Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בד"כ אני בוחר בגיד אחד מכל זוג, הגיד הצבעוני, לא הלבן. כי ככה קשה להתבלבל בצבעים.

הזוגות בכבל מפותלים זה על זה (Twisted pair) מה שמשפר את חסינות הרעש שלהם. מכיוון שהסיגנלים הם דיפרנציאליים (אות השידור הוא הפרש המתחים בין שני החוטים) והרעש הנקלט בשני החוטים המפותלים דומה, הוא מתבטל. כלומר עליך להשתמש בזוגות לפי צבעים - זוג אחד כתום + כתום/לבן. זוג שני כחול + כחול/לבן וכו'.

מצד שני אני הפעלתי (זמנית) רשת באורך של כ-60 מטר תוך שימוש בשני כבלי טלפון במקביל (לא twisted ולא מסוככים) בלי

שום בעייה.

:turn-l:
פורסם

לחצת את הכבל לא נכון

כמו שאמר YUVAK, אתה צריך להשתמש בזוגות השזורים.

שים לב גם לסיכוך, תשתמש בראשים שיש להם סיכוך ממתכת, וכמובן תחבר את הסיכוך של הכבל אליהם.

הסיכוך אמור להגן על הכבלים מהפרעות מבחוץ.

והזוגות השזורים יוצרים 90 מעלות בין כבל לכבל - הפרש בפאזה, כך שאין הפרעות בין הזוגות.

גם אם אין הפרעות, אם לא תשתמש בזוגות השזורים, תהיה לך בעיית מהירות בערך אחרי 10 מ'.

הכבל לא יעבוד במאה, ותאלץ לכפות על כרטיס הרשת מהירות של 10.

בגדול, מבחינת עלות, עדיף לקנות כבל מוכן שלחצו אותו במפעל.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני רוצה להבין :

הראוטר וה EDIMAX שניהם במצב DHCP?

אם כן, בטל את המצב הנ"ל ב EDIMAX ,זה מחרפן את הרשת - מנסיון.

כמו כן, EDIMAX על הפנים. במחיר שמוכרים אותו, אין שום סיבה לקנות אותו ולא משהו יותר טוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם אני עד להמון אדימקסים שסתם ניתקעים להנאתם אפילו בתנאי גלישה באינטרנט בעוד שהסויטשים הם 1 גיגביט

וכל זה ב 3 דורות שניפגשתי בהם, (הגיגה ביט הראשון שהיה מתכת, אחרך עברו לפלסטיק עכשיו זה שוב מתכת)

כמו כן גם לא לגעת ב STLAB, ניראים טוב , לא עובדים ביכלל טוב.

ככל הניראה הבעיה פה היא עניין הכבלים והלחיצה שהמון פעמים יצא לי ליראות שגם מכשירים ב 200 שקל לא לוחצים טוב כמו שזה יוצא מהמיפעל אחרי בדיקה

כמו כן כמה שזה נישמע שכבל רשת בסך הכל הוא אותם סוג חוטים אבל מעבר לכך שהם זוגות שזורים חשוב הסדר שיהיה לפי התקן (אפש רלחפש בגוגל RJ45 וליאות תמונה)

כי גם אז אם מחליפים אפילו זוגות זה ליפעמים לא עובד טוב

עוד משהו, כיום כימעת כל הסויטשים יודעים לימצא את ה UPLINK לבד וגם עושים/הופכים הצלבה במידת הצורך, אז זה לא משנה באיזה כבל משתמשים ואיזה פורט מחובר (כל עוד וזה לא סויטש מהשנתיים האחרונות)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ידידי כל הבעיה שלך היא בכבל בדיוק מהסיבה שהסביר yuvk, מה שעשית הוא אסון מבחינה חשמלית :-)

אגב, yuvk, כבלי הטלפון עבדו כי הם Twisted pair ועוד איך (הכוונה לכבלים שבתוך הקיר ולא לשטוחים שבין הטלפון לשקע).

רבותי רק לידע כללי: תקן IEEE 802.3 מגדיר שעבור אתרנט מהיר (100Mbps) יש צורך בשני זוגות שזורים לא מסוככים (UTP) בעלי עכבה דיפרנציאלית טיפוסית של 100Ohm. לצורך זה CAT5 מתאים. למרות זאת כל הכבלים שאני ראיתי שמוכרים לרשת הינם כבלי CAT5e הכוללים סיכוך (STP) ולכן כדאי גם לקנות קונקטור מסוכך. יש לזכור שבמחבר הזכר אין אפשרות ללחוץ את הסיכוך ולכן צריך להלחימו למעטפת המתכתית.

סדר את הצבעים בצורה הבאה בקונקטור (כאשר הפינים כלפי מעלה וחלקו האחורי כלפייך):

לבן ירוק

ירוק

לבן כתום

כחול

לבן כחול

כתום

לבן חום

חום

אם אתה רוצה ללחוץ רק 4 חוטים:

לבן ירוק

ירוק

לבן כתום

ריק

ריק

כתום

ריק

ריק

בלחיצת הקונקטור יש לשים דגש שכל החוטים נכנסו עד הסוף (רואים את קצה החוט מחלקו הקדמי של הקונקטור) וכן שהלחיצה של הקליפס האחורי לוחצת על המעטפת הכללית ולא על החוטים.

אם בחוטים שלך הלבנים לא כוללים סימון צבע שים לב בעת ההפרדה לשמור כל לבן לצבע המאים לו ולסדר כאילו היו מסומנים.

אחרת אתה תסבול מהרשת הזאת כל החיים.

פורסם

תקן את הכבלים ותעדכן

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...