Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הורדתי פגוש וזה סתם - הפגושים של הסיירה מתכופפים ומגנים טוב - אין סיבה להוריד.

גם כנפיים הורדתי.

מעבר למראה ל2 הדברים האלו אין השפעה על הסיירה.

פורסם

לדעתי במקרים של התחפרות בבוץ או עבירות קצת יותר קשה מעפר, יש להורדת הפגושים יתרון בכך שלא יתקעו את הרכב.

כמו כן, כמו במקרה הפנלים, כל ק"ג שירד, מוסיף (גם ככה הם דיי מפורקים).

ישר כוח!

בברכה.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

שאלה לגבי הורדת חומר מהראש,

עד כמה הורדת חומר מהראש יכולה להעלות את יחס הדחיסה?

ומתי יודעים מתי ראשי המנוע כבר 'פסולים' ואין מה להוריד? או שהורידו יותר מדי?

פורסם

בכל ראש יש סימנים בצורת קדח.

כאשר לא רואים אותם יותר אז עברו את המידה המותרת.

שי - הסיירה תתישב על גשר המנוע התחתון לפני הפגוש אבל בכל זאת מי שחושב בכיוון זה נראה מעולה.

כמה מורידים תלוי בצורה ובגודל של תא השריפה.

יש לי תמונות מלפני חצי שנה של שלי - אבל במחשב אחר- אני אצרף אותם מאוחר יותר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

**הקפצה לשם עדכון**

בשבת האחרונה פורקו כל הדלתות ואותן החליף מוט ברזל נאמן שישמור שלא נעוף החוצה.

גלגל הספייר נפרד לשלום ממקומו, ועקב הורדת המשקל המאסיבית האוטו בהחלט "תפס גובה" והתרומם לגובה שמתאים יותר לשבילים :-)

אך כמו לכל דבר טוב שקורה, חייב היה גם להצטרף דבר רע.

הרינגים כנראה נאכלו לגמרי מכיוון שהקומפרסיה ברצפה ופלאג אחד משפריץ שמן לכל תא המנוע.

פתיחת מנוע תיעשה בקרוב לשם החלפת רינגים. החזיקו לנו אצבעות שזוהי באמת הבעיה (או אולי תנסו אתם לעזור לי במציאת הפתרון).

תודה!

DSC00425.jpg

DSC00431.jpg

DSC00433.jpg

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

לחבר שלום

אכן אתה בחור פעלתן זאת יאמר לזכותך ,אך כמה עצות ברשותך

1 המוט שריתכת לא רק שלא יגן עליכם ואף עלול לגרום לנזק (סיכון של קטיעת איברים)

עליך לבנות קשת פנימית (בתוך תא הנוסעים)מכופפת המעוגנת לריצפת הרכב לפחות בארבע נקודות בעזרת פלטות מרותכות לצינור ,וברגים המחוברים לריצפת הרכב

לדעתי ניתן להחזיר את דלתות הרכב והורדת (ניסור)כל הדופן הפנימי והאביזרים ושימוש ברשת במקום החלון

יגאל

פורסם

במילה אחת סכנה

בשתי מילים, סכנת נפשות

רק שלא יקרה משהו ויכתבו

"רכב ראלי עם ריתוכי חיזוק לצורך מרוצים נתפש\פגע\....

אנשים תחשבו טוב מה אתם עושים זה נראה לי כמו מלכודת מוות.

ובבקשה תזהרו טוב טוב לא לפגוע באף אחד...

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

יגאל, על איזו רשת אתה ממליץ במקום השמשה הקדמית?

ואיך ניתן לנצל את הורדת המשקל המאסיבית של הדלתות ועדיין לשמור על מרכב בטיחותי?

נדב, אני מצטער ועכשיו באמת מודע לשטות שעשינו. אם תוכלו לעזור לנו לחשוב על רעיון בטוח יותר וטוב יותר אנחנו נבצע אותו בשמחה.

תודה לכולכם

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

רעיון גרוע - לא מומלץ - החלשת את המרכב בהרבה( נגד קריסה בהתהפכות ).

הבאגי שלי גם מבוססת על סיירה אבל היא מצויידת בכלוב ( נזרק לפח בגלל בנייה לא משהו ).

בניתי אותה בזמן(וזה היה מזמן ) שלא הבנתי כמה כלוב תקין עם צינורות ללא תפר ורתמות מירוצים הוא חובה חובה ח-ו-ב-ה!

ובגלל זה היום היא עומדת.

מה גם שהמקום בו המוט מרותך לא טוב והיה עדיך לרתך את הצינור מאונך לקורה ולא במקביל מכיוון שהפרופיל שלו עגול.

פורסם

רעיון גרוע מאוד.

לא בטיחותי בגרוש, ולא יגן עליכם בכלל (ואף להפך).

תוריד את המוט, תחזיר את הדלתות!

אתה יכול לפרק מהן את החלונות אם אתה רוצה להוריד משקל, אתה יכול לשים במקומם חלונות מפוליקרבונט דק (Lexan) ששוקלים כלום או פשוט רשתות שימנעו מכל מיני איברים שלכם לצאת מחוץ לרכב בשעת תאונה.

אם אתה מחפש להוריד משקל עשה זאת בדרכים המקובלות - יש סיבה טובה לזה שהן הדרכים המקובלות!

מוטי

פורסם

KD2, זהו לא צינור אלא מעין פס מלבני ארוך.

אני לא חושב שאנחנו יודעים ויכולים לבנות כלוב התהפכות רציני, ולכן אני מחפש תחליף שישמור אותנו בתוך הרכב, אך לא ישקול הרבה כמו דלת.

אני קורא לכם שוב להציע רעיונות

עריכה

מוטי ראיתי את ההודעה שלך רק לאחר שפירסמתי את שלי.

מהן אותן דרכים מקובלות?

הורדתי דברים רבים מהרכב אך אף חלק לא השפיע כלכך הרבה כמו הדלתות

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

הדרכים המקובלות -

פירוק של כל מה שלא הכרחי, לדוגמא, באוטו שלך אני רואה שטיחים, אין בהם צורך ובטח שאין צורך בחומר הבידוד שנמצא בד"כ מתחתם.

החלונות (מלבד הקדמי כמובן) לא הכרחיים וניתן להתקין רשתות או חלונות קלים כמו שציינתי כבר במקומם.

כמובן שאם יש ברכב מערכת חלונות חשמליים הפירוק שלהם יפחית עוד יותר משקל.

האם קיימת ברכב מערכת איורור או מיזוג? שתיהן לא עושות הרבה ברכב שאין בו חלונות ושוקלות לא מעט, בעיקר מערכת המיזוג אם ישנה עדיין.

חיתוך הברזלים הפנימיים במכסה המנוע ובבגא'ז, את שתיהם תהיה מוכרח לנעול בעזרת נועלים חיצוניים אבל הברזלים שוקלים כמה ק"גים יותר.

פירוק של מערכת הגה כוח אם ישנה והסבה להיגוי לא מתוגבר.

דרכים לא מקובלות -

לא מורידים דלתות מהרכב!

אם אין לך כלוב התהפכות ואפילו אם יש, גם אם יש כלוב עדיין משאירים לפחות את הפח החיצוני של הדלת (וחותכים את הבפנים - רק אם יש כלוב עם מוטות להגנה צידית שעוברים בדלת!).

אם אתה מחפש דרכים להפגע ברמה של פציעה קשה או מוות, אתה על הגל הנכון.

תחזיר את הדלתות, ויפה שעה אחת קודם, כל המשקל שחסכת לא יעזור לך כלום אם איזה חבר שלך ימות כתוצאה מזה.

מוטי

פורסם

הדלתות של הסיירה מאוד מאוד כבדות , לא יודע האם זה בגלל המבנה או מנגנון החלון אבל הן כבדות.

פתרון זול הוא רשת צפופה.

אם אתה שואל אותי זה גם פתרון גרוע.

וזה משום שזה מאוד מסוכן בתאונה.

פרק את הדלתות וצלם לנו אולי נוכל לעזור לך להוריד מהם הרבה משקל ע"י חיתוך ובכל זאת להשאיר אותן.

אתייחס לדבר השני שכתבת , בדקת קומפרסיה שאתה יודע שהיא נמוכה?

אתה בטוח 100 אחוז שזה הרינגים?

ירידת קומפרסיה יכולה לבוא מכיוון ראש המנוע ועוד מספר דברים.

אם יש לך את ציוד ההרמה המתאים שווה להביא מנוע משומש, מנועים כאלו מאנשים פרטיים (הרי אתה לא צריך אישור חוקי ) אפשר להביא היום בפחות מ1K, אין להם שימוש היום לשום דבר וכמות הסיירות/קורטינות/קייטרהם/כל מנועי הפינטו בארץ ירדה משמעותית ולכן אין גם דרישה לחלפים.

מה גם ששמעתי שבגלל יחס הדחיסה הנמוך של המנוע "חצי אובראול" בעייתי וצפוי לא להצליח (רינגים מחזיקים קומפרסיה הרבה זמן גם כאשר שחוקים יחסית ואז שלום לבוכנות )אבל אף פעם לא העמדתי את התיאוריה הזאת במבחן המציאות. המנוע שלי עבר חצי אובראול לפני שהגיע אלי והוא עובד טוב אבל זה באמת תלוי באיזה שלב טיפלו בבעיה.

פורסם

אני מציע ,שתעצור את הפרויקט כדי להיערך ולתכנן מחדש

אסוף מידע באינטרנט על בניית קשתות ותקנות בטיחות של FIA גם באתרים ישראליים ,העלות נמוכה ושווה מאמץ

קח דף ועט ערוך רשימת מטרות ועלויות ותתיחס כך לכל דבר בחיים ותראה עד כמה גורם ההפתעה מצטמצם

זכור, המטרה הסופית היא לנהוג ברכב ולהתאמן כמה שיותר, אם חלילה תפגע עקב חוסר מידע המטרה הוחמצה ובגדול!

יגאל

• תוכן חדש...