Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר מיזמן לא קיים מושג JBL 75.4 בדיוטי... מה שכן, יש את המחליף שלו ה"אינפיניטי" שגם הוא ב200$, ולא נחות מהJBL. אבל הבעיה שגם הוא לא תמיד זמין שם.

פורסם

לחמניות חמות אצל האופה היו נחטפות בתקופת הצנע

היום לא חסר לחמניות חמות לכולם

וכן המגבר הזה נגמר מהר מאוד בדיוטי פרי בגלל המחיר שלו בארץ

פורסם

ההצהרות שלו קצת מנופחות לדעתי...

האוריון לא נופל ממנו בעוצמה בהרבה...לפחות לא פי 2 שהרי האחד מוצהר 104WRMS ואילו השני 50WRMS.

בברכה, שי.

פורסם
ההצהרות שלו קצת מנופחות לדעתי...

האוריון לא נופל ממנו בעוצמה בהרבה...לפחות לא פי 2 שהרי האחד מוצהר 104WRMS ואילו השני 50WRMS.

בברכה, שי.

היה כאן שירשור על הנושא ושלו בדק ומצא כי הJBL נותן מה שרשום עליו. אולם זה עדיין לא אומר שמה שאתה שומע באופן סובייקטיבי , אינו נכון אובייקטיבית. הסיבה לכך יכולה להיות נעוצה בטרנספורמר יציאה. מגבר העובד בקלאס A אמור לתת כל הזמן (ללא תלות בהתנגדות הדינמית שהרמקול מציב מולו ) את אותו מתח , המשמעות היא שאם הוא מוגדר כ100W ב4 אוהם המגבר אמור לתת 200W ב2 אהם ו400 ב1 אוהם . אם תשים לב אף אחד מהמגברים אינו יציב ב1 אוהם, ובוודאי שאינו מכפיל את העוצמה שלו .

המשמעות היא שהוא יכול להוציא בתנאי מעבדה אבל בתנאים של סאונד אמיתי יתכן והטרנספורמר שלו חלש מאחר שמוגדר כ50 אבל הטרנספורמר שלו מיוצר טוב יותר ויכול לתת מתח "אמיתי" יותר להתנגדות של הרמקולים.

זו גם הסיבה שמבלי לשמוע אותו אני לא חושב שהוא הכי טוב , במחיר דיטי הוא מצוין מעל לזה יש מגברים שנתוניהם מרמזים שהם יותר עוצמתיים .

ודרך אגב רוקפורד קנו את התהילה שלהם ממגברים כאלו שמגבר ישן של 30W יספק 60 W אמיתי ב2 אוהם ויספק 120W אמיתי בגישור .

מקווה שהורדתי ממך מספר תהיות לגבי ההבדל . בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ל - nicolas, נכון לתחילת החודש הזה היה קיים המגבר הנ"ל בדיוטיפרי. (חבר שנסע לחו"ל קנה לי מגבר כזה).

ל - XploiteR, תיקרא את מה שכתבתי ל - nicolas ותבין שכניראה שטעית במה שכתבת.

ל - Shayke (שי), אין לי מושג איך הגעת למסקנה שההצהרות בדבר ההספק של מגבר ה - JBL GTO75.4 מנופחות. כמו שכתב לך truejoker (יהודה) אכן ביצעתי ופירסמתי, כאן בפורום, את התוצאות של בדיקות הספק למגבר הנ"ל, רצ"ב קישור לפירסום הנ"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103822&highlight=%E1%E3%E9%F7%FA+%E4%F1%F4%F7

ל - truejoker (יהודה), כל מה שכתבת בתגובה שלך אינו מובן, אינו נכון ואינו קשור לנושא הזה. מגבר ה - JBL הזה, כמו כל יתר המגברים לרכב, לפחות אלה שאני מכיר, אינם פועלים עם שנאי ביציאה. המגברים שאכן פועלים בשילוב של שנאים ביציאה הם מגברי מנורות או מגברים שפועלים בשיטת ה - push pull ושמיועדים בד"כ למערכות כריזה בלבד.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

המגבר המדובר קיים עדיין בדיוטי לכל המעוניינים!

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
ל - nicolas, נכון לתחילת החודש הזה היה קיים המגבר הנ"ל בדיוטיפרי. (חבר שנסע לחו"ל קנה לי מגבר כזה).

ל - truejoker (יהודה), כל מה שכתבת בתגובה שלך אינו מובן, אינו נכון ואינו קשור לנושא הזה. מגבר ה - JBL הזה, כמו כל יתר המגברים לרכב, לפחות אלה שאני מכיר, אינם פועלים עם שנאי ביציאה. המגברים שאכן פועלים בשילוב של שנאים ביציאה הם מגברי מנורות או מגברים שפועלים בשיטת ה - push pull ושמיועדים בד"כ למערכות כריזה בלבד. זה נכון שהרקע שלי הוא מערכות הי אנד ביתיות ולכן שנאי יציאה זה דבר שמדובר שם הרבה , לא ידעתי שאין שנאי יציאה במגברי רכב

אבל אם כך איך הם עובדים ואיך רואים הבדלים בין מגברים טובים שב2 אוהם מכפילים את העוצמה כמו מגברי טרנזיסטורים היי אנד ?

הדרך היחידה שאני יודע זה שנאי , אם יש דרך אחרת היא לא מוכרת לי , ואשמח להבין.

ואם כך מה גורם למגבר ברכב שרשום כ50 W לעבוד יותר חזק ממגבר 100W ?

ושתדע בזמנו כשמישיון הוציאו את מגברי הסיירוס שלהם הסיירוס 1 היה רשום כ25W אבל שנאי היציאה שלו היה כזה שהוא היה כמעט קלאס A אמיתי , ושמתי אותו אז ראש בראש נגד מגברים שהיגיעו ל200W וחוץ מכמה מגברים של 200 רוב המגברים היו עם פחות עצמה ולא הזיזו את הרמקולים שלי .

(היה לי אז דגם מיוחד של וורפדייל 3way עם 12אינץ' סב ו8" מיד וטוויטר בזמנו הוא היה רמקול חבל"ז והוא היה עם באסים חזקים והיה צריך כוח ) והסיירוס הקטן הזה נקנה במקום נקמיצ'י 100W שהלך נגדו ראש בראש ומול כמה מגברי הספק מטווחים של 50 (רוטל ) ועד 200W .

אז איך זה נקרא מבחינה מקצועית אני לא יודע אבל אני יודע שזה קיים. יש לי נסיון עשיר בתחום האודיו ושמעתי כבר הרבה דברים בתחום הביתי שבדרך כלל היו state of the arts , כך שבוודאות זה קיים. איך לפרש את זה בניסוח מקצועי אנני יודע ואשמח אם תרחיב את השכלתי בנידון

בתודה ושבת שלום יהודה.

בברכה יהודה

פורסם

ליהודה,

1. גם במגברים של מערכות אודיו ביתיות לא קיימים שנאים ביציאה של המגבר!!!

2. יש לי רושם שאתה מיתכוון לשנאי המתח, שהוא חלק מספק המתח של המגבר הבייתי. נכון שככל ששנאי זה יהיה יותר גדול ויוכל לספק זרם בכמות גדולה יותר למגברי ההספק, כך הם יוכלו להוציא הספק גבוה יותר כאשר הם פועלים בהתנגדות נמוכה יותר. כמובן שגם המיבנה של דרגת ההספק צריך להיות מותאם להוצאת הספק גבוה בהיתנגדות נמוכה. בד"כ מדובר על הספק וכמות של הטרנזיסטורים הסופיים במגבר.

3. במגברי הרכב שמיועדים לעבוד במתח של 12VDC, אין ספק מתח כמו במגבר הבייתי שמיועד לעבוד במתחים של 110VAC - 220VAC. ספק המתח שמספק את המתח לדרגת ההספק במגברים לרכב נקרא ספק PWM. כמובן שכמו במגבר הבייתי, כך גם במגברי הרכב, ככל שספק ה - PWM יהיה מסוגל לספק למגבר זרם גבוה יותר, כך המגבר יוכל להוציא הספק גבוה יותר בהיתנגדות נמוכה יותר. גם כאן בדיוק כמו במגבר הבייתי, המיבנה של דרגת ההספק צריך להיות מותאם להוצאת הספק גבוה בהיתנגדות נמוכה. בד"כ מדובר על הספק וכמות של הטרנזיסטורים הסופיים במגבר.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
כבר מיזמן לא קיים מושג JBL 75.4 בדיוטי... מה שכן, יש את המחליף שלו ה"אינפיניטי" שגם הוא ב200$, ולא נחות מהJBL. אבל הבעיה שגם הוא לא תמיד זמין שם.

ספציפית השבוע אני לא יודע,

אבל לפני כשלוש שבועות, אמא שלי בדיוק הביאה לי אחד כזה בשביל חבר שלי... והם חיים ונושמים שם בדיוטי-פרי!

מקסימום - תמיד יש את המחליף... האינפיניטי... (שדווקא אותו לא היה שם באותו זמן)

בברכה!

יונתן.

פורסם

טוב, כנראה אני לא מספיק מעודכן... עימכם הסליחה אם הטעיתי מישהו. :cool:

• תוכן חדש...