Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע מחפס לקנות קאיה פרייד.

מצאתי אחת עם נתונים ממש טובים ( ק"מ, טיפולים וכו' ),

הרכב עצמו שנת 2000, אוטומט ( לכל המלעיזים - זה רכב לחברה שלי, סליחה מהגולשות .. )

יד ראשונה מהשכרה, יש שנייה פרטית ( הבעלים מחזיק ברכב 5 שנים )

המחירון הוא 27000, עכשיו אם זה 20 אחוז מה שמקובל להוריד אזי שווי הרכב הוא 21600.

הבעלים מתעקש לקבל 23000, זאת לפני שראיתי את הרכב.

מי צודק ? , מה נהוג, מה כדאי ?

לעזרתכם אודה.

שיפוט טוב נובע מניסיון, והניסיון נובע משיפוט גרוע.

פורסם

הרכב אינו ראוי למאכל אדם, בוודאי לא במחיר כזה. מדובר במכונה שאינה מציאה גם אם במחיר הזה היית מקבל אותה חדשה ומקלף לה את הניילונים מהמושבים.

אם אתה אוהב את חברתך, המכונית הזו היא דרך אופטימלית ליצור אצלה רושם הפוך.

אם הודעתי מרומזת ולא ברורה מספיק, תשאל. אני אחדד.

פורסם

מה זה שם בתמונה לחמנייה ?

תשמע בתור אחד שהיתה לו אריקה "ספורטיבית" + אלפה 75 "אחורית" , אז לאחר שנסעתי בקאיה אני יכול לומר שאין הרבה התקדמות שם מסובארו ג'אסטי שנת 90, (התנהגות, בטיחות .. )

אבל שוב נראה לי שבשביל חברה שלי, שכל יום תיסע 20 דקות הלוך ו 20 דקות חזור זה מספיק.

אלה אם כן הרכב הוא באמת טרגדייה על גלגלים, מבחינת אמינות, סחירות, בטיחות, תשוקה מוטורית - פה הגזמתי .. : )

מה דעתכם ?

חברי פורום יעוץ מתחלקים בין אלו אשר שונאים לבין אלו שמאוד מחבבים .

אבל נחזור לשאלתי המקורית- לפני שאני מוריד אותו במחיר על זה וזה ..

כמה "נהוג" להוריד לרכב השכרה לשעבר בממוצע ?

תודה.

פורסם

מצטער. לא תגרור אותי לדיון ענייני על הדבר המחפיר הזה. כשהופסק יצורו בשנת 2001, זה היה באיחור של יותר מ- 10 שנים.

בסכום דומה תוכל לרכוש פיאט פונטו משנת 1999-2000 (!), ולהשוות בין שתיהן זה כמו להשוות בין זה לזה (ואני לא כזה חובב נלהב של פונטו).

זה פורום יעוץ ברכישת מכוניות, וזו העיצה היחידה שראוי לתת לך.

היא רועשת, ספרטנית, צפופה, לא אמינה ומאוד לא בטוחה. עד כאן רשימת היתרונות שלה.

אני מקווה שהבנת את הרמז, ולא תמשיך לנדנד עד שמישהו יגיד לך את מה שאתה רוצה לשמוע. את זה תקבל בפורום "חיזוקים חיוביים". לא בפורום יעוץ.

נ.ב. נחמד שבמכונית לחברתך אתה מחפש אמינות, אח"כ סחירות, ורק בסוף בטיחות.

פורסם

הרכב הזה הוא אחד הזוועות הכי גדולות אחרי הDL, יצא לי המון לנסוע בו, והוא פשוט מרגיש מסוכן, מתנדנד, רך מידי, זול בצורה מחפירה, בעל 3 הילוכים באוטומטי, ואני אישית לא הייתי מתקרב לרכב הזה.

איפה תמיר שיתן לי גיבוי עכשיו, הוא מכיר את הרכב הזה טוב מאוד גם.

פורסם

אם אתה מרוצה באופן כללימהדגם, ורואה בו רכב מתאים לצורכי חברתך, ואילו לבתיך נסובים על המחיר בלבד, ראוי שתדע כי יש מקרים רבים בהם הבעלים עצמם יודעים כי לא ימכרו את הרכב במחיר בו הם מבקשים, אך מנסים לסנן בטלפון את הסקרנים, שכן תמיד מוצאים פגמים מסוימים בבדיקה וויזואלית, ואז המחיר נופל הלאה. ע"כ אם הדבר כדאי מבחינתך, תגיע למוכר לראות את הרכב עם הפעקאלע של המזומנים בידך, תראה רצינות לרכישה, אך אי פשרנות בנושא פגמים שתמצא (ותמיד תמצא), או שסתם תגיד שהרכב טוב, יפה ומתאים, אך המחיר גבוהה מדי, ולכאורה הוא יתגמש עוד.

חשוב לזכור לא לשלוח לאירועים מעיין אלו אדם רך ורגיש, שכן גם המוכר ינסה לשכנע כמה שהרכב שווה יותר, ולכן יש צורך באדם שלפחות ידע לא להיכנע לו.

בהצלחה רבה,

AVISOFY.

פורסם

נ.ב תלמדו לבטוח באלוהים , הוא יותר טוב מהאדם שתיכנן את המכונה הזו. ( בטיחות ).

לפחות אצלי זה עובד ככה ( ואני לא מבני עקיבה .. ).

שרייד, סוויפט, אקסנט יותר בטוחות ? ( בטיחות פאסיבית כלומר ).

ספרטנית ?! מה זה לנד רובר דיפנדר שנת 75 ( לא שיש הבדל לשנת 00 ) בפרייד יש :

2 חלונות חשמל, אוטומטית, הגה כוח, אימובילייזר מקורי, מזגן מקורי, כרית אוויר לנהג,

את זה ניתן להשיג בשרייד, סויופט, אקסנט מאותן שנים ( באותו מחיר ? )

ואני מבין ומעריך את מה שאתם אומרים, אבל תמורת מחיר / עלות היא שווה לתפרנים.

וכן , היא מכוערת.

פורסם
אני יכול לומר שאין הרבה התקדמות שם מסובארו ג'אסטי שנת 90, (התנהגות, בטיחות .. )

היא באמת מבוססת על מאזדה 121 מהדור שלפני כן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
נ.ב תלמדו לבטוח באלוהים , הוא יותר טוב מהאדם שתיכנן את המכונה הזו. ( בטיחות ).

לפחות אצלי זה עובד ככה ( ואני לא מבני עקיבה .. ).

.

אני לא מאמין שאמרת את זה, תגיד לי בבקשה שצחקת.

לגבי השאלה בכותרת כמו שרצית, דעתי היא שהרכב (ואתה מתעלם מההסברים) לא צריך לעלות יותר מ10K. אבל אם אתה מוכן לקנות ב21K, לבריאות זה בערך פי שתיים ממה שהוא שווה בפועל, הסבירו לך גם שיש מכוניות הרבה יותר טובות במחיר כזה, ואתה מתעקש לגבי הרכב הזה, אף אחד פה לא היה משלם עליו 20K, אבל אם בקאיה פרייד חפצת, לך אחרי החלום.

פורסם

אני רגיל לצחוק על הכל , מלבד על אלוהים ( ששש .. הוא מקשיב ) : ) : ) : ) נכנסת לסרט ?

אנא, בבקשה, במטותה ממכם תנו לי דעתכם לגבי השאלה שבכותרת נושא זה.

תודה.

פורסם

טוב ,עדכון חברים :

נקנתה קאיה פרייד במחיר של 16 אש"ח לפני כשבוע ימים.

שכחתי לציין בתחילת הנושא שבגלל שחברה שלי שיש לה רישיון רק לאוטומט + בחיים שלה לא נהגה על רכב ללא הגה כוח , אז עלה הרעיון לגאווה של קאיה.

בדקתי את האוטו במכון בדיקות והוא יצא דיי בסדר, פרט לתושבת מנוע גמורה לא התגלה שום בעיה רצינית ( מלבד כל הדברים הרגילים שכותבים המכונים הללו : לבדוק מע' קירור, צריכת שמן וכדומה )

אז ככה, סיכום ביניים לאחר כשבוע (אני מקווה שבעוד שנה אכתוב סיכום נוסף והוא גם יצא OK )

נסיעה

סה"כ הרכב הוא דיי נחמד לנסיעות בתוך העיר וגם קצת מחוץ לעיר, כלומר עד אשר מגיעים למהמורה / בור ואז כל הרכב מזדעזע, עד כדי שאתה שואל את עצמך האם בכלל שמו בולמי זעזועים ברכב הזה ? לא שובר עצמות כפי שסיפרו לי, אך בהחלט לא חוויה נעימה.

הרכב מרגיש קופסתי ומוזר, כאילו אתה נוסע בתוך קופסת שימורים מרובעת.

נקודה טובה : כניסה לחנייה בעייתית מתגלה כתהליך פשוט מאוד, סרחי העודף שפשוט לא קיימים בקאיה (מלפנים ומאחור ) נונתים לך את התחושה שאתה לא מחנה את הרכב, אתה בעצם הולך עם הרכב בעצמך לחנייה ,עזבו קשה להסביר, נקודת אור ראשונה.

התנהגות כביש

הפרייד היא כנראה המכונית הבטוחה ביותר בעולם.

למה ? כי לאחר כפחות מדקת נסיעה, הנהג מאבד כל רצון לנסוע מהר / ספורטיבי / כפי שהוא רגיל / כפי שרגילים לנסוע בכל מכונית מודרנית.

המתלים ובולמי הזעזועים הם כל כך רכים וחסרי התחשבות שאפילו ירידה מהחנייה לכביש דורשת אומץ וידע לא קטן.

סה"כ הספקתי ביום שלישי לנסוע איתה לחברים במודיעין,ובדרך עברתי דרך כל "פניות המבחן שלי" ואת כולם היא עברה בהצלחה, תת היגוי + היגוי יתר + החלקות + עוד שטויות לא היו, כי הרכב הזה לא מפתה אותך לכלום, אתה פשוט נכנס לתפיסה אחרת לגמרי של דאגה לביטחון האישי.

סה"כ אפשר לפנות איתה ללא כל דאגות שהרכב יתהפך (אם נוהגים לפי הכללים של שנת 74 ).

נוחות

אין.

הגה

במסדרונות הסודיים ביותר של השב"כ לא מצליחים להעלים מידע כפי שעושה זאת הגה הפרייד.

גלגל הגה ענקי, קוטר סיבוב שערוריתי ! חבל על הזמן ..

מנוע / הילוכים

הפתעה גמורה : אני חשבתי שהאוטו הוא עגלה מתה, אך למרבה ההפתעה הקאיה משתנעת לא רע בכלל , מנוע "המזדה" משודך לתיבה אוטומטית בעלת שלושה הילוכים, שברוב המקרים זה היה יכול להיות זוועה, אך יחסי העברה / תגובה הם די מהירים במפתיע, אפילו הרעיון של 3 הילוכים משתלם ( בתוך העיר ) הרפייה מהדוושה של התאוצה / ירידה על הבלמים גורמת לירידת הילוכים מהירה ותאוצה מובטחת ( להירגע אני יודע .. ) שלא כמו ברכבים האוטומטיים של היום בו ב 25 קמ"ש אתה כבר בהילוך רביעי . בנוסף שהשבוע נסעתי איתו מת"א למודיעין והופתעתי שהגעתי כל כך מהר וגם הצלחתי לחזור ( ברוך ה" אמן ).

בטיחות

אחת הנקודות החזקות ביותר של הקאיה !

בטיחות פאסיבית - זהו הרכב הכי בטוח בחנייה, כאשר הוא בין 2 קירות ותקרה וגדר תיל.

בטיחות אקטיבית - לא נעים, ממש לא נעים, קשה לי לדמיין אפילו אפשרות של ניסיון בריחה מתאונה ברכב כזה ,ההגה לא מגיב במהירות מספקת, הברקסים לא ממש "נושכים " וכל ניסיון לסיים סלאלום ברכב הזה יגמר כמו המקרה של ה A של מרצדס מלפני כמה שנים.

בנוסף לזה שהרכב יחתך לשני חתיכות במקרה שאופניים של ילדה בת 6 יכנסו בו.

אבזור

נקודת אור נוספת, כאמור קניתי את הרכב ב 16 אש"ח, ונדמה לי שאפשר להשיגו בעוד פחות, כפי שהציעו לי פה כמה מחברי הפורום.

הרכב משנת 2000 מגיע עם 2 חלונות חשמל, נעילה מרכזית, אוטומט, הגה כוח, אימובילייזר, אנטנה חשמלית, כרית אוויר לנהג, אה כן וגם טייפ מקורי של דייהו ( ?? )

סה"כ הפלסטיקים שבתוך חלל הרכב סובלים מאיכות חומרים ירודה ביותר, שפשוט לא בא לך להסתכל לעברם, האשה שמתקנת את האיפור לידך הרבה יותר מעניינת..

מכוניות אחרות מאותו סקטור ותקציב לא יגיעו לזה לעולם ( סוזוקי, דייהטסו, סובארו, אולי פיגו' ).

סיכום

תחבורה ציבורית עדיפה על הפרייד, כך כתב פעם חבר בפורום זה, אני לא חושב שהוא צדק וגם לא טעה, פשוט בפרייד אתה לא צריך לסבול ריחות משונים / הפרשות של אנשים אחרים , עמידה ממושכת, ותמיד ישנה את הגברת שצועקת " נהג פתח תדלת !!! ",

מצד שני הקאיה היא כלי תחבורה מאוד בסיסי וזועק מפשטות, הוא לא נוח והייתי מעדיף לנסוע עם הקורקינט ( מנוע בנזין ) שלי במקום.

אבל בסופו של דבר אתם מקבלים חבילה דיי משתלמת / זולה / חסחונית/ וקטנטנה.

ואם רק עכשיו אתם שואלים את עצמכם " מדוע בן אדם מקדיש חצי שעה מזמנו בשביל לכתוב על קאיה פרייד" ???

אז התשובה היא פשוטה " חברה שלי עוד בעבודה, משעמם לי, ואני מעביר את הזמן עד למשחק של מכבי :lol:

פורסם

לא טענתי שהיא עגלה, היא דווקא מרגישה מאוד זריזה בעיר ואפילו מצליחה עם שתי ביצים מפח להגיע ל160 קמ"ש.

אבל, בקשר להתהפכות, אני דווקא יכול להעיד על קאיה אחת שכן סיימה על הגג בסיבוב, בכביש בית שאן-צמח.

• תוכן חדש...