טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,200 נושאים בפורום הזה
-
השחרת הפנסים? 1 2
מאת ASHERAA- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
רציתי להשחיר את הפנסים בצורה מקצועית לא גרביונים שחורים (ערסיות נפוצה) מי יודע על מקום מקצועי או כמה זה עולה תודה מראש!!!!
הודעה אחרונה מאת ASHERAA, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים המתזים שלי סתומים בטירוף מקדימה-עקב כך אני רוצה לפרק אותם ולהשרות אותם בסיליט-איך אני מפרק אותם??..! ניסיתי חצי שעה לא הולך לי-לא נגעו בהם אף פעם... אגב-אני צריך לנקות גם את מיכל המים?-אם כן איך אני מפרק אותו לניקוי.??.. תודה רועי
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי למישהו יצאה פעם להתקין את זה , או שראה אותו בפעולה? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=33598&item=2434049632
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יודע איפה ניתן לקנות גומי אטימה לגולף 2 שנת 88 - הגומי שרץ על שני צידי הגג מהדלת האחורית עד הדלת הקידמית. בפולקסווגן רוצים 1300 (!!!??) שקל לפני מע"מ על אחד - האם יש מקום זול יותר? תודה רמי
הודעה אחרונה מאת orirami, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכול המבינים.... ברשותי אימפרזה GT 99 ואני מעונין להחליף את המחשב של הרכב... א. אם מישהו יכול להמליץ?? ב. אם מישהו מכיר מחשב מסוג MOTEC אני מדבר על M800 או מחשב מסוג לינק 44S ? ג. מה מומלץ יותר מבין שניהם?? ד. האם ידוע לכם כמה כ"ס מחשבים אלו מספקים?
הודעה אחרונה מאת #יניב#, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו הציע לי להחליף וסת לחץ ב 106 ל3.5 באר מישהו יודע מה ההשלכות כאן לטוב ולרע בתודע מראש
הודעה אחרונה מאת E.R.C, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
306 XN , שנת 94. בשעה טובה נשרפה לי הנורה , הוצאתי אותה , ועליה כתוב "H4 12V 60/55W p43T" האם אכן היו לי את הנורות המתאימות באוטו ? האם לקנות שוב כזאת נורה? והאם החברה משנה, ומה מומלץ ?
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברה איפה אפשר להשיג מנועים מסוג זה יש חנויות ספצפיות או אתר שאפשר לברר על כך בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת makc, -
- 1 תגובות
- 840 צפיות
בבלימה חזקה ב סוף של דוושה האחורים ננעלים אבל לא אחיד ואז תחת ניזרק ל צד שמאל חשבתי יש אויר בפנים -בדקתי -לא please help
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בתור קצין הרכב של הבית , אני אחראי לכך שהרכבים יהיו נקים ותקינים, וזה כולל ביקורים שונים במוסכים וטיפולים שוטפים. 30,000 ק"מ נסעה ה206 והגיע הזמן לטיפול. טלפון קצר לאופרייט ליס, ושולחים אותי למוסך פיג'ו סיטרואן המרכזי באיזור הצפון - חיפה איזור תעשייה. וביקשו להגיע הכי מוקדם שאפשר כאשר המוסך נפתח ב 7 וחצי. 6 וחצי יוצאים מהבית , 7:25 מגיעים למוסך. מוסר לפקידת הקבלה את פרטי האוטו, היא מוציאה את ההזמנה ומבקשת ממני להמתין בחדר ההמתנה עד שיגיע אלי בוחן הרכב כדי להתחיל את הטיפול. לאחר דקותיים בחדר ההמתנה, אשר בו נמצאים שלל עיתונים ושתייה חמה וקרה און דה האוס ,ניגש אלי בחור ומתיישב ליידי. שואל אם יש תקלות או בעיות כלשהן ונותן זמן סיום משוערך. במהלך הטיפול ברכב…
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
בעיה בגיר
מאת daniel-rsi-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 995 צפיות
שלום יש לי קצת בעיות בגיר בזמן האחרון. בהעברה משני לשלישי יש מאין תקתוק כזה כאילו אין סיכוך שם אבל זה לא קורה תמיד וגם בהעברה לרוורס לוקח כמה ניסיונות עד שהוא נכנס. למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
-
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, נסעתי היום באיזור שבונים בו שהכביש בו הוא די משובש (חצץ), וקיבלתי מכה מלמטה במרכז הרכב. מהם הנזקים האפשריים? האם מרגישים נזק מידי או בתווך הארוך?
הודעה אחרונה מאת mordi, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איפה להתחיל לחפש? איפה קונים וכמה זה אמור לעלות? ואם כבר קראתם את השירשור... - מישהו אולי יכול לומר לי איזה קרב' מותקן בסיטרואן BX 1600 או 1900? תודה מראש רון.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היום נהגתי בסקסו, פעם ראשונה מזה כמה ימים. מי שלא זוכר, סקסו דיזל, שנת 2000. במהלך התחלת נסיעה מרמזור, שטיפה מיהרתי להגיע בדחיפות למקום כלשהו, שמעתי כשהתחלתי את הנסיעה מין "בום" מלמטה. אין לי מושג מה זה היה... בום קטן כזה... לאחר מכן האוטו נוסע רגיל, למרות ה"בום" הקטן.. אולי זה פסיכולוגי ,בגלל ה"בום" הקטן, אולי לא, אבל אני מרגיש כאילו האוטו טיפה יותר רועד. במיוחד בצידו הימני. איך אני מזהה אם זו אכן תושבת מנוע הרוסה או לא? ----- אין לי שום אינדיקציה לבדוק בתיקונים שהאוטו עבר האם הוחלפה תושבת מנוע או לא. האוטו נקנע ממכרז ככה שאין לי מושג מתי ואם החליפו לו. יש דרך לבדוק בלי לקחת את העין של איציק או דויד?
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
קיבלתי הצעת מחיר ממוסך מקומי להחלפה של אטם ראש + (מילוי גילוח מה שצריך) 3500 ש"ח סיטרואן קסארה TD 99 איך המחיר נראה לכם?
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 3 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם בטוח שכולם כבר מכירים את הצבע "שמרחו" על המכוניות האלו. האם מישהוא מכיר מקום שעושה צבע כזה במדינתנו הקטנטונת?
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה יעלה להחליף מאוטומט לגיר רגיל בהונדה ? ואם כבר אז כבר מה המידה המקסימלית לגודל הגלגל שאפשר לשים בהונדה תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לחבר שלי יש פגו ולא מיזמן היתקלקל לו המחוג של מד הדלק הוא נימצא בתחתית כיאלו הרכב לא מותנע... מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת Daniel83, -
-
ספר לשיפורי רכב
מאת dimax- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר ספר לשיפורי רכב עם הסברים וכל מה שמסביב לא משנה באיזה שפה או יש למישהו שם של ספר שהוא ממליץ בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מורכבת אצלי אזעקה sirio777 .מישהו אולי יודע מי היבואן (מדובר באזעקה שהותקנה בשנת 1998 בvw ).
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הבן אדם שדיברתי איתו בקשר לקניית הרכב, אומר שיש סדק במנוע והוא צריך למלאות כל יום מים אחרת המנוע מתחמם... מישהו יכול להסביר לי על זה בבקשה ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חברה, היום פתחתי את הראש מנוע בגולף 82, וכל זה בשביל לסדר בורג קטן של הפלאנץ' מים העליון שנשבר בתוך הראש, ויצר נזילת מים קטנטנה. עזבו את הבורג הזה בצד. אחרי שפתחתי את הראש גיליתי כמה דברים שהדליקו אצלי נורה אדומה: 1. המצב של רוב המעברי מים תקין, חוץ משניים שממש מתקרבים לאזור הצילנדר, וזה אומר שמחר הראש בדרך לשיפוץ. יש לכם נסיון טוב אם איזה שהוא בעל מקצוע? המלצות? אזהרות? 2. יש רווח מוחשי בין הבוכנות לצילנדרים, עד כדי כך שאפשר עם היד לשחק עם הבוכנה בתוך הצלינדר ימינה-שמאלה. אם זאת, המנוע לא צורך שמן בכלל (שמן 1040). לכן לא נראה לי שזה בעיה בבוכנות או בקירות הצילנדר אלא ברינגים, מה אתם אומרים? כדאי לנסות להחליף? 3. וזהו בסך הכל, חוץ…
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, למישהו יש מושג כמה עשויה לעלות משאבת שמן ראשית לפיאסטה 94'? ע"פ המוסכניק שלי, אין בעיה להתקין אחת משופצת, ולדבריו, כל עוד בודקים שמן בתדירות יומיומית ומוודאים שהמפלס לא יורד, אפשר להמשיך לנסוע גם מבלי להחליפה. תודה מראש, ערן
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי שניתן לקנות בתפזורת. מה המידות הכי שימושיות? איך מוצאים מפתח לקרטר שמן מנוע ושמן גיר?
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
טוב אז אני די טרי פה האמת שלא ידעתי שהפורום הזה קיים , תפרסמו קצת האמת שיש לי 2 בעיות ברכב- זה רובר 214 1997 : הגג נופל אני מתכוון הבד, עכשיו רציתי לרפד מחדש אז אין לי ממש מושג איך עושים את זה אבל יש לי ידיים לא רעות, אם למישהו יש המלצות על בד ודבק מתאים או עצות לאיך עושים את זה נכון אני אשמח מאוד, בנוסף הדשבורד שלי עושה רעשים בכל סיבובי המנוע האפשריים אז רציתי לפרק לחזק ולהוסיף עוד כל מיני שטויות, (מנורות כחולות וכו' אתם יודעים ), אני מבטיח לצלם את התהליך ולתת לכם את התענוג בצפייה אבל אני צריך קצת עזרה תמיכה והסברים איך עושים את זה בלי לשבור כלום אם למישהו יש היינס של רובר שהוא מוכן לסרוק בקשר לדשבורד אני אשמח מאוד או כל דבר שקשור לזה תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
שלום לכולם לשמחתי הרבה בשישי האחרון מצאתי את הזמן ואת הכוח לפרק את כל הגלגלים של הרכב (עם שימוש בגלגל ספייר - לוקח הרבה זמן וכאב-גב ) לצבוע את הקליפרים של הברקסים וכמו כן לבצע רוטציה לגלגלים לאחר המלצות של אנשים שקראתי... א. הצביעה יצאה ממש טובה! חבל על הזמן! אהבתי, גם קל לעשות, גם כייפי (התלכלכתי נורא ), וגם יוצא ממש יפה... ב. הרוטציה לקחה זמן, ואמנם, אולי זה פסיכולוגי אבל אני מרגיש שיפור קל באחיזתם של הגלגלים בסיבובים (להזכירכם, הרכב הוא הנעה אחורית). ג. פה כבר מתחילות הבעיות שלי: בעיה ראשונה היא שמשום מה נדמה לי שהרכב נוטה יותר לתת היגוי מאשר לפני הרוטציה, בדקתי כבר את לחצי האוויר מספר פעמים והם תקינים, זה הגיוני בכלל? מה יכולה להיות הסיבה? ד. ישנה רעידה בהגה…
הודעה אחרונה מאת maxim, -
מהו נגד מהירות?
מאת יקיר- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בהקשר ללינק בפורום קניה\מכירה: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=18824 מה זה בעצם? כי לא ממש הבנתי מההסבר המקוצר שם.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
באחד הפורומים בחו"ל קראתי שלמנוע 8 שסתומים יש יתרון על מנוע 16 שסתומים בכל שהמומנט זמין בסל"ד נמוך לעומת מנוע 16 שסתומים שהמומנט מגיע בסל"ד גבוה. מישהו יכול להסביר לי את העניין?
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אין לי מושג למה זה קרה ,הרכב עמד מונע בניוטרל כשפתאום זה קרה,אני מניח שהיה קצר רק לא יודע איפה.
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול ישבתי 3 שעות באוטו עם מזגן ושמתי לב שמחוג הדלק ירד משמעותי!!!
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 390 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- רפי לין
- dani666
- mottis
- yosi554
- אורח לרגע
- orankohn
- nir eli
- אביתר א.
- mitsugli
- SlowRide
- davemustaine87
- yoav911gt2