Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הקפיצות הקטנות של הספידומטר די עיצבנו אותי, אבחנתי את הבעיה בחיבור של הכבל לספידומטר עצמו.

הבעיה היא שהחלק העליון של הכבל יוצא דרך קיר האש, ועובר מאחורי לוח שעונים דרך תושבת מתכתית שבה אין מספיק מקום להעביר את היד, ולא מגיעים לקיר האש עם היד.

האם יש דרך להעביר את הכבל החדש ללא פירוק הדשבורד? (לפרק מערכת, אולי)

תודה.

פורסם
אתה מוכרח לפרק את הלו"ש.

אביחי

אני לא הייתי ממליץ, כי במקרה שתרצה למכור אותו, אם יראו כי אתה פתחת את לוח השעונים, יחשבו שסובבת את מד הקילומטראג', ולא יקנו, או שבמקרה טוב יותר יורידו לך במחיר, רק בגלל חשד.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
אני לא הייתי ממליץ, כי במקרה שתרצה למכור אותו, אם יראו כי אתה פתחת את לוח השעונים, יחשבו שסובבת את מד הקילומטראג', ולא יקנו, או שבמקרה טוב יותר יורידו לך במחיר, רק בגלל חשד.

לא רלוונטי לרכב, שהדגם היקר ביותר שלו שווה היום 20K.

לפותח השרשור. משתמש בשם לב [LEV_P] ביצע את ההחלפה ותעד אותה בתמונות.

אני סקפטי לגבי תוצאות ההחלפה.

פורסם

מחזק את אביעד (20NM שלב I , 30 מעלות שלב II).

הבעייה נובעת לא פעם מהחילזון שבתוך הספידומטר, או מגלגל השיניים בגיר.

שווה לבדוק את אפשרות הח' הכבל קומפלט מהגיר (אם צריך). אם אתה מהמרכז, ממליץ לגשת ל"המחוון ספידומטרים" ברח' הפלד בחולון. עלות כבל+עבודה אצלם זהה בערך לעלות 2 חלקי הכבל המקורי ללא עבודה (הם מייצרים במקום).

חוץ מזה, אדון איש המוסך - איך בדיוק אתה יכול לעלות על פתיחת ספידומטר? וגם אם כן - לעולם אין תקלות ? בקיצור - בלבול מוח.

פורסם

התחרבש לך החיזוק, שמר, בגלל בעיות כיווניות עברית-אנגלית... :lol:

תודה לעונים. אוסיף פירוט, כדי שיהיה אפשר לאמת\לפסול את האבחנה שלי.

הספידומטר הקודם רקד, רעידות עד 80 קמ"ש, הכי חזקות בסביבות 50 קמ"ש. אחרי זמן מה, התחיל לזייף את המהירות (לא מוריד אותה מייד כשהסל"ד מתחיל ליפול). החלפתי את לוח השעונים, והעברתי מד חום ומד סל"ד מהלוח הישן לחדש (ראיתי שבחדש הם מזייפים קצת).

ה"עיכוב" בתצוגה נעלם, הרעידות המשיכו. פירקתי ספידומטר ונסעתי בלי, הסתכלתי על הסופית של הכבל וראיתי שהמוט היוצא לא ממורכז - מסתובב חלק ואחיד, אבל "בועט" לצדדים. שמתי קצת טפלון כדי להדק חופשים של הסופית (המוט) בתוך שקע הספידומטר, המצב נהיה הרבה יותר גרוע. הוצאתי את הטפלון, ואז ראיתי שיש קשר בין איך שאני שם את הסופית של הכבל (התפס הוא עגול, אבל אפשר לגרום לו להיתפס בגלל חיכוך בזויות שונות), לבין הרעידות.

חשבתי לעשות עוד ניסוי, לפרק את הכבל באמצע ולהניע את החלק העליון בעזרת מברגה. אם ירקוד - התקלה תהיה ברורה. האם צודק?

תודה על ההמלצה, אם הבעיה היא הבאמת בכבל - אשתמש בה.

ואכן, אין קשר בין פירוק לוח השעונים לפירוק כל הדשבורד. כמו שאפשר להבין, הלוח לא רק פורק כמה פעמים, אלא גם הוחלף, ומה, לא מחליפים נורות שרופות בו אף פעם "מחשד"?

ואת העגלה אני לא מוכר בעתיד הנראה לעין. אחלה אוטו, למה לי?

פורסם
שאלה: האים ניסית לשמן את הכבל?

כן, שכחתי לגמרי לציין את זה. אחרי שימון של החלק התחתון שום דבר לא השתנה, גם אחרי שימון של החלק העליון בצידו התחתון, אחרי שימון התקע שמתחבר לספידומטר הקפיצות פחתו, אך לא לגמרי.

• תוכן חדש...