Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תישמע

על מנת לא לגרום נזק למצמדבצע תחילת נסיעה בצורה הבאה עד שתרגיש חופשי לבצע את הפעולה בבת אחת.

ראשית יוצאים מנקודת הנחה כי הרכב במצב עמידה.

הרם את דוושת המצמד עד לנקודת החיכוך (תרגיש את נקודת החיכוך ע"י ירידת סל"ד המנוע .

או רעידות הרכב שזה שלב כבר שגורם נזק רציני יותר באם אתה מבצע זאת הרבה).

עזוב את דוושת הבלם.

כאן יש שלושה מצבים אפשריים :

1 הרכב לא ינוע -אתה נימצא במישור.

2 הרכב ידרדר לאחור -אתה נימצא במעלה.

3 הרכב ידרדר קדימה - אתה נימצא בירידה.

מצב 1-

לחץ על דוושת הדלק מעט ובו בזמן שחרר את המצמד כמלימטר עד שהרכב יתחיל לנוע .

ברגע שהרכב מתחיל לנוע הקפא את הרגל (שנימצאת על דוושת המצמד)

ותן לרכב לנסוע כ:-מטר וחצי.

לאחר המטר וחצי שחרר את דוושת המצמד בצורה מבוקרת.

מצב 2-

לחץ שוב על הבלם-למנוע הידרדרות וסדר שוב את נקודת החיכוך המצמד ע"י הרמת דוושת המצמד מעט יותר.

ומבצע את המשך מצב 1.

מצב 3-

באם אתה מעוניין לנסוע קדימה אז אין כל בעיה .

הרכב ממילא מיתדרדר קדימה-יש לשחרר את המצמד באופן מבוקר ללא כל תוספת של דלק.

בהצלחה

ירון מאיר

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תערוך את ההודעות שלך.. זה לא איי סיי קיו פה.

חבל שימחקו לך. :-)

תתרגל לאוטו לאט לאט ותשתדל בלי עליות בנתיים עד שתבין את הנקודת חיבור של הקלאץ וכמה גז לתת ויהיה בסדר אל תדאג

מה זאת אומרת לערוך ת'הודעות?

מה כאילו אסור לכתוב באשכול יותר מכמה פעמים?

או קיי לא אדאג טו מאץ'...

אני בטוח שיהיה בסדר...רק רציתי לוודא שזה נורמלי שאני לא יודע לנהוג...חחחח

פורסם

12. פסיק, נקודה, אדון סימן קריאה וגברת סימן שאלה כולם חברייך - השתמש בהם. כמו כן,

זכרו בבקשה שאדון סימן קריאה ביישן במקצת, ולכן רצוי להמנע משימוש מוגזם!!!!!!!!!!!!!! כמו כן, "חחחחחחחחחח" זאת לא מילה. הודעה שמכילה "חחחחחחחח גדול אחי" לא מוסיפה

הכוונה למספר כללים של הפורום, כגון, כלל 12.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא הבנתי מה זה קשור לאשכול...אבל בכל מקרה נחזור לנושא...

תסבירו לי על הבנזין והדיזל למה הכוונה?

אבא שלי אומר שזה לא קשור בכלל....

פורסם

המעבר ממנוע מדוזל למנוע בנזין, קשור ולא קשור.

יתכן שנקודת המגע של המצמד שאצל המורה שלך, הייתה גבוהה/נמוכה מזו שאצלך ברכב. התרגלת לדבר אחד ועכשיו יש משהו אחר.

זה טבעי שצריכים להתרגל לרכב חדש, אצל נהגים חדשים זה לוקח קצת יותר זמן מאשר אצל נהגים עם וותק מסוים. אין מה לדאוג, בסופו של דבר תתרגל.

!AWDSOME

פורסם

קודם כל תתחדש על הרשיון.

תתעלם מהתאריך של המלווה.

תיסע עם ליווי עד שתרגיש בטוח...

בנוגע לזינוק בעלייה....

אם אתה ממש מתקשה לזנק עם נקודת חיכוך..

אתה מוזמן להשתמש בבלם היד.

אתה עומד בעליה. משוך את בלם היד.

תן קצת גז בהתחלה אולי הרגל תאכזב אותך ולא תצליח ללחוץ טיפה, אבל עם הזמן זה יעבור.

אחרי שאתה נותן גז, שחחר לאט את המצמד. שתשמע את האוטו מתאמץ (ירידה בסל"ד) ותראה את האף שך האוטו כאילו עולה טיפה למעלה, שחחר את בלם היד ותן לאוטו לצבור מהירות עם קלאץ' בנקודת החיתוך ואז עזוב את הקלאץ/ וסע לשלום.

לזנק עם נקודת חיכוך זה קשה בבנזין כי אין למנוע מספיק כוח להחזיק את האוטו (בעליה דיי רצינית) ולכן אתה צריך מהר להעביר את הרגל מהבלם לגז תוך כדי עזיבה של הקלאץ'. תבקש ממישהו מנוסה שידגים לך.

ואף אחד לא יודע לנהוג שניה אחרי שהוא מוציא רשיון.

גילוי נאות - לכותב ההודעה לא היה מלווה בכלל.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

גילוי נאות - לכותב ההודעה לא היה מלווה בכלל.

גם לי לא היה. טרקטוריסט, נכון? או שמא 50 סמ"ק?

בכל מקרה אבא שלי לא שחרר את האוטו עד אחרי שנסעתי מספיק ק"מ, ועברו בערך חודשיים וחצי ככה.

והרעיון שלך זה בדיוק מה שרציתי לרשום, זה הכי נוח, וגם זה מה שרוב האנשים עושים.

אני לא צריך, אתה יודע, אבא עצלן, אוטומט...

והקטע עם הדיזל, זה שלדיזל יש יותר מומנט בסל"ד נמוך, כך שהוא לא נכבה כ"כ מהר. מומנט: בעקרון זה הכוח שגורם למנוע להמשיך לפעול תחת עומס. (תקנו אותי אם אני טועה...:roll: )

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
גם לי לא היה. טרקטוריסט, נכון? או שמא 50 סמ"ק?

טרקטוריסט גאה (כן בטח)

גם אצלי ההורים לו שחררו את האוטו בכלל.

אבל אצלי זה היה מסיבות אחרות.

אני לא רוצה להתנשא, אבל כל נושא של נהיגה הלך לי נורא בקלות.

ודיי מהר הרגשתי בטוח על הכביש. אחרי שהרגשתי בטוח,

נסעתי עוד קצת עם מלווה כי בכל זאת, יש עוד אנשים בכביש, מילא רק אני.

ואז שהייתי מוכן נפשית ופיזית (סביבות השלוש ארבע חודשים רשיון) לקחת את האוטו, אמא שלי עשתה בעיות.

למה? כי היא ליוותה את האח הגדול של כמעט שנה, והיא לא מפסיקה להתרברב על איך שהוא נוהג.

קיצר, כל הקטע יצא לי מהת** ופשוט חיפשתי קצת (בלי שום נסיון קודם, שאגב יש לי עכשיו את הנסיון הראשוני תודות למקרה) ומצאתי אוטו בגרושים. קניתי אותו בלי לספר זיז להורים שלי. הם היו בהלם.

בגלל שרציתי לשמור על רוח טובה (והבנתי שעשיתי טעות) ביטלתי את הקניה, שזאת הייתה אומנות בפני עצמה... קיבלתי החזר מלאא למרות שעשיתי זכרון דברים, אומנות.

קיצר, ההורים שלי הבינו את הפואנטה ומאז אני חורש את האוטוליסינג שלי. (אוטומאט (ראה סמלון))

כל הרשום נ"ל בא לתאר את מהלך חייו של הכותב. אין הכותב לוקח אחריות על כל שימוש בכתוב, לרבות לקנות אוטו ולעוף מהבית (בבעיטה).

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

העצה הכי טובה זה לתרגל כמו שאמרו לך פה..

לך למגרש ותעשה את זה שם..

ככה לא תהיה לחוץ שתעכב את התנועה אחריך או משהו כזה.. קח איזה מישהו רק שיהיה מלווה שלך שאם יבוא משטרה שלא ידפקו אותך..

ותנסה..

בעיקרון אתה צריך לתת טיפה טיפה דלק.. בערך 100 בטורים אולי קצת יותר..

ואז לשחרר את הקלאצ' לנקודת חיכוך.. אחרי זה להשאיר אותה שם בערך 2 שניות ולהרים את הקלאץ'.. ואז האוטו לא יכבה לך והוא יסע לך כמו שצריך..

בזינוק בעליה אתה לוחץ על הבלם מרים לנקודת חיכוך ואז לוחץ בעדינות על הדלק ואז משחרר בהדרגה את הקלאצ'

וזהו..

בהצלחה..

פורסם

יש הבדל גדול בין בנזין לדיזל מבחינת התחלת נסיעה.בדיזל אין בעייה במישור להתחיל נסיעה ללא גז בכלל, בעוד שבבנזין חייבים להשתמש בגז לפני הרמת הקלאץ' עד הסוף.

כמו שנאמר ע"י explotion - בהתחלה תעזר בבלם היד. מאד עוזר עד שמיתרגלים ומוצאים את הנקודה של הקלאץ' וגם משחרר אותך מלחץ מיותר בעלייה.

ואגב-פעם ראשונה מאז שיש לי רישיון-

שבוע שעבר, רכב עמוס(רנו קנגו דיזל שנת 2000),יציאה מהרחוב שלי ל-20 מטר של עלייה קשה(בלפור בחיפה למי שמכיר).המזגן עובד. האוטו נכבה.מידרדר 2 מטר אחורה,כמעט פוגע ברכב מאחוריי...

נכבה?! מה זה נכבה?! קיביני.... מניע, מתחיל שוב נסיעה, שוב נכבה.

כו*אוחתו...שוב מידרדר קצת...

מניע שוב. שוב נכבה.

מניע שוב. מכבה מזגן. לא נכבה האוטו. נסענו.

יופי נחמה.

וזה אוטו שאני נוהג עליו כבר דיי הרבה זמן-כמה שנים. אז אל תתרגש חבר,קח את זה בקלות, ואתה תתרגל דיי מהר.הרגליים לומדות את הפוזה הנכונה באופן אוטומטי,עם הניסיון(ועם הניסיון באה הטעייה לפעמים).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אני נתקלתי בבעיה הזאת, למדתי על גולף טורבו דיזל ועברתי לרנו סניק 1600 בנזין ידני ובמקרה הנ"ל לקלאץ' ברכב לא הייתה תחושה כלל, אחרי חודש קיבלנו ליסינג והבעיה לא ממש נפתרה עד היום למרות שכשאני נוהג היום בקושי נכבה לי הרכב (לוקח סיבובים על ידני פה ושם כדי לא לשכוח)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...