Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם!!

הסיפור שלי מתחיל לפני יותר משנה , עם קבלת צו גיוס לצה"ל , ואיתו הטופס הרפואי שיש למלא "בליווי הרופאה המשפחתית". אז אני מאלה שבאמת הלכו ומלאו את הטופס עם הרופאה , והיא בלי ידיעתי על כמה צעד זה הולך להיות משמעותי , מילאה וי בסעיף של בעיות נשימה. הסיפור האמיתי הוא שבגיל 14 , לאחר נטילת תרופה כלשהי שעוררה אצלי תופעות לוואי , סבלתי במשך חודשיים מבעיות נשימה קלות , שנרשמו לי בתיק הרפואי האישי.

מצוייד בטופס שמילאה הרופאה , הגעתי לצו הראשון , עברתי בדיקה נשימה כלשהי (מכשיר קטן שלתוכו נשפתי לפני ואחרי ריצה על הליכון) שעברתי בהצלחה ונאמר לי שאקבל את הפרופיל הסופי תוך כמה שבועות. אכן כך , לאחר כמה שבועות אני שומע בצד השני של הטלפון את המספר 64!!

לא הייתי מוכן לחשוב על אפשרות שאני אתגייס עם פרופיל כזה. כאחד שחלם להגיע לסיירת מטכ"ל והתחיל להתאמן בערך מכיתה י' , לא ראיתי את עצמי מעביר שירות ג'ובניקי בצה"ל , ולא לקח זמן רב עד שהתחלתי לעבור בדיקות נשימה אזרחיות , שגם אותן עברתי בהצלחה. לפני הגיוס לא הצלחתי להעלות את הפרופיל למרות הבדיקות החיוביות והרושם הבריא שעשיתי. הבנתי מאנשים שיהיה הרבה יותר קל להעלות את הפרופיל לאחר הגיוס , וכך עשיתי.

במקביל לכל תהליך הנסיון להעלות פרופיל שקדם לגיוס , עברתי תהליכי מיונים לחיל המודיעין והתקבלתי לתפקיד טכני בחיל.

התגייסתי בפברואר , לטירונות 02 במחנה 80 , ובמהלך הטירונות עברתי טרטורים רבים ונדנדתי לחובשים ולרופאים בבסיס ובבי"ח הצבאי עד לקבלת בדיקת מאמץ בבי"ח רמב"ם בחיפה.

בבדיקה עצמה נמדדו פרמטרים לגבי יכולת הנשימה שלי במין מכשיר שמחובר למחשב שמוציא גרף , שממנו , מסתבר , מבינה הרופאה הרבה לגבי יכולת הנשימה שלי.

בשלב הראשון של הבדיקה נבדקת יכולת הנשימה לפני מאמץ , בשלב השני אחרי מאמץ ובשלב השלישי לאחר חומר מרחיב סימפונות שנשמתי.

תוצאות הבדיקה היו חיוביות למעט העובדה שחל שיפור כלשהו ביכולת הנשימה לאחר נשימת מרחיב הסימפונות (לבריאים שבינינו , מרחיב סימפונות - חומר בו משתמשים בשעת התקף אסתמה או לפני התקף , שמרחיב את סימפונות הריאה , הצינורות הדקים שמובילים אוויר לריאה , וכך מקל על הנשימה).

מסתבר שתוצאות שכאלה בבדיקה , בשילוב עם "עבר בעייתי" לא יאפשרו לי העלאת פרופיל מעבר ל-72 , ואפשר להגיד שכאן התחלתי לאבד תקווה בקשר להעלאת פרופיל בדרך לגיטימית.

אני חייב להודות שלאחרונה התחלתי להשלים עם תפקידי במודיעין , ואני מרגיש מאוד חשוב ותורם ולא מרגיש שאני ג'ובניק או משהו כזה , אבל לאחר שיחה עם חבר טוב לפני כמה ימים , הבנתי שפשוט וויתרתי על החלום שהיה , והשלמתי עם המציאות הקיימת במקום להמשיך ולהאבק עם הצבא ולהעלות לפרופיל 97 שיאפשר לי לנסות ולהגיע לסיירת.

מה עושים במצבי בשביל להעלות לפרופיל המיוחל? אני מוכן לשמוע כל עצה וטיפ (גם דרכים מפוקפקות) שיכולים לעזור לי...

בתודה רבה מראש , עמרי

*למען הסרת ספק , אני בנאדם בריא לחלוטין , רץ להנאתי במשך שנים , גם בתנאי מזג אוויר קרים , עברתי קורס צלילה של שבוע , עשיתי סקי בטמפ' מתחת לאפס ואני משוכנע שבעיות נשימה הן לא משהו שיקשו עליי יותר מאשר כל חייל אחר.

וואלאק אתה!!

פורסם

היה לי מקרה דומה לא מזמן, של בחור חדור-מוטבציה שגילו לו בעיית עמוד-שדרה זניחה בצילום שיגרתי. הוא עבר בהצלחה את כל המיונים לסיירת מטכ"ל, ונפל רק על הבעיה הזו.

למרות שציידתי אותו באישור חד-משמעי שאין כל בעיה, והפעלתי שני רופאים שהיו בעבר רופאי הסיירת, לא רצו לקבל אותו. הנימוק היה פשוט: למה לקחת סיכון ולהשקיע הכשרה ארוכה ומורכבת באדם עם סיכוי תיאורטי לבעיה שתמנע את תפקודו, אם יש להם עשרות מועמדים ראויים לא פחות שאין להם שום בעיה רפואית?

נראה לי שמאבקך לא יקדם אותך. אם יש לך תפקיד שאתה מרוצה ממנו - תשלים עם זה. על דרכים "מפוקפקות" אל תחשוב אפילו.

נמרוד

פורסם

אני פשוט מרגיש פספוס נוראי שבגלל טעות בירוקרטית שכזו אני לא אשרת במקום שיותר יתאים לי ואני אוכל יותר לתרום ולמצות את יכולותיי בו.

ואני דוקא כן חושב על דרכים "מפוקפקות" כי איבדתי תקווה להצליח בדרכים חוקיות לחלוטין. קצת קשרים והעלמות עין יכולים לעזור במצבים כאלה.

וואלאק אתה!!

פורסם

סנש מה העניינים?

דרכים מפוקפקות? עזוב, לא יקחו את הסיכון.

נפלת עוד במקום טוב, מקסימום תנסה להחליף תפקידים בתוך חמ"ן.

פשוט אבסורד הצבא הזה.

ונמרוד המקרה שלי הוא בערך ההיפך המוחלט מהסיפור שסיפרת.

אלעד

פורסם

גם אצלי היה מקרה דומה. עברתי גיבוש ומיונים לשייטת 13 ואחרי הכל התקשרו אלי ואמרו לי שאני לא מתאים כי יש לי סעיף ראיה :evil: .

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

עומרי, מצטער להצטרף למבאסים אבל מהכרות קרובה של מקרה דומה (בעיה רפואית זניחה עד לא קיימת) ולמרות המלצות של טובי הרופאים בארץ בתחום שהבעיה לא משמעותית ולא משפיעה בריאותית הפרופיל נשאר בעינו. כפי שציינו כאן הצבא לא רוצה לקחת את הסיכוי הקטן ביותר שחס וחלילה באחריותם אתה תפגע ומצבך יחריף.

אם התקבלת לתפקיד בחיל מודיעין הרי שכבר רואים שאתה בן אדם רציני ולא רוצה להעביר את הצבא סתם. בהצלחה.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

אחרי השרשור הזה, טוב לראות שיש עוד בחורים צעירים כמוך.

:mm_yeah:

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

מצטער לבאס אותכם אבל כן יש מה לעשות בעניין, וזה לא שהצבא כלכך אטום אלא הוא טעון בהמון בירוקרטיה.

בד"כ ישנם את הדרכים המקובלות ואפשר לעשות זאת ע"י מפגש עם מס' רופאים מומחים ולהביא מס' חוו"דים לגבי המצב הבריאותי.

יש לי לא מעט חברים שהתחילו את השירות עם פרופילים נמוכים כמו 64 ו 72 והעלו אותם במהלך השירות ל97 או רק עם סעיף.

גם אני אישית הייתי עם בעיה אורטופדית ברגליים, אומנם גוייסתי עם פרופיל 97 עם סעיף.

אבל האורטופד הראשי בצריםין לא הבין כלל מה אני עושה בקרבי ולמה לעז#$@ אני עם 97 שאני חייב להיות עם 64.

והוריד לי את הפרופיל ל64.

מיותר לציין שהסברתי לו בדיוק שאומנם יש בעיה, אבל אני עסקתי אז בספורט אינטנסיבי מס' שנים ואין כלל בעיה.

ואם הוא מוריד לי את הפרופיל אז שיכין כבר את טפסי השחרור כי אני לא אשרת בצה"ל עם פרופיל כזה ובטח ובטח שלא אעזוב את יחידתי!.

בסופו של דבר, עם קצת הבנה של הרופא,מפקד המרפאות בצריפין, וכמובן ועדה רפואית נשארתי ביחידתי והוחזר לי הפרופיל 97 ,נשאר הסעיף ורק קיבלתי נעליים מיוחדות לעבודה ואישור לנעלי קבע עם מדי א'.

וככה שירתתי 3 שנים כלוחם וכמדריך בכיר ואף התבקשתי להשאר בשירות קבע .

לגבי המקרה שלך אז יש לי חבר ששירת במשטרה צבאית בגלל פרופיל נמוך עקב בעיית אסטמה ידועה.

היה שבוז לחלוטין מעניין המשטרה צבאית ולא ידע מה לעשות.

ישבתי איתו וחשבנו לאן הוא יכול להגיד בתוך משטרה צבאית(כי אין אפשרות לצאת משם).

לבסוף הוא החל במלחמה על הפרופיל שלו ואחרי מס' חווד"ים של רופאים מומחים ובדיקות מאמץ הוכח שהוא כן יכול לתפקד כקרבי למרות האסטמה.

העלו לו את הפרופיל ל97, נרשם סעיף והוא עבר להיות בכוח 100 של משטרה צבאית.

עצה שלי, אם אתה באמת בריא רוץ על העניין, אל תוותר.

אתה יכול לאיים שאם לא יעלו לך את הפרופיל אתה תעוף מהצבא ואתה תעשה הכל ולא מעניין אותך איך.

אתה רוצה להיות קרבי . נקודה!.

תלך אפילו לקבל חוו"ד מרופאים אזרחיים(כרוך בתשלום).

כל הזמן תקדח בנושא למפקדים שלך, תבקש לדבר עם מפקד הבסיס.

תבקש לכתוב מכתב לקצין רפואה ראשי.

תבקש לכתוב מכתב לרמטכ"ל , פשוט תהיה קרציה ואל תניח לנושא, ובסוף תראה שזה כן יוכל להסתדר.

under construction..

פורסם

עצה שלי, אם אתה באמת בריא רוץ על העניין, אל תוותר.

אתה יכול לאיים שאם לא יעלו לך את הפרופיל אתה תעוף מהצבא ואתה תעשה הכל ולא מעניין אותך איך.

אתה רוצה להיות קרבי . נקודה!.

תאיים עם טאקט , תנסה להעביר ב"איום" שלך רצון טוב , חיובי , ולא מתפשר.

אל תגיע אליהם בפוזה של ערסוואת שהשבוע השתחרר מכלא אופק.

* אם זה לא עובד , מתח את האף למצח בעזרת מסקינטייפ ודרוש בתקיפות חוות דעת שניה.

בהצלחה.

GOT סחוג?

פורסם

לא קראתי את כל התגובות .

כי חזרתי אתמול מלבנון ויצאתי לאפטר קצר ואין לי כח.

עם פרפיל 72 אתה יכול ללכת לשריון ,אני יודע שלמלש"ב זה נשמע כמו בדיחה ,אבל רק מי שנתקל והגיע טנק לעזור לו ,יודע להעריך את החבר'ה האלה.

אם אתה מחפש להיות גבר גבר מסיירת מטכ"ל תשלים עם זה שלא תהייה ,אבל עם חשובה לך התרומה ,שריון זה הרבה מאוד.

בהצלחה

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הסיכוי לעבור באמצע השרות מתפקיד ג'ובניקי לסיירת - אפסי.

ואם כבר תצליח להעלות לפרופיל 97, מסיירת מובחרת אתה יכול לשכוח.. אולי איזה חי"ר ייעודי..

ובכל מקרה, סבירות טובה שיבקשו ממך לחתום שס"ן (שירות סדיר נוסף) - כיוון שרק הטירונות וההכשרה הן קרוב לשנה, ואז נוצר מצב שאתה תכלס בשירות מבצעי בערך שנה..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תגיד, מה רע בלהיות ג'ובניק? זאת לא קללה. כל חייל, באם הוא בקריה או בסיירת עושה תפקיד חיוני (אלא אם כן הוא ש"ג או משק ממטרות). אל תתבייש במה שאתה עושה. אולי אתה לא מתפלש בבוץ בלבנון, אבל אתה עוזר לישראל להשיג מידע על האויב, ויש מצב שגם עוזר להציל חיים של עשרות חיילים. לא כדאי? תרגיש טוב עם עצמך ותהיה גאה להיות בצה"ל!

• תוכן חדש...