Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא יודע מהי מכונית Formula SAE, הפרטים נמצאים בחתימה של הרמן.

מעניין אותי מאוד לדעת לגבי תכנון גיאומטריית המיתלים ב-FSAE שאתם בונים, אני רואה שאתם משתמשים בעצמות עצה כפולות בכל הפינות כשכולן בעלות אורך שונה, שאלתי היא לאיזה Camber Curve ולאיזה Toe Curve אתם מיידעים את הכיוונון.

אגב, סתם כדי שאוכל להבין את הרקע לגיאומטרייה של ה-FSAE שלכם, באיזה צמיגים אתם משתמשים (מחוייבים להשתמש?)?

תודה מראש,

מוטי

פורסם

מעניין אותי מאוד לדעת לגבי תכנון גיאומטריית המיתלים ב-FSAE שאתם בונים, אני רואה שאתם משתמשים בעצמות עצה כפולות בכל הפינות כשכולן בעלות אורך שונה, שאלתי היא לאיזה Camber Curve ולאיזה Toe Curve אתם מיידעים את הכיוונון.

אגב, סתם כדי שאוכל להבין את הרקע לגיאומטרייה של ה-FSAE שלכם, באיזה צמיגים אתם משתמשים (מחוייבים להשתמש?)?

תודה מראש,

מוטי

כמו שכתבתי לך בפרטי..

אני אברר ואחזור עם תשובות.

אגב,

הקישור למעלה נותן המון מידע...

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

הבנתי שאתם משתמשים ב-20X6.5R13 של גודייר (אני מניח ש-G19 ראדיאליים, תרכובת R160 או R175?).

אני אגב כן יכול לחסוך מהצוות שלכם עוגמת נפש רצינית במידה ועוד לא רכשתם את הגלגלים עצמם מ-Keizer, יש איתם המון בעיות אמינות - דליפה של אויר בין חלקי הגלגל.

מומלץ בחום ללכת עם חברה כמו BBS או אם אתם צריכים לחסוך קצת (BBS יקרים) כדאי לבדוק מה יש לחבר'ה מקודיאק להציע, האתר שלהם הוא www.kodiakracingwheels.com .

מוטי

פורסם

מוטי בוקר,

יש ברשותי חוברת של 400 עמודים (קובץ במשקל של 33MB) בנושא תיכנון שאסי של רכבים שפורסם על ידי איגוד מהנדסי הרכב (SAE).

החומר טכני ומקצועי מאוד האם את המעוניין בספרות ?

מצורף דף הפתיחה של הספר .

Pages from Mechanical Engineering - SAE - The Automotive Chassis.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני הכי מעוניין למצוא חומר מתומצת היטב על תכנון מתלה אחורי נפרד.

אם יש משהו בסגנון אני אשמח לקרוא... טבעתי האחרונה במספר ספרים בנושא תכנון מיתלים, הייתי רוצה לקרוא משהו יותר ממצה.

*נערך כדי להוסיף - עיקר העניין שלי הוא בתכנון מיתלים אחוריים מסוג עצמות עצה כפולות במכונית מנוע קדמי-הנעה אחורית.

מוטי

פורסם
מרק, אני הכי מעוניין למצוא חומר מתומצת היטב על תכנון מתלה אחורי נפרד.

אם יש משהו בסגנון אני אשמח לקרוא... טבעתי האחרונה במספר ספרים בנושא תכנון מיתלים, הייתי רוצה לקרוא משהו יותר ממצה.

*נערך כדי להוסיף - עיקר העניין שלי הוא בתכנון מיתלים אחוריים מסוג עצמות עצה כפולות במכונית מנוע קדמי-הנעה אחורית.

מוטי

מוטי אם אתה מחפש ספרים מעשיים, Tune to win של Carroll Smith שאתה בטח מכיר הוא לדעתי הכי תכלע'ס.

הספר התיאורטי הטוב ביותר שהנחתי עליו את היד עד היום הוא Race car vehicle design של Milliken & Milliken

Jeepolog.com

פורסם
היי מוטי,

קשה לי להחליט האם החומר מתאים לך, לכן תבדוק בעצמך.

תוריד את הקובץ מהקישור.

http://s37.yousendit.com/d.aspx?id=3VT02VPJ49S65092AKN3L2R7AP

שמע מרק, זה החומר הכי מקצועי ומקיף שנתקלתי בו עד היום. טונות של גרפים והסברים מפורטים על התנהגות של רכבים, גאומטרית מתלים, אלסטו-קינמטיקה של גומי ופיזיקה.

תודה לך.

פורסם

אהלן חבר'ה, הייתי קצת עסוק בימים האחרונים בפרוייקט שאני עובד עליו (פרטים בקרוב).. תודה על הקישור מארק, עוד לא יצא לי לעיין אבל אני אעשה זאת טיפה יותר מאוחר.

הרמן, יש חדשות?

מוטי

פורסם
אהלן חבר'ה, הייתי קצת עסוק בימים האחרונים בפרוייקט שאני עובד עליו (פרטים בקרוב).. תודה על הקישור מארק, עוד לא יצא לי לעיין אבל אני אעשה זאת טיפה יותר מאוחר.

הרמן, יש חדשות?

מוטי

יום שני הבא יש לנו ישיבה,

אני אברר לך את הנתונים מול צוות המיתלים.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה מראש,

מוטי

שלום מוטי

אנו בחרנו במתלים לא מקבילים לא שווים בכל הפינות בכדי שנוכל להיות חופשיים לבחור את הביצועים הרצויים לנו כגון roll center,camber curve,track change....

מבחינת ה- camber curve מכיוון שאין לי נסיון תכלס באיך נתון זה משפיע על הביצועים ועל אינטראקציה עם פרמטרים נוספים,כיוונתי בעיקר שבשום אופן הצמיג לא יגיע לקאמבר חיובי,על כל מעלה גלגול של השלדה הצמיג החיצוני בתוספת של 0.2 מעלה קאמבר שלילי.

אני מודה שב toe curve פחות התעסקתי, יש כ"כ הרבה מקומות שניתן לשפר אבל מכיוון שאנו צריכים בנוסף לתכנון גם לבחור חומרי גלם,גם לתכנן את החלקים וגם לייצר ולהרכיב אותם צריך להחליט מתי מפסיקים לשפר ומתחילים לייצר.

התמקדתי בתכנון בשלושה פרמטרים שלדעתי החשובים יותר מבחינתנו,

1. מיקום roll center ותזוזה מינימלית שלו במרחב לכל טווח התנועה של המתלה.

2. עקומת הקאמבר.

3. track change, הצמיג שקנינו מתאים למכוניות בעלות מסה גדולה יותר ולכן כדי שנוכל להגיע לטמפ' צמיג אופטימלית רציתי להגדיל קצת נתון זה.

במידה ותכננת כבר מתלים של רכב ולאחר מכן גם בדקת את ביצועיו אשמח לשמוע מנסיונך.

עומר

אתר הפרוייקט http://w3.bgu.ac.il/sae-car/index.html

• תוכן חדש...