Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני חדש בתחום האודיו אבל לא מתפשר על איכות הציוד שאני קונה (את זה למדתי אצל אחי, וגם פה בפורום, כמו למשל הP2 שרכשתי היום). בא לי טיפה להתקדם וללמוד לפחות על הציוד שעומד ברשותי.

הייתי רוצה לשמוע קצת הסברים מהחברה שמבינים על האפשרויות כיוון שהאינפיניטי שלי מציע, מה כל דבר עושה ועל מה זה משפיע.

ifinity2el.jpg

מזה FREQ?

מה הכוונה FLAT,LP,HP

היתה לי בעיה של קליפינג, אמרו לי להוריד מהגיין.

מזה גיין? איפה מורידים אותו?

עוד שאלה לא לנושא,לפני שהרכבתי את הסאב החדש(P2) והייתי עוד עם הJBL הקודם שלי, תוך כדי נסיעה, הפעלתי טראק לבדיקת סאב וופרים, יחסית חזק.

המגבר היה קר לחלוטין, הוא לא פעל לפני זה. כעבור כ15 שניות המגבר התנתק, התברר שהפיוז הראשי נשרף (ליד המצבר).

מה יכולה להיות הבעיה? מדוע היה קצר במערכת?

ושאלה אחרונה, התיבה האטומה שברשותי היא בערך 35 ליטר, ההמלצה לP2 היא 24 ליטר.

על מה משפיע הנפח וכיצד זה יתבטא בצליל (הבדל של עשרה ליטרים בערך)

תודה רבה :)

E46 330CI

פורסם

אהלן ,

אז ככה

1. FREQ = לתדר כגון תדר חיתוך אם תשים לב שיש לך שם קרוס אובר לחיתוך תדרים בין 32 הרץ ל320 הרץ

2. פלאט = ללא חיתוך כלל כל התדרים מועברים לאלמטים זאת אומרת עבודה ללא קרוס

HP = היי פס זאת אומרת על ידי חיתוך בהיי פס כל התדרים החתוכים מהקרוס נניח מתדר 80 הרץ ומעלה

יעברו לאלמנט וכל השאר תחת 80 הרץ "יחתכו"

LP = לוו פס low pass אותו דבר רק ההפך כל התדרים תחת החיתוך עוברים ואלה שמעל נחתכים

HP משמש לחיתוך הערוצים שמחוברים לקומפוננט בדרך כלל

בזמן שLP לסאב .

הגיין שלך הוא איפה שכתוב "input level" מיתוג זה משמש כדי לתאם את עוצמת הכניסה אשר נשלחת מהרדיו דיסק בעיקרון לפי שמיעה בתור התחלה תתחיל מMIN ואז בהדרגה תעלה את הגיין עד שתשמע זיוף או עיוות ואז להוריד טיפה

כמובן שברדיודיסק אתה אמור להיות על מצב שהווליום בערך על 3\4 כלומר נניח שברדיו יש להגיע עד 35 אז תכוון לפי 30 זה מפני שבוויליום גבוהה תואנים שהרדיו מעוות את הצליל .

הפיוז שלך נשרף בגלל שלא מתחילים ישר ל"הפציץ" כאשר המגבר קר העומס עליו מאד חזק

לכן יש להריץ קצת אם שמיעה בעוצמה מתונה

עד אשר הוא נכנס למצב עבודה אופטימלי ואז הוא יעבוד כשורה

מקווה שעזרתי

וקוראים לי רוני

פשוט שהניק הזה הצחיק את חברה שלי :):)

פורסם

סרגיי קראתי את זה בכמה מאמרים ולא רק בקשר למגבר לרכב

ולדעתי זו היתה הסיבה אם אתה חושב אחרת אז תגיד למה נשרף הפיוז ?

אני גם מעוניין לדעת אם יש סיבה אחרת

פורסם

תודה רוני על ההסברים (:

חשבתי שנשרף הפיוז בגלל איזו קפיצת מטח או משהו כזה, לא ציפיתי שטמפרטורת העבודה של המגבר משפיעה על הביצועים שלו.

E46 330CI

פורסם

טוב אז ככה, כל הכיוונים הקודמים שלי נראים לי לא מוצלחים לכן אני רוצה לכוון מחדש הכל.

כמו שהבנתי צריך להתחיל מהגיין. אני מאפס את הכל ברדיו דיסק, שם הכל ל0.

אחרי זה מגביר את הווליום ל3/4 ומתחיל לסובב במגבר את האינפוט לבל (גם את של הסאב וגם את של הקומפוננט מקדימה?) אני מסובב עד שאני שומע עיוותים בסאונד או שעד שהנורה "קליפ" מתחילה להבהב?.

לפני זה הייתי משחק הרבה עם ה"באסס בוסט", עכשיו קראתי שזה רק גורם לעיוותים. להוריד אותו גם ל0 ולא לגעת בו יותר? (אני לא אוהב את הבאסים שלי עכשיו)

בREAR (שזה הסאב כן?) לשים LP או שFLAT מה אתם אומרים?

ולאיזה תדרים בערך לכוון את הFREQ? מקדימה ומאחורה? בערך רק שאני ידע האם אני עושה נכון.

ושאלה אחרונה, איזה מוסיקה עדיך לשים באת הכיוון? עם הרבה באסים?

תודה על העזרה

E46 330CI

פורסם

עכשיו חזרתי מהאוטו, כיוונתי את הגיין כמו שצריך (אני פוחד לקרוע את הסאב, הוא פעול על המקסימום והנורה של הקליפ לא נדלקת - נורמאלי?)

הורדתי את הבאס בוסט לאפס בשביל להמנע מעיוותים.

אחרי זה כשהגעתי לFRONT היה לי מכוון על FLAT, כשהעברתי לHP נוספו לי רעשים לרקע (נגיד כשיש רגעים שקטים אז שומעים כזה ששששש) אבל הטוויטרים פעלו כאילו יותר חזק, לא יודע איך להסביר את מה ששמעתי.

בכל אופן מה יותר עדיף לFRONT?

תודה..

E46 330CI

• תוכן חדש...