Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה הראשון, הנהגת שהחליטה לעלות מהשוליים לנתיב השמאלי היא פשוט סכנה לציבור! מטומטמים - לא חסר! יפה שהצלחת למנוע אסון!

במקרה השני - דעתך הוסחה. זה ממש לא תקין, אבל קורה לצערנו. את לא יודעת מה מנע מנהג האוטובוס להיכנס למפרץ, אולי עמד שם רכב או נוסע. הרשלנות היא שלך, לנהג האוטובוס לכל היותר - רשלנות תורמת.

אנא סעי בימין הכביש! למעט אם את מזהה סכנה בשול. אם את מזהה במחלף רכב שמנסה להשתלב - זו גם סיבה לפנות את הנתיב הימני, למעשה את יוצאת לעקיפה (אפילו לפני שהשתלב) וזה אחרי שוידאת שהנתיב משמאל פנוי, והפעלת איתות. יתר המקרים - שמרי על הימין!

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראה, אני יודעת שכוונותיך טובות, אך להגיד שזו רשלנות שלי זה אומר שזה בסדר שנהג אוטובוס יעצור על נתיב במקום להיכנס למפרץ חנייה ויסכן חיים של אנשים ואנחנו מדברים על כביש מהיר, לא סתם רחוב עירוני שאז נהג סביר רואה את הסכנה ממרחק וגם הסכנה היא לא סכנה אמיתית כי זה מהירות איטית. באותו מפרץ לא עמד שום רכב, יתכן ועמד שם נוסע אך זה תפקיד האוטובוס לסמן לנוסע שהוא לא יכול לעמוד שם ועליו לזוז הצידה. בוודאי באותה נקודה ספציפית שהתחנה עצמה באמצע כביש מהיר היא מסוכנת.

אני פעם קראתי איפושהו משהו מעניין שאמר שאינטיליגנציה זו גם יכולת לזהות סכנות (בלי קשר לאומץ מול פחדנות, פשוט יכולת להיות מסוגל להבין שמעשה מסוים הוא מסוכן). לא חסרים אנשים למשל שמחנים את הרכב לצד הכביש ופותחים את הדלת בכלל בלי להסתכל אם מגיע רכב. אני משוכנעת שכולם כאן זה קרה להם אלף פעם (שנאלצו לחמוק ברגע האחרון מאיזה אידיוט שפתח דלת). אני לא עושה זאת, לא בהכרח כי אני כזו מתחשבת בזולת, אלא כי כשאני מחנה לצד כביש יש לי מודעות שעלול לעבור שם רכב ולהוריד לי את הדלת במקרה הטוב ולהוריד אותי במקרה הפחות טוב. אז אני שומרת על עצמי ובודקת לפני פתיחת הדלת שאין רכב מגיע. לכן אני בדעה שבהרבה מקרים מדובר פשוט באנשים טיפשים.

אי אפשר אף פעם להיות בריכוז מלא של 100%. לי למשל אין דיבורית ברכב בכוונה כי שמתי לב שלשוחח בנייד תוך כדי נסיעה זה מסיח את דעתי ומסוכן. מצד שני תמיד יכול לקרות שאתה בדיוק מעביר תחנה ברדיו או מגביר את המזגן או כל דבר אחר, שלמרות שאתה מרוכז ועם עיניים על הכביש, עדיין 5%-10% ממחשבותיך עסוקות בפעולה אחרת.

פורסם

אצלי הגיעו מים עד נפש, קל וחומר כשאין אכיפה בתחום, לא נותר אלא לנסות להעלות מודעות אצל כל אחד ואחת, ובתקווה שמפה לאוזן אולי יקרה פה שינוי. נשמע נדוש אבל השינוי מתחיל בכם.

מודעות מתחילה בזמן שלומדים נהיגה, וכאשר נוסעים עם ההורים ברכב בזמן שאין רשיון.

ברגע שמורה לנהיגה "יקדח" לתלמיד שלו שוב ושוב כי הנתיב הנ"ל נועד לעקיפת רכבים בלבד, אולי בעתיד הנהג החדש יעשה בזה שימוש.

תירוצים יש מכאן עד להונללו מדוע נהג "נרדם" בנתיב שמאל, אכיפה לדעתי תמיד ישנה, אבל זה לא מה שמרתיע נהגים, (לדוגמא ניתן לקחת את הקנס הגבוה על שימוש בנייד ללא דיבורית, או חניה בחניה של נכים 1000 ש"ח, ונהגים עדיין עוברים על החוק).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

כנראה שהתרבו האזרחים יוצאי אנגליה בארצנו הקטנה, שכן אני נתקל בכל יום במגמה מעצבנת של רוב המכוניות - נוסעות באופן רגיל על הנתיב השמאלי ופשוט לא זזות משם.

לעומת זאת , הנתיב הימני ריק לחלוטין ולמרבה האירוניה - משמש לעקיפה.

מה השתבש לנהגים בארצנו שכולם פשוט מעדיפים להצמד לשמאל, זה נתיב האצה - זה לא מעניק כוחות ומהירות גבוהה יותר לרכבים אחרי הכל.

attachment.php?attachmentid=336221&stc=1&d=1367479803

:evil: :evil: :evil: :evil:

megama.jpg

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

תופעת מתנחלי השמאל, אחת מהמעצבנות ללא ספק. נפוצה בכל הארץ ללא יוצא מן הכלל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

התמונה צולמה בין גדרה לרחובות ליד בסיס תל-נוף. זיהיתי נכון?

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

מוכר ומעצבן.

גם תמיד עוברים לאט לאט לימני אחרי קצת היבהובים או לחלופין לא מבינים מה אתה רוצה מהם ומסתכלים עליך כאילו אתה לא בסדר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

דווקא אני רוצה לציין לטובה את נהגי ארצנו. כל עוד מדובר בשני נתיבים בלבד, הרוב נוסעים על הימני, ואם הם מתנחלים בשמאל, בדר"כ מספיק הבהוב קצר בשביל שיזכרו מה הצד הנכון.

אנחנו פחות או יותר דומים לנהגי מערב אירופה במובן הזה, וטובים יותר מנהגי ארה"ב.

לעומת זאת, כשיש שלושה נתיבים, המצב מסתבך. הנתיב האמצעי הופך להיות ברירת המחדל, כמעט אף אחד לא נוסע על הימני למעט נהגי משאיות, רוכבי אופנוע וכאלו שמנסים לעקוף (כי זה הופך לסוג של נתיב האצה), וכך כביש של 3 נתיבים מתפקד מבחינת מהירות תנועה ככביש של 2 נתיבים לכל דבר.

שם, אם תהבהב למישהו שנוסע לאיטו על הנתיב האמצעי, הוא אפילו לא יבין מה אתה רוצה ממנו....

פורסם
התמונה צולמה בין גדרה לרחובות ליד בסיס תל-נוף. זיהיתי נכון?

חיובי

נו, זה ברור; הם פונים שמאלה בהמשך...

:|

שמאלה לאן ? לבית חולים קפלן? הטור הזה הוא מצומת קדרון.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

שמאלה לאן ? לבית חולים קפלן? הטור הזה הוא מצומת קדרון.

הוא צחק. כולנו מודעים שזה לא בסדר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מרבית הנהגים מאמינים, באופן כמעט אינסטינקטיבי, שהנסיעה בשמאל תהייה מהירה יותר. בגלל זה בכל פעם שאני עולה לכביש 4 מכביש 5, למשל, אוטומטית כל הנהגים לפניי שוברים עוד 3 נתיבים שמאלה, גם אם הכביש ריק לחלוטין.

אני לא חושב שמישהו מהם בכלל חושב אם יוצא לו מזה או משהו, או אם זה יותר מהיר או פנוי או כל דבר אחר.

עוד סממן לתופעת ה-"אסור לי לצאת פראייר"

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נראה אתכם נוסעים בשמאלי בגרמניה או מנסים לעקוף מימין , רמז זה לא יגמר טוב.:lol:

הסבר : בכביש של 3 מסלולים שם מי שנוסע על 130 צמוד לימיני, 150-180 באמצעי, 200 + בשמאלי, כך שסביר להניח ימישהו יכנס בכם ולא תזכו להמשיך לנהוג.

בכלל גם נהגיי פארארי ופורשה יורדים לאמצעי מדי פעם ולא מתנחלים בשמאל.

העניין של העקיפה מימין זה מקור להסתבכות עם שוטר גרמני קשוח וחוק זה חוק.

פורסם
...

לעומת זאת, כשיש שלושה נתיבים, המצב מסתבך. הנתיב האמצעי הופך להיות ברירת המחדל, כמעט אף אחד לא נוסע על הימני למעט נהגי משאיות, רוכבי אופנוע וכאלו שמנסים לעקוף (כי זה הופך לסוג של נתיב האצה), וכך כביש של 3 נתיבים מתפקד מבחינת מהירות תנועה ככביש של 2 נתיבים לכל דבר...

זה הכי מעצבן, מכיון שבדר"כ נוסעים שם גם בפחות (בקצת) מהמהירות המותרת, עכשיו לפניך שני ברירות.

1. לעקוף מימין, עבירה ברורה שעלולה לעלות בדו"ח ובאמצעי תיקון.

2. לעבור שני נתיבים עד לנתיב השמאלי ושוב לחזור כל הדרך חזרה עד לנתיב הכי ימני.

גם לגבי סעיף 2 יש שני אפשריות.

א. להאיץ מעל המהירות המותרת כדי לסיים את העקיפה כמה שיותר מהר.

ב. לעקוף במהירות החוקית ואז העקיפה לוקחת זמן רב (מכיון שבדר"כ כבר עוקפים קבוצת מתנחלי אמצע) ומעצבנת את הנהגים מאחור.

והכל בגלל הנהגים שחושבים שזה ממש נחמד ונכון לנסוע בנתיב האמצעי על 86 קמ"ש כאשר המהירות המותרת היא 90 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...