Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה שמתי לב שישנם קולות של זרימה לאחר כיבוי המזגן ברכב.

לוקח להם בערך 30 שניות להעלם מרגע הכיבוי של המזגן.

מישהו יכול לשפוך אור אודות הרעש המוזר?

תודה.

פורסם

במע' המזגן, בזמן פעולתו, יש אזורים עם לחצים שונים של הגז, גבוה ונמוך יותר.

בזמן כבוי המזגן יש עדיין זרימת גז במע' עד להשוואת הלחץ בכל המערכת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, מה שכתבת נכון. אבל בדרך כלל השוואת הלחץ לא אמורה להישמע לאחר כיבוי המזגן.

בקייץ שעבר החלפתי ללקוח מדחס בוולוו 840 כולל מייבש ושסתום קפילרי (צינורית באורך של כ-5 ס"מ שמכניסים לצינור הדחיסה סמוך לקיר האש בתא המנוע.) יש מעצור בתוך הצינור שמונע מהשסתום לברוח לכיוון המאייד. המזגן קירר מצויין אולם הוא חזר אלי, והתלונן על רעש חזק ומציק של זרימת גז לאחר כיבוי המזגן. למזלי הוא מכר את האוטו לאחר מכן, אבל אני לא עזבתי את העניין. בבירור שערכתי עם הספק ממנו קניתי את המדחס והחלקים, התברר שהוא שלח לי שסתום, לא של דגם המזגן הנ"ל.

לא ניתן בפועל לבדוק אם השסתום מתאים לדגם, לא היה כתוב עליו דבר.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

רפי ,ודוד, שניכם צודקים התופעה היא משסתום תקול או מחוסר גז. ונזכיר שהשסתום שדוד מדבר אליו הוא של מערכת הצפה.

יום טוב יצחק

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

תודה על התשובות.

זה הזמן "לגלות" כי אכן מורגשת ירידה בתפוקת הקירור. סיפור הרקע הוא תאונה לפני מספר חודשים שמעכה קלות את הפינה הימנית של הרכב (אזור הפנס) - ביקשתי מהמוסך את דף התיקונים, ובו, וגם בדף הפירוט שקיבלתי מהביטוח (מהשמאי) כתוב שיש "עבודות מזגן" ו-"מילוי גז".

האמת - לא ביררתי אז מדוע נגעו במזגן ובגז, אבל נראה לי שכרגע יש מחסור בגז, אך אני חושש שאולי בכלל מדובר

בבעיה גדולה יותר, אך בפועל עברו כ-5 חודשים מאז התיקון ולכן אינני יודע האם למלא גז ב-150 ש"ח ולגלות שאולי יש בכלל בעיה.

האם יהיה לגיטימי לגשת למוסך שביצע את התיקון (שוב, מדובר בתיקון באמצעות הביטוח) ולדרוש מהם לתקן את מה ש"תוקן" ?

אציין כי בקיץ האחרון המזגן עבד בצורה תקינה לחלוטין.

תודה לעונים.

פורסם

אחריות על תיקוני רכב הנה מינימום 3 חודשים ובמקרה של התנדפות גז בודאי שאין לך יותר אחריות על זה.

אם תתגלה דליפת גז ממקום שתוקן לא טוב בתאונה, אז אולי תוכל לדרוש תיקון חוזר עבור זאת.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...