Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , הבוקר כשנכנסתי למכונית כנראה עקב הגשמים בלילה כל רצפת המושב שליד הנהג הייתה מוצפת במים, אחרי נסיונות כושלים לייבש את הרכב ולמצוא מהיכן נכנסו המים ( חלונות סגורים ,מושב יבש וגם מתחת למגירת המסמכים) לא מצאתי.

האם מישהו נתקל בתופעה כזו? איך אפשר לייבש את הרכב מהר יותר?

בנתיים אני משתמש בעיתונים ישנים ומחליף לסירוגין.

תודה.

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

הלוואי :-D .

לא אין מקסימום מחר אני אבדוק את זה באור יום , לגבי ייבוש של רצפת הרכב מישהו יודע?

או פשוט להניח לזה , האמת שלא כל כך איכפת לי רק אני "מפחד" מרקבונות בשלדה .

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

אם יש בריכה קטנה בתוך הרכב צריך לשאוב את המים או להרים את ריפוד הריצפה ולפתוח את פקקי הניקוז.

אם רק הריפוד ספוג במים צריך להרים את הריפוד (בדר"כ מתחילים לפתוח אותו מכיוון הדלת- משיכת גומיית מסגרת הדלת, פלסטיקים, קליפסים וכו'), לאחר הרמת הריפוד יש להוציא את שטיח הצמר סלעים (או חומר דומה) במידה וקיים כדי לייבש אותו מחוץ לרכב כיוון שהוא סופג הרבה מים. לאחר מכן להספיג ככל שניתן את הריפוד בעזרת מגבות ולבסוף- עבודה ארוכה עם מייבש שיער והשארת הרכב עם חלונות מעט פתוחים בשמש ככל שניתן.

לגבי איתור מקום חדירת המים- קודם כל להתחיל מלבדוק האם פתחי הניקוז בתעלה שבין מכסה המנוע לבין הקבינה (בבסיס המגבים) סתומים. לפעמים הצפה בתעלה גורמת לחדירת מים פנימה. אם הבעיה לא משם יש להיעזר בחבר שיתיז מים מכיוון הדלת הבעייתית, מלמעלה ולא בזרם חזק ובו זמנית אתה תסתכל מתוך הרכב בהיקף הדלת מהיכן חודרים המים.

פורסם

לי נכנסו מים לתוך הבגאז'. והרסו לי את מחשב החיישנים.

עד עכשיו אני לא יודע מאיפה נכנסו כל המים!!

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

לרוב נכנסים מים מלמעלה במסגרת הדלת (גומיות)

תמצא צינור מים+חבר טוב,שב באוטו ותראה מאיפה:mm_wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

חדירת מים לתוך קבינת תא הנוסעים היא עניין לא פשוט לאיתור וכדאי שיבוצע ע"י בעל מקצוע.

לרוב בעקבות גשמים החדירה היא דרך גומיות הדלתות, אם היית מואיל בטובך לציין את סוג הרכב, היינו אולי יכולים להיות יותר ממוקדים לנקודת תורפה אפשריות.

פורסם

סליחה, הרכב הוא 306 סדאן 1995 .

האם יש צינור שקשור למזגן מהמכסה מנוע לרצפת הנוסע שליד הנהג?

יכול להיות שזה הגורם כי את כל הגורמים (גומיות , חלונות) לא איתרתי בהם נזילה.

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

אגב גם לפרק את הרצפה זה נראה מסובך כי לא זהיתי הפרדה בין מושב למושב.

אולי פשוט אני מאוד לא טכני בעניני רכבים.

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

בלי לסתור את מה שכבר נכתב יכולה להיות סיבה נוספת להימצאותם של מים.

פתח את הדלת הימנית קידמית לרווחה וכשרגלך מחוץ לרכב התכופפף ואפילו בעזרת פנס או תאורה כלשהי

הסתכל אם אין סימני גלישה של מים מאחורי הדשבורד (הכונה מהקיר המפריד בין תא הנוסעים לתא המנוע) כלפי מטה אל מקום רגלי הנוסע.

אם יש כאלו וישסבירות כזאת, היזכר אם אתה או מתקין מפוקפק ואף חשמלטור לא נגעו לך באוטו לאחרונה והעבירו חוט או כבל מסויים מכיון המנוע אל תא הנוסעים או להפך.

מפני שבתא המנוע יש פקקי גומי המיועדים להעברת חוטים ו\או כבלים ואם לא סותמים פקקים אלו עם חומר איטום יש מצב של גלישת מים כאשר הכביש רטוב או בזמן של גשם על החוט\כבל עצמו, שמוצא את דרכו לתא הנוסעים,

לכן חוטים\כבלים אשר מעבירים מאחד הצדדים יש לכופפם כלפי מטה בצדהמנוע ולמנוע על פניהם גלישת מים ובכל מקרה לאטום את הפקק בחומר איטום.

סתם השערה, יכול שנסעת אתמול בערב ולא שמת לב למים החודרים בזמן הנסיעה בגלל החושך ואילו בבוקר שפתחת את הרכב

גילית את המחזה ואתה חושב שזה קרה דוקא בלילה בזמן שהרכב עמד בחניה.

מקווה שתעלה על הבעיה בהצלחה.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

הגיוני לחלוטין מה שאמרת ומה שמחזק את זה עוד יותר שכל האוטו שלי נראה כמו איזה קומבינה של חוטים מכל מקום אפשרי.

אבדוק מחר על הבוקר . תודה רבה.

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם

גם אצלי ב- 306 יש נזילה בצד שליד הנהג וכל הזמן כשיש גשם חזק נכנסים לי מים, אני איתרתי את הנזילה מהחור של הרמקול בדלת, מה שעשיתי זה הוצאתי את הרמקול ודיפנתי את הדפנות של החור בסוג של רצועות גומי כאלו ועליהם הלבשתי את הרמקול בחזרה ככה שהוא לוחץ עליהם ואוטם את החור.

פורסם

ב-306 ישנם 2 בעיות נפוצות.

חדירת מים דרך הפלסטיק השחור שמפריד בין תא המנוע לתא הנוסעים, סדק או רווח בפלסטיק ירמז לך על הבעיה.

חדירת מים דרך הגומיות העליונות שב-306 תושבותיהן נוטות לסבול מחלודה והתפוררות.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...