Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכולם, שכאשר אנו מושכים את בלם היד שלנו לאחר חניה, אנו רוצים ומצפים שהרכב ישאר במקומו. אך לאחר זמן מה, גם הרצועה הזו מתרופפת ויש למתוח אותה. הדבר פשוט מאוד, ולוקח כמה דקות ספורות.

הכלים הדרושים:

מפתח 10 מ"מ פתוח.

מפתח אלן 3 מ"מ.

PDRM2423.jpg

לפני שנתחיל:

דאגו שהרכב יעמוד במקום מישורי ככל שאפשר. רק כדי להיות בטוחים, נדאג לשלב את הרכב להילוך (בתיבה ידנית), או לחילופין לשלב להילוך P בתיבה אוטומטית.

ונשחרר את בלם היד. אם לא נעשה זאת, לא נוכל למתוח את הרצועה.

PDRM2411.jpg

ביצוע העבודה:

הרצועות עצמן עוברות מתחת למאפרה שממוקמת בין המושבים מאחורה.

PDRM2412.jpg

נוציא את המאפרה עצמה החוצה, בשליפה כלפי מעלה. היא אמורה לצאת בקלות.

PDRM2413.jpg

לאחר מכן, נאתר ונבריג החוצה את הבורג השחור בעזרת מפתח האלן שהכנו מראש. נזכור לשים את הבורג במקום בטוח שלא ילך לאיבוד.

PDRM2414.jpg

PDRM2417.jpg

עכשיו נשלוף החוצה את בית המאפרה כולו. גם כאן אין צורך להשקיע מאמץ מיוחד.

PDRM2418.jpg

לאחר שהסרנו את בית המאפרה, נגלה את הרצועות עצמן, ובורג דיי גדול שיושב באמצע.

PDRM2420.jpg

בעזרת מפתח ה 10 מ"מ נסובב את הבורג עם כיוון השעון. יש לסובב כ 1/4 סיבוב כל פעם, למשוך את בלם היד, ואם זה לא מתאים לרצוננו, לחזור על התהליך. שימו לב לזכור להוריד את בלם היד שוב, לפני שממשיכים להדק את הבורג.

PDRM2421.jpg

לאחר שסיימנו, והרצועה מהודקת, ניתן לסגור את כל העסק, ולהחזיר את המאפרה למקומה.

PDRM2424.jpg

בהצלחה :smile:

!AWDSOME

פורסם

יפה מאוד!

הייתה בעייה בפונטו? הידית עלתה גבוה מדי?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל הכבוד

יפה מאוד !

אחלה עבודה.

ושאלה לא קשורה, איך החלפת את ידית ההילוכים וידית האנדברקס לדברים היפים שבתמונות ?

פורסם

עריכה- הקדימו אותי כבר:grin:

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

לא הייתה בעיה עם בלם היד. זה הרי בלאי טבעי שהרצועה מתרופפת עם הזמן.

אצלי היא במצב טיפ טופ. בטיפול האחרון דאגו למתוח לי אותה.

פשוט למדתי עד כמה הדבר פשוט לפני כמה ימים, ובדקתי בעצמי, וזה נראה דבר טוב לשתף את שאר חברי הפורום :)

וכמו שאוראל רשם, אבזור סטנדרתי באבארת' שלי. אם יש למישהו תחליף יפה יותר עבור ידית בלם היד, רצוי משהו מעור שחור, אני אשמח להתחלף. כי אני לא ממש אוהב את המקורית.

!AWDSOME

פורסם

חשוב מאוד ולא הידגשת את זה שלאחר הכיוון

יש לבדוק שהבלמים לא תפוסים ,

ובלם יד מחזיק את הרכב מתזוזה.

אופן הבדיקה:

בדיקת בלמים לא תפוסים- לאחר הכיוון יש להוריד את בלם היד ולדחוף קלות את הרכב או להניע ולשלב להילוך קדמי או אחורי להתחיל בנסיעה קלה ולהוציא מהילוך ולראות עם הרכב ממשיך בדירדור או שהוא נעצר.

בדיקת בלם יד - יש להרים את ידית בלם היד לפחות 5-6 קליקים ולנסות לנסוע עם לחיצה עדינה על הגז.

(לא לנסות לנסוע בכח!!!).

ירון מאיר

פורסם

מהניסיון שלי זו קצת מחלה קטנטנה בפונטו ספייס של איבוד כיוון ידית בלם היד.

לפי היינס הדרך לבדוק את בלם היד:

- לאבטח היטב את החלק הקדמי של הרכב ש לא יוכל לזוז

- להרים את החלק האחורי של הרכב ולאבטח

- לשחרר את בלם היד

- ללחוץ מספר פעמים על דוושת הבלם

- לבדוק שהגלגלים האחוריים מסתובבים חופשי או מקסימום עם התנגדות קלה ביותר

- להרים רק קליק אחד את בלם היד ולבדוק שיש התנגדות לסיבוב הגלגלים האחוריים

- להמשיך ולמשוך את בלם היד עד סופו - 5 קליקים בסה"כ ולבדוק שלא ניתן לסובב את הגלגלים אפילו לא מעט

- אם לא עובד כך אז יש לכוון את בלם היד כמו שעשית ושוב לבדוק.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• אחראי פורום
פורסם

התבגרו האיטלקים...הלוואי שזה היה כ"כ פשוט בסוד שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא מומלץ לכווון בלם יד ללא בדיקת תפקוד מנגנון הכוון האוטומטי (רגולאז') של הבלמים האחוריים. כמו כן חשוב לבדוק שמתיחת הכבל לא גורמת לתפיסה של הבלמים האחוריים אפילו במעט!

מתיחת כבל בלם היד מעבר למידה, תגרום להפעלת מנוף בלם היד על רפידת הבלם ונטרול מנגנון הכוון האוטומטי, ואם הזמן לירידה בתפקוד הבלמים האחוריים.

לכן, אין לכוון את הכבל בלם יד ללא בדיקה שמנוף הבלם לא יצא מנקודת ההתחלה שלו. וזה ניתן לביצוע רק שתופיי הבלם מפורקים.

אגב, מכונאי מיומן יוכל לדעת אם המנוף לא יצא מנקודת ההתחלה שלו ע"י תחושה של מתיחת הכבל בלם יד, ללא פירוק תופים.

פורסם

יפה, אלה דברים שלא ידעתי. תודה לכם חבר'ה.

אני רק אדגיש, שלא מתחתי את הרצועה. למדתי את זה ממדריך של בחור שדיי מבין, ורציתי לראות האם נכון הדבר. אצלי אגב יש 4 דיסקים ברכב.

את שלי ספציפית מתח המוסכניק שעבד על הרכב שלי בטיפול האחרון.

!AWDSOME

• תוכן חדש...