Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אפשרות לקנות רביעיית ג'נטים מגנזיום 15" יד שנייה מקוריים של מרצדס ב 500 ש"ח. האם תקין משקולת על הג'אנט? (יש משקולת אחת). האם המשקולת בעצם נובעת מכך שהג'נט עקום או שאין קשר?

במידה ואני קונה את הג'נטים אני אצטרך לקנות צמיגים (מידת הצמיגים שקיימים על הג'נט לא מורשים ברישיון). אני יכול לבחור בין:

(1)225/55R15V חישוק 7X15

(2)205/55R15Z חישוק 7X15

(3)225/60R16Z חישוק 8X16

(4)245/40R17Z חישוק 8.25X17

17" ו 16" לא כל כך בא בחשבון. האם ניתן למצוא צמיגים טובים ב 15" או שמדובר על מידות נדירות? מה עדיף 205 או 225? אילו צמיגים מומלצים במידות האלה?

כיום יש על הרכב 185/65/14.

תודה מראש

אסף

פורסם

בפרוש זה אומר שהג'נט עקום ועבר איזון אבל זה לא אומר שזה גרוע כל ג'נט בסופו של דבר צריך איזון ובמיוחד עם כבישים כמו שיש לנו בארץ המחו**נת הזו

הכונו לביאת המשיח!

פורסם
בפרוש זה אומר שהג'נט עקום ועבר איזון אבל זה לא אומר שזה גרוע כל ג'נט בסופו של דבר צריך איזון ובמיוחד עם כבישים כמו שיש לנו בארץ המחו**נת הזו

הא... לא מדוייק.

המשקולות באות גם לאזן את האי אחידות של הצמיג.

בגלל זה שאתה מחליף צמיגים מעיפים את המשקולות הקיימות ועושים "איזון" מחדש במהלכו שמים משקולות חדשות עם צריך.

ניר

פורסם
לא נכון. גם רכב חדש מגיע עם משקולת. זה לא אומר שהחישוק עקום.

בכל גלגל יש חוסר איזון קטן. החוסר נובע בגלל הצמיג לרוב.

Veni Vidi Vici

פורסם

אם החישוק עקום , שום משקולת לא תעזור, הוא לא יסתובב בצורה אחידה סביב צירו.

אם יש כל מיני שריטות קטנות ומכות קטנות שלא השפיעו על אחידות הסיבוב סביב הציר, המשקולת נועדה לאזן זאת במהירות גבוהה.

אביחי

פורסם

לפי התגובות הבנתי שהמשקולת לא מעידה על בעייה גדולה מידי. לקנות את הג'נט ובהתקנה כבר יתברר אם הוא עקום או לא. כמובן שאני אשלם למוכר אחרי ההתקנה ובתנאי שהג'נטים תקינים.לא ענו לי על החלק השני של השאלה:

(1)225/55R15V חישוק 7X15

(2)205/55R15Z חישוק 7X15

האם המידות האלה נחשבות נדירות או שיש מבחר צמיגים גדול? איזה צמיג מומלץ במידה הזאת? האם כדאי להעדיף רוחב של 225?

כיום מורכבים על הרכב רביעייה של ברידג'סטון טורנזה.

פורסם

אסף

האם הקוטר הכללי של ה225 לא יהיה גדול יותר מה205 - הרי הם באותו החתך

55 אחוז מ225 הם יותר מ55 אחוז מ 205.

יש באחת ההודעות של מוטי מחשבון שמחשב את העסק הזה. נסה לבדוק איזה מהמידות קרובה יותר לקוטר שלך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אם החישוק עקום , שום משקולת לא תעזור, הוא לא יסתובב בצורה אחידה סביב צירו.

אם יש כל מיני שריטות קטנות ומכות קטנות שלא השפיעו על אחידות הסיבוב סביב הציר, המשקולת נועדה לאזן זאת במהירות גבוהה.

אביחי

אם החישוק עקום, לפי דעתי משקולת דווקא כן תעזור. אם החישוק עקום בצורה קיצונית אזי צריך משקולת במשקל גבוה. סה"כ המשקולת כאן היא בתפקיד כוח מרסן, ככל שיש יותר עיקום ומכות בג'אנט כך המשקולת תהיה בעלת משקל גבוה יותר, וכוח מרסן רב יותר. המשקולת למעשה תפעיל כוח אשר יחזיר את הג'אנט לסיבוב סביב צירו ולא יעשה שמיניות.

ROOONEEYY

פורסם

רע לך? תעזוב!

ובקשר לכבישים אין לך מה להתלונן הכבישים בסדר גמור, מה שבטוח זה שלא הכבישים דופקים את הגאנטים אלה הנהגים.

פורסם
לא הגיוני לי.

אם החישוק לא מסתובב בצורה אחידה סביב צירו, איך משקולת תעזור?

אביחי

מכיוון שברגע שאתה שם משקולת אתה משנה את המשקל של הג'אנט וכמו כן אתה משנה את צורתו ומוסיף משקל בקצה הג'אנט (במקום שבו הוספת את המשקולת). הוספת המשקולת הנ"ל בעצם תיצור מעין כוח מרסן אשר ירסן את התנודות של הג'אנט ויאט בעצם את מהירות סיבוב הג'אנט ולכן לטעמי הוא ירסן את התנודות. יכול להיות ואני טועה, משום מה לי זה דווקא נראה הגיוני ואינטואיטיבי, אולם יכול להיות ואני טועה. אני רואה זאת כמו למשל לקחת גלגל גדול עשוי ממגנט נאמר, ולידו לשים עוד מגנט, לתת לגלגל מגנט להסתובב בשמיניות. ברגע שנקרב אל הגלגל מגנט, מגנט גדול, המגנט הגדול ירסן את הגלגל מגנט וימנע את התנודות בצורת שמיניות.

ROOONEEYY

פורסם

שורה תחתונה, זה מוכח ביום יום - כל פנצ'רמעכר מאזן עם משקולות את הגלגל כשמתקינים צמיג חדש. אם זה לא היה עוזר, אי אפשר היה לעשות את זה.

ניר

פורסם

זה לא ממש קשור לריסון...

זה קשור יותר למרכז כובד ופיזור משקל.

תופעת ה"שמיניות" נובעת ממרכז כובד שלא באמצע.

אי לכך, הג'אנט/גלגל מסתובב לא באופן אחיד. כמו נגיד, בקבוק מים חצי מלא.

תנסה לסובב באוויר ותראה מה קורה.

בכל מקרה הגיוני שיש משקולת, וזה לא מעיד על שום דבר רציני. אלא אם זה איזה גוש פלדה עצבני.

בכל מקרה תעשה איזון חוזר.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

• תוכן חדש...