Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החיפוש אחר האתיקה מאת UMI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יוליה, אני מצטער. על מה את קופצת?

אז יש לכם אחת בחניה, אז?

מבלי שאקרא את הכתבה של תומר, גם אם המשפט לא הוצא מהקשרו (כי לתומר מאוד מתאים לכתוב כך), אז מה? מה הוא כתב?

שמעת פעם על המילה "סאטירה"? מה ש"ארץ נהדרת" מנסה לעשות ולא מצליח לה?

אם ככה אז מותר לכל הטייסים לתבוע אותם, כי הדימוי שהם יוצרים לטייסים (ע"י חלוץ) הוא מבזה?

או אולי נתבע את התוכנית של ארז טל, כי צוחקים שם על הומואים (אז מה אם זה "באישורו" של אביעד קיסוס)? זו פגיעה ברגשות.

לא טוב לך שהרכב שלך (של אבא שלך) הוא מטרה לביקורת סאטירית לא רצויה (ערס-מזדקן)? תמכרו אותו.

אני נוסע על רכב של סוחרי סמים. אז מה? אני אבכה אם מישהו יגיד את זה?

יאשה נוסע על רכב של סרסורים? אז מה הוא בוכה כי כותבים את זה? לא, הוא בוכה כי הוא מוריד עוד ראש.

הסאטירה במקומה, וכל יפי הנפש שמנסים להראות אובייקטיביות מאולצת (גם UMI וגם תומר אשמים), מצטער, פספסתם.

מותר לכתב לכתוב בצורה הומוריסטית/סאטירית (אוי כמה שזה נשמע זקן..).

במיוחד אם מה שהוא רושם, לא כ"כ רחוק מהמציאות (אז הוא צבע אותה קצת. הרבה.).

כולנו יודעים מה הסטיגמה של רכבים אמריקאים. הם חרא של רכבים.

וזוללים דלק שכחת:-D

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי התגובות המדהימות שלכם, לא פלא שעיתונות הרכב המקומית מרשה לעצמה להתנהג אליכם כפי שהיא מתנהגת – ולצחוק כל הדרך אל הבנק.

הנה שתיים לדוגמה:

העורך צריך היה להוציא את הירחון כמו שהוא, אחרי יום היו עוטפים את הדגים עם העיתון, העורך היה מוצא דרך לרצות את היבואן, ולבסוף קורא אליו את כתביו לשיחת "הבהרה" לגבי ההמשך, ותמה הפרשה.

מר אהרונוביץ' חסר הפחד ובעל ביצי הפלדה שלא פוחד לטגן כל פרה קדושה, לא לכולנו יש את האפשרות /מקורות להלחם בגופים האלה כמוך.

אין לכם בעיה עם עורך שמרצה את היבואן ומבהיר לכתביו שזו הדרך, אין לכם בעיה עם עיתונאי ששותק כשיבואן מצנזר אותו (למי שאין רצון להילחם בגופים כאלה, SFI, שיבחר במקצוע אחר).

פורסם

ROY - אני בכיתי?

אני ציינתי עובדה - לא קשורה לטיבו של הרכב או רעתו. אלא לציבור האנשים שבד"כ קונים את הרכב הזה - הם לא נראים כמו ערסים. ואתה יודע מה? יש סאטירה, ויש סאטירה שלדעתי גובלת בהגזמה לא נאותה. אני לא אומרת לבנאדם מה לכתוב - זכותו להביע את דעתו וזכותי להגיב אליה.

ודווקא הסטיגמה שאני מכירה על אמריקאיות היא שהן עם מנוע חזק, זוללות דלק, ואין להן התנהגות כביש.

אגב - ביום שתראה את יאשה בוכה - אני אישית נוסעת עד חדרה ומורידה לו גרזן על הראש החדש...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

ו תומר, שלא יוציאו לך את האוויר מהמפרשים, תכנס בהם מתי שאפשר, אנשים צריכים לדעת איזה מזבלות מוכרים להם פה! ותגיד לקווה [שהוא וואחד קליבר בפני עצמו] שייתן לך להיות הרייכר במגזין, אולי ככה כ "נציב התלונות" , תקבל דרור לכל מה שצריך להיאמר..

hold it!!!

איך בדיוק הדיון הזה הפך לתומר הדר VS יבואני הרכב+ העיתונות המושחטת?

זה לא המצב!

מתן אופי וכיוון כזה לדיון הוא:

1. לא נכון.

2. עלול לגרום נזק למי שבו אתה מצדד.

אני מבקש מכל מי שהולך להגיב בשרשור הזה לחשוב פעמיים לפני שהוא לוחץ על "פרסם תגובה".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר, סלח לי אבל אתה דואג לחינם. תומר לא זקוק לסניגוריה של אף אחד. מה שכן , הוא צריך לדעת שיש לו פה קבוצה של אנשים , בני-אנוש , שמבינים על מה הוא מדבר ועל מה הוא כותב.

וצריך כבר להפסיק עם הקשקוש הברנז'אי הזה , אותנו צריך לעניין דבר אחד - המכונית טובה, או שהיא מחורבנת. זה הכול. תומר עושה את זה נהדר , וגם שטרן עושה את זה מצויין כשהוא באמת מרשה לעצמו להשתשחרר [בייחוד כשהוא כותב על רכבי ספורט, ]. אבל הנה, תומר פגע בנקודה רגישה אצל החברים ב UMI , והוא קיבל מכה על היד. ואנחנו , במקום לעמוד פה מאחריו , ולומר ואללה תומר אתה צודק , המכונית הזו באמת מזובלת . גם פה כולם מנסים לצאת בסדר; "לא, אולי לך זה לא מתאים, זה רכב שיוט, זה רכב אמריקאי ככה זה". מה זה הקשקוש הזה?? אם בן אדם הולך לשלם 200 אלף שקל על מכונית, כדאי שהוא פאקינג יידע את המינימום שניתן להפיק מ 600 ק"מ של מבחן על רכב.

אני לא בטוח שכולם מפנימים כמה זה חשוב שתומר מעורר ברדק בכל מיני מקומות. זו עתונאות ..

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
אני לא בטוח שכולם מפנימים כמה זה חשוב שתומר מעורר ברדק בכל מיני מקומות. זו עתונאות ..
זה בדיוק העניין.

שכך או אחרת, תומר כבר לא יעורר ברדק בכל מני מקומות.

התרגיל הזה ש"הארץ" עשה על גבו, עלה למו"ל הון תועפות. הון תועפות שהוא לא יהין לשלם במהרה שוב.

בפעם הבאה, כתבה שכזו תיחסם הרבה לפני שתרד למכונות הדפוס.

סביר להניח שתיחסם כבר בראשו של תומר, שיבין שחבל על האנרגייה שלו. בפעם הבאה יעשו את זה הרבה יותר אלגנטי, מבלי שהעיתון המתחרה יגלה ויעשה מזה מטעמים.

מישהו בטח קיבל (ועוד יקבל) על הראש על שהשלה עצמו שהוא עובד עבור קוראי העיתון, ולא עבור מפרסמיו.

חבל. היה עיתון טוב, הארץ. פעם.

פורסם

היבואן הזה פחדן, מפחד שידעו את האמת על האוטו שלו ?

האוטו הזה שהוא מייבא לארץ (לה-קרוס) באמת גרוע.

הוא דוגמא למכונית האמריקאית מהזן הנחות ביותר.

גם במגזין "אוטו" של החודש האחרון מתחו עליו ביקורת.

תומר, כמו שרובכם יודעים, כתב מה בדיוק הוא מרגיש כלפי האוטו ולא ניסה לייפות את המציאות.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
זה בדיוק העניין.

שכך או אחרת, תומר כבר לא יעורר ברדק בכל מני מקומות.

התרגיל הזה ש"הארץ" עשה על גבו, עלה למו"ל הון תועפות. הון תועפות שהוא לא יהין לשלם במהרה שוב.

בפעם הבאה, כתבה שכזו תיחסם הרבה לפני שתרד למכונות הדפוס.

סביר להניח שתיחסם כבר בראשו של תומר, שיבין שחבל על האנרגייה שלו. בפעם הבאה יעשו את זה הרבה יותר אלגנטי, מבלי שהעיתון המתחרה יגלה ויעשה מזה מטעמים.

מישהו בטח קיבל (ועוד יקבל) על הראש על שהשלה עצמו שהוא עובד עבור קוראי העיתון, ולא עבור מפרסמיו.

חבל. היה עיתון טוב, הארץ. פעם.

מאיפה אתה יודע שמעריב "קיבלו" עותק כהגדרתם ולא מישהו מ"הארץ" שלח להם עותק?

הרי זו דרך מאוד אלגנטית ובטוחה להוציא מידע שהם רוצים להוציא, בלי לפגוע בקשרים העסקיים עם UMI

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה מפספס את הנקודה "BIG TIME".

תומר לא כתב את הכתבה, תוך שהוא מודע למה שעלול להתרחש בעקבותיה.

עכשיו, לאחר השערוריה, אני מחכה לראות אם הוא יעמוד מאחורי הכתבה, או מאחורי גניזתה.

תומר נעלם, ולפי הרמזים ששלח לך מקורבו, אני חושב שאפשר לנחש לאן נושבת הרוח...

ולרוני שציטט אותי: כנראה שלא התנסחתי ברור (אני אינני עיתונאי...).

תיארתי תרחיש שעורך פחות לחוץ היה צריך לבצע למען האינטרסים של עיתונו, בסיטואציה שנקלע אליה.

כמובן שאני סולד ולא מצדיק תרחיש זה.

קספר, סלח לי אבל אתה דואג לחינם. תומר לא זקוק לסניגוריה של אף אחד. מה שכן , הוא צריך לדעת שיש לו פה קבוצה של אנשים , בני-אנוש , שמבינים על מה הוא מדבר ועל מה הוא כותב.

וצריך כבר להפסיק עם הקשקוש הברנז'אי הזה , אותנו צריך לעניין דבר אחד - המכונית טובה, או שהיא מחורבנת. זה הכול. תומר עושה את זה נהדר , וגם שטרן עושה את זה מצויין כשהוא באמת מרשה לעצמו להשתשחרר [בייחוד כשהוא כותב על רכבי ספורט, ]. אבל הנה, תומר פגע בנקודה רגישה אצל החברים ב UMI , והוא קיבל מכה על היד. ואנחנו , במקום לעמוד פה מאחריו , ולומר ואללה תומר אתה צודק , המכונית הזו באמת מזובלת . גם פה כולם מנסים לצאת בסדר; "לא, אולי לך זה לא מתאים, זה רכב שיוט, זה רכב אמריקאי ככה זה". מה זה הקשקוש הזה?? אם בן אדם הולך לשלם 200 אלף שקל על מכונית, כדאי שהוא פאקינג יידע את המינימום שניתן להפיק מ 600 ק"מ של מבחן על רכב.

פורסם

לפי מה שאני רואה בדרייבר הם דווקא לא חסים על מוצרי UMI כשהם חושבים שהם לא ראויים.

מתוך מדריך החדשות שלהם (מגליון בן כמה חודשים שזרוק אצלי בבית):

איסוזו די-מקס: חכו למתחרים החדשים.

ביואיק רנדוו: מיניואן חסר חן, הבחירה שלנו - לבזבז את הכסף בלאס ווגאס.

האמר H2: בעד- כל הנהגים יברחו הצידה, נגד- גם אשתך תברח, סיכום- משאית.

סאאב 9-5: בעד- מתיחת פנים נועזת, נגד- מיושנת, סיכום- למכורי סאאב, הבחירה שלנו- לא להתמכר.

שברולט אפיקה: הבחירה שלנו- לפסוח.

גם יצרנים אחרים לא מי יודע מה נהנים מתקשורת אוהדת שם.

ירידות על ערסים לעומת זאת, נראה לי שפחות מקובלות על השמאלנים של שוקן. ערסים כנראה מזכירים להם פלסטינים ופלסטינים הם אוהבים שם.

חכו חכו, אם הייתה נכתבת כתבה שבה הכתב מציג את הסטיגמה הרווחת והידועה לכולנו שבעלי 106 ראלי הם הומואים נעריים חטובים, חלקים וזהובי בלורית - בטח בכלל היו סוגרים את הדרייבר על פגיעה ברגשות המתחנגלים.

ואם היו עושים כתבה על הסופה 2 ובה כותבים איזה אנשים נפלאים משרתים במג"ב - ווא ווא ווא מה היה הולך שם! עריפת ראשים! כי מג"בניקים מרביצים לאנרכיסטים נגד הגדר בהפגנות בבילעין ועיתון שמעסיק את גדעון לוי לא היה מסכים לדבר כזה.

(אם לעומת זאת היו מפרסמים כתבה על בעלי לנצ'יה בטא שהם אחלה גברים שהקב"ה חנן גם בסנטימטרים, גם בטכניקה, גם בחינניות וגם בריח טוב מהפה אפילו אחרי חצי קופסה נלסון - אף אחד לא היה מתייחס. אבל זה כבר עניין לשרשור חגיגי באוף טופיק).

בקיצור - ריח רע יש פה אבל זה לא מריח לי כאילו מישהו חירבן על ספת האתיקה העיתונאית כמו שזה מריח כהתקפלות בפני פוליטיקלי קורקטיות פלצנית (שמאלנית הומואית).

ואגב, יש משהו שמעניין אותי. מה אחוז תזרים המזומנים מפירסום ומה האחוז ממנויים ומכירות בדוכנים בעיתון יומי כמו הארץ, ומה במגזינים. זה יכול לשפוך קצת אור על הרגישות של גורמים במדיה ללחץ ממפרסמים.

וכמובן, גילוי נאות - גם אני חבר של תומר, אבל אני כותב את דעתי האישית וגם לי הפרשה נראית רע, אבל לא רע כמו שמעריב האינטרסנטיים מנסים להציג אותה.

פורסם
לפי התגובות המדהימות שלכם, לא פלא שעיתונות הרכב המקומית מרשה לעצמה להתנהג אליכם כפי שהיא מתנהגת – ולצחוק כל הדרך אל הבנק.

הנה שתיים לדוגמה:

העורך צריך היה להוציא את הירחון כמו שהוא, אחרי יום היו עוטפים את הדגים עם העיתון, העורך היה מוצא דרך לרצות את היבואן, ולבסוף קורא אליו את כתביו לשיחת "הבהרה" לגבי ההמשך, ותמה הפרשה.

מר אהרונוביץ' חסר הפחד ובעל ביצי הפלדה שלא פוחד לטגן כל פרה קדושה, לא לכולנו יש את האפשרות /מקורות להלחם בגופים האלה כמוך.

אין לכם בעיה עם עורך שמרצה את היבואן ומבהיר לכתביו שזו הדרך, אין לכם בעיה עם עיתונאי ששותק כשיבואן מצנזר אותו (למי שאין רצון להילחם בגופים כאלה, SFI, שיבחר במקצוע אחר).

לא מספיק להיות צודק, צריך להיות גם חכם. אתה בדיוק הדוגמא, רק שאני לא בטוח שהיית צודק. אחרי מלחמות חורמה עם כל העולם, מצאת את עצמך בצד, באתר משלך. איפה אתה ואיפה "אוטו"? אין כאן ביקורת כנגדך, איש הישר בעיניו יעשה בנושאים האלו, רק שמי שעיניו בראשו לא ממהר לירוק לתוך הבאר ממנה הוא שותה מדי חודש. ובמילים אחרות, לך תסתכסך עם כל היבואנים, ואז תקבל מכוניות למבחן או פרסומות. מה "אוטו" היו עושים אם, נניח, באיגוד היבואנים היו מכריזים על חרם? הם יכולים לעשות את זה מבחינה חוקית, הרי.

המקרה של דה-מרקר שונה. אני מניח שמדובר כאן על אינטרסים שחורגים בהרבה מגבולות הפרסומות של UMI, ויותר לקשרים בין הון להון.

כנראה שהסיפור מסובך בהרבה ממה שאנחנו רואים כאן, לא סתם העיתון הגיע לידי מעריב.

ב"הארץ" מגלים חסינות די איתנה כלפי רגשות הציבור (כפי שממחישה העסקת גדעון לוי ועמירה הס), אבל כשזה מגיע לביג דוגס, הם לא רוצים להסתבך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יש מגזין אחד צדיק.

מגזין ללא פרסומות כלל. מגזין שאפי' לא מרשה ליצרנים להשתמש במסקנותיו בפרסום המוצרים. למעשה, אם אני לא טועה, כשהמגזין הזה לוקח רכב לבדיקה, הוא לא "מבקש" אותו לצורך כתבה, אלא קונה אותו בסוכנות בכסף מלא כאחד האדם; זו דרכם לוודא שהרכב שהם בוחנים זהה לרכב שהלקוחות קונים, ולא עבר מקצה שיפורים מיוחד או ביקורת קפדנית יותר של אבטחת איכות.

מי יודע באיזה מגזין מדובר?

פורסם
יש מגזין אחד צדיק.

מגזין ללא פרסומות כלל. מגזין שאפי' לא מרשה ליצרנים להשתמש במסקנותיו בפרסום המוצרים. למעשה, אם אני לא טועה, כשהמגזין הזה לוקח רכב לבדיקה, הוא לא "מבקש" אותו לצורך כתבה, אלא קונה אותו בסוכנות בכסף מלא כאחד האדם; זו דרכם לוודא שהרכב שהם בוחנים זהה לרכב שהלקוחות קונים, ולא עבר מקצה שיפורים מיוחד או ביקורת קפדנית יותר של אבטחת איכות.

מי יודע באיזה מגזין מדובר?

אינטרנט?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...