Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זומרשטיין ידידי כתב: צלנדר לא עובד, יש "פיצוצים"?

ETBK."חברה בקשר למה שהחבר דורקי אמר, מה אתם אומרים?"

לא יגרם נזק למנוע בבדיקה קצרה,תוך כדי שינוי מקומות כבלי ההצתה.ביצעתי את זה עשרות פעמים.אולי הוא מתכוון,שכשצילינדר אחד לא עובד,ותחליף את סדר הכבלים אתה עלול לא להניע עד שתחזיר לפי הסדר שהיה.

בברכה דוד.

דוד לזה בדיוק התכוונתי, על תקלה הקיימת תהיה תקלה נוספת של שינוי סדר ההצתה.

ברור שבזמן קצר לא יווצר מכך נזק מיכני.

בברכה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם
לחבר - אתה טועה. בסוף הפליטה מתחיל שלב היניקה ובאותו השלב אין מה להצית בצילינדר. ההצתה נעשית בסוף תהליך הדחיסה.

לכן החלפת חוטי ההצתה כפי שהצעת רק תגרום לנזק נוסף.

נ.ב. להערכתי דוד צודק והבעיה בשסתום יניקה שרוף.

לא לא,אתה טועה!

אני לא מדבר על שלב הבדיקה,אלא על המצב הקיים ברכב,במערכת הצתהDIS בעלת קויל אחד(שהוא בעצם מערז של שני קויילים) או קוייל אחד לכל שני צילינדרים,צילינדר 1ו-4 ו2ו-3 מקבלים ניצוץ בו זמנית כמה מעלות לפני נמ"ע,בוכנה אחת בסוף מהלך הדחיסה,ובוכנה שניה בסוף מהלך הפליטה. אין חשיבות לניצוץ שמגיע בסוף הפליטה.

וכן,התקלה המתוארת מעידה על סליל מקצר פנימית או בריחת ניצוץ מהסליל עצמו.

אורן

פורסם

אורן,האם כאשר כתבת את זה: "צילינדר 1ו-4 ו2ו-3 מקבלים ניצוץ בו זמנית " לקחת בחשבון שסדר ההצתה ברכב המדובר הוא,

1.2.4.3 ולא כרגיל 1.3.4.2.

לא הבנתי מה זה , "(שהוא בעצם מערז של שני קויילים)".

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
לא לא,אתה טועה!

אני לא מדבר על שלב הבדיקה,אלא על המצב הקיים ברכב,במערכת הצתהDIS בעלת קויל אחד(שהוא בעצם מערז של שני קויילים) או קוייל אחד לכל שני צילינדרים,צילינדר 1ו-4 ו2ו-3 מקבלים ניצוץ בו זמנית כמה מעלות לפני נמ"ע,בוכנה אחת בסוף מהלך הדחיסה,ובוכנה שניה בסוף מהלך הפליטה. אין חשיבות לניצוץ שמגיע בסוף הפליטה.

וכן,התקלה המתוארת מעידה על סליל מקצר פנימית או בריחת ניצוץ מהסליל עצמו.

אורן

אם ברכב הספציפי הזה, ישנו ניצוץ כפול, באותו הזמן לשני הצילינדרים אז אתה צודק - אין משמעות לאיזה חוט מזין איזה צילינדר (1,4 2,3). במקרה כזה אני לוקח את דברי בחזרה.

אבל - לפי תיאורו של בעל הרכב הניצוץ לצילינדר 3 חלש. אם שני הצילנדרים ניזונים מאותו הסליל וחוטי ההצתה הוחלפו - התקלה היתה צריכה לעבור לצחינדר 2. התיאור מראה לדעתי על כך שלצלינדר 3 יש סליל נפרד (אולי בתוך אותו המודול) ולכן ישנו פער בעצמת הניצוץ בין צילנדרים 3 ו-2.

במקרה כזה ההערה שלי בעינה עומדת.

בברכה

פורסם

שאלה לדניאל:

האם שיטת החיבור שבה שני מצתים ניזונים מאותו הסליל (כמתואר בשירשור) נפוצה?

האם בפיאסטה זה פועל כך?

תודה !

• ספונסר פורום
פורסם
אורן,האם כאשר כתבת את זה: "צילינדר 1ו-4 ו2ו-3 מקבלים ניצוץ בו זמנית " לקחת בחשבון שסדר ההצתה ברכב המדובר הוא,

1.2.4.3 ולא כרגיל 1.3.4.2.

לא הבנתי מה זה , "(שהוא בעצם מערז של שני קויילים)".

בברכה דוד.

כן,למרות שסדר ההצתה בפורד הוא 1.2.4.3 עדיין צילינדר 1 ו-4 ו-2 ו-3 מקבלים ניצוץ יחד,הניצוץ מגיע לבוכנה תמיד בנמ"ע,וכידוע לך 1 ו4 ו2 ו03 מגיעות לנמ"ע בו זמנית.

"שהוא בעצם מארז של שני סלילי הצתה" :oops: רגע של עילגות..

אורן

• ספונסר פורום
פורסם
שאלה לדניאל:

האם שיטת החיבור שבה שני מצתים ניזונים מאותו הסליל (כמתואר בשירשור) נפוצה?

האם בפיאסטה זה פועל כך?

תודה !

אני אומנם לא דניאל אבל אנסה להוריד ממנו את העומס:wink:

שיטת החיבור שבה שני צילינדרים מקבלים מאותו ניצוץ היא די נפוצה,למעשה,בכל מערכת הצתה ללא מפלג שבא אין סליל נפרד לכל צילינדר.

פורסם

אורן צודק,זוהי שיטת "ניצוץ מבוזבז" במערכת הצתה DIS ,קיים במאזדה שני מארזים,פיג'ו מארז של ארבע,קונצרן gm שלוש מארזים של 2 או ארבע של שניים

יגאל

פורסם

אז ככה:

הבאתי מפירוק סליל מקורי ב200,החלפתי ועדין היתה אותה בעיה.

לקחתי שעון לחץ מכאני מחבר,קומפרסיה יצאה תקין על כל הצילינדרים!

אחרי דקות ארוכות של מחשבה החלטתי לפתוח מכסה שסתומים, באמת ראיתי שבאותו צילינדר

המרים יצא מהמקום שלו ובעצם שסתום היניקה לא סגר טוב.החזרתי אותו למקום שלו,סגרתי הכל

ונעלמו הבקפיירים.נסעתי עפ הרכב 20 דק',יצא מעט עשן לבן כנראה בגלל שאריות דלק שלא נשרף

אבל אין לי מושג למה יש לי בקפיירים ממש חלשים מהאגזוז.. ויש לי רעידות בסרק!

האם התופעה אמורה להעלם? כמה זמן דרוש לשריפה של כל הדלק?

פורסם
לדעתי, יש לבדוק קומפרסיה בעיקר בצילינדר הבעייתי .נראה לי בניגוד לדעתם של אחרים שיש בעיה בשסתום יניקה.

למה ? ברגע שאתה מוציא את כבל ההצתה מהצילינדר המדובר,אין הצתה של התערובת, לכן יש פחות לחץ שיחזור דרך שסתום היניקה ויעשה באקפייר זאת הסיבה שללא החוט יש פחות באקפיירים.אצלך אין דיסטר',הפלגים מקבלים ישר מהקוייל.

הקומפרסיה אצלך היא 13-16 BAR.

בברכה דוד.

נו צדקתי ?. שהרי אמרו חכמים,"יהללוך זרים ולא פיך"(הפה שלך).

בקשר לבדיקת קומפרסיה שביצעת,אין מצב ששסתום לא סוגר טוב , וה"קומפרסיה יצאה תקין על כל הצילינדרים!"

בקפיירים ממש חלשים מהאגזוז,יכול לנבוע בדיוק מאותה סיבה. אלא שהפעם האשם הוא בשסתום פליטה(ניצבט)

כאשר השסתום "ניצבט" קשה לגלות זאת בבדיקת קומפרסיה.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...