא מכניס משהו אחר במקום הקוד של הקודן, לכן האוטו לא מניע. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...