Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון פרונט - מתי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רעד לי ההגה בנסיעה במהירות בין עירונית והלכתי לאזן את הגלגלים. לאחר הורדת הגלגלים, התברר כי זוג הצמיגים הקידמיים נאכלו לאחר 10,000 ק"מ וכי המכונית הייתה זקוקה לכיוון פרונט וכיוון שלא נעשה שום כיוון, הלכו הגלגלים והייתי צריך לקנות זוג חדש. כמובן, שמבחינה בטיחותית, החלפתי את הצמיגים וביצעתי כיוון פרונט.

כיצד ניתן לדעת מתי צריך כיוון פרונט? הרי כשההגה רועד, אז מדובר באיזון ואין שום קשר לכיוון הפורנט ולכן לא עלה בדעתי אפילו לנחש שזה המקרה.

אני ממש לא רוצה להגיע עוד הפעם למצב שאני צריך להוציא הרבה כסף בפתאומיות.

נ.ב

השתמשתי בחיפוש של הפורום, אך לא מצאתי תשובה מלאה לשאלה.

פורסם

שאלה קשה.

לא תמיד אפשר לדעת שצריך לעשות כיוון פרונט.

בחלק מהמקרים תשים לב שההגה כבר לא ממורכז.

בחלק אחר של המקרים הרכב יתחיל "למשוך" לכיוון מסוים בזמן נסיעה מהירה.

בחלק אחר של המקרים פשוט תשים לב להתחלה של אכילה מוגברת בצידי הצמיג.

אני, אישית, ניגש פעם בשנה לפני הטסט למכון פרונטים, ומוודא בבדיקה של חמש דקות על הליפט שהכל בסדר. זה לא עולה הרבה (ובדרך כלל הם לא לוקחים כסף בכלל).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא שאלה קלה

• שחיקת צמיגים מוגברת, לפי סוג השחיקה ניתן גם לדעת מהי הזווית ההיגוי שלא תקינה.
  • משיכת הרכב בנסיעה ישרה ומהירה, בזמן האצה או בלימה.
  • הגה לא חוזר לאחר פנייה בצורה תקינה.
  • אחרי החלפת חלק מתלה כגון בולם זעזועים, משולש.
  • תאונה בחלק הקדמי , בצד באזור הכנף או פגיעה חזקה בגלגל.
  • הגה לא ממורכז, במיוחד לאחר מכה בגלגל.

פורסם
דווקא שאלה קלה

• שחיקת צמיגים מוגברת, לפי סוג השחיקה ניתן גם לדעת מהי הזווית ההיגוי שלא תקינה.
  • משיכת הרכב בנסיעה ישרה ומהירה, בזמן האצה או בלימה.
  • הגה לא חוזר לאחר פנייה בצורה תקינה.
  • אחרי החלפת חלק מתלה כגון בולם זעזועים, משולש.
  • תאונה בחלק הקדמי , בצד באזור הכנף או פגיעה חזקה בגלגל.
  • הגה לא ממורכז, במיוחד לאחר מכה בגלגל.

התעלקות קלה:

לפי מה שאתה אומר, צמיגים שהוחלפו ובוצע איזון, ואף הרכב נסע ישר (פלס!!) לאחר ההחלפה - אם נכנסתי לבור חריג בכביש ואז נוצרה סטייה - זה אומר כיוון פרונט? לא יכול להיות שצריך לאזן את הגלגל שוב? רק הגלגל הקדמי שמאלי נכנס לבור.

• תוכן חדש...