Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החיפוש אחר האתיקה מאת UMI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רק שאלה.

מישהו כאן קרא את שתי הגירסאות של הכתבה ? במיוחד אתה, מר מקסים...

מר שמר,

אני זה שתמיד טען שלפחות על דפי הפורום אנחנו צריכים לתמוך בחברנו,תומר הדר.

זה לא משנה את העובדה אם קראתי ואם לא- האם תומר הדר צונזר?

למכירה SONY ERICSSON W300I

מצב מושלם,יד ראשונה,אבזור מלא,כרטיס זיכרון 256 מגה :) עברית!מלאה! 0525246232

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אה ,אז לא קראת?

אני מוכן להתערב על כך שלא קראת אפילו אחת מהגרסאות.

אז מה אתה מזיין את המוח ?

עזוב את תומר הדר או כ"א אחר. עוד מקרה קלאסי של "אשה אחת אמרה".

פורסם
אה ,אז לא קראת?

אני מוכן להתערב על כך שלא קראת אפילו אחת מהגרסאות.

אז מה אתה מזיין את המוח ?

עזוב את תומר הדר או כ"א אחר. עוד מקרה קלאסי של "אשה אחת אמרה".

לא קראתי מכיוון שהעתון צונזר,

כזכור לך,לא היה לי נגישות לזה.

אז מה אתה מזיין את המוח? כשיש עובדה בשטח שלא מאפשרת לי לקרוא את שתי הגרסאות.

העובדה שהוא לא מגיב פה,זה כבר משו.

אני מוכן להתערב אתך,שגם לאחר שאקרא את שתי הגרסאות הדיעה שלי לא תשתנה.

פורסם

מקסים מ. כתב:

תומר הדר שימו לב גבירותיי ורבותיי,היה צריך לדעת שמה שהוא יכתב לא יתקבל על ידי היבואן
ברמת העיקרון, כאשר מפורסם מבחן למוצר כלשהו, האם כתב המבחן אמור להתייחס לרצונותיו של היצרן/יבואן?

לא, לא , לא.

אם היצרן הוציא מוצר זבל לשוק, שלא יצפה לתגובות אוהדות וכתבות סימפטיות (לא שאני מכיר את הרכב , ולא קראתי את הכתבה, אני מדבר על העיקרון בלבד).

תאר לעצמך מצב, שבו היו שואלים העיתונאים את אחד מנציגי הציבור הפושעים שלנו אם מתאים לו שיפרסמו את נסיבות פשעיו, והיה לו את הכוח לצנזר אותם. טוב לא יצא מזה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
מקסים מ. כתב:

ברמת העיקרון, כאשר מפורסם מבחן למוצר כלשהו, האם כתב המבחן אמור להתייחס לרצונותיו של היצרן/יבואן?

לא, לא , לא.

אם היצרן הוציא מוצר זבל לשוק, שלא יצפה לתגובות אוהדות וכתבות סימפטיות (לא שאני מכיר את הרכב , ולא קראתי את הכתבה, אני מדבר על העיקרון בלבד).

תאר לעצמך מצב, שבו היו שואלים העיתונאים את אחד מנציגי הציבור הפושעים שלנו אם מתאים לו שיפרסמו את נסיבות פשעיו, והיה לו את הכוח לצנזר אותם. טוב לא יצא מזה.

חבר,תמשיך לקרוא מה שכתבתי בסוגריים.

פורסם

קראתי, זה לא רלוונטי לנושא.

האמרה שהכתב "צריך לדעת שזה לא יתקבל בעיני היבואן" היא פסולה.

כתב לא "צריך" לדעת כלום. הוא צריך לדווח את האמת, כפי שהוא רואה אותה. בין אם הוא יוצא טמבל או לא, זה כבר משהו אחר, וקשור לאיכויות של האדם הספציפי (ושלא ישתמע שאני מדבר על תומר הדר ספציפית).

PUG-306 XSI MK2

פורסם
האמרה שהכתב "צריך לדעת שזה לא יתקבל בעיני היבואן" היא פסולה.
יבין, אני מתפלא עליך.

מקסים, כמו רוב חברי הפורום הזה, לא מתעניין באתיקה עיתונאית אלא במכוניות. הוא אפילו לא יודע שקיימת אתיקה עיתונאית.

הוא קורא עיתונות רכב - ויודע משם שמה שצריך לעניין את העיתונאי הוא היבואן ולא הקורא. המסקנה שלו טבעית והגיונית.

כמובן שהיא גם פסולה מעיקרה, אבל אתה רואה שגם הוא לא יורד או לא מעוניין לרדת לסוף דעתך.

הארץ/דה-מרקר לא היו מבצעים את האקט המשפיל אילו היו סבורים שזה יפגע באמון הקוראים. העובדה שהם עשו זאת מעידה על קוראיהם לא פחות מאשר עליהם.

פורסם

או שזה מעיד על יכולת ההערכה שלהם, שעשויה להיות לקויה. ייתכן שההחלטה שהם קיבלו תוכיח את עצמה גם כבעייתית מבחינה מסחרית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
דעתך?! מאחר שאתה עובד שם, היית אמור לדעת, לא לחוות דעה.

הדגשתי כי זו דעתי מאחר ואני כותב כ-freelancer בעיתון. אני כותב שם בשעות הפנאי

ואפילו נהנה מזה. משרה מלאה בחברת תקשורת במקביל ללימודים לתואר B.Sc מספיקים לי.

העיתון לא יצא בהצהרות מפוצצות, לא נקבעו ישיבות מערכת לדיונים קדחתניים לתיקון המצב

ולא נשלחו מיילים האוסרים עליי לדבר על הנושא.

אם הייתה סכנה לאתיקה העיתונאית, אני חושב שהנושא היה יוצר הדים גדולים יותר מאשר

בפורומים אינטרנטיים ובאתר nrg שהצהיר מראש שהוא די מוטה בנושא עקב סכסוכים מהעבר.

אגב, רוני, אם כבר חזרנו לנושא הזה, לא מובן לי מדוע כותרת אחת ההודעות שעסקה

בנושא בפורום שלך הייתה:

"ב-UMI אין כל חדש; בהארץ דווקא כן (מהיום בו נולד דה-דרייבר)".

תוכן ההודעה שמעליה מתונססת הכותרת המאשימה והפרובוקטיבית אינו מכיל דבר ולא חצי דבר

הקושר את דה-דרייבר לאישום הזה. אתה מוכן להסביר את עצמך, בבקשה?

CX25GTI, אנא ראה את ההבדל בין שינוי התוכן עצמו (ביקורת גרועה על הרכב)

לבין שינוי הצורה בה נאמרים הדברים המתייחסים לסטיגמות על קהל היעד של הרכב.

דניאל

MCS 2008

פורסם

דניאל, האם יכול להיות שהסיפור הנ"ל לא יצר הדים גדולים מידי, מכיוון שתושבי הארץ בכלל, וקוראי עיתוני הרכב בפרט, כבר רגילים וזה ניראה להם נורמלי כל עניין הפרסום,חסויות והשפעות מצד היבואנים?

זה לא משנה מה היו הגורמים לצנזור הכתבה.

מה שמשנה, ופה אני מסכים עם רוני,זה שהכתבה כבר יצאה לאור והודפסה, מה שאומר שבהתחלה לעורך לא הייתה שום בעיה עם הנוסח של הכתבה והסטיגמות שהוצגו בה.

לכן, הכתבה צונזרה אך ורק בהשפעת היבואן, וזאת כבר,ללא צל של ספק, פגיעה באתיקה העיתונאית.

פורסם
איגור, אנא קרא שוב את מה שרשמתי בפסקה האחרונה.

שינוי בתוכן מול שינוי בסגנון. זו דעתי.

דניאל

זה כלל לא משנה.

העובדה שהעיתון בו אתה כותב נכנע ללחצו של המפרסם וגרם לו להשמיד גיליונות שכבר הודפסו בשל העובדה שחוות הדעת לא מצאה חן בעיניו,מדברת בעד עצמה.

ותשתדל לפחות לא לעשות צחוק מעצמך,אנחנו לא עד כדי כך טיפשים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רוני אהרונוביץ כתב:

יבין, אני מתפלא עליך.

מקסים, כמו רוב חברי הפורום הזה, לא מתעניין באתיקה עיתונאית אלא במכוניות. הוא אפילו לא יודע שקיימת אתיקה עיתונאית.

הוא קורא עיתונות רכב - ויודע משם שמה שצריך לעניין את העיתונאי הוא היבואן ולא הקורא. המסקנה שלו טבעית והגיונית.

כמובן שהיא גם פסולה מעיקרה, אבל אתה רואה שגם הוא לא יורד או לא מעוניין לרדת לסוף דעתך.

הארץ/דה-מרקר לא היו מבצעים את האקט המשפיל אילו היו סבורים שזה יפגע באמון הקוראים. העובדה שהם עשו זאת מעידה על קוראיהם לא פחות מאשר עליהם.

לא בטוח שהבנתי למה אתה מתפלא עלי, אבל מה שאתה מתאר כאן זו הסיבה שבגללה אני מעדיף לקרוא עיתונות (רכב) זרה - לטעמי היא הרבה פחות מושפעת ע"י גורמי חוץ, בניגוד לארצנו שבה כל יבואן מהווה מונופול על המותג שלו, ובפעמים רבות מזלזל בצרכנים שלו.

בדיוק היום היה לי דיון עם עמיתי לעבודה לגבי היותו של הישראלי "צרכן טיפש" - ובזה אני מתכוון שאנו יודעים טוב מאוד לעמוד על הפרטים הקטנים, אבל נדפקים חזק מאוד בדברים הגדולים. חלק מהיותנו צרכן טיפש היא העובדה שנושא שכזה לא כל כך מעניין את רוב העם.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני באמת חושב שזה לא משנה אם שינו משפט או שניים ואם מחקו כמה הערות על ערסים עם שיער בחזה או על תמונה של לה-קרוס במילון. המכונית יצאה גרוע בכתבה וזה בסדר גמור. מה שלא בסדר הוא שהמחיקות נעשו עקב כניעה ל-UMI ולא משיקולי עריכה טהורים וכן עצם העובדה שניתנה ליבואן הבמה לכתוב ככל העולה על רוחו בתגובה לכתבה, על אותו העמוד. זוהי דעתי הפרטית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא קראתי מכיוון שהעתון צונזר,

כזכור לך,לא היה לי נגישות לזה.

אז מה אתה מזיין את המוח? כשיש עובדה בשטח שלא מאפשרת לי לקרוא את שתי הגרסאות.

העובדה שהוא לא מגיב פה,זה כבר משו.

אני מוכן להתערב אתך,שגם לאחר שאקרא את שתי הגרסאות הדיעה שלי לא תשתנה.
ואני מוכן להתערב איתך שאין לך מושג על מה אתה מדבר, כי לא יותר מדי אנשים קראו את שתי הגרסאות.

לי טרם יצא לקרוא את אחת הגרסאות , ומכיוון שאין לי בסיס להשוואה עדיין ,אני מעדיף לסתום את הפה ולא להאמין לכל רב סרן שמועתי.

כדאי ורצוי שגם אתה תאמץ את הגישה הזו...

• תוכן חדש...