Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת מסבירה על הכל.

מדובר בקליאו 1.4 גיר רגיל שחבר קנה לא מזמן.

ראיתי שיש לו ברדיאטור מיים רגילים, כמו כן מיכל העיבוי חום.

אני מתכוון להחליף לו את המיים לנוזל קירור פרסטון.

מס' שאלות:

1. היכן נמצא פתח ניקוז האויר ממערכת הקירור ?

2. אני מעוניין לפרק ולנקות את מיכל העיבוי, היה פה פרוייקט של בחור עם רנו GT שעשה משהו דומה, אשמח אם תעזרו לי בקישור.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
חברה, מישהו יוכל לעזור ?
2 דברים:

א. תקנה נוזל אדום של קסטרול הוא מתאים יותר לרנו.ככה נאמר לי במורשה.

ב. פתח הניקוז כנראה נמצא בצד שמאל למעלה של הרדיאטור.

עצה - אל תתעסק במערכת הזו לבד. קח לאיש רדיאטורים שיעשה טיפול רציני כולל ניקוי . זה לא שווה את הסיכון של גרימת נזק נוסף במערכת הזו שגם כך היא די עדינה.

אם מישהו אחר יודע בדיוק את סדר הפעולות - אנא שירשום.

פורסם

שלום!

כמכונאי רכב ברשת רנו הייתי ממליץ לך לעשות זאת במוסך או אצל מכונאי אחר

מסיבה מאוד פשוטה יש צורך בסיום ההחלפה לנקז אוויר על מנת שלא ישארו בועות אוויר במערכת, בועת אוויר יכולה לגרום להרס פקום ראש מנוע

פורסם

אוקיי, אני חייב להתערב.

קודם כל, בועת אויר במע' קירור זה לא הכי טוב, אבל ממנה ועד בעיות בראש מנוע - מרחק גדול מאוד.

דבר שני, הבנאדם אפילו לא שאל, איך לעשות ניקוז, אלא איפה נמצאים הפקקים - כנראה שמבין משהו מהחיים שלו (מקווה בשבילו). המערכת הזאת לא רגישה ואחד הדברים הפשוטים ביותר שיש במכונית.

לפותח השרשור:

לצערי, לא יכול לעזור לך עם מיקום פתחי ניקוז. כמעט בטוח שאחד מהם יהיה על הרדיאטור בצד הנגדי מהפקק, אבל יש סיכוי שהוא לא היחיד. תעבור על הצנרת, הפקק השני כנראה יהיה באזור של הטרמוסטט (אצלי במנוע חיישן טמפ' מתפקד גם כפקק ניקוז, ונמצא על הפלאנג').

אם יש לך מעברי מים במנוע יותר גבוהים מגובה הנוזל ברדיאטור - אני מקווה שאתה יודע, איך מנקזים מקרים כאלה, ואם אתה לא יודע, תיגש למישהו שיודע.

פורסם
שאלה:

האם המדד להצלחת ניקוז האויר הוא פעולה נכונה של הוונטה ?

לא רק, אלא גם טמפרטורה ללא קפיצות שעוצרת את ההתקדמות עם הפעלת הוונטה, חוסר התראה על לחץ שמן נמוך, וגם מפלס מספיק גבוה של מים ברדיאטור שנשאר אחרי כמה נסיעות.

פורסם

אם אני לא טועה במנוע אנרג'י אין פתחי ניקוז אוויר, פשוט לאחר מילוי המים צריך לפמפם על הצינורות של הרדיאטור עד שכל האוויר יוצא.

הבעיה היא עם הרדיאטור עצמו, אם הוא סתום וסביר להניח שכן אז הפירוק שלו מאוד מסובך שמצריך ריקון גז של המזגן בגלל שהמייבש מותקן על הרדיאטור עצמו ואין שום דרך להפריד ביניהם.

אני באמת מציע לפנות למכון רדיאטורים מומלץ ולעשות ניקוי כללי ויסודי, פשוט רק החלפה של מים יכולה אפילו להזיק מאשר להועיל.

פורסם
הבעיה היא עם הרדיאטור עצמו, אם הוא סתום וסביר להניח שכן אז הפירוק שלו מאוד מסובך שמצריך ריקון גז של המזגן בגלל שהמייבש מותקן על הרדיאטור עצמו ואין שום דרך להפריד ביניהם.
למה "סביר להניח שכן"? אם הבנאדם השתמש באנטיפריז, הרדיאטור שלו יכול להיות נקי לחלוטין. הרדיאטור אצלי בן 10, ועדיין נקי.

אני באמת מציע לפנות למכון רדיאטורים מומלץ ולעשות ניקוי כללי ויסודי, פשוט רק החלפה של מים יכולה אפילו להזיק מאשר להועיל.
כאן משהו לא מסתדר לי. נניח מקרה של רדיאטור שלא במיטבו (למרות שאני חולק על זה). איך החלפה של נוזל קירור לחדש, בהנחת ביצוע תקין, יכולה להזיק?
  • תוכן חדש...