Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשקראתי בעיתון על התאונה גם אני ישר קישרתי לאותו מקרה של הבחור עם הג'יפ אבל כשעוברים על הפרטים של התאונה עם הג'יפ זה נראה כאילו לא מדובר באותו אחד.

הייתי מעורב לפני כמה שנים בתאונה רצינית עם חבר שכמעט הרג אותנו (היינו 3 ברכב). רק אלוהים יודע איך יצאנו משם בחיים.

מהר מאד אותו חבר חזר לנהוג בדיוק כמו שנהג לפני כן.

אירועים כאלה, קשים ככל שיהיו לא יכולים לשנות את התפיסה הזו שלנו של "אני יודע יותר טוב מכולם"

או (וכמה נדוש שזה יהיה) "לי זה לא יקרה".

כל מי שהיה מעורב אי פעם בתאונה יודע כמה הכל עניין של שברירי שניה,הבעיה הגדולה שכשזה מתחיל אתה לא יודע מתי ואיך זה יגמר. אנחנו התהפכנו 3 פעמים עם הרכב (אחרי שנכנסנו בעץ במהירות מאד גבוהה) אני ישבתי מאחורה וראיתי הכל, תאמינו לי זה היה כמו נצח...רק חיכיתי שהכל יגמר ואחרי שהכל נגמר היו שניות של שקט שבהם הייתי בטוח שאיבדתי שני חברים.

שלושתינו עברנו את אותה טראומה.

שלושתינו חזרנו לנהוג כל אחד בדיוק כמו שנהג לפני כן.(מי שהשתולל חזר להשתולל ומי שלא כמובן שלא).

דבר אחד כן השתנה אצלי באותו היום,ההבנה כמה הגבול הזה בין סתם להשתולל קצת לבין להיכנס למערבולת שאי אפשר לעצור דק,דק מאד. והבעיה שזה כל כך דק שזה לא מורגש לפחות לא אצל רובנו.

חבל על עוד ילד שהלך סתם...

תנחומיי למשפחה.

שואל ועונה, ירוחם

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר הכי טוב בכל הסיפור הזה שלך הוא שאתה חי בשביל לספר על זה.

כמה חבר'ה פה מבין הכותבים (והקוראים) עברו תאונות, יש כאלה שהתאונה שינתה את תרבות הנהיגה שלהם ויש כאלה שאולי חושבים "נו, אם אני עוד חי - זה סימן שלא נהגתי כ"כ גרוע..." וממשיכים לנהוג איך שנהגו לפני התאונה, אולי אפילו יותר גרוע ויותר פרוע.

מטעויות כולם לומדים... אני למדתי מספיק.

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם

לצערי אני הכרתי את אותו בחור שנהג באוטו,לפני שהוא קנה את האיביזה היתה לו פיאט בראבו הבחור הציע "להראות לי את היכולות של האוטו שלו" וזה היה לא הרבה זמן אחרי שנגמר לו המלווה איתו באוטו ישב גם חבר שלו שנהרג בתאונה,כמובן סרבתי להצעה,ראיתי שהבחור עדיין ילד ושאין לו מושג מה קורה אם האוטו שלו וכל מה שהוא רצה לעשות זה פוזות על החבר ועל שתי בחורות שישבו מאחור.

אני אישית לצערי לא הייתי מופתע בכלל מהתאונה כמו שאומרים הכתובת היתה על הקיר! הבחור היה מתפרע בלי שום נסיון נהיגה ומסכן את החיים שלו ושל חברים שלו.

אני לא יתיפייף ויגיד לכולם פה סעו 20 קמ"ש מתחת למותר ממש לא!! אבל דבר אחד כולם פה צריכים להכניס לראש עושים שטויות,בודקים את היכולות המוטוריות של האוטו,לוחצים,לעזאזל תעשו את זה שאתם לבד באוטו,לבד בכביש ולא מסכנים איש מלבדכם.

פורסם

חבר'ה,עשיתי קצת בירורים הנהג הוא לא שמעון18 אז אל תשייכו אותו למקרה.

לא הכרתי את הנהג ,אבל במקרה הבראבו שהיתה לו היתה עם בודיקיט ואדומה?

פורסם

אני ממשיך מאיפה שהפסקנו בהודעות אחרי הכתבה בטלויזיה.

אני יודע שדני קושמרו בעצמו חובב רכב. אבל עדיין, היה נדמה לי שזה יותר מדיי מוגזם. מגמתיות יתרה.

לגביי מי שאמר שהנוער של היום לא מבין את המשמעות של לנהוג. איתי ההורים דאגו לשבת 3 חודשים כשבכלל לא היה החוק של המלווה. לראות איך אני נוהג...

ואני לא אומר שלא היו לי תאונות...

היו, אבל לקחת סיכונים ככה סתם - אף פעם לא לקחתי...

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אין על מה לבוא בטענות לנהגים החדשים ולכלי רכב המשופרים.

יש לבוא בטענות רק למדינה ולממשלה!

אם היו נזכרים להעביר את החוק לספורט המוטורי לפני 10 שנים- כבר היו מקומות מסודרים להתחרות.

לי אומנם יש רישיון כבר כשנתיים וחודשיים, ואני כבר לא נהג חדש, ובחיים לא עשיתי אפילו שריטה לכלי הרכב שבהם נהגתי, אבל אני יכול להעיד שגם אני אוהב לנסוע מהר. הגעתי עם האונו פעם אחת ל- 140 קמ"ש. אני לא אומר שזה בסדר אבל אין ברירה, אין איפה להתחרות ואין איפה לנסוע מהר. אז במקום להראות את השלט של "נהג חדש" שהיה על אחד מכלי הרכב המרוסקים על רקע מנגינה עצובה (ולרמוז שהנהג החדש אשם)- שיתחילו כבר להשקיע במסלולים מסודרים, בשיפור התשתיות ובפרסומות מזעזעות בכלי המדיה.

פורסם
אין על מה לבוא בטענות לנהגים החדשים ולכלי רכב המשופרים.

יש לבוא בטענות רק למדינה ולממשלה!

אם היו נזכרים להעביר את החוק לספורט המוטורי לפני 10 שנים- כבר היו מקומות מסודרים להתחרות.

לי אומנם יש רישיון כבר כשנתיים וחודשיים, ואני כבר לא נהג חדש, ובחיים לא עשיתי אפילו שריטה לכלי הרכב שבהם נהגתי, אבל אני יכול להעיד שגם אני אוהב לנסוע מהר. הגעתי עם האונו פעם אחת ל- 140 קמ"ש. אני לא אומר שזה בסדר אבל אין ברירה, אין איפה להתחרות ואין איפה לנסוע מהר. .......................

- שיתחילו כבר להשקיע במסלולים מסודרים, בשיפור התשתיות ובפרסומות מזעזעות בכלי המדיה.

תיכף תבוא ותספר לנו שאתה גם קופץ מגגות כי אין מעקות ובכלל אין איפה להישען...:?

זה לא שהרשויות נותנות לך את התנאים האופטימליים בנהיגה -אבל זה לא מחייב אותך לנסוע כמו אידיוט .

נהגת פעם באוסטרליה ? סקוטלנד? אירלנד ? דרא"פ ? הודו ?

הכבישים והתשתית שם גרועים מישראל. בהרבה. אנשים מתאימים את נהיגתם לכביש.

אביזר הנהיגה והבטיחות הכי חשוב הוא השכל.

בלעדיו - גם אמצעי הגנה של F1 לא יעזרו.

פורסם

הנהג הוא לא שימעון והוא לא חבר בפורום

לנהג קוראים עומרי ליפני הסיאט טורבו שלו היתה לו פיאט בראבא ירוקה ואיתה הוא הישתולל לא פחות מהסיאט שלו

לגבי הסיפור אל ההיתהפחות עם הגיף של אבא שלו אז הוא לא היתהפך אלה חשב שהוא בעל ניסיון ויודע לינהוג מהר אבל רק באותו יום הוא קיבל את הראשיון שלו וניכנס עם הגיף בגדר בצד הכביש והרס רק את הגלגל.

למישהוא יש מושג מה מצפה לו? מאסר משהוא?

פורסם

יש פתגם מפורסם שאומר "מי שלא יודע לרקוד, אומר שהרצפה עקומה"

וזה כל כך מתאים לעכשיו, לכל אלו שמאשימים תמיד את הגדר, תמיד הגדר אשמה.

אף אחד לא מבקש לכו לעשות קורס נהיגה מתקדמת.

מבקשים שתנהגו כמו שלמדתם, בהתחשבות, בסבלנות, לפי חוקי התנועה ותנאי הדרך.

זה הכי כיף תאמינו לי, אני אישית תמיד הייתי נוסע מחוץ לעיר על 120 ועל 130, ועושה שטויות ופוזות מכאן עד מחר, אבל עכשיו אני כבר נוסע 80-90 קמ''ש, זה גם טוב בשבילי, גם לדלק שנחסך, גם לצמיגים וגם לסביבה, ואתם יודעים מה, גם לגדרות.

לא חבל על 16 בני אדם שהלכו לעולמם בגלל נהיגה פראית או רשלנות של עצמם או הנוהג ברכב, כמו במקרה הזה?

שבוע מקולל, אני מקווה שילמד אותנו הרבה את כולנו, גם אם יש לנו שנה רישיון או 15 שנה.

גם כאן בזכרון יעקוב שבוע שעבר נהרג סמ''ר ליאור לוי, בכביש עם ראות מצוינת עם תאורה לכל אורכו, ישר.

אמיר ז''ל, חזר הביתה שיכור לקח את המאזדה 3 של ההורים ירד את גבעת עדן, הגיע לדרך "מנחם בגין" פגע במדרכה התהפך ונעצר על עץ.

לא חבל תגידו לי אתם, לא חבל על כל ההרוגים האלו?

מה שווים אור ירוק והפרסומות ברדיו, ובטלויזיה, לא החרמת רכב תעזור, ולא שלילה ולא קנסות.

אני שוב חוזר ואומר, להחרים את הבן אדם מהסביבה, הכוונה למאסר, הרי לחצות באור אדום זה ניסיון לרצח לכל דבר בעייני.

ואז הוא יראה איך הוא מרגיש ללא משפחתו וחבריו, והם ירגישו בחסרונו, אבל עדיף שירגישו בחסרונו בעולם הזה, מאשר בעולם הבא!

כמו בצה''ל, זה הדבר שאני הכי מסכים איתו בצה''ל.

אנא מכם, תנהגו כמו שצריך, נחמד לשפר מכונית ליופי או לכוח ולהתאמן במסלולים מתאימים לכך, אבל לא באזורי תעשיה ולא כבישים.

תודה על ההבנה, ואלי אלי שבוקר חדש יבוא על ישראל ושבוע הרבה יותר שקט וטוב מהקודם.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

כפיר עם הכריזמה ...

אתה מוכן לספר לי מה הקשר בין מה שכתבת בהתחלה ?

שפעם נסעת 120 , ועכשיו אתה נוסע 80-90...

תשים לב שלאף אחת מהדוגמאות שנתת אין קשר למהירות בכביש בין עירוני.

במקרה הרע ביותר אתה מאט את התנועה ומרגיז הרבה נהכים מאחוריך.

ה"נהג" הזה פשוט נסע במהירות מוגזמת ללא שום אחריות וללא הבנה של הכביש בפראות במקום שכשראיתי אותו אתמול בטלוויזיה חשבתי לעצמי - ש70 קמ"ש בערך תיהיה המהירות המתאימה בצד הגבוהה שלו.

יש נסיעה מעל המהירות החוקית , ויש נסיעה שלא בהתאם לתנאי הכביש.

הם לפעמים דברים שונים מאוד וחבל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל הקטע הזה של צילומי מירוצי רחוב שנתפסו במחשבים של הנער ההוא ז"ל זה שטויות. אין מה לעשות, מירוצי רחוב קיימים בכל העולם ואלה שמתחרים בהם לוקחים סיכון מודע.

זה תמיד יהיה קיים גם אם יהיו עשרות מסלולי מירוץ יהיו אנשים שיעדיפו לתחרות במירוץ דראג ברחוב.

פורסם

אני בטוח ומשוכנע שאם היה מסלול מסודר של מרוצי דראג בארץ זה היה מצמצם מאד את התופעה של המרוצי רחוב.

נכון שבארה"ב יש להם מסלולים מסודרים ועדיין יש מרוצי רחוב אבל לפחות יש להם אלטרנטיבה לעסוק בכך באופן חוקי בטיחותי ואפילו מקצועי.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

*** מר ULY הנכבד, אם מנהלי האתר מוחקים לך הודעה שלוש פעמים זה בדר"כ סימן לכך שהם מעוניינים שהיא תישאר מחוקה ***

• תוכן חדש...