Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי קופה 4 ציל' T

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנתון היפה ביותר של ה-20v הוא-

50 קמש ל113 קמש=5.4שנ בלבד מהיר יותר מ-

ttחדשה- וי-6לדוגמא{247 כס}וכל ההוט-האצ החדשות

ו-0-160 קמש ב-14.5 שנ

{ניסן 14.8-350z-שנ}

בכלל הקופה חזקה ביותר מעל 100 קמש לכיוון ה-200 קמש

{כל הנתונים מ-evo{

פורסם

הרבה מכוניות, בעיקר מוגדשות יורדות מ-11 שניות.

איבו/STI מקוריות עושות 12 שניות. +-

אין שום דבר חריג ב-14-15 שניות למרות שזה נתון לא רע.

וגם אני הייתי בעלים של פיאט קופה לשעבר (זו שמופיעה במדור מכירה בפורום)

פורסם

הלכתי ובדקתי באוטו-קאר-רק ה-sti- החדשה והאיוו 9 עושות כ-12-12.5 ל160 קמש,הדגמים הרגילים wrx והאיוו-260 אפילו אייטיות יותר מהקופה,האסטרה wrx, וגם הגולף gti ו-r32 ממש לא בכיוון, ובכל זאת מדובר במכוניות שעולות פי-4 או 6 מהקופה

פורסם

בדיקה ראשונית לביטוח:

2800 ש"ח למקיף .

חברת הביטוח שלי גם העירה לי על כך שהרבה חברות ביטוח לא מוכנות לבטח לי את הרכב.

טענתי שהמחיר שלה (2800) יקר ("חברים שלי משלמים על אותו רכב 2500...") והיא ישר התקפלה ומסרה שתחזור אליי במחיר חדש יותר מוזל בכמה מאות שקלים.

קצת משהו שלא קשור לנושא עצמו...

רובי בשבילך : שני הקופיים שזכית להוריד להם את הניילונים בעשור שעבר..

333.JPG

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
הלכתי ובדקתי באוטו-קאר-רק ה-sti- החדשה והאיוו 9 עושות כ-12-12.5 ל160 קמש,הדגמים הרגילים wrx והאיוו-260 אפילו אייטיות יותר מהקופה,האסטרה wrx, וגם הגולף gti ו-r32 ממש לא בכיוון, ובכל זאת מדובר במכוניות שעולות פי-4 או 6 מהקופה

בשביל הספורט- ובידידות כמובן, אני אשמח לבדוק מולך את הסוגיה (STI 2004).

לא מתכוון להכנס כאן לויכוח עקר ומיותר אך מעבר לעניין תאוצות הביניים, מאחר אתה מדבר על מכוניות שעולות פי 4 או 6 מהקופה ובצדק, ולדעתי היו צריכות לעלות פי 15 ממנה אם לשפוט לפי ההבדלים במכלולים וביכולת הכוללת.

אין מה להשוות, ואפילו לא בצחוק.

הקופה מכונית נוסעים רגילה מא' ועד ת' שנראית ספורטיבית בעוד ה-STI ו/או האיבו מכוניות ספורט טהורות שנראות משפחתיות.

כן, היא נראית הרבה יותר טוב.

ולעומר, אני ביטחתי את הבורדו 16VT שאתה מתעניין בה ב1800 ש"ח לפני שנה וחצי.

פורסם
אתה לא רואה סיבה וזאת בדיוק הסיבה שלא תהיה לך אחת...

בדיוק כמו כל ה"מבינים" שלא מוצאים סיבה לשלם על ראלי מעל ובסוף קונים פולו או קולט באותו מחיר של ראלי +המעל... אבל קיבלו משהו שרחוק מהראלי... יש מבין??

בועז צודק.

הפיאט בגרסה הזו לא שווה 10 אלפים ש"ח מעל למחירון.

כי מעבר לעיצוב (המדהים) מקבלים בסך הכל טיפו עם מנוע של תמא טורבו.

ב5 צילנדרים זה כבר מתחיל להשתנות בבלמים, בגיר, בגלגלים, בדיפרנציאל.

פורסם

סליחה?

איפה הטיפו ואיפה הקופה!

גם תיקח את הטיפו 2 ליטר מול ה16 v זה שתי מכוניות שונות לחלוטין מכל בחינה וכמובן במראה.

ההיגוי שונה,רוחב הסרנים שונה,הדיפרנציאל הקדמי המפתיע והכי חשוב ה-feel אחר לגמרי

זה כמו שתגיד על sti -או evo

כולה לנסר או אימפרזה אם מנוע חזק וגאנטים{ככה הם נראות האמת}או גולף gti

אומנם הקופה מתבססת על שילדת הטיפו אבל בפועל לא רק מכויילת אחרת אלה אפילו המנוע יושב יותר נמוך ובתוך הקורות הקדמיות,הגוף כולו קשיח הרבה יותר, הצללית של האוטו {מרכז הכובד}נמוכה יותר וכן כמובן מנוע חזק יותר, בכלל-הנהיגה בקופה הרבה יותר פיזית דהיינו "מערבת" את הנהג בכל פעולה הרבה יותר-גם מרוב המכוניות שאתה מכיר

הקופה נראת אחרת וגם נוסעת אחרת והיא כמעט מכונית ספורט אמיתית {היא יותר מכונית gt}בשוק האפור של מכוניות הספורטיוויות בישראל,זה לא עוד מוטציה של ספוילרים וגאנטים ורעש של אגזוז...

"בחברות"

פורסם

אין צורך שתתעצבן.

הייתה לי בעבר תמא טורבו עם המנוע הזה, וביליתי המון זמן בחברת פיאט קופה.

שלא תבין אני בתכנון שלי להחליף את הרכב העדכני שלי לקופה 5 ציל' אבל הבעיה היא שאין למצוא שמורות, ועליה אני מוכן לשלם מעל למחירון.

דבר שני נהיגה ב16VT ממש לא כיפית, היא מערבת בתחושות הלא ממש כיפיות, אף מאוד כבד, וכתוצאה ממנוע ברוטאלי ולא לינארי כמו ה5 ציל', חווית הנהיגה נהרסת.

למי שרוצה אוטו באמת טוב "לנהוג" כמו שצריך אני ימליץ לו לקנות במוו קופה ידנית, חוויה הרבה יותר נעימה, באותו כסף, ובאותו מודל.

אבל שוב יש משהו בקופה שגורם לך להתאהב בה, וזה מה שמיוחד, אבל אם מנתחים את האוטו יותר מדי מגלים שבסה"כ הוא נראה יותר ספורטיבי ממה שהוא.

פורסם

הקופה נראת אחרת וגם נוסעת אחרת והיא כמעט מכונית ספורט אמיתית {היא יותר מכונית gt}בשוק האפור של מכוניות הספורטיוויות בישראל,זה לא עוד מוטציה של ספוילרים וגאנטים ורעש של אגזוז...

"בחברות"

משעשע ומקורי :)

פורסם
דבר שני נהיגה ב16VT ממש לא כיפית, היא מערבת בתחושות הלא ממש כיפיות, אף מאוד כבד, וכתוצאה ממנוע ברוטאלי ולא לינארי כמו ה5 ציל', חווית הנהיגה נהרסת.

.

לא אכנס לויכוחים המיותרים הללו של מי יותר מהיר.

אני בטוח שלבחור שקורא לעצמו אודי בוי לא היה ניסיון עם קופה חדשה או אחת שהשקיעו בה במקומות הנכונים (בולמים/קפיצים/צמיגים/ברקסים) ,לצערי רוב הקהל ה"מטורבט" מתעסק "לתת בראש" ולא בחווית הנהיגה..

ופה הרוב מפספס בגדול וזה משהו שמסביר למה אותו קהל לעולם לא יבין למה הראלי כל כך נהדרת!!

במקרה יצא לי לנהוג על הקופה של רובי לפני קפיצים/בולמים , החויה החתה מאכזבת מאוד והחלום ירד לטימיון , עברו להם מספר חודשים ורובי השקיע על אותם פריטים ..

לפני כשבוע וחצי יצא לי לחוות את רכבו בשנית ב"מסלול הבייתי" שלי (מי שמכיר יודע..) , והרכב הפתיע אותי מאוד לטובה!

זאת אומנם לא הייתה הראלי אליה אני רגיל שעושה את החוויה של הנהיגה למשהו שלצערי גם הקופה 5 ציל' לא מגיעה ולא אימפרזה , אבל החבילה הכוללת של הכוח האדיר + הגה חד ודי מתקשר (שוב לא כמו ה106 אבל ביחס לשאר הספורטיביות שחוויתי הוא מתקשר!) נותנת הקופה חבילה נהדרת ! כשיצאתי מהרכב רציתי רק לחזור !

הקופה מעבר לחווית הנהיגה נותנת לאותו OWNER להרגיש משהו שונה , משהו מיוחד במיוחד.

ונ.ב: השוואה בין STI לפיאט רק מוכיחה כמה הפיאט טובה ולא ביחס לSTI אלא בכלל ..

לדעתי אין כאן מקום להשוואה , הSTI היא חבילה אחרת לחלוטין! הSTI הרבה יותר HARDCORE מהפיאט והרבה יותר מכונית נהיגה !

אבל STI זה דבר שאני אישית לא ממש חושק בו ןSTI זה דבר שאני לא ממש יכול להגשים במצבי הכלכלי ..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
לא אכנס לויכוחים המיותרים הללו של מי יותר מהיר.

אני בטוח שלבחור שקורא לעצמו אודי בוי לא היה ניסיון עם קופה חדשה או אחת שהשקיעו בה במקומות הנכונים (בולמים/קפיצים/צמיגים/ברקסים) ,לצערי רוב הקהל ה"מטורבט" מתעסק "לתת בראש" ולא בחווית הנהיגה..

ופה הרוב מפספס בגדול וזה משהו שמסביר למה אותו קהל לעולם לא יבין למה הראלי כל כך נהדרת!!

במקרה יצא לי לנהוג על הקופה של רובי לפני קפיצים/בולמים , החויה החתה מאכזבת מאוד והחלום ירד לטימיון , עברו להם מספר חודשים ורובי השקיע על אותם פריטים ..

לפני כשבוע וחצי יצא לי לחוות את רכבו בשנית ב"מסלול הבייתי" שלי (מי שמכיר יודע..) , והרכב ..

מי שמכיר שמע אתה מתכוון.

:)

אתה הבחור הנמוך לא ששיחק לרובי עם המושב?

פורסם

גלברט נמוך? :0

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אין צורך שתתעצבן.

הייתה לי בעבר תמא טורבו עם המנוע הזה, וביליתי המון זמן בחברת פיאט קופה.

שלא תבין אני בתכנון שלי להחליף את הרכב העדכני שלי לקופה 5 ציל' אבל הבעיה היא שאין למצוא שמורות, ועליה אני מוכן לשלם מעל למחירון.

למי שרוצה אוטו באמת טוב "לנהוג" כמו שצריך אני ימליץ לו לקנות במוו קופה ידנית, חוויה הרבה יותר נעימה, באותו כסף, ובאותו מודל.

אבל שוב יש משהו בקופה שגורם לך להתאהב בה, וזה מה שמיוחד, אבל אם מנתחים את האוטו יותר מדי מגלים שבסה"כ הוא נראה יותר ספורטיבי ממה שהוא.

עם חלק מהדברים שאתה מעלה, אני מסכים. אבל אתה מערבב פה תחושות שונות בין מכוניות שונות. הפיאט קופה 16V היא בהחלט לא מכונת נהיגה נטו. לא חושב שזה גם מה שציפו ממנה כשהיא נולדה. היא פרצה גבולות, ולא רק בעיצוב. ז"א, למרות שמרבית תשומת הלב הופנתה כלפיי העיצוב שלה, היא הצליחה להוכיח את עצמה גם על הכביש בצורה יפה מאוד, בטח לתקופתה כשמולה הייתה VR6 ועוד כל מיני קנידטים.

הטענה הכללית היא שביחס לגילה הישיש משהו של הקופה, עוד לא נראתה ב 10 השנים האחרונות מכונית שהצליחה באמת לשלב את כל מה שהקופה הציגה וסיפקה על הכביש במחיר לא גבוה במיוחד. כשאתה מוסיף לזה את העיצוב שהוא יהיה קלאסי ואין ויכוח על זה בכלל, אפשר להבין את האפיל שלה.

BMW ידנית אגב , תמיד תהיה טובה יותר מכל דבר על הכביש, כך שלהשוות אותה לקופה זה בטח לא רלוונטי.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

• תוכן חדש...