Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל - אני עברתי על הFAQ ועל נושא חיתוך התדרים, אך לא ממש מצאתי תשובה לשאלתי.

אז ככה, בעקבות רכישה של מגבר XETEC (ראו נושא נפרד), התחלתי לשחק עם הכיוונונים, וחיתוכי התדרים והגיינים... אבל משהו פשוט לא מסתדר לי!

המטרה הסופית שלי היא כזאת (אני מניח כמו לרובנו): איכות סאונד אופטימאלית, ניצול מקסימלי של הרמקולים מבלי להזיק להם, ובמה מאוזנת מבחינת תדרים ופיזור סאונד באוטו.

המוזיקה שאני מקשיב מאוד מגוונת, וכוללת בין היתר: ג'אז, רוק, בלוז, האוס, טראנס, וגם סתם קצת R&B מדי פעם...

האוטו הוא רנו מגאן 5 דלתות (שנת 97), והחלקים שיושבים באוטו הם (נכון לכרגע לפחות):

- קומפ'-מורל מילניום 5.25,

- 6*9 פולס,

- HU של סוני הסדרה הכי גבוהה (CDX-M9900),

- מגבר 5 ערוצים של XETEC (ב4 אוהם: 4*100 + 1*360)

- וסאב של B52 (שעליו אין לי שום מידע ב-כ-ל-ל חוץ מהגודל שלו - 12", הממברנה שלו היא מספוג היא יחסית מאוד דקה (לסאב יש מהלך דיי קצר), הוא מצופה נייר, והמגנט שלו יחסית דיי צנוע... אבל הוא דווקא נשמע מאוד איכותי ומדוייק).

כיוונתי את המגבר, אבל הסאונד מקדימה נשמע קצת צעקני מדי - והטוויטרים קצת "מנסרים" לי את האוזניים...

במילים אחרות: מה שאני כרגע מבקש (אם לחלק את המשימה ל"פרה פרה"), זה הצעות איך לחתוך את התדרים לסט-אפ הנוכחי שלי שיצליחו לנצל את המירב של הרמקולים מבלי לגרום להם נזק:

שהוא המילניום, הפולס והסאב שתיארתי.

אני מנסה להשיג כיוון שיאפשר לי לשמוע את כל סוגי המוזיקה שציינתי מבלי לגעת בכיווני המגבר, ואולי לשחק קצת עם הEQ של הHU.

בברכה!

יונתן.

פורסם

את התשובה הזו יהיה בלתי אפשרי לתת לך מבלי להיות בתוך הרכב ולשמוע.

לכל רכב קיימת האקוסטיקה שלו, ולכן אין חוק שרירותי ביחס לכיוון תדרים או כל כיוון אחר של הסאונד ברכב (תוסיף למשוואה הענקית הזאת את העובדה שלכל אדם מאפייני שמיעה שונים)...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אין ספק שזה לא משהו מוחלט ומן הסתם צריך לעשות את זה לפי שמיעה...

אבל אני יותר התכוונתי - האם יש חיתוך תדרים מומלץ בשביל נגיד - הסט הקדמי (מורל מילניום) שבכיוונון הזה הוא יעבוד בצורה האופטימאלית, ולא ייכנס לקליפינג וכו'...

אני לא מבקש מידע מדוייק כמו "תשים את הfront channel על HP ב32.4 הרץ וגיין של 23"... אלא יותר תווך מומלץ בשביל כל זוג רמקולים... וגם איזה חיתוך מומלץ בשביל הסאב שתיארתי.

כלומר, במילים אחרות: אם להסתמך על ידע קודם לגבי כל רמקול:

איזה חיתוך תדרים מומלץ למילניום 5.25", (תווך: נגיד בין 70-80HZ, או 50-65HZ)

איזה מומלץ לפולס 6*9 (זה אני בטוח שלפחות חצי מהפורום עשו לו כיוונונים)

ואיזה לסאב סטנדרטי - יחסית חלש, עם ממברנה דיי דקה מספוג. (אני מצטער - פשוט אין לי שמץ של מידע לגבי הסאב הזה).

אני יכול כמובן להגיע לאנשהו שיכוונו לי... אבל אני רוצה פשוט לדעת איך צריך לכוון - ולנסות בעצמי לפני שאני נוסע לאנשהו.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...