Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RCA אופטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון אין RCA אופטי אבל בקו אופטי ניתן להעביר כיום מידע דיגיטאלי ו\או אנלוגי .

דיגיטאלי לא חסין לרעשים בכלל בייחוד בצורה של אופטי (מי אמר טור פורייה ולא קיבל ??!!$#@) .

המידע עובר תמיד בצורה הכי טובה בצורתו האנלוגית זכרו את זה תמיד .

זה היה במיוחד בשבילך מר סאב:-)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

במיוחד בשבילך, אותות דיגטליים כן עוברים הכי טוב בכבל אופטי, האות מועבר באמצעות פולסים מדוייקים של אור והוא אינו מושפע משום דבר אשר סובב אותו, לא חום, לא קרינה אלקטרו מגנטית, לא CROSSTALK( כי לא יכול להיות כזה דבר עקב צורת מעבר המידע בכבל), לא כלום.

הדרך היחידה שאולי אפשר להעביר אות אנלוגי בכבל אופטי הוא שימוש בכמה רמות של אור, בכבל אופטי איכותי, המשדר והמקלט שלו בנויים מאור לייזר, שלו אין כמה רמות.

אני אשמח אם על זה תרחיב.

זה במיוחד בשביל אמישה:).

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

ספיישלים הולכים כאן .... הבנתי את הראש שלכם8)

ככה :

מסכים איתך שאות בסיב אופטי לא מושפט מכלום שסובב אותו , על זה אין עוררין !

אבל ! כשאנחנו מדברים על hi-fi משמע נאמנות למקור אות אנלוגי יהיה יותר מדוייק תמיד מהסיבה הפשוטה שלאות אנלוגי יש מספר אינסוף ערכים ולאות דיגיטאלי ( שיהיה ברזולוצית מיליון סיביות אם תרצה ) יש תמיד מספר סופי של ערכים , לכן יש להעדיף אות אנלוגי .(לגבי השיקולים של כבילה הגברה וכול מעשיות אני לא נכנס למה לא נצא מזה )

כאשר מעבירים אותות דיגיטאליים בסיבים אופטיים עצם הפעימה של הקרן הוא סוג של תדר אינסופי ( המתמרת לפלס למתקדמים ) , כאשר אנו בתדר "אינסופי" יש את טור פורייה שבעזרתו ניתן לייצג כול אות מחזורי בעזרת סכום של סינוסים בתדרים שונים . כידוע ( לא יודע למי ) קצב ההתשפטות בחומר תלוי בתדר האות וכן יש לנו כמה תדרים , לכן קיימת בעיה ולכן חובה לדעת להתחשב באיחורים של תדרים מסויימים ולקזזם זוהי בעיה עיקרית בסיבים.

תופעה המתוארת לעיל נקראת "נפיצה" אם אני זוכר נכון , אני אבדוק ואחזור עם תשובה בדוקה .

אות אנלוגי בסיב אופטי ניתן להעביר עד כמה שידוע לי ,כיצד ? אפשר לחקור ולדעת איך . אחרי הכול אות אנלוגי בסיבים אמור להיות יותר קל מאות דיגיטאלי .

ואמיר אתה יכול לקרוא לי מהיום עמי . (אהלן אהלן :-D )

פורסם

בכל מקום שהוא שיש לכם סיב אופטי, מתי שהוא הוא מומר מ RCA (לצורך העניין באודיו) וחוזר לאותו חיבור בנקודת קצה.

ככה זה שמחברים DVD לרסיבר וגם במחשבים אפילו עם הציוד עריכת אודיו הכי מתוחכם שיש.

אז פה זו שיטה לעשות זאת ברכב

לגבי החשמל שזה צורך, זה צורך כמה מילי וואט ככה שזה לא משפיע על האות לרעה

סאונדמן, תהיה בטוח שכשפיחו את המוצר הזה חשבו על זה וסביר להניח שזה עבר בדיקות איכות כאלו או אחרות כי אז לא היו מדבקים לזה כזה תג מחיר אלא זה היה עולה כמו עט ליזר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אות אנלוגי בסיב אופטי ניתן להעביר עד כמה שידוע לי ,כיצד ? אין אפשרות להוליך אות אנלוגי בסיס אופטי ליפני שממירים אותו לאות דיגיטלי אפשר לחקור ולדעת איך עמי, אני אשמח אם תחקור ותצליח להעביר אות אודיו אנלוגי בסיב אופטי מבלי שתהפוך אותו קודם לאות דיגיטלי. .

התשובות באדום.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

דבר ראשון

"אות דיגיטאלי לא חסין לרעשים בכלל בייחוד בצורה של אופטי "

אתה רשמת את זה.

אח"כ בהודעה הבאה שלך רשמת.

"מסכים איתך שאות בסיב אופטי לא מושפט מכלום שסובב אותו , על זה אין עוררין !"

תחליט מה אתה רוצה להגיד ואז תרשום.

מעבר הנתונים בסיב אופטי, היא אחת הדרכים, אם לא הדרך הטובה ביותר להעביר מידע דיגיטאלי בלי שגיאות, ועם חסינות גבוהה מאוד לרעשים(עד כמה שאני יודע, בלי רעשים בכלל).

ספיישלים הולכים כאן .... הבנתי את הראש שלכם8)

ככה :

מסכים איתך שאות בסיב אופטי לא מושפט מכלום שסובב אותו , על זה אין עוררין !

אבל ! כשאנחנו מדברים על hi-fi משמע נאמנות למקור אות אנלוגי יהיה יותר מדוייק תמיד מהסיבה הפשוטה שלאות אנלוגי יש מספר אינסוף ערכים ולאות דיגיטאלי ( שיהיה ברזולוצית מיליון סיביות אם תרצה ) יש תמיד מספר סופי של ערכים , לכן יש להעדיף אות אנלוגי . נכון, אבל לא התווכחנו על זה.(לגבי השיקולים של כבילה הגברה וכול מעשיות אני לא נכנס למה לא נצא מזה )

כאשר מעבירים אותות דיגיטאליים בסיבים אופטיים עצם הפעימה של הקרן הוא סוג של תדר אינסופי ( המתמרת לפלס למתקדמים ) , כאשר אנו בתדר "אינסופי" יש את טור פורייה שבעזרתו ניתן לייצג כול אות מחזורי בעזרת סכום של סינוסים בתדרים שונים . כידוע ( לא יודע למי ) קצב ההתשפטות בחומר תלוי בתדר האות וכן יש לנו כמה תדרים , לכן קיימת בעיה ולכן חובה לדעת להתחשב באיחורים של תדרים מסויימים ולקזזם זוהי בעיה עיקרית בסיבים.

תופעה המתוארת לעיל נקראת "נפיצה" אם אני זוכר נכון , אני אבדוק ואחזור עם תשובה בדוקה .

עזוב אותך מתדרים שמדרים של האור. סיב אופטי עובר בצורה של יש אור/אין אור. זהו.

בצורה זו המידע למשדר מובן ואין מקום לטעויות. 1 לוגי יש פולס או 0 לוגי אין פולס ואין פה שגיאות.

יש משדרים וכבלים פשוטים יותר שפועלים על מנורה כגון LED ואז יש התפצלות של קרני האור בתוך הסיב, ובלה בלה בלה לא מעניין. והמשדרים האיכותיים יותר משתמשים בקר לייזר שעובר בסיב בצורה ישרה ללא שום פיצול ושבירה של הקרן בדרך. האותות מגיעים מהר יותר ולכן ניתן לשדר בקצב מהיר יותר.

אות אנלוגי בסיב אופטי ניתן להעביר עד כמה שידוע לי ,כיצד ? אפשר לחקור ולדעת איך . אחרי הכול אות אנלוגי בסיבים אמור להיות יותר קל מאות דיגיטאלי . מה?! לשדר אות אנלוגי בתוך סיב אופטי יהיה יותר קל מדיגיטאלי?! ממש לא.

ואמיר אתה יכול לקרוא לי מהיום עמי . (אהלן אהלן :-D )

תגובות באדום

אמיר

פורסם
כאשר מעבירים אותות דיגיטאליים בסיבים אופטיים עצם הפעימה של הקרן הוא סוג של תדר אינסופי ( המתמרת לפלס למתקדמים )

איך התמרת לפלס מתקשרת למידע בסיב אופטי ??

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אחד אחד :

שלו - מחר אני בצבא וזה לא סוג שעובדים שם עם סיבים , אני אחקור מעט את הקטע ,ואחזור עם תשובה סופית .

עריכה :

Through patent-pending, miniaturized LAM (Light Analog Module) Photon Transducers, the CyberLight Wave converts audio signals to light pulses, with absolutely no digital conversions, to unleash the sonic depth, accuracy and power of every signal.

איך הם עושים את זה ? זה כבר נקרא מחקר ויכולת טכנולוגית או שזה בבל"ט.

אמיר -

צודק , התבלבלתי (אני מקליד כמו מטורף את הספר שלי אז אני כבר לא מרגיש מה אני מקליד :wink: )

אם תרצה נוכל לנסח זאת כך :

אות באשר הוא בסיב אופטי אינו מושפע מהפרעות סביבתיות , מסכים ?

סיבים כיום היא הדרך הטובה ביותר להעברת מידע דיגיטאלי ,מה גם שהיא בטוחה (יחסית) .

"עזוב אותך מתדרים שמדרים של האור. סיב אופטי עובר בצורה של יש אור/אין אור. זהו.

בצורה זו המידע למשדר מובן ואין מקום לטעויות. 1 לוגי יש פולס או 0 לוגי אין פולס ואין פה שגיאות.

יש משדרים וכבלים פשוטים יותר שפועלים על מנורה כגון LED ואז יש התפצלות של קרני האור בתוך הסיב, ובלה בלה בלה לא מעניין.

והמשדרים האיכותיים יותר משתמשים בקר לייזר שעובר בסיב בצורה ישרה ללא שום פיצול ושבירה של הקרן בדרך. האותות מגיעים מהר יותר ולכן ניתן לשדר בקצב מהיר יותר."

כמובן שכשאתה מזרים לייזר אין לך את התופעה ההתפרקות אבל להרחיק למע' כאלו לרכב ? אני נשאר עם ה RCA שאני מכין בבית

עופר -

עד כמה שאני זוכר מהלימודים כשאתה ממיר פעימה ממישור הזמן למישור התדר , זהו תדר אינסופי . ובתקשורת של פולסים אתה כאילו מקבל "מכות" של תדרים אינסופיים . ככה ההיגיון שלי עובד .:roll:

פורסם

הכול נחמד מעוד!

אבל זה עדיין לא סותר את העובדה. שאין דבר כזה RCA אופטי!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

עמי.

"the CyberLight Wave converts audio signals to light pulses"

פולסים של אור זוהי צורה דיגיטאלית, וזה מה שמעניין במשפט, יכול להיות האות הופך איכשהו לדיגיטאלי ללא כל המרה.

משהו נראה מוזר, ואני גם לא יודע מאיפה הבאת את הקישור.

יש לך לינק לכל העמוד?

אמיר

פורסם

הבחור שאל שאלה מעניינת אבל ישר אתם צורחים עליו אין כבל RCA אופטי!!! לא נכון! יש, בערך..

תקראו מה כתוב בדף.

קודם כל RCA הינם ראשי תיבות של Radio Corporation of America ... ולא כתוב שום דבר לגבי סוג הכבל.

מה שכן, יידוע שכבלי RCA הינם אנלוגיים (בעצם מדובר על המחבר ולא על הכבל עצמו) וכבלים אופטיים הינם דיגיטליים (למרות שאני יכול להוכיח לכם שיש גם אופטי-אנאלוגי, בערך).

לסיכומו של עניין, המוצר שנמכר בדף שהוצג בשאלה הינו כבל אופטמי כאשר בשני קצוותיו ישנם ממירי אותות דיגיטליים לאנלוגיים - למרות שאני בספק כמה איכותי וכמה אמין (LAM). זה לא חדש, זה קיים הרבה זמן, משתמשים בזה גם בעולם המחשבים הרבה.

חברה טיפה סובלנות וטיפה קריאה לא תזיק לאף אחד.

HU: Clarion DXZ676USB Comp: Morel Hybrid Ovation MT23

Sub: Kicker CompVR 12" Amp: Soundstream TRA 960.4

פורסם

מתוך מה שאני מכיר , שימוש בהמרה כזו לאות דיגיטלי בסיב אופטי מיועד לכבלים ארוכים יחסית. בסינמטק בתל אביב לדוגמא יש כבל כזה (שעולה כמה וכמה אלפים) שמחבר בין הפרוססור של התמונה לבין המקרן עצמו שמרוחק כמה מטרים טובים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...