Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מייצג, IMHO או WTF, אבל לאחר קריאת קודמי אין לי אלא לשתף את מי שמתעניין בהגיגי על סמך נסיון מעשי בן 70 אלף ק"מ ישראליים על AL4 בדמות קסארה מודל 2004 מליסינג:

IMHO 1 - הבינה המלאכותית מתפקדת אחלה בהמון מצבים (ראה: הורדת הילוך אוטומטית בהאטה, העברה ידנית של ההילוכים) וגרועה במקצתם (ראה: משיכה מטורפת של הילוכים אחרי האצה ארוכה). במילים אחרות - אין כנראה הרבה שיכולים עליה לנהיגה ספורטיבית באוטומט.

IMHO 2 - לתיבה במכוניתי השהיה ארוווווווווווווווווווכה מאוד בהאצה פתאומית לאחר נסיעה רגועה. במצבים רבים זה ממש מסוכן! חשוב להיות מודע לזה בנהיגה ולא משנה כמה פעמים ניסו לפתור זאת, ההתנהגות הפסולה הזו שם (רק בתחילת השבוע הרכב חזר מאישפוז כפוי נוסף של יותר משבועיים - ועדיין ללא שינוי). למען ההגינות אציין שברכב דומה ("שן אחת" במספר הרישוי אחרי שלי - הבעיה קיימת, אך חמורה פחות).

IMHO 3 - אני כלל לא שולל אפשרות שבעיות נובעות מהתקנות ישראליות (ראה קודמתה של קסארה זו - המאזדה לאנטיס שהדלקן "שרף לה את הפיוזים" ושיגע את החיישנים עד שהיתה נכבית תדיר סתם כך באמצע נסיעה למשך כמה דקות עד שעובר לה האטרף).

לסיכום - זו כמובן התנסות אישית בלבד ולא מייצגת.

אגב, ללא שום קשר לנושא השרשור - המסקנה העיקרית שלי מעלילותי היא שעדיף רכב פרטי בו ניתן לבקר ביתר קלות את הטיפול והאחזקה בו, ולא רכב ליסינג שהשד יודע מה עובר עליו במוסך.

הרגשתי שכבעל רכב פרטי - יתר הקפדה על איכות ההתקנות המקומיות וחוסר תלות במוסך ספציפי המטפל ברכב (ובמקרה שלי זה דווקא מוסך יבואן ולא של חברת הליסינג) ניתן היה להתגבר על הבעיות.

פורסם
למתעניינים, מידע טכני אודות השסתומים שהוחלפו, המקטים החדשים (והישנים) ועדכון התוכנה שנדרש בעקבות החלפת השסתומים.

מתוך האתר הזה, שדי מעניין לכשעצמו.

אתר מעניין מאוד. תודה ארנון.

הסיפור שלי ב 406 היה כזה:

מעל חצי שנה שהתיבה עושה קונצים ועפה למצב חירום. (נסיעה אך ורק בהילוך שלישי).

בהתחלה האוטו היה נכנס ויוצא ממצב חירום, רוב הזמן בסדר.

לאט לאט זה החמיר, עם הטבות לשבוע אחרי ניתוקי מצבר.

עדכון תוכנה לא עזר. (אבל שיפר מאוד העברה מראשון לשני, אגב).

מפלס שמן תקין.

תחושה אישית שלי שהתקלה קשורה לוויברציות, למשל הדלקת מזגן ברמזור, כביש משובש, פסי האטה, וסיבובים חדים. אבל היה גם מתקלקל סתם באמצע הכביש לפעמים.

דיאגנוזות מראות "supply to the sensors"

פעם אחת היה גם "pressure regulation"

מחשב הוחלף עם 406 אחרת ונמצא תקין אצלה. לעומת זאת התקלה נשארה אצלי באוטו.

תדירות התקלה נהיתה חמורה יותר, והאוטו לא רצה להשתחרר ממנה.

ניתוקי מצבר עזרו בקושי ליממה.

חיישני טמפ, לחץ, ומצב דוושה כולם מראים קריאות שווא קבועות במצב חירום, וקריאות נורמליות כשהגיר בתקופה טובה.

בסוף בסוף, הוחלט להתמקד בבדיקת הצמה.

מתח לחיישנים היה 3V במקום 5V, נבדק ע"י מודד, לא לפי המחשב.

בסוף אותר חוט חשמל זעיר שנמצא מתחת לגיר קרוב לגלגל שמאל, שהתקלף ממנו בידוד בקטע של חצי סנטימטר. החוט הוא פלוס, וכנראה נגע לפעמים בגוף הרכב שהוא מינוס. זה כנראה שיגע את המחשב.

בהצלחה לכולם

פורסם

IMHO 2 - לתיבה במכוניתי השהיה ארוווווווווווווווווווכה מאוד בהאצה פתאומית לאחר נסיעה רגועה. במצבים רבים זה ממש מסוכן! חשוב להיות מודע לזה בנהיגה ולא משנה כמה פעמים ניסו לפתור זאת, ההתנהגות הפסולה הזו שם

הרגשתי שכבעל רכב פרטי - יתר הקפדה על איכות ההתקנות המקומיות וחוסר תלות במוסך ספציפי המטפל ברכב (ובמקרה שלי זה דווקא מוסך יבואן ולא של חברת הליסינג) ניתן היה להתגבר על הבעיות.

אצלי אין שום השהיה, אם הגז הגיע לסוף הדוושה, מה שנקרא במחשב דיאגנוזטיקה "kick down function = 1" , יש קיקדאון מיידי, כולל להילוך ראשון (עד 50 קמ"ש) וכולל מרביעי לשני (עד 100 קמ"ש). יתכן שאצלך במודל 2004 יש מצערת אלקטרונית שהיא הבעיה. למרות שגם ב407 מודל 2005 יש כזו מצערת ואין השהיה לפני קיקדאון.

לגבי איכות ההתקנות, לדעתי חלק גדול מהאזעקות מותקן ע"י היבואן במוסכיו לפני מסירת הרכב, כך שאם היו בעיות זה אשמתו או אחריותו.

פורסם
ניסיון של 100,000 ק"מ ב-406 2.0 2001 - אין בעיות בגיר, נהפכו גיר מהנה שלומד:

מאיט בהורדת רגל מהגז - דומה להורדת הילוכים בידני

מושך את ההילוך כפונקציה של לחיצה על הגז (שיחרור עדין של הגז מעביר הילוך)

לומד את צורת הנהיגה - נהיגה ספורטיבית תוביל למשיכת הילוכים המגרעה: לוקח 1/2 שעה בערך עד שלומד מחדש.

לוקח חצי שעה בערך עד שלומד מחדש, ועכשיו תתאר מצב שהיה לנו עד לפני חודש רכב כזה והוא שימש כרכב היחידי במשפחה ואצלנו במשפחה יש 4 נהגים שהם אבא אימא אחותי ואני ולכל אחד אופי נהיגה אחר.

אני הכי לוחץ במשפחה, אח"כ אבא, אימא קצת יותר רגועה ואחותי נהגת שבת אתה לא יודע איזה סרטים היינו אוכלים כל פעם שמישהו רצה את הרכב כי המחשב היה משתגע כי כל פעם לנהג יש אופי נהיגה שונה לחלוטין.

חוץ מזה הרכב היה נכנס כמעט כל נסיעה למצב חירום ולא זז וברמזורים כולם מצפצפים לך אבל לא מבינים שאתה נותן פול גז והאוטו לא זז בכלל, וכמובן פעם אחת הגיר נתקע על הילוך רוורס בלבד, והיו מלא הודעות שגיאה כמו ממיר קטליטי, ABS,ודברים בגיר ועוד כל מיני...

היה לנו 3 שנים פיגו 307 שנת 2004 ליסינג שעשתה מלא מלא תקלות ובכלל כמעט כל הפיגו שהיו לחברת הליסינג עשו מלא צרות והיום אחרי 3 שנים שהיינו צריכים להחליף רכב כבר לא היה ניתן להזמין פיגו.

נ.ב: לפני חודש קיבלנו את הרכב החדש שבחרנו מאזדה 3 שנת 2007 אחלה רכב.

פורסם
אני מניח שאין ביכולתו של ארנון, כפי שאין ביכולתך להוכיח את ההיפך.
שמר,

הזלזול שאתה מפגין חורג קצת מגבול הטען הטוב.

לא הבנתי את ההתנייה במשפט שלך: מה רלבנטי אם אני כקורא מתעניין בפורום לא יכול להוכיח דבר מה, לגבי אי יכולתו של קורא אחר בפורום (ארנון) לנסות ולהוכיח אמירות חד משמעיות שלו. (ולראיה, ארנון, לפחות על פניו, הביא הוכחה לדבריו)

להבא, הפגן בבקשה מעט יותר אורך-רוח.

zx וולקן

פורסם

הייתי קורא במקומך שוב, כי לא הבחנתי בזלזול.

אולי בקריאה שנייה תבחין גם כי מדובר במשוואה ולא בהתנייה.

בקריאה שלישית תוכל גם לראות שארנון סייג מלכתחילה את דבריו במילים "לעניות דעתי" , ואף נדרש לכך מאוחר יותר.

לא אכנס איתך לויכוח אם ה-AL4 אמינות או לא, מכיוון שיש שתיים כאלה אצל הוריי ואני מעדיף לא לפתוח את הפה, אבל אני לא חושב שהמצב שם רע יותר מאשר בכל גיר אוטומטי מודרני אחר. בדוק בפורום לגבי תיבות של יצרנים אחרים , ולא משנה מאיזו עדה.

היחיד שהייתי מוכן להסתמך על דבריו בתור מדגם אובייקטיבי (כאן בפורום) , הוא , אולי, ספי - וגם זאת בהנחה שסדר הגעת הלקוחות אליו הוא רנדומלי ולא כי שמעו יצא למרחוק כמשפץ מעולה של תיבה מתוצרת זו או אחרת באופן ספציפי.

פורסם

"עשרות אלפי לקוחות מרוצים נהנים יומיום מתיבת ההילוכים האוטומטית של מכוניות פיז'ו וימשיכו ליהנות גם בעתיד. "

נהנים?-נהנים ששהילוך לא יורד שצריך האצה מהירה?

נהנים לצאת מסיבוב שההילוך ירד ואין שום תגובה WHAT SO EVER?

נהנים מחילופי הילוכים ברוטאלים?

לא ניראה לי.

אומנם הגיר בקסחרא 2003 של אמא שלי לא קרס,מאמין שחלק מזה קשור לעניין שהוא עבר רק 30 אלף ק"מ,אבל- "התיבה עם הבינה המלאכותית" באמת שווה לתחת,או לבינה שאנחנו כנהגים עדיין לא הגענו אליה.

מה שכן אני מסכים שבנסיעות ארוכות בכבישים בינעירוניים תפקודה משתפר פלאים, כמו כן נהג עם רגל ימין טיפה יותר כבדה על הדוושה הימנית ינער אותה מהשטויות שלה ויספק רכב מעט חי יותר!

פורסם

אחרי נהיגה על כ-10 מכוניות שונות עם AL4 , ברובן התיבה פשוט תענוג (206 1.4 , קסנטיה 2.0, 307 (למעט משיכה היסטרית של הילוך 3 במצב ספורט) , מגאן) , בעוד שלפחות ב-406 1.8 - קיללתי כל רגע (מסרבת בעקשנות להוריד הילוכים בהאצה , NO MATTER WHAT).

בנהיגה רגילה (בלי בקשות קיק דאון וכו') - פשוט תענוג. התנהגות כמעט כמו של גיר ידני ,למעט הפסדי הכח הנובעים ממבנה הגיר האוט'.

פורסם

אני מניח שהמכוניות ננהגו במצב S(משיכת הילוך)

ותיבות שקיבלו בראש ולא ננהגו עי נשים בדרכים עירוניות,עם חצי ברקס יחד עם הגז...

בכל מקרה קצת היסחפות להגיד שהן תענוג , ותענוג כמו של גיר רגיל

רגע,אולי דיברת בצחוק,שמר?

פורסם

המכוניות ננהגו הן במצב רגיל והן ב-S (ספורט, לא משיכת הילוך).

ואני עדיין עומד מאחורי מה שכתבתי. התיבה מתנהגת יפה מאוד, כולל העברות ההילוכים שכולכם מתלוננים עליהן. בגיר ידני , הורדת הילוכים אגרסיבית מלווה גם כן ב"קפיצה" של הרכב.

הבעייה היחידה (במכוניות שהזכרתי) היא הפסדי הכח של התיבה , ולא "התנהגותה". להיפך - כל הפעולה המייגעת של קלאץ' ובחישה בידית נחסכת (ותעזבו רגע את התדמית המסוקסת). תיבה רובוטית שמשלבת את יתרונות הגיר הידני עם הנוחות של הגיר האוט' עדיפה על כל גיר ידני, בהנחה שמנגנון ההחלפה עובד כראוי. בעוונותיי טרם נהגתי בגיר מסוג זה - כך שאני לא יכול לחרוץ דיעה על אופן התפעול שלו , אבל על הנייר - זה הפתרון המושלם. גיר ידני מעולם לא היה פתרון טוב מבחינה תפעולית. לא סתם תיבות ההילוכים בחזית הטכנולוגיה (F1) נטשו את הקלאץ' המסורתי וידית ההעברה לטובת פיקוד סטייל ג'ויסטיק.

פורסם
הבעייה היחידה (במכוניות שהזכרתי) היא הפסדי הכח של התיבה , ולא "התנהגותה".
מצד שני, הAL4 היא אחת היחידות שמציעה נעילת ממיר מומנט כבר בהילוך השני. בזמן שאינו נעול מרגישים היטב את הפסד הכח.

חסרון משמעותי הוא חוסר הילוך חמישי.

פורסם

שמר אל תלכלך, דוווקא ב 406 1.8 ליטר שאני נוהג עליה, מודל 1998, ההעברות מצוינות. ב407 2 ליטר התפקוד מעולה

ו ULY צודק, זה שהתיבה נועלת בשני ממיר מומנט זה מצוין, משפר מאוד את התגובה לגז, משפר את צריכת הדלק ויותר שקט בהרבה.

חסרונו של הילוך חמישי אכן מורגש, כנראה שהדור הבא יהיה כבר עם שישה הילוכים...

או שמא יותר הילוכים = יותר בעיות

פורסם

אני לא מלכלך, אולי זה באקזמפלר שעליו נהגתי ,אבל התיבה ההיא סירבה לקיק דאון , למרות כל התרגילים המקובלים (הצמדת הדוושה לפגוש הקדמי, "דאבל קליק" וכיו"ב).

• תוכן חדש...