Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי קופה 4 ציל' T

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע בבקשה מבעלי ניסיון על פיאט קופה 4 ציל' T.

עד כמה יקרות העלויות?

תקלות אופיניות?

דלק?

זמינות חלפים?

טיפולים?

כל דבר לטוב ולרע.

תודה רבה.

עומר.

Not the sound of silence -ABARTH

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הייתי מחפש דברים אחרים.

עקרונית דומה מאוד לקופה 5 צילינדר מבחינה דינמית, יותר חלש, יותר זול לתחזוקה מבחינת שעות עבודה נדרשות פר משימה.

נדיר בארץ כך שחלקים ובמיוחד חלקי פח יצריכו הזמנה מראש.

מה קפץ עליך באמצע החורף ?????

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אשמח לשמוע בבקשה מבעלי ניסיון על פיאט קופה 4 ציל' T.

עד כמה יקרות העלויות?

תקלות אופיניות?

דלק?

זמינות חלפים?

טיפולים?

כל דבר לטוב ולרע.

תודה רבה.

עומר.

עומר,לא עשית סיבוב באותו שישי על הפיאט של רובי?

או שפשוט ההבדל בין הדגמים הוא גדול?

פורסם

הוא עשה סיבוב, בגלל זה הוא שואל על הדברים ה"טכניים" / פרקטיים כמו עלויות אחזקה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עומר, אני יכול לספק לך קצת אינפורמציה מבעלות יחסית קצרה של שנתיים+. ככה שאולי עדיף באמת שתשאל את רובי כי הייתה לו גם 16V לפני ה 20V.

אני אתן לך התרשמות כללית, אם תצטרך משהו יותר ספציפי אני אנסה לעזור לך.

אמינות : יכולה להיות סבירה. יכולה להיות נוראית. תלוי על מה נפלת. אם קנית רכב מתוחזק אז לא תתקל בבעיות גדולות במיוחד בטווחים קצרים.

תקלות : בעיקר חשמליות. כל המערכות שם של מגנטי מרלי ומה לעשות, זה די קקן. מעבר לזה יש לקופה תקלות ביזאריות שלא תמצא בשום רכב.

עלויות: חלקים לא זולים. אבל מכוון שהיא נושאת כמה פריטים משותפים לטיפו, לא תמיד זה כל כך נורא.

זמינות חלפים: כמו כל רכב נדיר [יחסית]. אם החלק פה בארץ זה נס. אם לא מקסימום מזמינים ומחכים איזה 10 ימים.

טיפולים : היא דורשת תחזוקה מונעת. צריך להיות איתה עם היד על הדופק. לבדוק שמן לעתים תכופות וכו. סך הכול, מבחינת טיפולים סדירים, בהחלט בסדר גמור.

צריכת דלק: בימים טובים ושלווים יכולה להגיע גם ל 1 ל 8. אבל בד"כ זה איפשהו בין נע באיזור ה 7.

בסך הכול, שורה תחתונה עם הקופה זה ממי קנית את הרכב. אם הרכב מתוחזק כמו שצריך [ובקופה זה קריטי] לא תקלע איתה למצוקות פיננסיות מעיקות. מצד שני, היא קצת משוגעת. יש לה לפעמים תקלות קטנות ומרגיזות שהורסות לך את היום. אבל כשהכול עובד שם, זה תענוג אמיתי.

מקווה שזה עזר לך קצת.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

תאמינו לי, לפי כמות השאלות בסגנון זו של פותח השירשור אפשר לחשוב שנמכרו בארץ לפחות 1,000 פיאט קופה. כל יומיים וחצי צצה בפורום שאלה בסגנון..

מצד שני - רוב הפיאטים יד 13 בערך.. אולי זה ההסבר..

HFturbo

פורסם

תתפלא אבל רוב הפיאטים לא יד 13, הקומץ שנשארו נראים ונשמעים דיי שמורים (אבל לך תדע

על מה אתה נופל).

השאלות המרובות כנראה עולות בגלל הרכב המדהים שמצליח למשוך ולהפחיד (את הכיס) של

לא מעט אנשים בגלל מוניטין אמינות שלילי.

ואם זכורני לא מטעה אותי אז פותח השרשור חולם על קופה כבר הרבה זמן, כך שאני בטוח

שזו לא עוד שאלה של מתעניין, אלא כוונה רצינית לקניה.

1.8T 8)

פורסם

תודה לעונים .

השאלה לא באה סתם כי בא לי לשאול , אלא כי אני עומד בפני החלטה לא קלה מבחינתי להשתדרג למשהו בסגנון קצת שונה ממה שאני רגיל.

ניר (ניר השם לא? BENTOVIM..) תודה.

הרכב הולך לשרת אותי יומיומי , הרכב כרגע עומד על 150K ק"מ , האם ישנם בעיות נפוצות שמתגלות בק"מ הנ"ל ?

האם מנוע הקאפה זהה לקופה?

מה ממוצע מחיר הביטוח לנהג מעל גיל 25?

תודה וסליחה על ריבוי השאלות :oops:

פורסם

הרכב הולך לשרת אותי יומיומי , הרכב כרגע עומד על 150K ק"מ , האם ישנם בעיות נפוצות שמתגלות בק"מ הנ"ל ?

האם מנוע הקאפה זהה לקופה?

מה ממוצע מחיר הביטוח לנהג מעל גיל 25?

לקאפה ולקופה אותו מנוע2.0T 16V בשנת 96'.

מערכת ניהול מנוע שונה (בוש בקאפה - מגנטי מרלי בקופה), אאל"ט גם ראש שונה.

ב 98' לשתיהן מנוע 20V

ב 97' לא מכרו קופה בארץ והקאפה לא יודע אם כבר שודרגה.

מידע רב על תחזוקה ותקלות אופיניות נמצא באתר האנגלי של חובבי הקופה. בכ"ז מכרו שם בערך פי 50 יחידות מאשר כאן.

http://www.fccuk.org/forum/postlist.php?Cat=0&Board=F002

אגב: לטעמי בבורדו היא מדהימה! ניחוח של אסטון מרטין.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אריק, אני תמיד אוהב לומר שהמנוע הגיע ישירות מהאינטגרלה. חוץ ממהרגשה העצמית זה לא משפר כלום, אבל כשיש לך בחרטום את המנוע של אלופת העולם הנצחית בראלי, זה עושה לך משהו בגוף. :-D

לגביי ביטוח ושאר הענינים עומר. ביטוח עולה באיזור ה 5000 כולל.

הייתי רוצה לספק לך תשובה חד-משמעית בנוגע לק"מ ביחס למצב המכני. אבל זה פשוט בלתי אפשרי עם הקופה. מהניסיון שלי , וגם בשנים האחרונות כשדליתי אינפורמציה מחברי פורום אחרים בעולם, הגעתי למסקנה שהכי קריטי זה לדעת ממי לקנות וגם טיפה מזל לא יזיק.

אני מכיר בעלי קופה שנוהגים על הרכב יום יום מרחקים ארוכים, וגמעו כבר 200K+ והם עדיין על המנוע המקורי . ויש אחד שאני מכיר שהוא אפילו על הטורבו המקורי. יש כמובן את אלו שהצליחו לגמור 3-4 מנועים תוך כמה שנים. אבל הם שיפרו את הרכבים שלהם בלי הכרה.

יש גם המון חילוקי דעות בנוגע לאמינות של המנוע. יש כאלו שאומרים שבגלל המוניטין שלו באינטגרלה זה הופך אותו לאמין יותר מה 20V. אבל אני לא בטוח בזה בכלל. למרות שמרבית התקלות שאני קורא עליהם בפורומים בחו"ל קורים דווקא ב 20V. לפחות המכניות. תקלות חשמל למשל הרבה יותר שכיחות ב 16V. כמו שאריק אמר, מגנטי מרלי זה לא בידיוק הגרויסע מציאה.

150K לפיאט קופה זה לא הרבה. אבל זה תקוע שם בתפר הדאגה כשמסתכלים קדימה. מצד אחד היא עברה את כל מחלות הילדות. מצד שני, צריך לבדוק שהחליפו טיימינג בזמן, ומה המצב של המצמד שהוא די יקר להחלפה , ושאין נזילות שמן מדאיגות. במילים אחרות, תחזוקה היא מילת המפתח עם הקופה. תמצא אחת שטיפלו בה כמו שצריך , ואני מאמין שיהיה בסדר.

מקווה שזה עוזר.

ניר

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

אוטו מ-ד-ה-י-ם .. היה לחבר במשך שנה .. מושבי עור מפנקים מאוד, מנוע בריא מאוד (גדישה סטנדרטית 0.7 אם אני זוכר נכון.. קצת יותר כייפית שמעלים לאיזור ה 1.0 ;) ) סה"כ לא היה לו הרבה תקלות .. פעם אחת עם חיישן למבדה, פאקום ראש (הבעלים הקודם היה נבלה), ובעיות חשמל קטנות בעיקר..

מה שכן, כדי להחליף טיימינג צריך מישהו שמאוד מבין במכוניות האילו, כי למיטב זכרוני צריך להוציא תושבת או משהו בסגנון .. בכל אופן אני זוכר שהטיימינג מאוד צמוד ובכלל אין הרבה מקום בתא המנוע.

אגב אנחנו טיפלנו אצל מומי בדרום ת"א, מאוד מומלץ .. עבודה מאוד נקיה (פעם ראשונה שראיתי מוסכניק שמשתמש בכפפות ובסינר גומי על כנפי הרכב) ומאוד מקצועית.

פורסם

מה המחיר שהם נסחרות בתב'לס (ביחס למחירון לוי יצחק.) ??

ברור לי שהכל יחסי למצב הרכב , אבל בהתחשב בעובדה שלרובם יש נגיעה בשלדה ורובם ממוצעות במצבם המכני..

תודה.

• תוכן חדש...