Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני ואישתי מחפשים סופ סוף לקנות רכב שיחליף את הסוברו ג'סטי החמודה שלנו, הג'סטי 92 שלנו עשתה ועדיין עושה את העבודה, אבל אנחנו באמת רוצים להתקדם :)

התקציב הוא כאמור 40K-45K ומה שחשוב לנו זה שיהיה אוטומט, אמינות, חסכונית, בטיחות ובעקבות העובדה שאנחנו גרים במרכז, גם קומפקטיות, אבל לא משהו בגודל של קופסת גפרורים, כמו-כן, בגלל שההורים גרים רחוק, רכב שיעמוד גם בנסיעה קצת יותר מהבית לסופר מידי פעם.

חשבנו לקנות רכב בשנתון מתקדם 2000-2001 ועד כה נתקלנו באינספור דעות שונות ומשונות.

חשבנו על דייהטסו סיריון 1300 אבל אין כאלו בנמצא ואנחנו לא רוצים לחכות חצי שנה...

ראינו את האופל קורסה 1200 שנת 2001 (צורה חדשה) ואהבנו, רכב יציב, חסכוני ובטיחותי (4 כריות אוויר) אבל מישהו זרק לנו שלא כדאי לגעת באופל.

אנחנו ממש אובדי עצות, כל עצה לכאן או לכאן לגבי רכב שמתאים לדרישות שלנו תתקבל בברכה!

תודה לכם אנשים,

מני.

פורסם

הקורסה עם מנוע 1.2 מגיעה עם גיר איזיטרוניק.

שזה בעצם גיר ידני מופעל אוטומטית (אני לא זוכר אם הידראולית או חשמלית).

היתרונות הם שצריכת הדלק והזריזות כמו ברכב ידני (ולרכב באמת לא חסר כוח) אבל הנוחות היא כמו באוטומט. אז זהו שלא, החלפות ההילוכים מאוד גסות ומטלטלות את הרכב גם לא תחת לחץ.

אפשר להפחית קצת את עוצמת התופעה אם ששמים לב שהרכב מעביר הילוך אז מרפים מהגז ואז הטלטול חלש בהרבה.

אני גם לא אהבתי את ההרגשה של ההגה החשמלי שדורש התרגלות.

חוצמזה הרכב דיי מרווח, נוח בבינעירוני (קצת נוקשה בעיר), מושבים סבירים, מרגיש איכותי, ציון טוב במחני ריסוק (אתה בטוח בקשר ל4 כריות אויר? עד כמה שזכור לי אין ABS).

גם לא שמעתי על בעיות מיוחדות עם התיבה ה"חדשנית"\ אני רק לא יודע כמה מוסכים יודעים באמת לטפל בגיר הזה.

ובכלל אני לא מכיר שלאופל יש מוניטין גרוע בעניייני אמינות. אני דווקא מכיר כמה בעלים של אופלים מהעשור האחרון והם דיי מבסוטים.

פורסם

אפשר לקחת בחשבון פולו/איביזה/סקודה פאביה , מהשנתונים 2000, 2001 ו2002 בהתאמה.

וזאת למרות שלדעתי , אם כבר סופר מיני אוטומט אז רק יפנים יודעים לשדך את הגיר כמו שצריך....

במידה ועוברים לגזרת המשפחתיות יש הרבה אפשרויות נוספות, אבל זה תלוי בך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חשבת על איזו יונדאי גטס מודל 04 מליסינג? לא כולן שחוטות.. :roll:

(ואפשר לנסות לחפש 03-04 מיד פרטית.. הם לא יכולים לדרוש הרבה יותר מהליסינג כי אףאחד לא יקנה..)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

האופל 1.2 איזיטרוניק לא כזו נוראית בהעברת ההילוכים כמו שהרבה אנשים מתארים, נהגתי וגם נסעתי כנוסע ברכב כזה של ידידה שנקנה חדש מהיבואן והיה אצלה כמה שנים.

רוב האנשים מעבירים הילוכים בידני ביתר גסות ממה שהאיזיטרוניק מעביר.

אם אני לא טועה המנוע נחשב יחסית מסובך לאחזקה, אבל פנים הרכב בנוי היטב ובאיכות גבוהה, ובהחלט נותן תחושה "גרמנית".

עם זאת מה שהייתי מחפש זה מאזדה 121 או דמיו, אם נכנסת בתקציב, שרייד רגילה או קלאסיק, טויוטה סטארלט או עולה קטגוריה בגודל ליונדאי אקסנט או קיה ריו (לא אם אתם אוהבים נהיגה)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לגבי היונדאי גטס אני יודע שהרכב בגרסת האוטומט שלו הוא עגלה, נסעתי באחד שכזה ובכל מקרה קצת יקר מידי לתקציב, לא?

לגבי סיאט איביזה הפחידו אותי לא לגבעת בסיאט מבחינת אמינות... ולגבי הפולו, איזה דגם לחפש? ראיתי שיש כל-כך הרבה במחירון של לוי יצחק.

דמיו לא נכנסת בתקציב, ואם כן אז רכב שעבר קילמוטרז' רציני (לפחות לפי מה שראיתי עד כה)

ומאזדה 121 ושרייד הן מכוניות קצת מיושנות (עדיין מזכירות לאישתי את הג'סטי שלנו :) )

מהחלפת ההילוכים של הקורסה לא נבהלנו, אחרי הכל אנחנו רגילים להעברת הילוכים ידנית של הג'סטי :)

אבל מעניין אותי לדעת האמינות שלה והוצאות בתחזוקה, בהנחה שמטפלים בה כראוי, מישהו מכיר?

פורסם

העניין הוא , קודם כל , מה זאת אומרת להתקדם?

אם הרכב משרת אותך נאמנה , לא עושה בעיות, אז למה להתקדם? כדיי שיהיו לך חלונות חשמל ? כדיי שמה? מהן הדרישות? האם לוחית רישוי של 2000 תעשה לך את זה?

הבעייה היא שמבחינת אחזקה אתה גם תעלה מדרגה, כי כל רכב שהוא לא גאסטי , מדובר בעלויות\טיפולים\אחזקה\ביטוחים\דלק ...שונה לגמרי.

אם בכל זאת החלטתם להתקדם, אני ממליץ רק על רכב יפני, הן משיקולי אמינות והן משיקולי עלויות.

לך על אימפרזה.

בהצלחה ומזל טוב.

פורסם
לגבי סיאט איביזה הפחידו אותי לא לגבעת בסיאט מבחינת אמינות... ולגבי הפולו, איזה דגם לחפש? ראיתי שיש כל-כך הרבה במחירון של לוי יצחק.

מוזר שאתה אומר שהפחידו אותך לגבי סיאט ואז אתה עובר מיד לאופציה של פולקסווגן, הרי סיאט ופולקסווגן זה אותם מכלולים, כנ"ל סקודה (שמצליחה מאוד בסקרי האמינות).
פורסם

הייתה לחבר שלי קורסה איזוטרוניק, (חדשה מהחברה, הייתה אצלו כשנתיים), ואכן העברת ההילוכים לא חלקה ודי גסה ביוחד שהרגל לחוצה על הדוושה עם קצת יותר לחץ מהרגיל..

פנים הרכב די אפרורי בגרסה הזולה ובגרסת ENJOY (נדמה לי שכך קוראים לזה, הגרסה היותר מאובזרת), המצב משתפר בהרבה, בסה"כ ההרגשה די איכותית, אין קרקושים, די מרווח ונוח, לא עשה שום בעיות מבחינת אמינות.

עוד אופציה שהייתי בודק היא הפונטו ספייס, מרווחת, בטיחותית, חסכונית מאוד..

פורסם

תודה לכולם על התגובות והעצות, רק שאלה נוספת, מדוע אף אחד לא הזכיר את הפג'ו 206 1400 אוטומט?

ראיתי שיש למכירה והיא נכנסת בערך בתקציב שלנו, האם יש להזהר ממנה? מחלות ידועות?

תודה!

מני.

פורסם

ה-206 באופן כללי נהדרת .

אבל:

1400 עם גיר אוט' עצל מאוד בתאוצות (75 סוסים עם גיר אוט'). אם אין לכם בעייה עם רכב שלוקח את הזמן בהאצה - אפשרי.

הגיר האוט' - יש להתרגל לשגיונותיו. יש כאלה שיאהבו את ההתנהגות הדומה לגיר ידני , יש כאלה שלא סובלים את הקפריזות שלו. נסיעה של כמה ק"מ תבהיר לכם אם זה רכב שמתאים לכם או לא.

בסה"כ ה-206 אוטו נהדר. בדגם הספציפי שהזכרת יש לקחת בחשבון מגבלות אלה.

פורסם

שאלה נוספת, מה דעתכם על טויוטה יאריס שנת 2000 מנוע 1000 ותיבת החצי אוטומט?

אני קצת חושש מהתיבה ומהעובדה שהרכב עשה 92 אלף קילומטר... אך ללא תאונות ושמור

המחיר הנדרש הוא מחיר מחירון, מה דעתכם?

מה לגבי המנוע הקטנטן? יש סיכוי שאוטו שכזה יגיע למהירות סבירה (100-120) באיילון לדוגמא עם מזגן בלי שהמנוע שלו "ישתנק"?

ושוב תודה!

מני

• תוכן חדש...