Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אתמול נשרפו לי שתי הוופרים של הקומפוננט,שתיהם באותו הרגע,חשוב לציין שבאותו הרגע לא היה ווליום גבוהה(לאומת מה שיכולתי להגביר) ו כל זה קרה בזמן הנסיעה. שתי הטוויטרים נשארו שלמים והמשיכו לנגן כרגיל. היום קיבלתי סט קומפוננטים חדש והתקנתי אותו ועכשיו אני קצת מפחד שגם זה ישרף.

הסוכן של החברה אומר לי שהם נשרפו ביגלל שיש לי בעית חשמל כלשהי באוטו וביקש לא לחבר את הסט החדש עד שאני לא אמצא מה הבעיה,למרות שאני סבור שההתקנה שעשיתי היא ברמה. כמו כן הכיוונים במגבר היו: החיתוך היה על FULL בערך 80 HZ והגיין היה על חצי.

מישהו יכול אולי לנחש מה יכולה להיות הבעיה?

נ.ב: הקומפוננט שנשרף הוא של סאונדסטרים דגם פיקאסו 6.5 150 RMS והמגבר שהגביר אותם זה המיכאלנג'לו 680X4 גם כן של סאונדסטרים. הקומפוננט החדש שמחליף אותם זה הטרנטולה 150 RMS גם כן של סאונדסטרים.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

לא יכול להיות על מצב FULL RANGE וחיתוך על 80HZ.

FULL RANGE= הפעלה ללא התערבות של הקרוס הפנימי של המגבר.

HP- חיתוך מאותו תדר ספציפי ומעלה .

LP- חיתוך מאותו תדר נבחר ומטה.

וגיין לא ניתן לבדוק ע"י חצי\שליש\2 שליש\3 רבעים וכו.

גיין נועד להשוואת מתח היציאה של הHU ולבין מתח הכניסה נטו של המגבר.

under construction..

פורסם

אתה כנראה שידרת לרמקולים שלך FULL אבל לא נראה לי שזה היה שורף אותם במכה אחת

או שהיתה לך קפיצת מתח גדולה ברכב וזה אומר שאתה צריך לבדוק מצבר, אלטרנטור וחיווט - אולי היה קצר רגעי בגלל קטע חוט חשוף שלדעתי גם יהיה קשה להבחין בו בעין בלתי מזויינת.

תבדוק אם כבלי המתח שלך עוברים במקומות שהם יכולים להחתך בהם.

יכול להיות שיש לך בעיה במגבר או בקרוסים - ניסית לחבר רמקול פשוט לאחד הקרוסים אחרי שזה קרה?

תבדוק את הפיוזים ברכב - תחפש משהו שלא עובד - סימן של כריות אוויר, מערכת איתות חירום וכו'...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתמול נשרפו לי שני הוופרים של הקומפוננט,שניהם באותו הרגע,חשוב לציין שבאותו הרגע לא היה ווליום גבוהה(לעומת מה שיכולתי להגביר) .

שני הטוויטרים נשארו שלמים והמשיכו לנגן כרגיל. .

לדעתי אין בעיית חשמל ברכב.

אם המגבר בFULL אין בעצם חיתוך של תדרים נמוכים, אתה אמור להיות בHPF ,

אלא אם כן אתה חותך מהHU עצמו, ואז אתה בFULL וזה בסדר.

לדעתי פשוט קומפוננט דפוק ,אל תאשים את עצמך.

בהצלחה עם החדשים.

ZZR

פורסם

שני וופרים לא נשרפים בו זמנית סתם ככה - משהו גרם לזה וזה יכול להיות רק משהו חשמלי.

בדקת אם הוופרים נהרסו ולא הקרוסים במקרה? או שניהם?

בדקת אם המגבר שלך תקין? (בעצם אם הטוויטרים מנגנים... אבל עדיין שווה לוודא)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שני וופרים לא נשרפים בו זמנית סתם ככה - משהו גרם לזה וזה יכול להיות רק משהו חשמלי.

בדקת אם הוופרים נהרסו ולא הקרוסים במקרה? או שניהם?

בדקת אם המגבר שלך תקין? (בעצם אם הטוויטרים מנגנים... אבל עדיין שווה לוודא)

המממ...עיוות?

די קשה לשרוף וופרים, גם עם קפיצת מתח, ברוב המקרים מדובר על עיוות, כתוצאה מכיוון לקוי לא מעבר,לא פחות.

under construction..

פורסם

זה דומה למנוע של אוטו שהורגים אותו כל הזמן בטורים האדומים (בכיוון) ואחכ פתאום אפילו שנסעו לאט , הלך מנוע...

לא היית חתוך בקרוסאובר האקטיבי של המגבר.

אני מניח שמדי פעם לפחות "דחפת" הרבה ווליום, והסט "ויברט" שחבל על הזמן (לא שמעת?)

בקיצור טיגנת את הסליל, בסוף הוא הלך.

קצת מוזר שהטוויטרים החזיקו מעמד, מה שמחזק את זה שהנזק נגרם מוויברוט מתמשך בFULL רנג'

בקיצור, :

את הסט החדש דאג שהמגבר יהיה חתוך בHP על 70HZ לפחות (לפעמים ניתן גם פחות, אבל ליתר בטחון תתחיל בזה)

וודא שהמגבר תואם לנתוני הרמקולים מבחינת וואטים בRMS

(נתעלם כרגע מנתונים הדינמיות של המגבר לעומת הנצילות של הרמקולים)

יש לבדוק שאין טעינת יתר ברכב, וכי מתח המצבר בזמן שהמצבר טעון במלואו אינו עולה על 14.5וולט.

יש לוודא חיוט מתאים לסט הקומפוננט.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אפשר להגדיר עיוות כ"עודף מסת חשמל על הסליל של הרמקולים"??? אתם לא תרביצו לבחור עם משקפיים... נכון?!? (אין לי משקפיים - אודרוב!)

בכל זאת דני, מוזר לי קצת ששני הוופרים נשרפו לו בו זמנית - כמעט בכל סוג מוזיקה שאנחנו שומעים יש הבדל בין ההקלטה בצד שמאל לצד ימין ולכן הייתי מצפה מהרמקולים שלו להשחק באופן שונה.

למרות שאם הוא דחף סיגנל בעוצמה שהיא הרבה מעבר למה שהמידים אמורים לספק אז ההבדל הזה הוא כנראה חסר חשיבות...

Pioneer TS-X150

פורסם
אפשר להגדיר עיוות כ"עודף מסת חשמל על הסליל של הרמקולים"??? אתם לא תרביצו לבחור עם משקפיים... נכון?!? (אין לי משקפיים - אודרוב!)

בכל זאת דני, מוזר לי קצת ששני הוופרים נשרפו לו בו זמנית - כמעט בכל סוג מוזיקה שאנחנו שומעים יש הבדל בין ההקלטה בצד שמאל לצד ימין ולכן הייתי מצפה מהרמקולים שלו להשחק באופן שונה.

למרות שאם הוא דחף סיגנל בעוצמה שהיא הרבה מעבר למה שהמידים אמורים לספק אז ההבדל הזה הוא כנראה חסר חשיבות...

ענית לעצמך על השאלה.

השאלה באדום, והתשובה בכחול...

under construction..

פורסם

אני יודע... אני יודע... יש לי את הנטייה המוזרה הזאת...

זה קורה בגלל שאני מקליד עיוור - אז בזמן שאני מקליד את השאלה אני כבר חושב על התשובה ומקליד אותה תוך כדי... ולא, אין לי משקפיים אז תרגיש חופשי...

Pioneer TS-X150

פורסם

נראה לי שהוא דחף ווליום בעיוות ובפול רנג'

אפשרות להתקנה בעייתית נראית לי כרגע פחות, אבל שווה התייחסות של בדיקה כמו גם בדיקת מתח טעינה, שאני כמעט בטוח שגם שם אין בעיה.

הוא פשוט דחף ווליום לאורך זמן בפול רנג', אין קשר שנשרפו ששמע "רגוע" הגדרתו שלא שמע חזק מאששת את החשש שהוא שומע חזק (ומעוות) רוב הזמן.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

נו... ואני שעות עמלתי, השקעתי ותרגמתי מאמר...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103020

תקרא ותבין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם יש בעיות DC, אני ממליץ על קבל בערך של 4700 מיקרו, כ63-100V הוא יהיה גדול, אבל DC בחיים הרמקולים לא יקבלו. הטויטרים מוגנים DC מפני שכבר מחובר להם קבל בקרוס אובר.

תמיר

פורסם

בקשר לחיווט לקוי ממש לא נראה לי כי שמתי ברוב המקומות שרשרים וגם בדקתי כבר פעמיים את החיווט שאין איפשהו חוט גלוי. אני גם לא יכלתי להגביר עד אתמול לפול ווליום כי היה לי HU ישן שהיה מכניס את המגבר לפרוטקשין,כל זה קרה לאחר שחיברתי בבוקר HU חדש(פיוניר 7750) ובקושי הספקתי לשמוע איתו(לא הגברתי איתו לפול ווליום כי לא היה לי זמן לשחק איתו עד השריפה) ובערב נשרף,כך שלא הייתה פה הגברת יתר לפני השריפה. מה שכן יש לי מצבר של 74 אפר"ש(יכול להיות שזה קצת מוגזם לאוטו שלי) וקבל של 2 פאראד,ובקבל יש פוטנציומטר שבעזרתו ניתן לקבוע מתח טעינה את האמת לא בדקתי לכמה הוא מכוון מה שכן הקבל מראה לפעמים מתח של 14.5 וולט יש מצב שבכל זאת הייתה טעינת יתר וזה מה שגרם לכל הבאלגן? למה הטוויטרים לא נשרפו?

אז מה שאתם אומרים לשים את הקומפוננט ל HP ולחתוך אותו בסיבות ה 70 HZ?

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
נראה לי שהוא דחף ווליום בעיוות ובפול רנג'

אפשרות להתקנה בעייתית נראית לי כרגע פחות, אבל שווה התייחסות של בדיקה כמו גם בדיקת מתח טעינה, שאני כמעט בטוח שגם שם אין בעיה.

הוא פשוט דחף ווליום לאורך זמן בפול רנג', אין קשר שנשרפו ששמע "רגוע" הגדרתו שלא שמע חזק מאששת את החשש שהוא שומע חזק (ומעוות) רוב הזמן.

דני

יכול להיות שאתה צודק ששמעתי לא בווליום גבוהה אבל עדיין הצליל היה מעוות(כי לא היה ממש זמן לכיוונים והכל נשאר כמו שהיה עם ה HU הישן) לאורך זמן ולכן בסוף זה מה שגרם לכל הבאלגן הזה.

ותאמין לי דני כשאני אומר לא בווליום גבוהה אני מתכוון לזה כי לעומת מה שיש לאנשים אחרים באוטו זה היה שקט שקט.

• תוכן חדש...