Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזה סוג צינורות כדאי מבחינת משקל/חוזק להשתמש לבניית כלוב התהפכות/שלדה שלמה?

שיהיה מינימום משקל - אבל בעל חוזק מספק גם לנחיתות אלימות כאשר מתלה נסגר. (כמובן לא על בסיס יומיומי), וכמובן שיעמוד בהתהפכות אלגנטית ואיטית, לא גלגולים.

שיהיה אפשר לרתך עליו בקלות.

עדיפות למינימום משקל.

קוטר חיצוני פלוס עובי דופן.

משקל כולל כ600 קילו.

תודה.

פורסם

צינורות לכלוב חייבים להיות צינורות ללא תפר!

עד כמה שידוע לי בארץ ניתן להשיג אך ורק צינורות ללא תפר עם עובי דופן 3.2 ממ'

הבעייה עם זה שבד"כ זה הרבה יותר מדי עבה! הצינורות המקובלים בחו"ל לכלובים מבנייה עצמית הם 2מ"מ אך עם זאת ההבדל במשקל לא יוצא מאוד גדול, משמעותי? תלויי למה משתמשים!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ללא תפר זה ברור, לא חשבתי אפילו שצריך להזכיר את זה.

3.2 זה המון, מה הקוטר החיצוני?

פורסם

3.2 זה בכלל לא המון וניתן להשיג גם פחות. אתה יכול להדשיג גם צינורות פלב"מ מלוטש עם עובי דופן של 1.3 מ"מ אבל הצינואררות האלה חלשים מידי.

צינור "2 בעובי דופן 3.2 ישקול כ 14 ק"ג למטר בסך הכל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפי התקן של FIA למכוניות ראלי רייד (אני מניח שדומה לתקן של ראלי):

צינורות פלדה בלבד (לא נירוסטה, לא אלומיניום), משוכים בקר ללא תפר, בקוטר 45 מ"מ ובעובי 2.5 מ"מ לפחות, או קוטר 50 מ"מ ועובי 2 מ"מ לפחות, זה עבור הקשתות המרכזיות.

הצינורות הנכונים נקראים ST37 או ST52 . ההבדל הוא בחוזק וגם במחיר. אפשרי אבל לא קל להשיג בארץ, בדרך כלל צריך להזמין. עבור הפרויקט שהתמונה שלו נמצאת מתחת לחתימה שלי, הזמננו במיוחד למעלה מ100 מטר צינור ST52 בעובי 2.5 מ"מ וקטרים של 45 ו50.

המחיר? למעלה מ100 שקלים למטר.

האופציה הזולה הרבה יותר וזמינה בארץ במחסני הברזל, היא מה שנקרא סקדיול 40. זהו צינור ללא תפר. המידה המעניינת אותך היא זו עם קוטר חיצוני 48 מ"מ ועובי דופן 3.7, המכונה "צול וחצי" שהיא בבירור מעל המינימום הנדרש. ישנה מידה אחת קטנה יותר שהיא טובה ושימושית מאד - "צול ורבע", קוטר חיצוני 42 מ"מ ועובי 3.6 מ"מ. משתי המידות האלו בנויים רוב כלובי ההתהפכות של ג'יפים בארץ.

------------------

פלדה שוקלת 7.8 ק"ג לליטר. תחשב את שטח חתך הצינור על פי הנוסחה של שטח מעגל - פי כפול רדיוס בריבוע. תחסיר את שטח הקוטר הפנימי מהחיצוני, את המספר הזה שקיבלת במ"מ תכפיל ב7.8 ותקבל כמה גרם שוקל מטר צינור. צינור סקדיות 40 צול ורבע הנ"ל שוקל כ3.5 קילוגרם למטר, למשל.

Jeepolog.com

פורסם

חשבון פשוט:

קוט הצינור בס"מ כפול פאי כפול עובי הדופן בס"מ כפול 0.00785 כפול האורך בס"מ. לצינור המדובר בהנחה שעובי הדופן 2.5 מ"מ ולא ס"מ כ 2.3 ק"ג למטר.

פורסם

השאלה אם " 1/4 1 מתאים לבנייה של שלדה שלמה, 3.5 קילו למטר נשמע הרבה יותק הגיוני מ14 קילו למטר, יש הבדל קל, המטרה היא מינימום משקל, יש שלדה שלמה לבנות מהצינור הזה.

העיקרון לתכנית נלקח מהאינטרנט, שלגבי התכנית מדברים על צינור בקוטר "1.5 ועובי דופן 0.095באינצ'ים.

אני מנסה להכניס את זה לתוכנת שרטוט, זה לא פשוט. אני יכול להראות לך תמונה כללית, שלי תהיה עם טיפה שינויים כשהיא תכנס לתוכנה.

שוב - זה העיקרון על פיו תבנה השלדה:

frame.jpg

פורסם

נמרוד, לפי החישוב שלי "צול וחצי" יוצא 38 מ"מ קוטר חיצוני,איפה טעיתי?

ושאלה אחרת,

כשכתוב שעובי הדופן היא 095. באינצ'י, לפי חישוב שלי שכנראה לא נכון, יוצא שעובי הדופן הוא בערך 2.5 עשיריות 0.241 ליתר דיוק, איפה שוב הטעות שלי?

לפי חישוב פשוט של צינור בקוטר חיצוני של 48 מ"מ, יוצא שהשלדה תשקול באיזור ה230 קילו, שזה מצויין (אולי קצת אופטימי)

פורסם

צינור צול וחצי הוא בקוטר חיצוני של 48.26 מ"מ ועובי דופן 3.7 מ"מ. נסה למצוא סקדיול 10 ששם עובי הדופן הוא 2.77 מ"מ.

פורסם

יש בנושא הזה סבטוחה של מושגים. מכיוון שאני כבר טבעתי בה וגם נחלצתי, אז ככה:

1. האמריקאי מדבר על צינור DOM, משוך בקר, בלי תפר, בקוטר חיצוני אמיתי 1.5 אינץ' = 38 מ"מ ועובי 0.095 = 2.5 מ"מ. הצינור האקויולנטי שאפשר לקנות בארץ הוא צינור ST37 במידות מילמטריות 38X2.5. יש צינורות כאלו, לא תמיד במלאי אבל אפשר להזמין מחו"ל. זה חומר הגלם הנכון והתקני למכוניות כאלו

2. צינורות "סקדיול" - זה תקן אמריקאי אחר, הצינורות האלו לא משמשים שם לבניית כלי רכב. בארץ מה שזמין זה סקדיול 40, עם עובי דופן עבה. מה שמכונה "צול וחצי" הוא כאמור בעל קוטר אמיתי חיצוני של 48.2 מ"מ, ועובי 3.7. זה בהחלט יותר קרוב ל2 אינץ' מאשר אינץ' וחצי אבל כאמור זה שיטת מתן השמות בתקן הזה. בארץ משתמשים בצינורות האלו לבניית כלובי התהפכות ורכבים, הם צינורות ללא תפר, אני לא בטוח לגמרי עדיין מה שיטת הייצור שלהם, ואתה לא יכול לדעת עליהם הרבה כי הם מגיעים "בלי ניירות".

---------------------------

מה שאתה מראה זה שלדת באגי קלאסית, של צ'ינוט, בריאן או משהו דומה. אם אתה מתכוון להתחרות איתה בארץ, אתה תהיה חייב לבנות לפחות את הקשתות המרכזיות מצינור בקוטר 45 ועובי 2.5 לפחות. עבור רוב השלדה צינור 38X2.5 מספיק בהחלט.

אין לך מה לשבור את הראש על המשקל. תשיג קודם תוכנית מפורטת.

----------------------------

אני לא יודע אם אתה מעודכן - במסגרת ההתארגנות לקראת חוק הספורט המוטורי, קמה עמותת ראלי רייד ישראל שמרכזת את תחום מרוצי השטח, אני יושב בוועד העמותה ומרכז את נושא התקנות הטכניות. בין היתר אנחנו מכניסים קטגוריות חדשות, שאחת מהן תעניין אותך - קטגורית באגי 2000 סמ"ק. מומלץ מאד להתחבר לנושא ולבנות משהו שתוכל להתחרות איתו ולא עציץ חסר ערך. הפורום שבו מתרכז המידע בנושא באגים ורכבי ראלי רייד נמצא באתר ג'יפולוג, ואני מזמין אותך להתחבר לקהילת "הבונים".

בעניין המחשב - ראה כמה תמונות של פרויקט הרכב החדש של קבוצת סרטינה/אוטו - הרכב כולו נבנה על מחשב. לא פשוט כמו שזה נדמה...

pict7.jpg

iso2.jpg

f1 copy.jpg

Jeepolog.com

פורסם

לגבי צינורות סקדיול, תקן סקדיול מדבר על צינורות משוכים. ניתן לקבל צינורות כאלה עם תקן ועם תיעוד כולל חוזק מכני של החומר אם תפנה לספקים המובילים (טכנובר, סקופ, מנדלסון, פלדום ושאר החברה' בענף).

אני צרכן צינורות במידות ששונות ובתקנים שונים שמשמשים כחומר גלם במוצרים שלי ומניסיון אין בעיה להשיג גם סקדיול 10.

פורסם
לגבי צינורות סקדיול, תקן סקדיול מדבר על צינורות משוכים. ניתן לקבל צינורות כאלה עם תקן ועם תיעוד כולל חוזק מכני של החומר אם תפנה לספקים המובילים (טכנובר, סקופ, מנדלסון, פלדום ושאר החברה' בענף).

.

אתה יכול לעזור לי - האם צינורות סקדיול הם hot rolled או cold rolled?

Jeepolog.com

פורסם

למיטב זכרוני בקר אבל לא בטוח. יותר מאוחר אבדוק ואתן תשובה מדוייקת.

• תוכן חדש...