Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אוטוטו אני מחליף רכב ומתלבט בין 3 : סניק / מזדה 5 / טויוטה פריוס

המזדה מקבלת ביקורות טובות

הטויוטה היא היברידית, חסכונית ועתידנית - מעניינת אותי

הסניק - טוב יש לי מגאן 2 דיזל ואני מרוצה ממנה מאד - אז הסניק זה עניין די טבעי (למרות שהיא מגיעה מאד לא מאובזרת)

כמו ששמתם לב - אני מחפש משפחתית הצ'בק

אהה... כן שכחתי, מישהו יודע עם הסניק קיימת בגרסת אוטומט דיזל ?

תודה

זוזו

פורסם

הסניק לא משווקת בישראל בגרסת דיזל כלל. ואני מסכים איתך שזה מצער - אבל ככה זה בקרסו.

לטעמי, אם אהבת את המגאן, הסניק תהיה התקדמות טבעית. היא לא פחות נוחה, יותר מרווחת

ומאוד נעימה לנוסעים. יתרון משמעותי שלה על ה-5 הוא בקרת היציבות התקנית, מערכת חשובה

למי שמסיע את המשפחה שלו במכונית לעיתים תכופות.

לזכות ה-5 ניתן לציין שני מושבים נוספים, אלא שזוג המושבים האחוריים והמושב המרכזי בספסל האמצעי,

לא ממש ראויים למבוגרים. בסניק יוכלו לשבת חמישה בנוחות יחסית. ל-5 ביצועים עדיפים, והיא מעט ספורטיבית

בהשוואה לסניק, אבל המחיר הוא בנוחות.

לדעתי, ה-5 נפסלת כמובילת נוסעים בגלל היעדר ESP. נכון שאפשר בלי - אבל אם לאלטרנטיבות יש, למה להתפשר

דווקא בנושא הבטיחות?

הפריוס היא אלטרנטיבה מעניינת בגלל שהיא מזהמת פחות ותהיה חסכונית יותר - במיוחד אם מרבית

הנסיעות הן עירוניות. עם זאת, היא נטולת תאי אחסון ולא מאד שימושית, וגם הנוחות רק סבירה.

לזכותה ניתן לציין מערכת בקרת יציבות ואת מערכת הכלאיים שלה - גימיק חביב וייחודי.

לטעמי, הבחירה צריכה להיות בין הפריוס לסניק. אישית הייתי בוחר בסניק, אבל זה תלוי בכמות הנסיעות שלך

וברצון לגוון אחרי המגאן.

פורסם
לזכות ה-5 ניתן לציין שני מושבים נוספים, אלא שזוג המושבים האחוריים והמושב המרכזי בספסל האמצעי, לא ממש ראויים למבוגרים.

אני חולק לחלוטין על דעתך לגבי זוג המושבים האחוריים של ה-5 - אין שום בעייה למבוגר בגודל מלא לשבת שם, גם בנסיעה לאילת (וזה מנסיון - ראה כאן).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אוקיי...

נראה די ברור מבחינת נתונים אך לא מבחינת דיעות

המזדה 5 - קיימת רק בגרסת 7 מושבים - אין דיזל - מקבלת ביקורות טובות

הטויוטה- 5 מושבים ,אין דיזל , היברידית, חסכונית,

סניק - 5 מושבים, כבר לא חדשנית, אין גרסת דיזל, מקבלת ביקורות פחות טובות מהמצופה

כמו ששמתם לב, אני מחפש מיקרוואן ולא ואן (משפחה של 4)

לכן המזדה קצת גדולה עליי.

אם יש לכם אלטרנטיבות למיקוואנים עם סטייל במקום הפריוס והסניק, אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

כבעלים חדשים וגאים של פיקאסו (משומשת אומנם..), ממליץ לך לגשת ולבדוק את הפיקאסו החדשה, יש גם גירסא של 7 מקומות, וגם עם מנוע דיזל..

מיוחדת ויחודית בשוק הישראלי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני חולק לחלוטין על דעתך לגבי זוג המושבים האחוריים של ה-5 - אין שום בעייה למבוגר בגודל מלא לשבת שם, גם בנסיעה לאילת (וזה מנסיון - ראה כאן).

סליחה. אני חזרתי מאירוע באיזור המרכז, לחיפה, וישבתי במושב האחורי, הישיבה כל כך לא נוחה שהייתי צריך לשבת באלכסון (התחת במושב אחד והרגליים מצופפות בעברו של המושב השני) שלידי, אז לאט לך ואל תבלבל. לדעתי מתאים לילדים בני 2 עד 9 ומעבר לכך אל תנסו.

חוק = דבר שאין בו צורך כאשר בני האדם הם ישרים, ואין בו תועלת כאשר הם מושחתים (בנימין ד`יזרעלי, 1804-1881).

פורסם
ניסאן קשקאי?

אופציה מעניינת, אבל חשוב מאוד לבצע בה נסיעת מבחן ומשתי סיבות:

1. תיבה רציפה שלא כל אחד אוהב.

2. נוחות נסיעה בינונית בקושי.

לדעתי, גם התמחור שלה לא מבריק - היא לא מציעה שימושיות ומרווח של מיניוואן קומפקטי,

והגרסה הבסיסית (עם הנעה קדמית כמובן) לא מאוד מאובזרת.

פורסם
סליחה. אני חזרתי מאירוע באיזור המרכז, לחיפה, וישבתי במושב האחורי, הישיבה כל כך לא נוחה שהייתי צריך לשבת באלכסון (התחת במושב אחד והרגליים מצופפות בעברו של המושב השני) שלידי, אז לאט לך ואל תבלבל. לדעתי מתאים לילדים בני 2 עד 9 ומעבר לכך אל תנסו.

זכותך לטעון שאתה סבור שאני טועה, אבל תיזהר בנימוסיך לפני שאתה טוען שאני "מבלבל". יש לי את הרכב הזה שנתיים ועשיתי עליו רק 50,000 ק"מ, עם מיגוון של נוסעים וקונפיגורציות. כנראה שלא טרחת להזיז קימעה את המושב האמצעי ו/או אתה שחקן ציר במכבי. בכל מקרה, אני אומר בהזדמנות לשני החברים שלי שהם רק דימיינו שהיה להם נוח לשבת שם 3 שעות כל אחד - בעצם הם נורא סבלו, אבל לשיטתך הם מדחיקים את זה (ועוד פרט קטן - אחד 180 ס"מ והשני 185 ס"מ, ומשקל בהתאמה).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

בדיון אחר בפורום "בעניין: נסיעת מבחן בסקודה רומסטר" הנה הציטוטים.

מרווח מאוד...

פשוט במאזדה חשבו קודם כל על השוק היפני לפני כולם...

קשה להם עדיין להאמין שבני האדם חצו את ה1.75 מ' :-P

לאבי יש מזדה 5 בעבודה - היא די זריזה (בכל זאת 2.0),

אך המרווח פנים שלה לא מי יודע מה גדול

לפחות לא לאנשים גבוהים.

והנה ע"ז הגיב Koby

:shock: ... כנראה שיש לי דגם מיוחד של ה-5, מוארך ומוגבה.

אני 1.85, הבן הגדול שלי 1.86, אשתי גם לא בדיוק גמדה, והסעתי בשנתיים האחרונות מגוון של גורילות וג'ירפות אנושיות.

במילים אחרות - אני לא יודע על מה אתם מדברים.

בקיצור כולנו טועים,

אתה יודע מה, אולי אתה משוחד? (במובן הטוב של המילה)

חוק = דבר שאין בו צורך כאשר בני האדם הם ישרים, ואין בו תועלת כאשר הם מושחתים (בנימין ד`יזרעלי, 1804-1881).

פורסם
הפריוס היא אלטרנטיבה מעניינת בגלל שהיא מזהמת פחות ותהיה חסכונית יותר - במיוחד אם מרבית הנסיעות הן עירוניות. עם זאת, היא נטולת תאי אחסון ולא מאד שימושית- דווקא לרכב יש יחסית לרכב משפחתי די הרבה מקום. התא כפפות הכפול שיש בה (נפתח גם למעלה וגם למטה) הקונסולה המרכזית שיש בה גם די הרבה מקום והבגז' בהחלט מספיקים לדעתי לצרכי רוב המשפחות.

לטעמי, הבחירה צריכה להיות בין הפריוס לסניק. אישית הייתי בוחר בסניק, אבל זה תלוי בכמות הנסיעות שלך

וברצון לגוון אחרי המגאן. הפריוס בנוסף גם בעלת GPS מובנה (לא זכור לי יש את זה בסנייק) וגם נראת ממש חדשית ומושכת לעין משהו שלדעתי לא ניתן להגיד על הסיניק, ואם ישאלו אותי, הייתי הולך על הפיוס מבין השתיים

אני אישית לדעתי לא אדם כל כך גדול 1.76 ואני פשוט מנשק את האדמה בכל פעם שאני יוצא מהמושבים האחורים ב5! ואני רק יכול לרחם על האנשים שנסעו מאחורה לאילת איתך. אולי אני לא יודע על דרך מסוימת להזיז את המושבים יותר ממה שהזזתי כדי שעדיין אנשים יצליחו לשבת גם באמצע, אבל לי אישית היה ממש לא נוח לנסוע ברכב הנ"ל ונסעתי בו קצת יותר מפעם או פעמים, אפילו בכיון של הרבה יותר..(הכונה היא רק ל2 המושבים האחורים). פרט לכך המאזדה 5 רכב נהדר, נוחה לנסיעה ובאמת כמו שנאמר יחיסית זריזה לקטגוריה שלה.

לדעתי הבחירה שלך צריכה להיות בין ה5 לבין הפריוס, תחליט מה אתה מעדיף רכב של 7 מקומות או של 5, ועל זה תסתמך בבחירה שלך.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

גובהי 175 ס"מ והרגשתי בסדר גמור במושבים האחוריים ב-5.

אין לי נסיון עם מושב אחורי מלא ב-3 מבוגרים בגובה ממוצע אך כנוסע בודד הרגשתי לא רע יחסית (ישבתי כבר בטובות יותר במושב האחורי אבל במאזדה 5 הרגשתי נוח בצורה סבירה ומספקת)

סתם לידיעה (דוגמא):

ב-307SW שצברתי עליה מספר רב של שעות גם במושב האחורי יש קו גבול מעניין:

ישבנו מאחור במושב האחורי שלושה אנשים בגובה ממוצע של 175 והרגשנו נהדר.

בדרך חזרה מאילת ישבו שם שלושה אנשים גדולים יותר במסת הגוף והם התלוננו על נוחות נוראית.

מכאן אני משליך גם על ה-5,

במצבים מסוימים יכולים להיות 3 אנשים במושב האחורי שהנוחות תספק אותם ויכולים לשבת 3 אנשים אחרים שיטענו לצפיפות.

• תוכן חדש...