Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(בהתייחס לידיעה שפורסמה בוואלה, עליה דובר בשרשור שננעל)

ובכן הקטע המשעשע כאן הוא ש:

1. המכונית הזאת לא תוכננה ולא יוצרה עבור או בהזמנת היטלר. מן הסתם מישהו התבלבל עם מה שקרה כמה שנים קודם לכן, כאשר היטלר רצה לעודד יצרנים גרמניים להתמודד במירוצי הגרנד-פרי דאז והקציב כסף לכך - בשלב ראשון למרצדס בלבד, ואחר כך שוכנע לפצל את התקציב ולהעניק את חציו לאוטו-יוניון. זה היה הצעד הראשון שהביא לקרבות "חיצי הכסף" המפורסמים.

2. המכונית המדוברת לא יוצרה על-ידי פרידננד פורשה, שעזב את אוטו-יוניון בתום עונת 1937, לפני יציאת הטייפ D (שהותאמה לתקנות חדשות ושונות והחליפה את הטייפ C לקראת עונת 1938 ).

3. היא לא היתה קשורה להיטלר בשום צורה ובודאי לא היתה בבעלותו.

אבל "המכונית של היטלר" נשמע הרבה יותר טוב בכותרות... אגב, בשום דיווח בחו"ל לא מצאתי איזשהו אזכור לשטות הזאת. זו המצאה ישראלית בלבד. ואגב, לפי הטוקבקים בוואלה זה עובד. אני בטוח שהרבה פחות היו מגיבים לידיעה או בכלל טורחים לקרוא אותה אם הכותרת היתה "מכונית מירוץ ישנה צפויה להשיג מחיר-שיא במכירה פומבית".

נו, לך תאמין לעיתונאים...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טוב, אז זה לא היה האוטו של היטלר. אז מה?

קראתי פעם שהב.מ.וו. 328 של הרמן גרניג (כן, מהכנופיה של היטלר ומפקד הלופטוואפה) נמצאת בבעלות של אספן יהודי בארה"ב.

עוד שמעתי שה-ב.מ.וו. שלו יוצרה מעט רחבה מהסטנדרט, כדי שתתאים למידותיו השמנמנות

נקמה לא רעה, או אספנות חולנית?

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
יכול להיות שלך לא מפריע שעיתונאי או מערכת חדשות מממציאים סיפור כדי לייצר פרובוקציה. אותי (ולא רק כי זה גם המקצוע שלי) זה פשוט מקומם.

חוץ מזה, אני סתם אוהב לשים דברים על דיוקם כאשר מדובר במוטוריקה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

קראתי פעם שהב.מ.וו. 328 של הרמן גרניג (כן, מהכנופיה של היטלר ומפקד הלופטוואפה) נמצאת בבעלות של אספן יהודי בארה"ב.

נקמה לא רעה, או אספנות חולנית?

אחד מאספני הסכינים הרציניים ביותר בארץ הוא ניצול שואה, שמחזיק מדור מיוחד לסכינים נאציים.מתחת לארון רשום באותיות גדולות:

"אני גאה להחזיק בישראל, ארץ הקודש, פריטים שהיו שייכים לצורר הנאצי והינם הוכחה לקיומה של השואה"

לצערי אני לא זוכר את הציטוט המדוייק אבל זו רוח הדברים.

זו אינה אספנות חולנית לדעתי, כל אחד ודעותיו וסיבותיו הוא.

אני מעריך את האדם על האומץ הנחוץ כדי להחזיק בפריטים הללו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודות לנדב שמתי לב לשרשור הזה .

במסגרת מחקר שאני עורך בשנתיים-שלוש האחרונות לצורך כתיבת תזה לתואר שני בהיסטוריה כללית החלטתי שאני עושה את זה על מעורבות הנאצים במרוצי מכוניות בשנים 34-39 מה שנקרא - GOLDEN ERA ותקופת הקרבות של מרצדס מול אוטו-יוניון .

לצורך קיצור העניין , ומי שרוצה אשמח לפתח את העניין בהמשך .

היטלר , כחלק מהתעמולה שלו החליט לנצל את הספורט המוטורי לתועלתו ותיכנן לתת 500 אלף מרק לקבוצת מרצדס למרוצי מכוניות הגראן-פרי .

כאשר פרדיננד פורשה , שעבד באוטו-יוניון על פיתוח מכונית מרוץ משלו , שמע על הדיל בין מרצדס להיטלר הוא ארגן פגישה מהירה עם היטלר , לאחר שהיתה בינהם כבר הכרות קודמת , ואמר לו שלטובת התעמולה והשם הגרמני עדיף לו לשים "את הביצים" בשתי סלסלות , לחלק את הסכום לשתי קבוצות , דבר שיביא מצד אחד תמיכה וסיכוי גדול להצלחה גדולה יותר ומצד שני , סיכון מופחת כי במידה וקבוצה אחת תיכשל השנייה עשויה לנצח .

היטלר קפץ על המציאה והורה לחלק את הסכום לשניים - לשתי הקבוצות .

בהמשך לסיפור היטלר שם איש מטעמו , קצין צבא בשם אדולף הוהלינן שהיה אחראי על הצד "הנאצי" והתעמולה של קבוצות המרוצים - דגלים , סמלים, הצדעות וכו' .

בנוסף להיטלר עצמו היה קשר ישיר לקבוצות ולמרוצים כאשר היה לו עדיין זמן והגיע במספר מקרים לפגישות עם הנהגים והשתמש בהם די הרבה לצרכיו .

כל חברי הקבוצה ובמיוחד הנהגים חוייבו להיות חברי המפלגה הנאצית , חלק אהבו את זה יותר וחלק פחות .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

משום מה נערכה הודעתו המקורית של טל שביט, ובמקום YNET נרשם וואלה.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כל חברי הקבוצה ובמיוחד הנהגים חוייבו להיות חברי המפלגה הנאצית , חלק אהבו את זה יותר וחלק פחות .

דובי

כמו עוד הרבה אישי ציבור, עיתונאים, במאים ויוצרי קולנוע למיניהם, שנדרשו להפגין נאמנות למפלגה הנאצית בפומבי.

יכול להיות שלך לא מפריע שעיתונאי או מערכת חדשות מממציאים סיפור כדי לייצר פרובוקציה. אותי (ולא רק כי זה גם המקצוע שלי) זה פשוט מקומם.

טל

וככה גם צריך.

תפקיד התקשורת (בעיניי לפחות) הוא לשמש ראי המציאות לציבור ולשקף אובייקטיביות נטולת אינטרסים (עד כמה שניתן במגבלות החשיבה והמחשבה האנושית) לגבי הסיקור שלה.

הסיבה שאנשים מטילים ספק היום בתכני התקשורת משום שהם יודעים שמסתתר "משוה" מאחורי דרך הצגת הדברים, הם רק לא יודעים מה זה.

מי שעוסק בתחום יודע לרוב גם מהו ה"משהו" הזה.

גם לי זה מפריע, כנראה שהיה משתלם ללמוד תואר שני בתקשורת כדי להבין מהו ה"משהו" הזה...

בברכה, מר נעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כאשר פרדיננד פורשה , שעבד באוטו-יוניון על פיתוח מכונית מרוץ משלו , שמע על הדיל בין מרצדס להיטלר הוא ארגן פגישה מהירה עם היטלר , לאחר שהיתה בינהם כבר הכרות קודמת
דובי, לא מזמן הכנתי כתבה ל'אוטו' על תקופת "חיצי הכסף", ועשיתי מחקר די מקיף בענין. לדעתי יש לך טעות קטנה. בין פורשה להיטלר לא היתה היכרות מוקדמת. מי שהכיר את היטלר היה נהג המירוצים הנס שטוק, דרך נהגו ושומר-ראשו של היטלר שהיה ידיד אישי של שטוק. ככל הנראה שטוק היה זה שבזכותו היטלר הבין את המשמעות התעמולתית של תחום מירוצי המכוניות. על כל פנים, שטוק היה זה שחיבר בין אוטו יוניון ופרדיננד פורשה להיטלר בהקשר לתקציב המדובר.

אותה היכרות עם היטלר סייעה לשטוק בהיבט נוסף אליו התייחסת - הנאצים. סבה או סבתה של אשתו של שטוק היו יהודים, והוא נרדף על-ידי הגסטפו (וזכה לכרזות-נאצה נגדו במירוצים בהם השתתף) עד שהיטלר הוציא הוראה להניח לו לנפשו.

טל

פורסם

על פי ספרו של NIXON שנקרא - RACING THE SILVER ARROWS - אוטו-יוניון בתור קבוצת מרוצים שבנתה מכונית גראן-פרי הוקמה ב-1932 ובמאי 1933 היה זה הברון קלאוס פון אורצן שהכיר את היטלר אישית ולקח את פרדיננד פורשה לפגישה ורק בגלל שהם חששו מהמראה הלא-גרמני שלהם מול היטלר הם החליטו לקחת איתם את הנס שטוק שהיה בלונדיני תכול עיניים וגבוה , שיהיה איתם .

היטלר היה בטוח שיפגוש רק את פון אורצן וקצת כעס אבל כאשר ראה את פורשה הזכיר לו שהם מכירים עוד משנת 1926 מזמן שנפגשו במרוץ בסוליטוד , שם פורשה היה עם קבוצת מרצדס והיטלר הגיע לשם עם חבר בשם יעקב וורלין שהיה מנהל במרצדס ואחד החברים הראשונים במפלגה הנאצית , משם התגלגלה הפגישה עד להחלטה על חלוקת הכסף .

לגבי שטוק ואשתו היהודיה , על פי רוח הדברים , שוב בספרו של NIXON כל עוד שטוק נהג היטב וניצח הכל היה בסדר אך ברגע שהתוצאות טיפה איכזבו דאגו להזכיר לו את זה ודאגו גם שלא ינהג יותר מדי בארועים גדולים .

ולגבי ספרו של NIXON שאני כל כך משתמש בו ומזכיר אותו . הוא פשוט מקובל על ידי כל ההיסטוריונים של הספורט המוטורי כמקור הראשון (לא ראשוני , ויש הבדל ) שמרכז את כל החומר בנושא התקופה הזו .

טל

אשמח לדעת באילו מקורות השתמשת , אולי הם יסייעו לי בעבודת המחקר שלי .

dt_nuvolari.jpg

יום טוב

דובי

פורסם

דובי, לא היה לי מקור אחד - עשיתי אז מיני-דוקטורט כי הנושא ריתק אותי, וקראתי בהמון מקורות. אנסה לרכז לך רשימה. לא ראיתי בשום מקום אזכור להיכרות אישית בין היטלר לפון-אורצן: הברון הגיע לאותה פגישה בתוקף תפקידו כיו"ר אוטו-יוניון. לגבי ההיכרות בין שטוק להיטלר, אין כל ספק. ולפי הידוע לי, וזה נתמך על-ידי מספר מקורות, דווקא המפלגה הנאצית היתה זו שהחזירה את שטוק לאוטו-יוניון אחרי שהוא נזרק מהקבוצה בסוף 1937 בגלל איזה מיני-סקנדל פנימי (הוא סיפר לרוזמייר את פרטי החוזה שלו, רוזמייר הבין כמה מעט משלמים לו ודרש חוזה חדש, הקבוצה חטפה קריזה והעיפה את שטוק. לחץ מהנאצים בצירוף מותו של רוזמייר ועזיבתו של פורשה סייעו לשטוק לחזור לשורות אוטו-יוניון).

טל

פורסם

כולם התייחסו בנושא הזה לכך שאוטו-יוניון היה הרכב כביכול של היטלר כאשר למעשה באם נסתכל על זה נראה כאילו הם רק תפסו טרמפ על הפרוייקט של מרצדס למרוצי הגראן-פרי , ה-W25 .

מרצדס היו הראשונים שפנו וקיבלו אישור לתקציב מהמפלגה הנאצית לצורכי מימון מרוצי המכוניות שלהם שכללו מרוצי גראן-פרי, שבירת שיאי מהירות (שהיו תחרויות חשובות ויוקרתיות באותה התקופה ) וכמובן HILLCLIMB שנכללו כאליפות אירופה .

רק כאשר נודע לאוטו-יוניון על "התרומה" הנאצית למרצדס , או לפחות על הכוונה לכך , הם פנו להיטלר .

דובי

פורסם
(בהתייחס לידיעה שפורסמה בוואלה, עליה דובר בשרשור שננעל)

אבל "המכונית של היטלר" נשמע הרבה יותר טוב בכותרות... אגב, בשום דיווח בחו"ל לא מצאתי איזשהו אזכור לשטות הזאת. זו המצאה ישראלית בלבד.

טל

למה אתם מנסים לרדת על עותונאי רכב אחרים כל הזמן ?

http://www.edmunds.com/insideline/do/News/articleId=118688

הכותרת היא:

Most Expensive Ever? Hitler's 485-HP Auto Union D-Type For Sale

אייל

פורסם

אייל

אף אחד לא מנסה לרדת על אף אחד .

הכוונה היא תמיד להשתדל לדייק בפרטים עד כמה שאפשר ובמקרה הזה , לפחות במספר מקומות שאני ראיתי באינטרנט כולם נפלו בפח באותה "טעות" שמקורה כמובן ביחסי הציבור .

הרי באם היו כותבים סתם אוטו-יוניון אני לא יודע וגם לא בטוח שהיו מתייחסים למכונית ולתקופה פה ובכל מקום אחר אבל מכיוון שברגע שמכניסים נושא טעון ורגיש , במיוחד לנו כיהודים , כמו היטלר אז זה מעלה את הרייטינג...

גם בפורום רציני כמו TNF באטלס עסקו בסוגייה הזו ומדוע הכניסו את שמו של הצורר לעניין והגיעו לאותה המסקנה .

מה שאני שמח זה שככה הצלחנו להאיר על עוד חלק בהיסטוריה של הספורט המוטורי ושל העם היהודי גם כן , וגם לכאלו שפחות ידעו או התעניינו .

דובי

פורסם
למה אתם מנסים לרדת על עותונאי רכב אחרים כל הזמן ?
מה הקשר לעיתונאי רכב? זו ידיעה עיתונאית כללית. אתה מוזמן למצוא מקום אחד שבו ירדתי על מישהו מהקולגות שלי. יש רק עיתונאי-רכב אחד שעושה את זה, וכולנו יודעים מיהו.

טל

• תוכן חדש...