Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החיפוש אחר האתיקה מאת UMI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי במקום לגרור ולהיגרר, אני רוצה לשאול את המנוסים שבחבורה, מה אתם הייתם עושים , כעיתונאים כשמחלקת הפירסום\יחסי הציבור מחליטה לצנזר לכם כתבה ?

מצב היפוטטי לחלוטין, אני לא מכוון לשום מקרה שקרה או שאולי יקרה.

כתבתם ביקורת נוקבת על רכב מסויים, כתוצאה מלחץ של מחלקת יחסי הציבור\ יבואן\ סוכן המכירות שלכם או משהו כזה הכתבה מצונזרת, ניגנזת , נכנסת לעריכה מסיבית.

כעיתונאים, מה אתם עושים ?

אני יודע שזה שאלה קצת נאיבית אבל בכל זאת, הייתי רוצה לשמוע עליה תשובה.

שאלה בכלל לא נאיבית.

ביום בו למחלקת הפרסום תהיה זכות דיבור כלשהי לגבי כתבות שלי, אפסיק לכתוב לאותו גורם. כנ"ל גם בכל מקרה בו כתבה שלי תצונזר או תערך משמעותית כך שמסקנותיה ישתנו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המממ... שאלה מעניינת, על גבול הפילוסופית. בעצם אפשר להציב את השאלה הזו בפני כל עיתונאי בעולם.

אבל צריך להגדיר כאן את המשמעות של "יכולה". מבחינתי, כתבה שלי לא יכולה להיות מצונזרת. עובדתית, זה מעולם לא עמד על הפרק. אני מניח שתיאורטית זה יכול לקרות, אבל שם זה נשאר - בעולם התיאוריה.

לטעמי, כתב שמרשה לעצמו להיות מושפע משיקולים של "מה יגידו אם" ו"אולי כדאי להרגיע את הטון כדי לא לעשות גלים" עושה נזק לעצמו בסופו של דבר. כך גם לגבי העיתון כולו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אולי במקום לגרור ולהיגרר, אני רוצה לשאול את המנוסים שבחבורה, מה אתם הייתם עושים, כעיתונאים כשמחלקת הפירסום/יחסי הציבור מחליטה לצנזר לכם כתבה ?

אני יודע שזה שאלה קצת נאיבית אבל בכל זאת, הייתי רוצה לשמוע עליה תשובה.

בכותרת התגובה כתבתי, שזו שאלה נאיבית. וכי למה נאיבית? כי השאלה היתה צריכה להיות, לא מה הייתם עושים אלא מה עשיתם. מה עשיתם כשהעורך/המו"ל "ערך" לכם ביקורת קשה על מכונית?

לשאלה הזאת יש 4 תשובות אפשריות:

א. זה לא קרה מעולם; אני עובד בעיתון שהוא סמל היושרה ואצלנו מעולם לא עשו הנחה לאף יבואן. לא אנחנו אשמים שכל המכוניות מצויינות וכל אחת מהן היא קניה טובה.

ב. אמרתי לו שיילך לחפש את החברים שלו - ונטשתי את הפרסומון הזה בו ביום.

ג. אין סיכוי שזה יקרה; למדתי לפתח מנגנון בקרה עצמית, שמחסלת ביקורת קשה על מכונית כבר בשלב ההקלדה.

ד. עשיתי את עצמי נעלב, וכדי להירגע טסתי למונטה-קרלו, שם בחנתי את הקאיה החדשה. מכונית מ-ד-ה-י-מ-ה; אני יודע, כי יש לי ראיון בלעדי עם מנהל השיווק שלה.

עיתונות הרכב הישראלית קיימת בדיוק 25 שנה (כן, הספל, אני יודע שהיה גם "ברכב" שאתה מתעקש לקרוא לו עיתון). שמענו עד היום על עורך אחד שנטש עיתון ביום בו הפך לפרסומון ועל עורך אחד שטוען שנטש את אותו פרסומון כמה שנים אחרי, אבל משום-מה לא מסוגל להוכיח את טענתו (הלל פוסק מאתר YNET- הפרטים המלאים כאן).

לא שמענו על עיתונאים נוספים שעשו את הצעד הזה. ואנחנו רואים מה נכתב ואיך נכתב ב"עיתונות הרכב" הישראלית במאה ה-21 (איך קורא לזה אחד החברים של תומר, SFI, "עידן אחר" - או, בעברית, אל תזיינו לנו ת'מוח עם אתיקה-שמתיקה וכל מיני שטויות מהעולם הישן, זה שלפני "כוכב נולד"). ג' יפית ואודטה לא לבד. גם לא תומר הדר, שבחר בזכות השתיקה (יחד עם עוד כמה "כתבי רכב", שמוודאים מול יחצן המכונית שהכתבה "עומדת בציפיות" לפני שהיא יורדת לדפוס והם קופצים לדיוטי).

פורסם

לא שמענו על עיתונאים נוספים שעשו את הצעד הזה. ואנחנו רואים מה נכתב ואיך נכתב ב"עיתונות הרכב" הישראלית במאה ה-21 (איך קורא לזה אחד החברים של תומר, SFI, "עידן אחר" - או, בעברית, אל תזיינו לנו ת'מוח עם אתיקה-שמתיקה וכל מיני שטויות מהעולם הישן, זה שלפני "כוכב נולד"). ג' יפית ואודטה לא לבד. גם לא תומר הדר, שבחר בזכות השתיקה (יחד עם עוד כמה "כתבי רכב", שמוודאים מול יחצן המכונית שהכתבה "עומדת בציפיות" לפני שהיא יורדת לדפוס והם קופצים לדיוטי).

רוני אהרונוביץ',

אני לא חבר של תומר הדר,ומעולם לא הייתי.

ואני גם לא תומך בלשכוח את האתיקה,ולעבור לעידן החדש.

בתור אדם כה משכיל ודגול,אשר דפק את ושינה את כל מערכת עתונות הרכב בארץ,אתה אמור להיות לפחות בעל יכולת הבנת הנקרא בסיסית.

אל תשכח מר אהרונוביץ' שכיום כמות התביעות הולכת וגודלת,והרשה לי לומר לך משו באופן אישי:

אתה לא גיבור גדול.

אתה עשית את "המהפך" לפני כ15-20 שנה,לפני 15-20 שנה היה הרבה יותר קל לעשות את "המהפך" המיוחל שלך.

בתור אחד שלא מוכן לשום סוג של צנזור,

מדוע ערכת הודעות של משתמשים אשר שאלו את השאלה הבאה:

"רוני,

מדוע בכניסה לאתר יש פרסומת של פולקסוואגן גולף פלוס,כאשר אתה טוען שעתונאות לא צריכה להיות תלויה?"

רגע רגע,על הפרסומת קיבלת כסף?

יופי,אתה כבר מזמן לא נייטרלי,אתה רוצה לפתח את הפורום ואת טור העורך "העדין והנשכני שלך".

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

בחיי שהדיון הזה היה מעניין עד שהתחילו להיכנס פה למקרה אוטו-אהרנוביץ' שוב פעם, בפעם המיליון. דיי, לא נמאס?

בתור אחד שלא מוכן לשום סוג של צנזור,

מדוע ערכת הודעות של משתמשים אשר שאלו את השאלה הבאה:

"רוני,

מדוע בכניסה לאתר יש פרסומת של פולקסוואגן גולף פלוס,כאשר אתה טוען שעתונאות לא צריכה להיות תלויה?"

רגע רגע,על הפרסומת קיבלת כסף?

יופי,אתה כבר מזמן לא נייטרלי,אתה רוצה לפתח את הפורום ואת טור העורך "העדין והנשכני שלך".

אין לי מושג לגבי אהרנוביץ' ספציפי אבל אתה מדבר שטויות.

זה שיש פרסומת זה אסור? מאז ומתמיד היו פרסומות בכל המגזינים, גם אלו שלא משוחדים. זה שיש פרסומת לא אומר שהוא לא נייטרלי.

Back to the original - NC again.

פורסם

הוא לא מדבר על עצם הפירסומת אלה על המחיקה של ההודעה.

אני שומע מספיק סיפורים משני הצדדים להבין שאף צד לא נקי לגמרי בעניין שהיה בהתחלה. חבל שמאז רוני הולך בדרך של הכפשת כל הכותבים, אני מכיר חלק קטן מכתבי אוטו, אני מכיר גם את העורך האחראי - דני פרומצנקו. אני יכול לומר בפרוש שאני לא ממש אוהב את דני, אבל הכותבים הוכיחו את עצמם בתור אנשים טובים, מהימנים ושניתן לסמוך על היושר שלהם.

המלחמה של רוני אהרונוביץ מזכירה לי קצת את הקטע שלא הסכימו לקבל את אילן פייביש בתור כתב באוטו והא התחיל להפיץ הודעות נגד כתבי אוטו. קצת עצוב שבן אדם כמו רוני מגיע לרמה שכזאת. במיוחד שכאשר רוב האנשים שפעם אהבו אותו כבר עברו מזמן את שלב הרחמים (בעניי השלב הכי גרוע) וכיום תופסים ממנו שריד עצוב של צל נשכח מעברו המפואר.

דבר אחרון לאיש אוטו שכתב את הדברים בעילום שם:

בתור דמות ציבורית שמגיעה מאוטו אני חושב שיש לך מחוייבות מסויימת שאתה תוקף את רוני. אפילו אם כל שאמרת נכון, העובדה שהסתרת את שמך ובמיוחד שהסתרת את העובדה שהינך איש אוטו פוגמת ביושרך בעניי.

אם מישהו פוחד ללכת מכות כדי שלא יפגע אז שישאר בבית.

אני מודע לעובדה שבתור בן אדם פשוט לי קל יוחתר לכתוב את זה, שאולי אלי רוני יטפל פחות ובטוח שלא יזיק בכלל. עדיין אני מאמין שהכי טוב ללכת ביושר, או לא ללכת בכלל.

אני הייתי מציע להפסיק את הדיון על אוטו/רוני פה. זה לא קשור לנושא המקורי ורק משנה את הדיון. אני בטוח שהילדים ימצאו לעצמם מקום אחר למשחקים הנ"ל בקרוב...

פורסם
בחיי שהדיון הזה היה מעניין עד שהתחילו להיכנס פה למקרה אוטו-אהרנוביץ' שוב פעם, בפעם המיליון. דיי, לא נמאס?

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אחמד ולילה-לבן אל ייאוש, יש רק עוד 13 עמודים למנאייק לפי הספירה של שיימר.

או -

אפשר לחזור לטופיק?

(רמז: הטופיק הוא לא רוני אהרנוביץ, הוא גם לא מגזין אוטו ובטח שלא האינטראקציה בין השניים)

מוטי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הנושא מלפני יותר משבוע עולה מחדש. לפי האגרת שנשלחה ע"י יואב קווה - מצ"ב ציטוט - במוסף הקרוב של דרייבר תופיע הכתבה של תומר הדר על הנסיעה לאילת וחזרה במיכל דלק אחד.

לדעתי זו הכתבה על הביואיק שעוררה את חמת היבואן וגרמה גם פה לתגובות רבות .

ביום ו` בדוכנים, מצורף לעיתון הארץ

5/10/2006

The Driver גיליון אוקטובר 2006:

תערוכת פאריס. האנשים והמכוניות מאת יואב קווה

חארקות בשאנז אליזה. פאריס לחולי הגה מאת משה גלעד

עיצוב. האיש שעורר את סקודה מאת אייל קרמר ודנה אבריש

המשימה. למכור מכונית ולנוח מאת תומר הדר

אהבה בניוטרל. "פרארי ישראלית" מאת ניצן פרימור

געגועים לקרבורטור. מוסכניקים מיתולוגיים מאת שחר הזלקורן

עשן בעיניך. מועדון Fuel Sluts מאת אסף קציר

לאילת ובחזרה במכל דלק אחד מאת תומר הדר

וכמובן: אוטוריטה, המדריך השלם לבחירת מכונית חדשה

פורסם
הקרדיביליות של עיתון הארץ נפגעה ואני מאמין שזה לא יעבור בשתיקה והעניין עוד יתברר.

נו, אישפוז, חלף עבר לו חודש, התפרסם כבר הגליון החדש - כולל נוסח מוסכם של הכתבה המצונזרת (וכולל תגובה של UMI על הכתבה, תופעה בלתי תיאמן כשלעצמה בכתבות ובעיתונים מסוג זה) - ואתה עדיין ממתין "שהעניין עוד יתברר".

אני דווקא מאמין שהעניין ימשיך להקבר. אלא אם כן תחזור ותדרוש את בירורו...

פורסם

סליחה שאני מעורר מתים מרבצם...

אבל הגליון הרלבנטי של הדרייבר כבר שבועיים בשוק ולא יצא לי לראות. מישהו קרא את הכתבה של תומר הדר ויכול לדווח? האם הכתבה שם - כפי שאני חושד - הופיעה עם כל הביקורת על הרכב, ללא כל צנזור?

נדמה לי שחשוב לדעת, בגלל כל מיני אמירות לא נעימות שנאמרו כאן לגביו ולגבי האתיקה של "הארץ" וכניעה למפרסמים.

טל

• תוכן חדש...