Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם... או יותר נכון לילה טוב לכולם...:lol:

הנעתי את הרכב הערב לאחר שהוא עמד קצת יותר מ24 שעות ללא הנעה ,במצב רגיל הוא מניע (לאחר כמה נסיונות סטרטר לא נראה לי משהוא רציני) ואז הלחץ שמן עולה ל45 PSI

הצוק האוטומט נפתח, אומנם קצת באיחור אבל אפשר להסתדר עם זה.

אבל הבעיה שהלחץ שמן לא עלה היום, המחוג לא הראה על 45 לאחר ההנעה ,והצוק היה פתוח, סלד עמד בין 1500 ל2000 .

נסעתי, חשבתי שאולי זה יסתדר ,אבל במהלך הנסיעה הלחץ שמן ירד מאוד,יותר ממה שהוא אמור לרדת לאחר נסיעה .

ובשלב מסויים התחלתי לשמוע רעשי רקע כנראה מהמנוע רעשים מוזרים מתכתיים כאלה כמו שמנסים לעצור מנוע של מאוורר שמסתובב .בדקתי שמן והיה מלא

עשיתי טיפול לא מזמן והחלפתי שמן ,מסנן שמן ,ומסנני דלק.

יותר מידי בעיות מתחילות לי ברכב דבר מדאיג מאוד.

הרכב סובארו 87 1800 סטיישן .

אודה על עזרתכם... בבקשה:-(

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יש לטפל בדחיפות בבעיית הלחץ שמן, לא מן הנמנע שנזק כבר נגרם, לראייה הרעשים שתארת.

ציין האם החלפת לאחרונה מסנן שמן,שיתכן והוא ללא שסתום אל חוזר, וצמיגות שמן לא מתאימה.

הסלד שציינת , בעת פעולת הצוק האוטומטי,גבוה מדי למנוע קר, והוא רק יוסיף לקיצור חייי המנוע.

האם נורת לחץ השמן תקינה, ודולקת או מהבת במנוע קר יותר משניייה לאחר התנעת המנוע?

אם התשובה חיובית, אין להתניע את המנוע, ולטפל ולבדוק תקינות משאבת השמן שהיא חיצונית.

נא ציין מתי הוחלף לאחרונה שמן מנוע, ובאיזה צמיגות אתה משתמש, ואיזה מסנן שמן הורכב לאחרונה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חנוכה שמח לכל חברי הפורום היקרים.:-D

בקשר ללחץ שמן ,הכנסתי את הרכב למוסך והתברר שנסתם לי הקרטר ,

רציתי לדעת אם זה בגלל שעשיתי אינפוזיה למנוע ?

דרך אגב השמן מנוע ומסנן המנוע חדשים.שמן מנוע 40-20

ומה זה קרטר ?

פרטים בה"פ .

פורסם

הכוונה שנסתם לך הרשת בקרטר ,יש שם מעיין צינור שבסופו ישנה רשת מתכתית,היא כנראה נסתמה מהלכלוך\בוצה ולכן לא היה מעבר\זרימת שמן במנוע.

הקרטר הינו אגן השמן שלך,איפה שיש בורג ריקון, שם זה הקרטר.

מומלץ ביותר פירוק הברגים של הקרטר,הורדת הקרטר,ניקוי יסודי שלו והחזרתו + אטם חדש,שמן חדש ופילטר חדש.

או לחילופין שימוש במכונה ששואבת שמן מבלי לפרק קרטר,לשאוב את כל השמן מפתח המילוי שלו,פלאשינג למנוע על מנת לרוקן את כל הלכלוך והבוצה שנותרה שם,ריקון נוסף של הכל,מילוי שמן איכותי ופילטר חדש.

בברכה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב חברי קארספורום היקרים.

רציתי לציין עוד מס' עובדות ששמתי לב אליהם לאחרונה :

הלחץ שמן לאחר הנעת הרכב יחסית נמוך גם אחרי שהצוק האוטומט נפתח, המחוג לא ממש מגיע ל45 הוא בין 0 ל45 בין רבע לשליש סקלה של הלחץ שמן.

אבל כשהוא אחרי נסיעה ואני עומד לדוגמא ברמזור, אז ממש אין לחץ שמן כאילו הרכב כבוי, המחוג ממש על 0 וכששאני מתחיל לסוע אז הלחץ שמן עולה.

יש לציין שלפני שנסתם לי הקרטר, או הרשת, אני לא בידיוק סגור מה נסתם שם,הלחץ שמן היה עולה ל45 מיד עם הנעת הרכב כשהוא קר.

ובמהלך כל הנסיעה הוא היה עומד על 45 ,ובעצירה ברמזור הלחץ שמן תמיד היה מעל ה 0 לא יותר מידי אבל המחוג לא נגע ב-0

יש לציין שנורת לחץ שמן לא דולקת וכשהיתחילה הבעיה בהתחלה בהתחלה גם לא דלקה (אולי אין לי נורה כזו)

וכשהרכב התחיל נסיעה הלחץ שמן היה עולה ל45 ונשאר שם כל עוד הרכב נוסע.

האם המצב הנ"ל תקין?:cry:

(סובארו 1800 87 סטיישן).

פרטים בה"פ .

פורסם

אני במקומך לא הייתי נוסע ברכב כאשר אין לחץ שמן!.

אל תשכח מה תפקיד השמן !.

אני לא שולל את האפשרות שהמחוג לא תקין אך זה סיכויי נמוך!.

בקיצור תזמין גרריסט וקח למוסכניק שלך ומקסימום זה רק להחליף משאבה!.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לצערי אני לא בקיע במנועי סובארו אך ידועה לי שבחלק מהמנועים ניתן לשפץ את המשאבות שמן , אז שווה לברר לך על שיפוץ המשאבה שלך.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

לא מדובר פה על קיט של אטמים - משובר על שיפוץ החלקים הנעים של המשאבה.

צריכים לחרוט ולהתאים רוטורים חדשים, בדרך פשוןט מביאים חדשה כי זה לא כלכלי ולא תמצא חלקים לזה.

אנחנו מדברים על סובארו-בטוח יש משאבת שמן במלאי.

אני מעריך 300-500 שקל.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שמתי לב שנעלם קצת שמן במדיד , אני ממלא לפול ואחרי שבוע שבועיים גג כבר יורד השמן לא שמתי לב לאיזושהי נזילה ,

ואחרי זמן רב שאני נוסע ברכב אני שומע עוד פעם יללות כאלו כאילו אין שמן אבל המחוג מראה שיש לחץ אבל לא 45 מתי שאני נוסע , דבר שפעם היה.

בכל לחיצה קטנה על הגז הלחץ היה עולה ל45, גם אם הרכב חם אחרי נסיעה ארוכה. .

שאלתי במוסך כמה עולה משאבת שמן חדשה ואמרו לי בסביבות ה1K ש"ח כי זה דגם אמריקאי וזה בלאגאן לפרק את המשאבה וגם שיפוץ של הקיימת יעלה בערך אותו דבר כי צריך לםרק חצי מנוע כדי להגיע אליה.

ולפני יומיים הנעתי את הרכב וכיביתי די הרבה כי היו לי נסויעות קצרות ובאחת ההנעות הרכב לא הניע ויצא עשן כזה מיתחת למכסה מנוע אבל אח"כ הרכב הניע , ועד היום הוא מניע.

לא שמתי לב לנזילה מיתחת לרכב.

עזרה בבקשה...

ובעיה נוספת יש לי רעשים מעצבנים מכיוון הגלגלים גם בסיבןב וגם בנסיעה ישר רעשים כאלה שבאים והולכים .

פרטים בה"פ .

פורסם

עזרה בבקשה...

ובעיה נוספת יש לי רעשים מעצבנים מכיוון הגלגלים גם בסיבןב וגם בנסיעה ישר רעשים כאלה שבאים והולכים .

אם ישנם רעשי "דפיקות",אז הרעשים שציינת מהגלגלים ככל הנראה מודיעים על ציריה בסוף דרכה,

בדוק אם ישנן גומיות ציריה קרועות, שאריות גריז על תחתית הרכב ומעל לגומיות מרמזים על קרע שהוא סימן לשחיקה (או הרכבה לא טובה), נסה לנענע את ציריות ימין/שמאל בידך כאשר האוטו מוגבה ומאובטח וראה אם תקינות או לא (לא אמור להיות משחק של הצירייה).

לגבי חלקה הראשון של הבעיה, אשאיר למומחים..

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...