Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה קשקשן כי עד עכשיו לא אמרת איך אתה בודק תאריך היצור של השמן. כנראה יש לך שיטות מתוחכמות, כי בדרך כלל לא מודפס על זה תאריך יצור כמו על מוצרי חלב :lol:

אני ,למשל , אחרי שקניתי שמן מנוע באוטו דיפו בדקתי אותו דרך היצרן עצמו ומצאתי כי השמן מקורי,חוקי ו"טרי". לך כנראה יש שיטות יותר מתוחכמות, אם אתה טוען שהוא ישן. על סמך מה, ומה זה לדעתך "ישן"? שנה? שנתיים? שלוש? ארבע? חמש? שש? שבע שנים?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

חיפוש קצרצר בפורום מעלה את התוצאה הבאה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=60048&highlight=%D7%AA%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%94%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68152&highlight=%D7%AA%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

ויש עוד כמה נושאים בעניין.

לעצם העניין: אוטו דיפו עושים לרוב "מבצעים" (בשבילם זה מבצעים, אבל המחיר אחרי המבצע שלהם עדיין גבוה ממחיר השוק בחנויות רגילות) על שמנים שעמדו אצלם הרבה זמן על המדף. איך בודקים תאריך ייצור? מחפשים מספר מוטבע בשחור על האריזה, מתחת לאריזה ובקו התפר, היכן שהוא אמור להיות תאריך ייצור. לא על כל השמנים יש תאריך ייצור, אבל על הרבה יש. תאריך הייצור מורכב מהשנה ומהחודש ייצור.

ROOONEEYY

פורסם
חיפוש קצרצר בפורום מעלה את התוצאה הבאה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=60048&highlight=%D7%AA%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%94%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68152&highlight=%D7%AA%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%9A+%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

ויש עוד כמה נושאים בעניין.

לעצם העניין: אוטו דיפו עושים לרוב "מבצעים" (בשבילם זה מבצעים, אבל המחיר אחרי המבצע שלהם עדיין גבוה ממחיר השוק בחנויות רגילות) על שמנים שעמדו אצלם הרבה זמן על המדף. איך בודקים תאריך ייצור? מחפשים מספר מוטבע בשחור על האריזה, מתחת לאריזה ובקו התפר, היכן שהוא אמור להיות תאריך ייצור. לא על כל השמנים יש תאריך ייצור, אבל על הרבה יש. תאריך הייצור מורכב מהשנה ומהחודש ייצור.

ממש אין מה להסתמך על השרשורים המטומטמים האלה בפורום. מי שכתב את זה (וגם) אתה פשוט לא מבינים שהתאריך שמוטבע על המיכל הוא תאריך יצור של מיכל פלסטיק עצמו, ללא קשר לשמן שבתוכו. אתה יכול לברר את זה אצל יבואן השמן, או לפנות ליצרן לצורך בירור. הנה לך תשובה ממחלקת שיווק של AGIP לגבי תאריך על המיכל וגם המחיר של השמן שלהם "במבצע" בארץ, שאתה טוען כי הם מוגזמים:

What you see on the bottom of the can is the production date of the

can,the production date of the oil is normally printed on the label

Prices are OK, normally we sell the full synthetic somewhat higher

best regards

Conny van Osselen

Tel: +31 (0) 10 - 294 15 15

Fax: +31 (0) 10 - 429 45 94

אז חברי היקר, תמשיך לחשוב שאתה יודע הכל ולבלבל לכולם את השכל. בסופו של דבר אני גם אגיד לך שהשמן שאני רכשתי לאחרונה באוטו דיפו (סינטטי מלא AGIP 5W/30 ב-140 ש''ח במבצע) מוטבע על תחתית המיכל שלו תאריך היצור חודש 05 ושנה 06, כך שאפילו הפלסטיק עצמו עדיין "טרי" :-) . להסרת כל ספק פניתי ל-AGIP בבקשה לאתר האם השמן הוא אוריגינלי או חיקוי, ע''י שליחת ברקוד אלקטרוני של התוית וקיבלתי מהם תשובה כי:

I have good news for you, the product you bought is an original Agip

product produced in Gava, SPAIN, we could trace from the batch number you gave us

Best regards

Conny van Osselen

Tel: +31 (0) 10 - 294 15 15

Fax: +31 (0) 10 - 429 45 94

אז בבקשה תפסיק לבלבל את הביצים ולך תקנה בחנות חלפים של מומו LIQUI MOLY תוצרת עזה.

פורסם
לעצם העניין: אוטו דיפו עושים לרוב "מבצעים" (בשבילם זה מבצעים, אבל המחיר אחרי המבצע שלהם עדיין גבוה ממחיר השוק בחנויות רגילות) על שמנים שעמדו אצלם הרבה זמן על המדף.

1) השמן של AGIP נכנס לשוק מקומי רק לפני איזה שנה, איך הוא יכול להיות על המדף הרבה זמן????

2) אפילו היצרן עצמו כתב כי המחיר אפילו יותר זול ממה שהם בדרך כלל מוכרים (תקרא באנגלית בהודעה הקודמת שלי)

פורסם

יופי, ממש סתרת את מה שאני אמרתי. NOT. על הבקבוק עצמו כתוב תאריך הייצור של הבקבוק, זה נכון, אבל לפעמים כתוב גם תאריך המילוי. בכל מקרה אם תאריך הבקבוק הוא למשל לפני שנה, אז המילוי בוצע פחות משנה, וזה כבר טוב. לכן אפילו תאריך ייצור הבקבוק נותן אינדיקציה. שכן אם התאריך עליו הוא משנת 98, כמו שאני נוכחתי לראות שמנים של AGIP באוטו דיפו, אז לך תדע מתי מילאו את שמן.

שנית AGIP בארץ ממש לא שנה, אלא יותר. וגם אם הם שנה בארץ זה לא אומר כלום. שכן יכול להיות שאוטו דיפו קונה סטוקים ישנים בהנחה, ואת זה אף יצרן לא יספר לך. במקרה שלך הרווחת, מכיוון שהשמן שלך טרי, אבל זה עדיין לא סותר את העובדה שאוטו דיפו מוכרים שמנים ישנים ושצריך לבדוק את תאריך המילוי או את תאריך ייצור הבקבוק.

מה מעניין אותי מה היצרן עצמו כתב? ב140 שקל אני קונה שמן לא פחות טוב ואולי אפילו חוסך עוד 10-20 ש"ח מינימום.

תודה על ההמלצה, אבל אני מעדיף אמריקן איגל.

ROOONEEYY

פורסם
שכן יכול להיות שאוטו דיפו קונה סטוקים ישנים בהנחה, ואת זה אף יצרן לא יספר לך.

מה מעניין אותי מה היצרן עצמו כתב? ב140 שקל אני קונה שמן לא פחות טוב ואולי אפילו חוסך עוד 10-20 ש"ח מינימום.

תודה על ההמלצה, אבל אני מעדיף אמריקן איגל.

1) אתה נראה ממש לא בענין. AGIP זה סוג השמנים שנקראים ON-LINE, משמעות הדברים שהם מיוצרים בהזמנה. יבואן מזמין כמות מסוימת של שמן ומפיקים את זה במיוחד. אתה חושב שמישהו מזמין שמן של סטוקים שאין מה לעשות איתם? נגיד ואתה צודק, ויש לך חשש שהשמן הוא ישן, מכיון שהבקבוק עצמו ישן, אז יש לך אפשרות לבדוק את תאריך היצור מול היצרן בעזרת ברקוד. (BATCH NUMBER)

2) איפה ראית שמן סינטטי מלא של AMERICAN EAGLE בירושלים? פעם אחת רכשתי חצי-סינטטי שלהם 5W/30 אצל אהרון זקו ב-60 ש''ח לגלון, שמן זוועה.

3) כן, אני הרווחתי, קניתי 2 ג'ריקנים, אחד לטיפול הבא.

פורסם

1) שוב פעם, כמובן שניתן לבדוק ע"פ הברקוד, אבל לא כל היצרנים כאלה חברותיים ועונים מהר כמו אגיפ, יש כאלה שיקח להם זמן, ואני כלקוח לא רוצה להסתבך. לכן אני מקפיד לבדוק תאריך ייצור בקבוק או תאריך מילוי, כדי לפחות להיות בטוח שהשמן לא ישן.

2) ליד האמריקן איגל היה אמור להיות סמיילי. :lol: אמריקן איגל זה שמן סויה שנלקח מהפלאפל של עזרא, ולא הייתי שם אותו במנוע גם אם היו מחלקים לי אותו בחינם.

3) במקרה שלך אכן הרווחת, אבל בכללי כדאי לבדוק תאריך, במיוחד באוטו דיפו, שכן לא פעם נתקלתי בשמנים ישנים, שגם תאריך המילוי שלהם ישן.

ROOONEEYY

פורסם
1) שוב פעם, כמובן שניתן לבדוק ע"פ הברקוד, אבל לא כל היצרנים כאלה חברותיים ועונים מהר כמו אגיפ, יש כאלה שיקח להם זמן, ואני כלקוח לא רוצה להסתבך. לכן אני מקפיד לבדוק תאריך ייצור בקבוק או תאריך מילוי, כדי לפחות להיות בטוח שהשמן לא ישן.

2) ליד האמריקן איגל היה אמור להיות סמיילי. :lol: אמריקן איגל זה שמן סויה שנלקח מהפלאפל של עזרא, ולא הייתי שם אותו במנוע גם אם היו מחלקים לי אותו בחינם.

3) במקרה שלך אכן הרווחת, אבל בכללי כדאי לבדוק תאריך, במיוחד באוטו דיפו, שכן לא פעם נתקלתי בשמנים ישנים, שגם תאריך המילוי שלהם ישן.

1) מסכים

2) מסכים

3) מסכים

פורסם
היום ראיתי באוטו דיפו בתלפיות AGIP EXTRA HTS 5W/40, שזה שמן סינטטי מלא מעולה במחיר מצחיק 140 ש''ח!!

יש שם גם סינטטי מלא AGIP RACING 10W/60!!!!

תודה, האגיפ מגיע באריזה של 4 או 5 ליטר?

פורסם
אני קונה כבר יותר מ 30 שנה בואדי ג'וז . לאחרונה עשיתי שיפוץ ראש אצל האחים רינאווי (הרבה מוסכים מתלפיות שולחים אליהם ראשים )- לא הצליח ,- עשו הכל מחדש בחיוך ובלי פרוטה . מעולם לא נפלתי שם . (אני רחוק מאד משמאלני)

אין לי בעיה עם העבודה בואדי, פשוט אני מעדיף לא לרכוש שם את החלפים והשמנים.

בפעם האחרונה רכשתי משם את השמן (ליקווי מולי) מכיוון שלא מצאתי בשום מקום אחר פרט לאוטודיפו (מחיר מוגזם), אבל אני חושש שהשמן לא מקורי, קשה לדעת אם השמן בבקבוק הוא השמן שיצא מהמפעל, מכיוון שהאריזה ללא פקק אלומניום, יש פקק בצורת משפך, שאפשר להסיר את כל הפקק מבלי לקרוע את החותם של המשפך, להשתמש בשמן המקורי, למלא שמן חמניות ולמכור ב 160 ש"ח. אולי אני פרנואיד, אבל קרו מקרים כאלו בתחנות דלק.

בשורה התחתונה חוץ מאוטו דיפו אין בירושלים חנות עם מבחר שמנים כמו צנטרל והפרסי בת"א?

פורסם

לאחר כל הדיון הסוער הזה עדיין אין תשובה האם קיימת חנות בירושלים שמוכרת שמנים טריים איכותיים ובמחירים שפויים.

כי אני עוד לא מצאתי. אני יודע שבוואדי ג'וז ניתן לקנות את כל השמנים שקיימים בעולם (מבחר עצום) בגלל זה גם צצה שאלת המקור של השמנים הללו מצד אחד יכול להיות שזה אמיתי ואז איך מביאים את כל זה, ויכול להיות שהשמן מיוצר אי שם בעזה הרחוקה ונשפך לתוך בקבוקים אם תוויות שונות.( לא לשכוח שגם מדבקות בר קוד ניתן להתאים למקור)

אוטו-דפו בדרך כלל יקרים אם כי יש מבצעים פה ושם ויש 5 חנויות באזור המוסכים בתלפיות שמוכרים שם לרוב שמנים זולים או מתוצרת מקומית במקרה הטוב ומדי פעם יש גם שם מציאות (כמו ACDELCO שנמכר אצל ירוחם די בזול אך לא אהוב עליי במיוחד). פעם ניסיתי לברר בתחנת דלק (כי היה מבחר לא רע של חברות טובות) ואז הסתבר ש אוטודפו זה חנות ממש זולה ביחס אליהם.

וכך הגעתי למסקנה שלפעמים כאשר אני נוסע לתל אביב כשיש יש לי זמן והחנויות פתוחות ואני לא שוכח אני קונה את החלקים כולל השמן שם.

אם מישהו יכול לחדש בנושא יהיה מצויין.

פורסם
תודה, האגיפ מגיע באריזה של 4 או 5 ליטר?

4 ליטר.

כבר ציינתי שיש את "עמי פרטס" בגבעת שאול שמוכרים סינטטי מלא של VALVOLINE, אני רוכש שם הרבה שמנים, חנות בסדר גמור.

• תוכן חדש...