Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גולש בפורום די הרבה זמן, אני רואה המון משפטים עם אותו מכנה משותף.

ובהכללה (מוגזמת ולא מדויקת): מכונית אירופאית - מהנה לנהיגה. מכונית יפנית - לא מהנה לנהיגה.

בעבר היה לי פיג'ו 205, כיום טויוטה קורולה, לא הרגשתי הבדל ב"חויית הנהיגה".

האם זה משהו שצריך חוש חש בשבילו? או שגם איש פשוט כמוני יכול להבדיל?

פורסם

מי שכותב "אירופאית מהנה לנהיגה" ו"יפנית לא מהנה לנהיגה" הוא אידיוט.

הנאה מנהיגה היא מושג חמקמק שכל אחד תופס אחרת. אני יכול רק להניח שאתה מתכוון להנאה שאנחנו מדברים עליה מנהיגה ספורטיבית. לא דבר שאתה יכול להרגיש מנסיעה רגילה במהירות של שאר התנועה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כפי שרוני כתב, נהיגה מהנה היא בעיניי הנוהג.

כל אחד מגדיר את ההנאה לפי פקטורים שונים.

רוב האנשים בפורום מגידרים הנאה לפי התחושה בנהיגה ספורטיבית, אבל יש גם אנשים שבשבילם הנאה, זה לנסוע ברכב מפואר ונוח.

אם אתה אכן מדבר על הנאה מנהיגה ספורטיבית, אז יש לך קשה לחוש בהבדלים במעבר בין מכוניות סטנדרטיות לגמרי. (כמובן שיש הבדלים, אבל הם מתגמדים בהשוואה למכוניות ספורטיביות).

פורסם

תנהג בשברולט לומינה ואחר כך בפיג'ו 306 נהיגה רגילה לחלוטין ותגיד אחרי זה במי נהנית יותר לנהוג.

יש רכבים שהם פשוט מגעילים אפילו בנהיגה רגילה לחלוטין.(לומינה לדוגמה)

פורסם

להיפך, יש כאלה שאוהבים רכבים אמריקאיים.

בשבילי ליהנות מנהיגה זה להתחרע או לנסוע ברגוע במקומות חדשים או יפים במיוחד או סתם טיול.

נהיגה לבסיס, לדוגמא (כביש 4) משעממת אותי. מזגן ורדיו יש גם בבית.

פורסם

הנאה מנהיגה ממ...בוא נראה :

שילדה קשיחה, אחת כזאת שלא עשוייה מחמאה ומקבלת עיוות בכל פנייה

תצורת הנעה : הנעה כפולה (נייט!!) ,הנעה קדמית (נייט!!) , הנעה אחורית (דה! דה ליברמן )

חשוב מאוד שיהיה היגוי שמתקשר עם הנהג , בלי אזורים מתים , כל פניה מועברת מהידיים ישר לגלגלים עם כמה שפחות זוויות גלגול בסיבובים (יש לי מחלת ים)

מסרק הגה סביר (בוא נגיד פחות מ-3 סיבובים בין נעילות)

מערך מתלים קשיח (אנטירולים , בולמים , קפיצים )

מנוע שמתואם טוב עם תיבת ההילוכים

ואני בטוח שיש עוד כמה סעיפים שלא ציינתי

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
להיפך, יש כאלה שאוהבים רכבים אמריקאים.
רכב אמריקאי הוא נוח,הוא מפנק אבל לפי דעתי מהנה לנהיגה הוא בהחלט לא.

ללומינה יש את ההגה הכי מגעיל שהרגשתי בחיים שלי.

פורסם

תחשוב על זה ככה , צריך חוש מיוחד בשביל לבקר סרטים ? להיות טועם יין ? מבקר מסעדות ? מבקר אומנות ?

לדעתי לא , זה עניין של לדעת מה לחפש ולהיות מודע לתחושות , אפשר לקרוא לזה ידע נילמד .

מה שכן, אני מבטיח לך שזה משהו ודאי , אם תעשה ניסוי ותיקח שתי מכוניות שאחת מהנה לנהיגה והשניה לא ותפשיט אותם לגמרי מבפנים שייראו בדיוק אותו דבר , את ההבדל ירגישו דיי בקלות.

פורסם
הנאה מנהיגה ממ...בוא נראה :

שילדה קשיחה, אחת כזאת שלא עשוייה מחמאה ומקבלת עיוות בכל פנייה

תצורת הנעה : הנעה כפולה (נייט!!) ,הנעה קדמית (נייט!!) , הנעה אחורית (דה! דה ליברמן )

חשוב מאוד שיהיה היגוי שמתקשר עם הנהג , בלי אזורים מתים , כל פניה מועברת מהידיים ישר לגלגלים עם כמה שפחות זוויות גלגול בסיבובים (יש לי מחלת ים) נכון אבל גם במכוניות שמתגלגלות ניתן לדעת אם כשתקשיח אותן יש להן את זה או שזה בזבוז זמן וכסף , ואם אתה נהג טוב שמרגיש את המכונית עדיין תוכל לדעת שאתה מוציא ממנה את יכולתה הנוכחית וזה מאוד מענג

מסרק הגה סביר (בוא נגיד פחות מ-3 סיבובים בין נעילות)

מערך מתלים קשיח (אנטירולים , בולמים , קפיצים ) לא מחיב (ראה למעלה)

מנוע שמתואם טוב עם תיבת ההילוכים

ואני בטוח שיש עוד כמה סעיפים שלא ציינתי

הענין הוא שיש מכוניות שנותנות לך להרגיש מה המכונית יכולה לעשות ומה לא , יש מכוניות שאתה יכול נסוע בלי להסתכל למחוונים ולדעת בדיוק כמה אתה נוסע, כמה להאיט לפני הפניה ומתי בדיוק להאיץ , ולא להסיר את העניים מהכביש אפילו פעם אחת . ויש מכוניות שאתה פשוט לא יודע .

אז לפי דעתי זה הנאה מנהיגה

אה ועוד דבר , אני עדיין לא עשיתי שום קורס לנהיגה מתקדמת (מתכנן בעתיד הקרוב) אבל אני חושב שההנאה מנהיגה תגדל אם תהיה בקורסים כאלו , ככול שאתה יודע יותר אתה מרגיש יותר ואתה מתקשר יותר עם המכונית .

בברכה ושבת שלום יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תודה לכל המגיבים,

מסתבר שזה עניין אינדיווידואלי אבל דומה,

מה שחשוב הוא כמו ששלומי אומר שזה ידע נלמד, חשבתי שזה מולד.

שבת שלום לכולם :)

• תוכן חדש...