Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזו מערכת יש לך באוטו שאתה חושב שדבר כזה ישפיע עליה???

אתה צריך מערכת מאוד איכותית,מאוד עדינה , ואקוסטיקה נכונה ברכב כדי ששינוי כזה ישפיע.

תאמין לי שזה מאוד מאוד משפיע, עפילו במערכות בינוניות ומטה כמו שיש לי (ראה חתימה), אני החלפתי שבוע שעבר : + ו - של המגברים ל 0 גייג', וגם את הכבלים מהמגבר ל קומפוננט בעובי 2.5 מ"מ ריבוע,

מהמונו לסאב ל 8 גייג', ובתוך הסאב (בין הסלילים) גם 8 גייג'. והתוצאה היתה מדהימה, כאילו המערכת קמה לתחיה..., אני לא מגזים, הסאב נהיה יותר עוצמתי ומדוייק (עדיין חסר 150 רמס :) ), וגם הקומפוננטים היתעוררו לחיים. בקיצור מומלץ ביותר.

בברכה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
); אני לא חושב שזה ישפיע אני בטוח מאוד!

דוטק +MT23 קדימה

אחורה 6/9 פיוניר

סאב קיקר L7

מונובלוק קיקר 600.1

לאנזר 4 ערוצים 1000 וואט

ומכשיר פיוניר 770

רציתי לדעת אני יקנה חוטים של 4 G - יש לך L7 ו מונו כזה חזק, ובכלל המ"ע שלך צורכת הרבה חשמל, אז איזה כבלים יש לך עכשיו, שאתה רוצה להחליף ל 4 גייג'???

ויחליף את כול החוטים שיש במצבר לאן שהם יובילו אותי זה יהיה מסובך? - אני עשיתי את זה לבד, לדעתי די מסובך אבל ניתן לביצוע בבית .

או שעדיף ללכת לחשמלי? - אם לא התקנת אף פעם מגבר כולל חיווט, אז עדיף מתקין טוב.

עם זה חשוב הרכב מסוג מאזדה לאנטיס שנת 2000

תודה

התשובות האדום.

בברכה

פורסם

היום סוף סוף הצלחתי ליקנות כבלים עבים במחיר סביר, 35 שקל למטר, וזה לאחר שעברתי אצל כל המתקינים באשדוד, ואף אחד מהם לא היה כבל יותר עבה מ4 G וחלקם בכלל לא רצו למכור לי וחלקם ביקשו מחירים מטורפים עבור כבל 4 G. בסופו של דבר מצאתי חשמלאי אחד שאחרי שיכנועים רבים הסכים למכור לי כבל עבה...

אני מעריך שזה כבל 4G מישום שהמידה עליו רשומה ב ממ"ר ואני לא יודע להמיר ל GAUGE...

בכל אופן הצלחתי להוסיף את הכבל החדש בין האלטרנטור למצבר ובין המצבר לשילדה לאחר ששכבתי מיתחת לאוטו שעמד על לבנים...

כדי לבקוד האם יש שינוי במתח בדקתי את המתח כאשר הכבל החדש לא היה מחובר, המד מתח הראה על 13.18V ברגע שחיברתי את הכבל החדש המתח ישר קפץ ל13.30V...

עוד מעט אני יצא כדי לבדוק מה קורה עם האורות מקווה שכל העבודה לא היתה לחינם...

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

בדיוק עכשיו חזרתי מהבדיקה... והאור ממשיך להבהב כמו מיקודם...

בדקתי את המתח על גבי המצבר כאשר המערכב בעוצמה מלאה וגם כאשור המערכב כבוייה.

התוצאות:

בעוצמה מלאה המתח נע בין 13.73V ל13.20 (כשמגיעה מכת הבאס)

כאשר המערכת כבויה המתח הוא 13.82.

מה לעשות???:-(

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

FreeStyle

אני לא מתיימר להיות מבין גדול באודיו לרכב ובפרט במערכות חשמל של רכב, אך אשמיע את דעתי:

אולי הבעיה נעוצה באלטרנטור ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

gti1980 יש לי כרגע 4 G שמגיע מהמצבר..

וברוך השם יש בום חזקקק מאודד

בלי קבל וחרטוט

ורציתי להחליף מהאלטרנטור למצבר

והמצבר לשילדה

אני יודע לחבר מערכת זה לא הבעיה

אבל לשחק בדברים של האוטו אני לא אוהב כול כך

תודה בכל זאת אני ינסה

מי שלא בוכה, לא גודל!

פורסם

מה לעשות???:-(

תנסה לחבר מצבר אחר, אולי הבעיה במצבר, בן כמה הוא? אם זה לא מצבר - אז נשאר רק האלטרנטור.

מקווה שיפתר בקרוב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בדקתי את המתח על גבי המצבר כאשר המערכב בעוצמה מלאה וגם כאשור המערכב כבוייה.

התוצאות:

בעוצמה מלאה המתח נע בין 13.73V ל13.20 (כשמגיעה מכת הבאס)

כאשר המערכת כבויה המתח הוא 13.82.

מה לעשות???:sad:

המערכת שלך תקינה לחלוטין ואף טובה.:grin:

גם 13.2 זה עדיין תקין ,קל וחומר ירידה "ריגעית".

(מתח מקסימלי של מצבר תקין ומלא 100 אחוז הוא 12.53 וולט ללא העמסות)

לדעתי אין מה לגעת.

פורסם

מבלי לפגוע בתגובת אף לא אחד מכם, יש להדגיש ואף רשמתי למיטב זכרוני , מס' פעמים בעבר, כי אין לבדוק את המעגל הקשור למצבר לאלטרנטור והחיוט שבינהם ולא רק הם, בוולטים בלבד.

יש לבצע בדיקת מצב מצבר (ע"י מדידת ריכוז האלקטרוליט שבו) אז יש לבדוק (אם מצב האלקטרוליט תקין את המצבר בעומס , ואז יש לבדוק זרמים מול הפעלת צרכנים, להלן בדיקת אלטרנטור בעומס מלא או כמעט מלא, בנוסף, מפלי מתח בחיוט (וזה ורק זה נעשה במדידות וולטים בלבד).

מדידת וולטים על המצבר, ובדיקה זו בלבד, כמעט ואינה מעידה על דבר.

תארו לעצמכם לשם הדוגמא וההמחשה בלבד, ככל שאצליח להמחיש לכם, שמהירותו של רכב מ0 ל100 קמש, היתה נמדדת בנפח המנוע--

שהרי ידוע שיש רכבים בעלי נפח מנוע קטן יותר, ומהירים מרכבים אחרים בעלי נפח מנוע גדול יותר, אף אם הרכבים במשקל דומה.

בבדיקות מצברים טעינה ומפלי מתח בחיוט, אל תבנו רק על וולטים, זהו נתון שאין להתעלם ממנו, אך אין להתבסס עליו כנתון קובע תמיד בכל בדיקה שהיא, אלא בחלק מסויים בלבד, ומשלים.

דוגמא נוספת, מתחום הדיאגנוסטיקה, -- לחץ דלק, וספיקת דלק. אם לחץ הדלק תקין אז לכאורה אין בעיה עם משאבת הדלק הפילטר וכו... והרכב מבחינה זו צריך להגיב ולנסוע חלק.

אך לעיתים, לא כך הדבר , יש לבצע בדיקת ספיקה (כמה כמות דלק, יוצאת מצינור החזר הדלק למיכל הדלק בסופה של חנוכיית המזרקים (ובחד נקודתי מיציאת המונו עצמו) , ויש מצבים שלמרות שהלחץ תקין , הרכב לא מגיב כראוי , ובבדיקה נכונה, מתגלה בעיית ספיקה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מבלי לפגוע בתגובת אף לא אחד מכם, יש להדגיש ואף רשמתי למיטב זכרוני , מס' פעמים בעבר, כי אין לבדוק את המעגל הקשור למצבר לאלטרנטור והחיוט שבינהם ולא רק הם, בוולטים בלבד.

יש לבצע בדיקת מצב מצבר (ע"י מדידת ריכוז האלקטרוליט שבו) אז יש לבדוק (אם מצב האלקטרוליט תקין את המצבר בעומס , ואז יש לבדוק זרמים מול הפעלת צרכנים, להלן בדיקת אלטרנטור בעומס מלא או כמעט מלא, בנוסף, מפלי מתח בחיוט (וזה ורק זה נעשה במדידות וולטים בלבד).

מדידת וולטים על המצבר, ובדיקה זו בלבד, כמעט ואינה מעידה על דבר.

תארו לעצמכם לשם הדוגמא וההמחשה בלבד, ככל שאצליח להמחיש לכם, שמהירותו של רכב מ0 ל100 קמש, היתה נמדדת בנפח המנוע--

שהרי ידוע שיש רכבים בעלי נפח מנוע קטן יותר, ומהירים מרכבים אחרים בעלי נפח מנוע גדול יותר, אף אם הרכבים במשקל דומה.

בבדיקות מצברים טעינה ומפלי מתח בחיוט, אל תבנו רק על וולטים, זהו נתון שאין להתעלם ממנו, אך אין להתבסס עליו כנתון קובע תמיד בכל בדיקה שהיא, אלא בחלק מסויים בלבד, ומשלים.

דוגמא נוספת, מתחום הדיאגנוסטיקה, -- לחץ דלק, וספיקת דלק. אם לחץ הדלק תקין אז לכאורה אין בעיה עם משאבת הדלק הפילטר וכו... והרכב מבחינה זו צריך להגיב ולנסוע חלק.

אך לעיתים, לא כך הדבר , יש לבצע בדיקת ספיקה (כמה כמות דלק, יוצאת מצינור החזר הדלק למיכל הדלק בסופה של חנוכיית המזרקים (ובחד נקודתי מיציאת המונו עצמו) , ויש מצבים שלמרות שהלחץ תקין , הרכב לא מגיב כראוי , ובבדיקה נכונה, מתגלה בעיית ספיקה.

בברכה

דני

הכל קשור בהכל...

מתח=זרם*התנגדות:זרם=מתח\התנגדות:הספק=זרם*מתח:התנגדות=מתח\זרם:מוליכות=זרם\מתח

אם אין מספיק מתח על הדקי המצבר===>הזרם למערכת חלש====>ההתנגדויות(קורוזיות בחיבורים\כבלים דקים מידי-ארקות מחומצנות) גבוהות====>נפילות מתח===>מצבר חלש\מרוקן====>מתח נמוך על ההדקים(12.2 וולט על המצבר=מצבר מרוקן 50 אחוז)

עשיתי קצת מחקר על מצברי רכב(עקב כל הבעיות שהיו לי) המתח על הדקי המצבר הוא אינדיקציה ראשית לצריכת זרם מערכת החשמל כלומר צריכת הספק.

ניתן לשפר "דיפים" ומפלי מתח ע"י\קבל\קבלים אך מצבר חלש מתחת למתח מסוים פשוט "לא יספק את הסחורה".

גם כאשר האלטרנטור תקין ומצליח לספק את ה-14 וולט מתח טעינה למצבר ובנוסף את צריכת החשמל השוטפת(אורות-מזגן וכו). אם המצבר לא מספיק להתמלא הוא יתרוקן לאט לאט

גם כך מצבר שווק חיים כל 3 שנים בערך

לכן מתח הידקי המצבר בוריאציות עבודה שונות(מנוע מונע\דומם\מונע בעומס\דומם בעומס) מהוות אינדיקציה מספקת ע"מ להצביע על בעיות או חוסר ספיקה של מערכת החשמל והמצבר בפרט

בכל שלב בבדיקות אין להניע את המנוע ללא חיבור קבוע למצבר עקב העובדה שפיקים של מתח מהאלטרנטור עלולים"להרוג "מחשבים ורכיבי אלקטרוניקה ברכב אשר אינם עמידים למתחים מעל 18 וולט.

בברכה

ניצן

פורסם

לכן מתח הידקי המצבר בוריאציות עבודה שונות(מנוע מונע\דומם\מונע בעומס\דומם בעומס) מהוות אינדיקציה מספקת ע"מ להצביע על בעיות או חוסר ספיקה של מערכת החשמל והמצבר בפרט

בברכה

ניצן

ניצן חברי, וחברי הפורום.

צר לי שניצן ועל אף שאכן נראה שערך מחקרים בנושא, אינו מדייק, אף מטעה.

האם יתכן שלא הסבירו לך טוב? או מקור ההסבר בכלל אינו כזה שראוי ליתן הסבר בעניין?

שימו לב, אחת ולתמיד:

מתח הידקי המצבר בלבד, אינו הקובע, ואינו השורה התחתונה בבדיקת המצבר, אלטרנטור, מערכת הטעינה על החוטים ומפלי המתח, ואפשרויות זליגה ברכב.

אם מי מכם מתעקש שזוהי הבדיקה הראויה (והיא ממש לא) , זכותו ,ואם כך, -ראוי שיעשה זאת לעצמו, ורק לעצמו.

בברכת שבת שלום

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
ניצן חברי, וחברי הפורום.

צר לי שניצן ועל אף שאכן נראה שערך מחקרים בנושא, אינו מדייק, אף מטעה.

האם יתכן שלא הסבירו לך טוב? או מקור ההסבר בכלל אינו כזה שראוי ליתן הסבר בעניין?

שימו לב, אחת ולתמיד:

מתח הידקי המצבר בלבד, אינו הקובע, ואינו השורה התחתונה בבדיקת המצבר, אלטרנטור, מערכת הטעינה על החוטים ומפלי המתח, ואפשרויות זליגה ברכב.

אם מי מכם מתעקש שזוהי הבדיקה הראויה (והיא ממש לא) , זכותו ,ואם כך, -ראוי שיעשה זאת לעצמו, ורק לעצמו.

בברכת שבת שלום

דני

דני ידידי

אני מניח שאתה מדבר מנסיון רב שנים כבעל מקצוע בענף חשמל רכב ,גם אנוכי בעל מקצוע(לא בתחום הרכב) בענף החשמל והאלקטרוניקה עם נסיון הן במתח גבוה(220V?) והן באלקטרוניקה ובמתחים נמוכים.

אינני טוען שאתה טועה לגבי אופן הבדיקה,הבדיקה שאתה תארת היא בדיקה פרטנית ע"מ לאתר את מוקד\או המכשיר שגורם לצריכת זרם גבוהה(שגורמת למפלי מתח)

אך לרוב חברי הפורום אני מניח שאין מד זרם השראי לצורך מדידת זרמים ללא ניתוק הדק המצבר(שהוא מקור המתח).

כמו כן אני מניח שלרוב חברי הפורום אין אוסילוסקופ ע"מ לבדוק אם קיימים "אדוות"(ריפלים) במערכת.

כמו כן אין לכולם מד אלקטרוליט לבדיקת אחוז האלקטרוליט במצבר.

מניסיון אחוז האלקטרוליט במצבר הינו פחות או יותר קבוע אלא אם כן הוספו הרבה מים מזוקקים למצבר והמצבר בסוף ימיו.

כמו כן אין זה "בריא" להפעיל צרכן זרם גדול(מערכת בווליום גבוה לצורך העינין) ללא הנעת הרכב ואספקת החשמל מהאלטרנטור(שהוא בעצם מקור המתח ברכב~צינור אספקת ה"מים" כאשר המצבר הוא אוגר~"בריכת אגירה").דרך אגב גם מצבר לקוי\מקוצר יכול להעמיס מערכת חשמל... קרה לי שמצבר שנראה תקין לחלוטין פתאום לאחר נסיעה קצרה הראה 10 וולט על הדקיו ללא עומס\מנוע מונע והמסקנה היא שאחד התאים פשוט התקצר-הרכב פשוט סירב להניע והנעתי באמצעות כבלים לצורך נסיעה לחשמלאי הקרוב שהחליף מצבר והבעיה נפתרה.

לכן מה שרשמתי לגבי אופן הבדיקה מיועד למשתמש הביתי "הפשוט" עם רב מודד ותו לו

לגבי האינדיקציה של מתח ההדקים ביחס לאחוז הקיבול של המצבר קראתי על כך במספר אתרים בארץ או בחול(או שיכול להיות בספר היינס אינני זוכר) אך זו האינדיקציה שלי בכל אופן למצבו של המצבר.

לגבי טיפול ואיתור הצרכן הבעיתי במערכת הייתי ממליץ לכל אחד(במיוחד בעל רכב חדיש עמוס אלקטרוניקה) שיגש לחשמלאי מומחה בתחום ע"מ שיבצע בדיקות מקיפות יותר ויבודד את הבעיה.

בברכה

ניצן

פורסם

אני רוצה להדגיש שמצבר הינו מקור מתח.

הנוסחא V=IXR אינה תקפה לגבי המצבר , אלא לגבי מעגל חשמלי שמחובר למתח (למצבר ברכב).

אי לכך, קביעת מצבו של מצבר לפי המתח עליו אינה ראויה.

אדגיש וארשום שבדיקת מעגל טעינה חייב בבדיקת זרם.

אני מדגיש את מה שרשמת ומי שרוצה בדיקה שאני בכל אופן מכנה אותה "ראויה" ,שיגש לבעל מקצוע.

לגבי מעגלי 220V , זהו לא התחום שלי, ולכן לא אוכל לערוך איזושהיא השוואה או הדגמה , פשוט אינני מבין רבות בתחום הזה, על אף שיתכן והוא קל, קל- למי שמתמחה בו.220V זה לא אני .

בברכת גמר חתימה טובה

דני זומרשטיין.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איך אפשר לנקות את ההדקים של המצבר מקורוזיה וליכלוך אחר(אני מתכוון באיזה חומרים), ואיך אפשר לשמור שלא תהיה קורוזיה שנית?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם
איך אפשר לנקות את ההדקים של המצבר מקורוזיה וליכלוך אחר(אני מתכוון באיזה חומרים), ואיך אפשר לשמור שלא תהיה קורוזיה שנית?

ניקוי מתבצע עם מברשת פלדה או נייר זכוכית גס/עדין, בשביל למנוע התחמצנות עם האויר של המהדקים בעתיד, צריך למרוח עליהם גריז, ואם אתה רוצה שלא יהיה כל כך מסריח ומלוכלך, אז אפשר למרוח וזלין .

בברכה.

• תוכן חדש...