Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניות דעתי, התביעה הזו היא תוצר של תיבות דור ראשון טרום החלפת השסתומים הבעייתיים, בצירוף שירות הלקוחות הפנומנלי של חברת לובינסקי, שמתענג על תקלות סדרתיות ומנצלן כדי "להחדיר ללקוח את כל האלמנט, לכל העומק...".

מנסיון ותיק איתם (BX חדשה, 405 חדשה, 106 חדשה, 306 חדשה), המכוניות נפלאות אך מתקשות לכפר על החוויה המחפירה של ביקור במוסך היבואן בבני-ברק.

תמיד ינסו להסביר לך שם שהתקלה עליה אתה מתלונן אינה מכוסה במסגרת האחריות. תמיד ינסו להתנער ממחוייבות. תמיד יתנו לך להרגיש שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, ושהטרחת עצמך עד אליהם כדי להתלונן על תקלה דמיונית ולבזבז את זמנם.

יש לי חלום. ובחלומי, PSA לוקחת ללובינסקי את הזכיון.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הניסיון שלי הוא עם רנו סניק 2, מודל 2004 עם מנוע 2.0 ליטר, ממתקן המסירה של קרסו ועד עכשיו, עם 85,000 ק"מ על השעון:

בסה"כ מדובר בתיבה טובה ואמינה. התלונה היחידה שלי היא לגבי מכה שמופיעה לעיתים מאוד נדירות בהחלפה בין הילוך ראשון להילוך שני, בזמן זינוקים עם דוושה לחוצה חזק (לא בהכרח עד הסוף).

פורסם
זה אותו הגיר שיש במגאן 2001 , לא?

קרעתי מרכב כזה את הניילונים. בהמשך הוא עלה שלוש פעמים על גרר בזכות הגיר ה"מדהים" שלו, בתוך שנה וחצי ו 70K ק"מ.

כנ"ל היה עם שאר החברים לעבודה שקיבלו מגאן חדש בתקופה ההיא.

אוטו סיוט.

במגאן הקודמת הייתה בעיה נוספת עם צינור נשם של הגיר שאיפשר חדירת מים.

לעניות דעתי, התביעה הזו היא תוצר של תיבות דור ראשון טרום החלפת השסתומים הבעייתיים, בצירוף שירות הלקוחות הפנומנלי של חברת לובינסקי, שמתענג על תקלות סדרתיות ומנצלן כדי "להחדיר ללקוח את כל האלמנט, לכל העומק..."
גם אני נאלצתי למסור את הAL4 שלי לשיפוץ במסגרת אחריות והיא בת 40000 ק"מ, אולם למזלי אני מטופל ע"י יבואן פיאט וקיבלתי אצלם שרות מעולה כולל רכב חלופי.
פורסם
לעניות דעתי, התביעה הזו היא תוצר של תיבות דור ראשון טרום החלפת השסתומים הבעייתיים, בצירוף שירות הלקוחות הפנומנלי של חברת לובינסקי, שמתענג על תקלות סדרתיות ומנצלן כדי "להחדיר ללקוח את כל האלמנט, לכל העומק...".

הבעיה לאו דווקא בדור הראשון. לדעתי הראשונות היו דווקא יותר אמינות.

לגבי החלום, אולי התארגנות גדולה בפורום + אנשים מהכתבה ב ynet יספיקו כדי לשלוח מכתב לפז'ו בסגנון "אוהבים את הרכב אבל סובלים בגלל היבואן" כך שיזכה להתיחסות בצרפת

פורסם

כמו אצל אחרים, גם אצלי בקסארה (שנת 2000), אין בעיות (טפו טפו, ראש של דג, פרסה של סוס) והתיבה לא מראה שום בעיות. ההילוכים עוברים חלק והתיבה אכן לומדת ומשאירה הילוך היכן שאני רוצה ומורידה כנ"ל. למותר לציין, החלפתי שמן גיר באופן יזום ב- 50000 ק"מ, לכול גיחוכו של המוסכניק שלא הבין מדוע.

פורסם

מנסיון ותיק איתם (BX חדשה, 405 חדשה, 106 חדשה, 306 חדשה), המכוניות נפלאות אך מתקשות לכפר על החוויה המחפירה של ביקור במוסך היבואן בבני-ברק.

תמיד ינסו להסביר לך שם שהתקלה עליה אתה מתלונן אינה מכוסה במסגרת האחריות. תמיד ינסו להתנער ממחוייבות. תמיד יתנו לך להרגיש שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, ושהטרחת עצמך עד אליהם כדי להתלונן על תקלה דמיונית ולבזבז את זמנם.

למה אתה מתכוון ב"תיבות דור-ראשון", והאם, למיטב ידיעתך, תיבות ה AL4 שאינן מדור זה מגלות אמינות האופיינית לתיבות אוטומטית של שאר יצרני הרכב?

zx וולקן

פורסם

ארנון היקר,

הטיעונים שלך במסגרת "עניות דעתך" לא שווים כלום.

אומנם אתה ידיד יקר וטוב שלי - אך אם אין לך מידע מבוסס, אנא ממך, תחסוך מאיתנו את עניות דעתך והשאר את הבמה למקצוענים (כנ"ל גם שאר החבר'ה).

למי שיש אינפורמציה מדוייקת ואמינה מוזמן למסור אותה כאן.

למי שרוצה להביע את דעתו או לנחש ניחושים - תרשמו על הקרח.

אני נמנע מלהגיב קונקרטית לנושא השירשור הזה מסיבות מקצועית.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא משנה איך תסתתכלו על זה לפי דעתי (המיושנת) זאת לא תיבה טובה על קצה המזלג, לא רק שעושה המון בעיות אלא גם מאחרת ומפספסת בין העברות הילוכים דבר שגורם לביזבוז דלק לחינם שלא לדבר על סירוס כוח המנוע, לא משנה איפה התיבה הזאת יושבת C3, 406,לגונה היא נכשלת ומפשלת בגדול, ואולי בכלל היא מתאימה לאיירופה ולא לנו לא נראה לי שבאמת משהו מסתדר או באמת מלמד את התיבה את אופי הנהיגה שלו, ואם הוא כן אז הוא לא ממש נוהג.

.S.L

פורסם
מעניין לראות אם בית-המשפט יאשר את הבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית. אולי אישור שכזה יהווה לפחות חומר למחשבה לכל הסבורים כי מדובר בתיבה טובה ואמינה.

במידה ולשופט יש במקרה 307\206 אוטומטית זה יהיה מצחיק:roflmao: .

DARK Purple MAZDA 3

ZOOM - ZOOM

פורסם

באילו מכוניות שנמכרו בארץ התיבה הסוררת נמצאת?

אני מכיר מגאן ומגאן-סניק

206,307,406,407,

C3,C4,C5,C8

פיאט אוליסה.

האם גם בקליו? לאגונה? עוד דגמים?

האם ב607 2.2 ליטר היא נמצאת?

פורסם
ארנון היקר,

הטיעונים שלך במסגרת "עניות דעתך" לא שווים כלום.

אומנם אתה ידיד יקר וטוב שלי - אך אם אין לך מידע מבוסס, אנא ממך, תחסוך מאיתנו את עניות דעתך והשאר את הבמה למקצוענים (כנ"ל גם שאר החבר'ה).

תשמע, מותק ! (לקרוא בטון עצבני):

אם היתה לי אגורה על כל פעם ששמעתי ממך משפט נחרץ, שלא התחיל בהסתייגות של "לעניות דעתי", הייתי מליונר (טוב, נו. היו לי שניים, שלושה ש"ח...)

לפני שאני מתייחס לגופה של תיבת AL4, בוא ונסגור מה המשמעות של להתחיל משפט בביטוי "לעניות דעתי" :

"לעניות דעתי" (מתוך מילון פורום תרגום ועריכה בנענע) : "משמש לציון העובדה שהכותב מביע את דעתו, ולא מביא עובדות."

לפי בבילון, "לעניות דעתי" מקביל לביטוי האנגלי "in my humble opinion" (ובקיצור IMHO בשפת פורומים), שפירושו (א-לה גוגל, ותרגמתי לנוחות הקוראים) "קיצור המצורף להערה שנכתבה בפורום, IMHO מציין שהכותב מודע לכך שהוא מביע עמדה נתונה לויכוח, קרוב לודאי שבנושא הנמצא כבר בדיון."

אי לכך ובהתאם לזאת, אני לא חושב שהודעתי היתה צריכה להקפיץ אותך עד כדי כך. אנחנו לא חייבים להסכים על כל דבר, ומותר לי שתהיה לי דעה משלי, כל עוד אני מדגיש שזו דעתי האישית. נכון? :wink:

ולענייננו.

ההתרשמות הסובייקטיבית שלי היא שרוב המתלוננים על התיבה הזו לא מצליחים לעשות בראשם הפרדה בין "התיבה מקולקלת" לבין "התיבה תקינה, אבל אני חושב שהיא חרא של תיבה".

צריך לעשות הפרדה בין אנשים שמתלוננים על הבינה המלאכותית הלקויה (לדעתם) של התיבה ושזוכים בשל כך לעוד ועוד עדכוני תוכנה (ויש, כך נראה, רבים כאלה), לבין אנשים שהלכה להם התיבה.

יעני מתה.

נשברה.

החזירה נשמתה לבורא.

גרסה את גלגלי השיניים של עצמה לדעת.

עברה לעולם שכולו קרואסונים וקפה קצר בשאנז-אליזה.

אנשים שעל התיבה שלהם יש לאמר קדיש, כך אני מתרשם, היו בעיקר בעלי 307, ובעיקר בשנתון הראשון שלה, 2002. אז (כך הבנתי, ואולי בטעות) שולבו בה שסתומים אלקטרו-מכניים של יצרן חדש, והוחלפו לאחר שנתגלו בהם תקלות.

2002 גם היתה שנתה הראשונה של הגרסה הראשונה של המולטיפלקס ב 307. הורסיה הזו היתה בלתי מוצלחת באופן כללי, ובאופן ספציפי לישראל סבלה קשות מהתקנות מקומיות של קודניות.

ואכן, אם אתה קורא את הכתבה ב YNET, אתה רואה שמדובר בשני תובעים המשוכנעים שהתקלה הופיעה בשנת 2002, למרות שהתיבה היתה בשלב הזה כבר בת ארבע :roll: .

והם גם מתארים מכוניות שמפסיקות לנוע תוך סיכון המשתמשים בהן - בדיוק תקלות המנוע הכבה שהיו מנת חלקן של (בעיקר) 307 ראשונות - בשל התקנות מקומיות.

אחרים, וגם אתה חוטא בכך לעתים, לא מצליחים להפריד בין "תיבה מחורבנת עם מחשב פסיכוטי" (תפיסה לגיטימית, גם אם שגויה, לדעתי) לבין "תיבה מקולקלת".

התיבה הזו מיוצרת כבר שמונה שנים. מותקנת בכמה מליוני מכוניות.

נכון. תמיד ישנה אפשרות שאת מה שפיז'ו, רנו וסימנס לא גילו במהלך שמונה השנים הללו, דווקא שני התובעים חדי המחשבה גילו.

ישנה אפשרות כזו, אבל אני נוטה להאמין שסבירותה נמוכה...

לעניות דעתי (פעם שלישית), שני התובעים מערבבים את החוויה האישית שלהם ממוסכי היבואן, עם בליל טענות ומענות שהם קראו ב"אינטרנט" על זה שהתיבה מתנהגת כמו פסיכית, ולא מעלה הילוך בירידה, ומה שיוצא להם מזה זה שהם גילו את הסוד הכי כמוס של פז'ו.

אפרופו "מקצוענים", כדבריך, אני רואה את עצמי ככזה בכל הנוגע לחיווי דעה על המוסך המרכזי של היבואן. המוסך הזה הצליח, בעבודה עקבית ועיקשת במשך שנים, לשבור את הורי ולגרום להם, אחרי שלוש מכוניות שנרכשו מלובינסקי, לעבור למאזדה. וזה לא בגלל שהם לא אהבו את המכוניות. ההיפך.

גם אני, כמי שביקר במוסך בבני ברק עשרות פעמים, זוכר את הביקורים הללו כחוויה מרתיחה ומתסכלת.

זה אולי לא נעים לך לשמוע, אבל כשניפגש אספר לך כמה סיפורים מסמרי שיער על חוויותי משם.

פורסם

אחרים, וגם אתה חוטא בכך לעתים, לא מצליחים להפריד בין "תיבה מחורבנת עם מחשב פסיכוטי" (תפיסה לגיטימית, גם אם שגויה, לדעתי) לבין "תיבה מקולקלת".

ראשית - אינני מסכים עם המשפט הנ"ל. בתור מי שנמצא בתחום, אני יכול לומר לך בדיוק איזו תיבה תקינה (אבל "מחורבנת עם מחשב פסיכוטי") ואיזו תיבה אכן מקולקלת. הבעיה היא להסביר את זה לאנשים.

הלאה -

לא אתייחס לשאר המלל שלך כי:

1. אני לא מתכוון להיכנס לכך מסיבות מקצועיות - וכבר רשמתי זאת בהודעתי הקודמת.

2. המידע בהודעה הנ"ל, שהוא "לעניות דעתך", לא מדוייק ובחלקו גם לא נכון - ואינני מתכוון לפרט. רק חבל שחלק מדעתך האישית והצנועה (שנתונה לויכוח) שמגובה בהסברים הגיוניים למראה, עלולה להתפרש אצל חלק מהאנשים כמידע מהימן יחסית בתור מי שמתמצא בצרפתיות והחזיק לא מעט כאלו בעבר.

לילה טוב :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ארנון,

האם ביכולתך לנפק בדל עובדה או ראשית ראיה (להבדיל כמובן מעניות דעתך) שיואשש את דעתך (העניה), כי תיבות ה AL4 החדשות מפגינות אמינות דומה לזו שמפגינה כל תיבה אוטומטית אחרת?

תודה!

zx וולקן

• תוכן חדש...