Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה קיבלתי את הראש חזרה קניתי סט סטמים..

עכשיו ככה..

את ברגי הראש סגרתי ללא מפתח מומנט אבל כולם בערך שווים ומחוזקים עד הסוף(ניסגר בהצלבה(בטוח תגובות עכשיו של צביקה ובני זועמות אבל לא היה מפתח מומנט ורק עכשיו בערב השגתי שהכל סגור וגם תאמת הוא מאוד מבלבל יותר מידי שנתות))

סגרתי הכל הכל מחובר רק שוב בעיה שחכתי שעדיף לפתוח את הפולי שהראש בחוץ ועכשיו אחרי שהכל סגור אני צריך לפתוח פולי.. באיזה דרכים אפשר לפתוח?

וברגע שהחזרתי את הקאמשפט אחת הכוסיות נפלה לי והחזרתי אותי למקומה.. הכיוון השתנה?

ושאלה אחרונה בטעות בניסיון לפתוח את הפולי סיבבתי אותו אחורנית באחת הניסיונות.. אמור להיות נזקים..? חוץ מזה רק להרכיב טיימינג אם אין בעיות ואז לסובב את הקרנק ולבדוק שאינו מתנגש בשסתום..

תודה לעונים דודי

פורסם

כצאת נוסטלגיה, בערך בשנת 1965 כאשר התחלתי לעבוד במכונאות ועוד כמה שנים טובות אחרי זה,

לא היה קיים במוסכים בהם עבדתי מפתח מומנט. את הראשים סגרנו בדיוק כמו ש- dudielad כתב.

לאחר 500 ק"מ היינו מחזקים ראש.אני זוכר שלא הייתה שום בעיה עם זה.המומחיות של המכונאי התבטאה

בלסגור את ברגי הראש באופן שווה,להתאים מייסבים לקרנק לאחר חריטה,(פעולה שכיום עושה החרט)

ואפילו זכור לי שהיו מכונאים שידעו לכוון שסתומים לפי הרגש ללא פילר.

אינני טוען שכיום כדאי לחזק ללא מפתח מומנט.אבל גם אי אפשר לומר שיש ספק גדול אם העבודה תצליח.

בברכה

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
.המומחיות של המכונאי התבטאה בלסגור את ברגי הראש באופן שווה

זאת הבעיה של פותח השרשור, הוא לא מומחה ולא מכונאי

פורסם

לדוד היה גם היה מפתח מומנט בשנות ה- 60.כמו שציינת לא בכל מוסך.

לבחור עם האונו

. לפי הפעולות שתיארת חבל על ההשקעה.לדוגמא :אם למשל החליפו לך שסתומים,חייבים לכוון שסתומים.

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

נתי כתב: "לדוד היה גם היה מפתח מומנט בשנות ה- 60."ואני כתבתי: לא היה קיים במוסכים בהם עבדתי מפתח מומנט.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אם זה כזה בעייתי ניתן לפרק ולהרכיב שוב ת הראש ולסגור עם מפתח מומנט.. כבר התחלתי להוריד שוב את הראש לאור התגובות..

איך אני פותח את הפולי?

תודה.. דודי

פורסם

לא רק שאתה רוצה להרוג את המנוע אתה גם רוצח אותו .

למה הכוונה??

ראש מחזקים בהצלבה מהמרכז לכיוון החוצה.

לאחר שסגרת את הברגים (וצודק avidmzr ) לא משנה אם או בלי מפתח מומנט

(עדיף עם )

לא פותחים שוב ראש מנוע מיכיוון שהסתם (פקונג) תפס את מיקומו ויצר את ההטבעה של הראש

כל פתיחה נוספת לא תביא את הסתם למצב אטימה מלא .

ירון מאיר

פורסם

אז מה אני יפתח לגמרי וישנה את הכל ויסגור עם מפתח מומנט ומהאמצע לסוף?

ועוד משהו במידה ונפלה לי כוסית מהקאמשאפט והחזרתי אותה למקום שבו היא היתה זה גרם לשינוי כיוון השסתומים?

פורסם

אני עשיתי בין היתר לפרוייקט אטם ראש שבוע שעבר לטרקטור וסגרתי (עם מפתח מומנט) בהצלבה מהקיצון לאמצע.

ככה אני יודע שעושים, ככה עשיתי, וטפו טפו אין בעיות.

פורסם
כצאת נוסטלגיה, בערך בשנת 1965 כאשר התחלתי לעבוד במכונאות ועוד כמה שנים טובות אחרי זה,

לא היה קיים במוסכים בהם עבדתי מפתח מומנט. את הראשים סגרנו בדיוק כמו ש- dudielad כתב.

לאחר 500 ק"מ היינו מחזקים ראש.אני זוכר שלא הייתה שום בעיה עם זה.המומחיות של המכונאי התבטאה

בלסגור את ברגי הראש באופן שווה,להתאים מייסבים לקרנק לאחר חריטה,(פעולה שכיום עושה החרט)

ואפילו זכור לי שהיו מכונאים שידעו לכוון שסתומים לפי הרגש ללא פילר.

אינני טוען שכיום כדאי לחזק ללא מפתח מומנט.אבל גם אי אפשר לומר שיש ספק גדול אם העבודה תצליח.

בברכה

דוד.

אין ויכוח על מה שהיה פעם. הבדלים קלים (אך משמעותיים):

1. רוב המנועים היו עשויים אז ברזל (כן,אני יודע שהיה אלומיניום. אני מדבר על הרוב). סבלו בקלות הידוק יתר. כמו כן , מקדם ההתפשטות של הראש והבלוק היו זהים עקב שימוש במתכת זהה.

2. לרוב לא השתמשו בברגי מתיחה ושאר פטנטים כמו היום , אלא בברגים רגילים. הדק בורג מתיחה פחות מדי , והוא לא יעשה את עבודת ההצמדה. הדק יותר מדי , והוא יישבר לך. בורג רגיל פחות רגיש.

3. האטמים היום הם רב שכבתיים, ומיועדים להימעך בין הראש לבלוק כדי לספק אטימה. לא סגרת במומנט - אין אטימה, הלך האטם , ויש מצב טוב להתחממות האוטו עקב אובדן נוזלים לתוך תאי השריפה.

4. רמת הדיוק של העיבוד השבבי עלתה לאין ערוך מאז שנות ה-70. כיום המרווחים קטנים בהרבה , ואין את חופש המשחק שהיה מקובל פעם.

• תוכן חדש...