טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,201 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הרכב עבר תאונה קלה ואיבד את הכיוון, ואז בנסיעה הוא היה רועד ב 80 קמ"ש ומעלה. לאחר כיוון פרונט ההגה ממשיך לרעוד אבל מ 100 קמ"ש ומעלה וגם הרעידה פחות אגרסיבית. נאמר לי ע"י חבר (הוא היה עובד בפנצ'ריה) שיכול להיות שבגלל שנכנסתי במדרכה אז הג'נט קיבל מכה קטנה שלא ניתן לראות ואפשר להחליף את הגלגלים הקדמיים באחוריים וכך תיעלם הבעיה. יש למישהו עוד דיעה בעניין מה אפשר לעשות לפני שאני מפרק 4 גלגלים?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
קאמשאפט-מהו?
מאת avihay- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברים יקרים, אשמח מאוד אם תעזרו לי ותסבירו לי פעם אחת ולתמיד מה זה קאמשאפט... ולמה הוא מועיל (אם בכלל)? תודה מראש על העזרה ...(וסליחה על הבורות)!
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי גדול לכולם יש לי סיוויק 97 כדאי לי לקנות את הקפיצים האלה מEBAY?? אני מכיר את החברה ויודע שהיא דיי טובה האם למישהוא יש דעה?? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2431326154&category=33582
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
היום בשעה טובה סוף סוף אימא שלי קיבלה את האוטו החדש. סיאט איביזה 2004.!~! האוטו ממש נחמד - וכמובן שבדקנו והכל בסדר..... בתור האיש שאחראי (בלעדית) על הניקיון וההברקה, רציתי לשאול אתכם איזה חומר הכי טוב למרוח על הגומיות של האוטו (אני מעוניין שהן יישארו גמישות ושמורות כמה שרק אפשר) כדי לשמור עליהן. חשבתי על שמן תינוקות (שמן מינרלי) או דברים דומים. איזה חומר למשל אתם ממליצים למרוח על כל הפלסיטיקים בפנים/ומבחוץ בדלתות? אשמח לתשובות, סער ד.א אני מחר אהיה באוטו דיפו וב- ACE לקנות דברים !!!
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 832 צפיות
שלום , יש לי את הבעיה הנ"ל ? מישהו יכול להציע את הסיבות שיכולות לגרום לזה ( שסתומים , צינורות , וכו' ) והערכת מחיר ממוצעת לתיקון ? וכמובן מקום מומלץ לתקן בו . תודה .
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
שלום לכולם? יש לי מראות m3 בסיוויק ואיזה בן ז**ה אחד גנב לי המראה השמאלית . שוב (רק את המראה בלי הבית) מאיפה אני יכול להשיג מראה זהה? או שמישהוא מכיר זגג שיחתוך לי חת'כת מראה? מושיק
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הייתי במוסך לפני יומיים בגלל שהאוטו שלי מושך הילוכים (אוטומט) בצורה איומה... במוסך אמרו לי כי הלך הגוברנטור... עלות התיקון היא 350 שקל... המחיר סביר ביותר אבל רציתי לדעת מהו אותו הגוברנטור?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש לשים על הרכב שלי מדבקות בצדדי הרכב... משהו כמו להבות או דרקונים, גם אם אתם יכולים להציע לי חנות זולה וטובה אני ישמח מאוד תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברי הפורום הנכבדים - שלום! לא מזמן רכשתי רכב מסוג רנו קליאו RN שנת 96. לאחר בדיקה יסודית במוסך - הסתבר כי בעל הרכב הקודם לא היה נדיב כל כך... . היה חסר לרכב בקר טורים בסרק - לא זוכר את שמו האמיתי- מיקומו מתחת למסנן אוויר, הרכיב בעל פין האמור לדחוף את מצערת הגז ובכך לייצב את הטורים ולעלות טורים כשמנוע קר (עד כמה שאני יודע). השלמתי את הרכיב (ד"א - BOSH - 700, מוסך מורשה 1700 !!!) אך הוא עובד חלקית. כשמנוע קר - הוא לא מעלה טורים והמנוע רועד, כאשר הוא בטמפרטורת עבודה - הטורים עולים ויורדים (אין לי מד טורים לכן אני מעריך בין 900 ל - 700 סל"ד בתדירות של בערך 0.5 HZ). אין לי מושג עם זה "קריטי"וכמו שהבנתם אני לא מומחה בכלל, לפני שאני פושט רגל במוסך מורשה (זה גדול …
הודעה אחרונה מאת Glass Prison, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום עשיתי סבב בחנויות בעירי, 2 חנויות. באחת הציעו לי סט בוקסות של signat ובחנות אחרת סט של K&S תוצרת ישראלית עם אחריות לכל החיים. האם הסטים הללו שווים משהו ? המחירים שלהם בסביבות ה260 שקל, האם יש הצדקה? אני תושב דרום הארץ, אחרת כבר הייתי קופץ למקום שציינתם בעבר ורוכש את הפרוקסן.
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני בעליה של rsi שנת 94 בזמן האחרון יש לי רעש מוזר מחלקו האחורי של הרכב האם זה קשור למיסב אחורי?
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
-
- 2 תגובות
- 982 צפיות
אני מחפש ספר על הרכב אם מישהו יש לו או יודע על המצאו אני אשמח לרכוש או לקבל
הודעה אחרונה מאת ELAD-RSI, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תמונה:
הודעה אחרונה מאת SPL, -
שמן MOBIL 1
מאת nos- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי מישהו יודע אולי איפה אני יכול להשיג שמן מנוע של MOBIL 1? מי היבואן של החברה בארץ ואיפה אני יוכל להשיג? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר שלי יש פיג'ו 307 חדשה דנדשה... אתמול נגמר לו המלווה ויצאנו בשני מכוניות. חלק מהזמן הוא הסיע אותי ב 307, כי רציתי לראות איך היא נוסעת, ובעיקר איך הוא נוהג... קודם כל, לגבי ה 307, אני חייב לציין, אהבתי. מאוד. נסיעה שקטה, נינוחה. המנוע שקט. מאחורה טיפה צפוף (הייתי 2 דק' בלבד מאחורה, ומספיק בשביל להחליט שצפוף שם). לעומת זאת מקדימה מרווח מאוד, ויש מקום לידיים ולרגליים. המזגן מכוון היטב לכל מקום שרוצים, והכל נגיש.המנוע נראה לא חזק במיוחד, (כשהוא ניסה לעקוף, ולחץ על פול גז, ירד הילוך, כמו שצריך, אבל האוטו לא קפץ בעוצמה). פרט לכך, ממש אהבתי. הטויוטה קורולה שיש לי בבית, אני מחשיב אותה טובה יותר ממאזדה לאנטיס חדשה (נהגתי עליה), למרות שהטויוטה שנת 98. למרות זאת, ה 307 ממ…
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי דייהו "סופר" רייסר גיר רגיל . האוטו הגיעה ל74K , כפי שאני מבין הגיעה הזמן להחליף שמן גיר. מה השמן המומלץ ? תודה.
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש פה פשוט _ה_מ_ו_ן_ מונחים: http://www.100megsfree4.com/dictionary/
- 2 תגובות
- 978 צפיות
עוד מעט עושים לי ביטוח על ה-206 של אבא. זאת 206 XT רגילה מודל 2002, שנתיים וכמה חודשים אצלנו. רציתי לשאול אותכם מה אני צריך לעשות כדי להחזיק את האוטו במצבו הטוב ביותר מבחינה מכנית , הכוונה היא לתוספים למיניהם, חומרי ניקוי למנוע וכדומה. לדוג' ראיתי שיש לשים תוסף מולי כל 2K ועוד... יש לציין שבמשך השנתיים לא נעשה כלום מהבחינה הזאת חוץ מטיפולים סדירים למיניהם תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לדעת, איזה שמנים הכי עדיפים לראלי 1600 (שמן גיר , שמן מנוע)
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה נותן קויל משופר ? אני יודע שניצוץ יותר טוב אבל אני מבקש תשובה יותר מפורטת כמה זה מוסיף?
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 1 תגובות
- 724 צפיות
שלום לכולם, קניתי לפני כחודשיים פיזו 106XSI שנת 93 1400 סמ"ק. לצערי הרכב לא במצב הכי טוב וזה מכיוום שהחלפתי אותו על אופנוע. כבר החלפתי מצבר, אלטרנטור, מעגל חשמלי של לוח שעונים, פלנג` של מערכת המים ופתחתי סתימות במערכת ההזרקה. ככל הנראה אני צריך להחליף גם קלאץ ולתקן צירייה קדמית ולעשות תיקוני פחחות. רציתי לדעת איפה כדאי וזול לעשות זאת..... וכמו כן אם למישהו יש טיפים מסוימים לגבי הרכב הזה שהוא אחלה לנהיגה מלבד כל התקלות האלו.....
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
פנסי זכוכית
מאת CaRReRa- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
תגידו, קיימים בארץ למכירה פנסי זכוכית לפיג'ו 106 דור שני ? הפנסים המקוריים הם זבל, עשויים מפלסטיק באיכות עלובה...
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הכל זמני כמובן: בנסיעה אשקלון - תל אביב - תל אביב אשקלון. ---------------------------------------------- חום מנוע בתוך העיר ללא מזגן 90 מעלות צלזיוס. מחוץ לעיר: 80 צלזיוס נתונים עם מזגן: בתוך העיר 100 מחוץ לעיר: 110( עדין לא מנורה. קרוב בשניה לתחום האדום.) וונטות: בנסיעה משום מה - פועל רק מצב 9V מצב 12V אינו מופעל בנסיעה עירונית/בין עירונית. עמידה לזמן קצר - של דקה והוונטות של המצב השני נזכרות להכנס(לא משנה מה החום כל עוד הוא מעל 90) לאחר שלוש דקות המנוע מתקרר ל 75(טמפרטורה שתמיד היתה בנסיעה מחוץ לעיר עם מזגן.) אם מתחילים נסיעה המצב של 12V נפסק - מופעל מצב 9V וזהו . ושוב מתחיל להתחמם. יש לחץ במערכת המיים : פתיחת פקק המים נשמע כאילו יוצא אוויר מהמיכל …
הודעה אחרונה מאת mordi, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו ניסה / יודע איך? אני יודע שאפשר ושזה לא מסובך מדי (בערך המון אנשים מלפני 2 דורות יודעים לנהוג ככה, כלומר להכניס לראשון עם קלאצ' ולהוציא את רגל שמאל לחופש).. אז תוכלו לתת תאוריה קצרה? (אני לא מתכוון לזלזל חו"ח בדורות הקודמים אם זה השתמע במקרה)
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
קלאצ' מחוזק
מאת remus- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם!!! אני מחפש קלאצ' מחוזק באופן דחיפותי להונדה סיוויק כל מי שיודע מי, מה, מאיפה זה דחוף. תודה מראש.
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי דוד אחורי זרימה חופשית של ansa שמותאם לאונו טורבו או פונטו gt רציתי לדעת אם זה יהיה טוב לשים אותו על אופל קורסה האם זה ייפגע במשהו? והאם זה יעבוד טוב ולא יפגע בסחיבה של הרכב ורק יועיל? תודה לכל חברי הפורום האגזוזנים
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , כמו שאמרתי , לפני כחודשיים בערך מלאתי גז ועכשיו הוא נגמר . אני מבין כמובן שיש נזילת גז . אני כנראה ימלא עוד פעם גז ויחכה למתי שיהיה לי זמן להתעסק עם זה ( בחודש הקרוב ) . מה הם האופציות שיכולות להיות מבחינת מחירים ? תודה . עוד שאלה : האם חיישן למדה מקולקל ב 106 ראלי דור ראשון יפעיל את מנורת האזהרה בלוח המכוונים ?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מילוי מים ברדיאטור, עם מנוע עובד? או שזה ממש לא משנה? תודה
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
על פי הפירסום/נתונים באתר שלהם ובעוד כמה מקומות נראה כי זהוא הווקס הכי טוב בעולם שצבא ארה"ב משתמש בו להגנה על רבות מנושאות המטוסים שלו http://www.5starshine.com בלוף גדול או שיש מצב שזהו אכן הווקס הטוב בעולם? אם לא, על איזה וקס הייתם ממליצים? שמעתי הרבה המלצות על QMI עם הטפלון, יש משהו יותר טוב מזה?
הודעה אחרונה מאת malky,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 199 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ArikB
- spidrman
- nglancer
- נתנאל - Net
- ask
- Shay Shd Dave
- viper83
- lanosforce
- Aviady001
- `Infinity
- garicho
- Camaro 92