Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עברתי תאונה - צריך יעוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי בצהריים עברתי תאונה בצומת שבו יש לי רמזור "עצור" ואני צריך לתת זכות קדימה לרכב הבא מימין משמאל וישר (הכנתי ציור המתאר את המקום. אני הרכב הצהוב).

הסיפור הוא כזה שאני עצרתי בעצור ולאחר שהכביש התפנה התחלתי לנסוע לכיוון ישר ולמרות שהמשכתי להסתכל ימינה ושמאלה לא הבחנתי ברכב עד רגע הפגיעה ברכבי.

למרות שכבר הייתי בסוף הצומת הוא פגע לי בכנף הימנית קידמית. (הוא סטה ימינה במקום שמאלה). הרכב שלו כנראה טוטאלוס.

כחלק מהמשחק שלו (והבעייה שלי) הוא התפנה לבית חולים ע"י אמבולנס וחזר אחרי כשעה למקום הארוע בריא ושלם כדי לצחוק לי בפרצוף!!!

ששאלתי אותו (בעצבים!!!) על איזה מהירות היה, הוא ענה לי 30 קמ"ש!!!!!!

העיניין הוא שבאותו צומת קיים עלייה ככה שממש לא ניראה לי שב-30 לא היה אפשר למנוע את התאונה הזאת.

הבוחן תנועה שהיה במקום חקר אותי ונתן לי רישיון זמני עד היום וזימון לשימוע אצל קצין תנועה.

לבוחן הסברתי את התאונה בכך שאין שדה ראייה במקום וכנראה הנהג השני נהג במהירות מופרזת.

הקצין תנועה נתן לי שלילה ל- 60 יום.

ואין לי מושג מתי אבל גם יהיה משפט.

עכשיו מה אני עושה מפה והלאה? יש אפשרות בכלל לערער?

תודה!

image.JPG

פורסם

הבוחן תנועה אמור לזהות את המהירות המשוערת שבה נסע הרכב השני, לפי סימני הבלימה וכד'.

תמתין למשפט, אתה בוודאות תהיה אשם, אבל אל תשכח לטעון שעצרת, ולאחר מכן המשכת בנסיעה ולא שמת לב לרכב השני כיוון שהוא נסע במהירות מופרזת (ופה תוכל להתבסס על דבריו של הבוחן).

פורסם

כמו כן, אם הבחור ההוא טען בעדות שלו שנסע על 30 ולמרות הכל הרכב הוא טוטל-לוסט, אולי תוכל להאחז בעדות השקר שלו.

פורסם
הבוחן תנועה אמור לזהות את המהירות המשוערת שבה נסע הרכב השני, לפי סימני הבלימה וכד'.

תמתין למשפט, אתה בוודאות תהיה אשם, אבל אל תשכח לטעון שעצרת, ולאחר מכן המשכת בנסיעה ולא שמת לב לרכב השני כיוון שהוא נסע במהירות מופרזת (ופה תוכל להתבסס על דבריו של הבוחן).

לפי מה שאני ראיתי אפילו אין סימני בלימה!

וזה מה שאמרתי לבוחן - שעצרתי

אבל הוא אומר שלא משנה אם עצרתי, פשוט לא נתתי זכות קדימה.

קיימת תקנה (21) שאומרת שעל כל נהג חלה חובת הזהירות.

זאת אומרת שגם אם הנהג השני ביצע עבירה כלשהיא חובה עלייך למנוע תאונה.

התקנה הזאת יכולה לעזור לי פה?

פורסם

התקנה יכולה להזיק לבחור השני, אבל לא יכולה להועיל לך.

העובדה שאין סימני בלימה היא מוזרה ויכולה להצביע על חוסר תשמות לב של הנהג השני, או על העובדה שהאשמה כולה עלייך, ויצאת בדיוק לפניו.

פורסם

כאשר הוא חזר וצחק לך בפרצוף, צילמת אותו? היו איתך חברים, או אנשים שאתה יכול לאתר?

אם כן, הרי שעניין זה יבוא לטובתך בכל שלב, ויפה לארגו את הדברים שעה אחת קודם.

לעניינך- ככל הנראה יוגש נגדך כתב אישום בנוסח:

מדינת ישראל

נגד

סנורקי

הינך נאשם כי ביום ... במקום ... נהגת רכב מסוג ... והתנגשת ברכב סוג ... כיוון שלא צייתת לתמרור ב-37 [זה עצור, כן?] כמוצב בדרך ולא נתת זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה.

הסעיפים המיוחסים לך הם:

1. אי עצירה בתמרור עצור

2. אי מתן זכות קדימה

3. גרימת נזק וחבלה

4. מסיעה לא זהירה

על כן עליך להתיצב ביום ... בבית המשפט ... בלה בלה בלה.

אחרי שתקבל זימון למשפט, שכור נא שירותיו של עורך דין. אם יש לך ספק מדוע אתה זקוק לו, פנה אלי.

אגב, איני בטוח שאתה אשם. אם נהגת בזהירות, ואין שדה ראייה, והוא נסע במהירות מופרזת- הוא יצר את המצב שלא יכולת לראותו ולתת לו את זכות הקדימה, ולכן אל תאמר נואש.

dirty old man

need love too

פורסם

כמעט קרתה לי תאונה דומה ביום שישי... אני עצרתי בעצור.. התחלתי לגלוש החוצה כי היו רכבים שחנו באדום לבן והסתירו את התנועה שמתקרבת.. גלשתי לאט ופתאום אני קולט שבאה מכונית משמאלי במהירות.. למזלי הבחורה שנהגה דפקה ברקס ועצרה ממש כמה סנטימטרים מהרכב שלי...

בהנחה שכן הייתה תאונה במקרה הזה.. אני יודע שבבית המשפט אני יהיה אשם.. אבל אפשר לטעון שהרכבים שחנו באדום לבן הפריעו לראות את התנועה??

:evil:
פורסם

היו איתי בזמן התאונה 2 עדים והבאתי אותם היום לקצין תנועה

הדבר ההזוי פה שהוא בכלל לא רצה לשמוע אותם.

לקחת עו"ד כבר לקחתי.

פורסם
כמעט קרתה לי תאונה דומה ביום שישי... אני עצרתי בעצור.. התחלתי לגלוש החוצה כי היו רכבים שחנו באדום לבן והסתירו את התנועה שמתקרבת.. גלשתי לאט ופתאום אני קולט שבאה מכונית משמאלי במהירות.. למזלי הבחורה שנהגה דפקה ברקס ועצרה ממש כמה סנטימטרים מהרכב שלי...

בהנחה שכן הייתה תאונה במקרה הזה.. אני יודע שבבית המשפט אני יהיה אשם.. אבל אפשר לטעון שהרכבים שחנו באדום לבן הפריעו לראות את התנועה??

אתה יכול לטעון זאת, אבל הרבה תועלת זה לא יביא לך.

לפי החוק אתה צריך לנהוג לפי תנאי הכביש, ולכן אם יש רכבים שמפריעים לך, אתה צריך לגלוש עוד יותר לאט ולפעול בהתאם למצב הכביש.

פורסם

עדים שהיו אתך ברכב לא שווים כלום. אין צורך בהם.

מתוקף העובדה שהם מכירים אותך הם כבר לא אמינים

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

יוליה - את טועה.

בתאונה שהייתי מעורב בה ונתבעתי ע"י המדינה, התביעה (להלן המדינה) זימנה את חברתי שהייתה איתי ברכב בזמן התאונה למשפט.

גם הבוחן מטעם המשטרה שהגיע למקום התאונה לקח עדות ממנה.

אז אמנם ניתן לומר (אובייקטיבית) כי עדותה מוטה לטובתי, אך לא יהיה זה נכון לומר כי היא לא שווה כלום (ולו רק ע"מ לבחון פליטות פה מיותרות, בדיקת תיאום בינה לביני וכו')

פורסם
אתה אשם, תמשיך הלאה ותקווה לטוב.

כן ככה אמרו לי גם, קרה לי בערך את אותו המקרה כמו שלך.

אני יודע שאולי אתה המום אבל ככה זה... הם לא מסתכלים על מה שקרה בפועל אלא על מה שקרה בעקבות שלא צייתת לחוקי התנועה.

אומנם עצרת ונתת לשאר כלי הרכב זכות קדימה אבל מה שקרה אחר כך פשוט סותר את זה.

אני קיבלתי שלילה של 60 באותו יום של החקירה של הבוחן, לאחר חצי שנה זומנתי למשפט שבעקבותיו קיבלתי עוד 60 יום שלילה + 400 שקל קנס + תיאוריה.

כל העונשים הנ"ל חלו עליי רק בגלל שהייתי נהג חדש. ברוך השם שכבר הייתי!!!!

אגב, הם אומרים שהם עוד הקלו בעונש שלי. מעניין :???:

אני בטוח שעכשיו אתה מרגיש שאתה מאוד צודק ושהוא אשם. אני מצטער להגיד לך, צא מהסרט שאתה חי בו ומהר!!!

בזמנו סיפרתי לכל החברים שלי מה קרה והצדיקו אותי והכל טחב ויפה, אבל ברגע שהבוחן אומר משו אתה לא יכול עליו. זהו!

מצטער חבר.

מדינת ישראל

נגד

סנורקי

הינך נאשם כי ביום ... במקום ... נהגת רכב מסוג ... והתנגשת ברכב סוג ... כיוון שלא צייתת לתמרור ב-37 [זה עצור, כן?] כמוצב בדרך ולא נתת זכות קדימה לתנועה בדרך החוצה.

הסעיפים המיוחסים לך הם:

1. אי עצירה בתמרור עצור

2. אי מתן זכות קדימה

3. גרימת נזק וחבלה

4. מסיעה לא זהירה

על כן עליך להתיצב ביום ... בבית המשפט ... בלה בלה בלה.

כנ"ל לגבי, ככה גם אני קיבלתי

Polo 2012

פורסם

ראשית אני לא אומר לך אם אתה אשם או שלא אשם.

כמו כן אף אחד מן החברים בפורום לא שפט אותך או שמע את הצד השני .

אי לכך אתה עדיין לא אשם בתאונה (עד שהשופט יחליט8) )

על פי התיאור שנתת המיקרה לא לטובתך כדאי מאוד לקחת עורך דין או לפחות להיתייעץ עימו.

שים לב (אני יודע שרשמת זאת )

ישנם מטרות לימוד בהוראת הנהיגה ,

ואחת מהן היא היסתכלויות.

חשוב מאוד שלפני כל צומת ובכלל יש להיסתכל טוב לכל הכיוונים ואפילו למרחקים גדולים יותר .

(נכון- זה בא על חשבון המהירות , יש להאט לפני כל צומת)

גם אם אין לך תמרור למתן זכות קדימה .

תוך כדי מעבר הצומת יש להפנות את המבטים "ולחפש" את הרכב המיתקרב לצומת.

נסיעה בטוחה

ירון מאיר

• תוכן חדש...