טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,329 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קראתי באתר פיאט בראבו הבריטי (http://www.fiatbravo.org.uk/main.htm) שמנועי ה-1.4 של פיאט שהותקנו בבראבו/ה דגם S בשנים 96-98 הם זוללי דלק יחסית לגודלם (משהו כמו 1 ל-10 בנהיגה מעורבת, בערך כמו מנוע ה-2 ליטר שלהם). השאלה היא האם אותו מנוע הותקן בפיאט אונו מהשנים 95-96 או שזה מנוע אחר? ואם זה מנוע אחר, מה צריכת הדלק שלו?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4 אלף צפיות
אתמול החלטתי כי הגיע הזמן לבצע החלפת שמן + פילטר שמן לרכבי (מגאן 2 1.6, ידנית). עפ"י הנחית המדבקה, הנמצאת תחת מכסה המנוע, יש להשתמש בשמן חצי סינטטי, 10W40 (מומלץ קסטרול TXT). מעיון בספר הרכב עולה כי ניתן להשמש בשמן בעל רמת צמיגות בסיס נמוכה יותר של 5, ואף 0 (אני מניח שאלו הוראות היצרן, אך הן נובעות משימוש ברכב באיזורים בעלי אקלים שונה). כעקרון, ברכב זה יש לבצע החלפת שמן + פילטר שמן בכל 30,000 ק"מ, או שנתיים (הקודם מביניהם). כמו כן, מצויין כי רכב שרוב נסיעותיו הן בעלות אופי עירוני, צריך לעבור את הטיפול הנ"ל בכל (עד) 15,000 ק"מ. מכיוון שהרכב שברשותנו עובר את רוב נסיעותיו בעיר, נסיעות שרובן קצרות יחסית, החלטתי להחמיר, ולבצע החלפת שמן + פילטר שמן בכל 5,000 …
הודעה אחרונה מאת Refael Azi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברס, יש לחבר שלי שברולט מליבו שנת 2000 משו נחמד כזה והוא מעוניין לשים לה קיט הנמכה, השאלה היא איזה, והאם זה יתן משו... אם אתם יכולים לעזור לי ולהמליץ לי תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
עשיתי חיפוש, מצאתי ת'רדים מלפני שנה...למה זה טוב...? לא עוזר בכלום... המחיר שקיבלתי לנאון+התקנה הוא 1700 ש"ח. רציתי לדעת איפה יש מחיר יותר זול, אם אפשר באזור המרכז, אם אין ברירה אז אפשר גם בצפון. מס' טלפון או איימיל יתקבלו בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היכן נמצא הפקק או ברז שמאפשר הורקה של נוזל הקירור? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת arikbaron, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ברצוני לשאול שאלה בתחום שהוא קצת אפל בשבילי - טיימינג. מאז שרכשתי את הרכב עברו שנתיים וחצי וכ40 אלף ק"מ מאז החלפת הטיימינג האחרונה שבוצעה על ידי הבעלים הקודם, כך שעברנו את רף 3 השנים מאז ההחלפה האחרונה. למרות שהמלצת היצרן היא להחליף כל 90 אלף ק"מ , הבנתי שכדאי ואף מומלץ להחליף את הרצועה בכל 3 שנים מכיוון שסה"כ זה גומי שמתייבש עם הזמן, ולכן החלטתי לבצע טיפול זה. מבירור קצר: המחיר במוסכי צ'מפיון : כ2000 ש"ח. המחיר במוסף מתמחה בפולקסווגן אך אינו מורשה ואני סומך על איכות העבודה שם בעיניים עצומות : 700-800 ש"ח. המוסך טוען שבגלל שמדובר בדאבל קמשפט , אז העבודה יותר מסובכת ולכן המחיר הוא הנ"ל ולא 500-600 עבור פולו 1.4 רגילה עם מנוע 8V. ובנוסף…
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פונטו 1250, כשאני עוזב רגל מהגז בהילוך שני, מרגישים כאילו האוטו סוחב אחורה. בהילוכים אחרים זה לא קורה... מה זה יכול להיות? ועוד שאלה: אני מגיע למהירות 100 קמ"ש בהילוך חמישי עם 3000 סל"ד זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום חברים, כשהייתי בארה"ב לפני חצי שנה בערך, ראיתי בחנות לחלפים וכלים לרכב ערכה לתיקון גומית הציריה ברכב אם היא נקרעה. נזכרתי בזה עכשיו כשראיתי את השרשור של תיקון גומיית ציריה עם מדבקה של אופניים. בכל אופן, שם בארה"ב נמכרת ערכה שמכילה גומיה לציריה (גרמושקה) שחתוכה לחצי ובכל קצה שלה יש מין שגם ותעלה, כך שכשמצמידים אותה (כלומר "עוטפים" איתה את הפעמון) היא נסגרת. הערכה מכילה גם דבק מיוחד ו- 2 אזיקונים והיא נמכרת עבור סוגים שונים של רכבים. ע"מ להשתמש בה אין צורך לפרק את הציריה מהרכב. צריך רק להוריד את הגומיה הישנה (לחתוך אותה עם סכין אפילו) ואת האזיקונים הישנים, להלביש בזהירות את הגומיה החדשה (להיזהר לא ללכלך את שטחי הסגירה שלה עם הגריז), למרוח את הדבק על 2…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ! אני צריך להחליף יוניט מאוורר והיחיד שמצאתי הוא 92-97 מעלות. כרגע ברכב מותקן יוניט שעליו מוטבע 82 (מעלות) האם למישהו היה נסיון בענין והיכן יש מוכר חלפים שמבין ענין בקשר לזה ?
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
-
שלום לכם. אני כבר מתחיל לקחת ברצינות הזמנת מנוע חדש מיובא מחו"ל של פורד קזוורט. בבעלותי פורד סיירה שנת 88 1600 סמ"ק. אני אוהב את האוטו (האהבה הראשונה). ואני מתחיל לקחת ברצינות לעשות אותו אחד החזקים בארץ! החלטתי שבקום לקנות אוטו ב20K עדיף להזמין מנוע ולעשות את האוטו אגדה בארץ. אני מבקש עזרה מאנשים שמבינים ויודעים איך מתחילים לברר ואיך בכלל עושים דבר כזה? מה העלות המוערכת של הזמנת מנוע וכל מה שכלול בוא כמו צמה מקורית וגיר 4 על 4 שצריך למנוע הזה. מה המפרט של המנוע? האם קיים מישהו שיכול להרכיב מנוע כזה על סיירה רגילה? אני ישמח לקבל ערזרה מכל מי שמבין. או לפחות להפנות אותי למישהו. תודה רבה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
- 1 תגובות
- 781 צפיות
שמתי לב היום שאני מסובב את ההגה ימינה כמעט עד לנעילה ונוסע סתם סביבובים כאלה בחניון יש נקישות מצד ימין אם אני לא טועה... כשאני מסובב שמאלה אין נקישות... הנקישות דיי חלשות אבל שומעים ... רציתי לדעת אם אני מסובב לצד ימין ויש נקישות זה צירייה ימנית או שמאלית... רציתי לדעת גם כמה יכולה לעלות צריה (דייהו רייסר 94') פחות או יותר סיפור של כמה זה.. ואם מישהו מכיר בדרום איזור ב"ש מישהו זול וטוב...
הודעה אחרונה מאת The stinger, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי לכולם אני באופן קבוע קונה מהפרסי את השמן של LM (בקבוק זהב) שהוא חצי סינטטי,ככה הוא טוען אבל בשביל להיות בטוח העליתי תמונה ולפי מה שרשום אפשר לדעת איזה סוג זה. אני לא הצלחתי להבין אשמח את עזרתכם,ואני מקווה מאד שזה לא שמן מינרלי.
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה ומוצלחת קניתי פולו GTI אני מעוניין לשפר את הרכב , לא בצורה חזירית מידיי, בכמה שפחות כסף, ושלא ייגרם נזק למנוע.... אז ככה -אני שוקל להוסיף לרכב אגזוז לחז, ופילטר פתוח ולהוריד לו את הממיר (אני לא כל כך מבין אז תקנו אותי אם אני טועה...)- אני מעוניין לדעת עד כמה השיפור יהיה משמעותי? כמה זה עולה בערך? איפה כדאי לעשות את זה? ואיזה רכיבים מומלצים??? בעתיד יש אופציה לצ'יפ ואני גם רוצה לדעת כמה עולה בערך צ'יפ מתאים? כמה הוא משפר את הכח? ואיזה צ'יפ מומלץ? תודה מראש לכל העוזרים....
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 0 תגובות
- 697 צפיות
אשמח אם מישהו יודע אם אפשר להחליף את הסוגר של התא שעל הדלת - הוא פשוט נשבר, או אם משהו יודע אם החלק החיצוני של הדלת (ריפוד עור) מודבק או מוחזק ע"י טפסנים. בכל מקרה אני מחפש דלת של תא כפפות של 206 (אם מישהו ראה 206 במגרש גרוטאות בבקשה שיגיד לי איפה) אם למישהו יש דרך ליעץ לי או לעזור אני מודה מראש
הודעה אחרונה מאת rapoport, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום! היום נסעתי במעלה הכרמל במהירות לא גבוהה מדי (90קמ"ש לערך), ושמתי לב שכשאני לוקח סיבוב שמאלה בעיקולים חדים, נשמע מעין רעש שפשוף מכיוון הגלגל הקדמי השמאלי. ניסיתי שוב ושוב, והרעש חזר בעיקולים שמאלה, אך לא בפניות חדות ימינה. בפניות מתונות לא נשמע רעש. אח"כ שמתי לב כי גם בנסיעה במהירות בינונית על באמפרים, נשמע הרעש מכיוון הגלגל הקדמי השמאלי. למישהו רעיון מה הסיבה? האם מדובר בבולם שחוק? תודה
הודעה אחרונה מאת kenny4, -
-
שלום, אשמח לעצתכם, הרכב: פיגו 306 1800 אוט' בזמן האצה מעמידה הרכב "מצלצל" בצורה חזקה מאוד טיפול 10K קרב, (עוד 1K) האם הדבר קשור לטיפול או שיהיה פה משהו יותר מזה? הוצאתי את המצתים והם נראים עם פיח הבנתי שניתן להשתמש ב 44K, האם יש טעם לנסות? או כדאי לחכות לטיפול.
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הלך לי ראש מנוע בפולקסווגן קאדי דיזל שנת 1998, החברה ששיפצה את הראש מנוע גבתה מהמוסך 1700 ש"ח + מע"מ. סה"כ הגעתי ל4700 ש"ח כולל מע"מ. זה לא הרבה 1700 ש"ח רק שיפוץ? לא מוגזם? בבנזין הייתי סוגר בטח עניין ב2000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
טיפול 30,000 לA3 TDI: 168.30....... שרות בקרה 32.04........ קרב מסנן 130.50....... מסנן אוויר 225.00....... שמן מנוע 5W/40 (חמישה ליטרים) 7.47......... פקק אגן 8.46......... נוזל שמשה 75.00........ תוסף לדלק (?) 74.70........ מסנן אבקני (?) 247.50....... מסנן סולר 99.00........ מסנן אבק (?) סה"כ עבודה: 168.30 ש"ח סה"כ חלפים: 899.67 ש"ח סה"כ לפני מע"מ: 1,067.97 ש"ח סה"כ כולל מע"מ: 1,248.50 ש"ח מסתבר שאכן נסיעה מחושבת עוזרת והבלמים במצב מצויין. הטיפול בוצע במוסך המרכזי של צ'מפיון מוטורס בבני-ברק. המחירים הם אחרי הנחה על חלקים בגובה של 10% שבקושי הצלחתי להוציא. אשמח להסבר על החלקים המסומנים בסימן שאלה...
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבעיה היא שהקלץ לפעמים מפריד לפעמים לא מפריד בכלל בדקתי אותו בהילוך ראשון / שני עם אמברקס הוא מושך את האוטו בהילוכים גבוהים 3 4 ו5 האוטו אם מדביקים את הדוושה מטפס בטורים ולא במהירות, עכשיו בדקתי מתחת לרכב יש נזילה בין הגיר למנוע, זה המחזיר שמן שיושב שם בטוח גמור, הרכב עשה קלאץ לפני חודשיים במוסך מורשה של פיזו סיטרואן מה יכולה להיות הבעיה ואם המחזיר שמן קשור לבעיה
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
- 2 תגובות
- 911 צפיות
לפניי יומיים נסעתי לרחובות עם האוטו ועם חברים , הייתה תאונת אופנוע אז שטפו את הכביש של היציאה מהחניון באיזור בתי הקפה והמסעדות , בקיצור יצאתי מהחניון לכיוון הכביש והגלגלים קצת החליקו מהמים , אחרי זה הייתה הרגשה מוזרה מאוד כאילו שיש פאנצ'ר כאילו בק בק בק בק בק , עצרנו בצד בדקנו מה קרה , כלום ! המשכתי לנסוע וכבר לא היה את זה מאז . מה זה יכול ליהיות ?
הודעה אחרונה מאת or213, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לשאול מה ךפי דעתכם מחיר השוק הממוצע לבולמים תחליפיים של סיווק 95 קופה ( חדשים כמובן ). כל עזרה תתקבל בברכה !! נ.ב : הרכב עבר 130,000 ק"מ , איך אני יכול לדעת מה מצב הבולמים חוץ " ממבחן הנידנוד " . הבולמים הם בולמי גז ולכן לא יכול להיות שהם נוזלים .... אז איך יודעים ? בברכה בני550.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
מצמד או גיר ?
מאת יניב_ה- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בבדיקה שעשיתי לרכב, אמרו לי שהקלאץ' גבוה, אבל במוסך בדקו ואמרו שזה תקין. הבעיה אצלי היא קושי בהכנסה לראשון (בזמן עמידה בלבד), עד כדי שלפעמים אני ממש מתאמץ בשביל זה. אמרו לי להכניס להילוך אחר ואז לראשון, וגם זה לא עוזר מאחר וכמעט תמיד גם ההילוכים האחרים נכנסים בקושי. משהו נוסף שצריך לומר זה שלפעמים כשהראשון בסוף כן נכנס, האוטו נוסע קצת קדימה אפילו כשהקלאצ' לחוץ כאילו עזבתי אותו לשניה.. קורה לפעמים שאני מכניס להילוך שני או שלישי תוך כדי נסיעה בסל"ד סביר להילוך ושומעים רעש חזק של הגלגלי שיניים. נראה כאילו הוא לא מפריד כמו שצריך.. יכול להיות כזה דבר ? מדובר באיביזה 01. מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות עם זה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת יניב_ה, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 711 צפיות
רציתי בבקשה לדעת מה הלחץ האויר המתאים לאופל קדט. באף תחנת מילוי בתחנת דלק אני לא מוצא.... תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה באסה! מחר מתחיל סמסטר על הבוקר ואני צריך לעשות מחר מסלול קרית גת - ירושלים ואצלי התקלקל יוניט. * מאורר לא עובד. * פיוזים לא נשרפו. * חום מנוע מגיע עד ל- 110 מעלות בדרך עירונית ובעצירות. אז לפי מה שמצאתי בפורום זה בעיית יוניט. והשאלה היא: איך לקצר יונית כך שמאורר יעבוד תמיד? יוצעים מיוניט וממאורר שלושה חוטים. האם צבעים של קבלים מיוניט וממאורר יעזרו לכם? הרכב שלי הוא: סקודה פליסיה שנת 97
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
- 0 תגובות
- 796 צפיות
שלום רב.... אולי מישהו יודע באיזה מקום ניתן להשיג צמיגי פאלקן באזור חיפה והצפון? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת carbonfiber, -
- 2 תגובות
- 979 צפיות
הרכב שלי, רנו 5 מודל 89, 1400, עושה בעיות. תוך כדי נסיעה, ללא פעילות מיוחדת מצידי, המחט של הספידומטר מקפצת לה למעלה , תוך כדי השמעת רעש 'קליק' פלסטי. עליית סל"ד אין, עליית מהירות במקביל לרעש אין. יש אולי רעיון מה זה יכול להיות כן?
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
שאלה לגבי סל"ד
מאת רד-בול- 2 תגובות
- 749 צפיות
חבר'ה, יש לי טויוטה קורולה שנת 92 1.6 105 כ"ס, אטמוספרי ללא שינויים. הקו האדום במד הסל"ד מתחיל ב-7000 בערך. כשאני נוסע רגיל, אני מעביר בערך ב-2-3 ובנסיעה קצת יותר פרועה ב-4-4.5. רצועת הכוח של המנוע זה בין 4800 ל-5800 סל"ד, המנוע עבר 154000 ק"מ, והקלאץ' עוד מעט יוחלף. שאלה אחת: המנוע הוא קרבורטור ולא הזרקה. האם יש לו מנתק הצתה? או שהמנוע יעלה סל"דים עד שיתפוצץ או יסדק ? שאלה שניה היא האם זה בסדר מדי פים להגיע ל-5800...לא להמשיך לנסוע בסל"ד כזה, אלא בהאצה ? ד"א התיבה היא ידנית. תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 720 צפיות
-איך גורמים לרכב להיות יציב יותר??? [יודוע לי בקשר לבולמים (שקסים) כמה שיותר חזקים יותר= יציבות?] דוגמא: בפניות חדות כמה שהבולמים יותר חזקים האוטו נשאר יציב ולא נזרק? מדובר על מאזדה לנטיס ...תודה....
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מזדה לנטיס 1800 שנת 97 אחרי 10000 ק"מ חסר 500 גרם שמן אולי טיפה יותר האם זה נורמלי או שיש בעייה במנוע. מבקש דחוף את עזרתכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם קודם כל... רובנו בערך יודעים איך להעלות כ"ס.. השאלה שלי היא איך אפשר להעלות את המומנט? אם בכלל... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yuvk,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 909 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- dani666
- לב טוב
- Haim_gds
- Avia
- topop
- לעוזי
- zvit
- falou
- david3692
- beresford
- Night Driver
- 3n