Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[טיפול גדול -A3] שחטו אותי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפול 30,000 לA3 TDI:

168.30....... שרות בקרה

32.04........ קרב מסנן

130.50....... מסנן אוויר

225.00....... שמן מנוע 5W/40 (חמישה ליטרים)

7.47......... פקק אגן

8.46......... נוזל שמשה

75.00........ תוסף לדלק (?)

74.70........ מסנן אבקני (?)

247.50....... מסנן סולר

99.00........ מסנן אבק (?)

סה"כ עבודה: 168.30 ש"ח

סה"כ חלפים: 899.67 ש"ח

סה"כ לפני מע"מ: 1,067.97 ש"ח

סה"כ כולל מע"מ: 1,248.50 ש"ח

מסתבר שאכן נסיעה מחושבת עוזרת והבלמים במצב מצויין.

הטיפול בוצע במוסך המרכזי של צ'מפיון מוטורס בבני-ברק.

המחירים הם אחרי הנחה על חלקים בגובה של 10% שבקושי הצלחתי להוציא.

אשמח להסבר על החלקים המסומנים בסימן שאלה...

פורסם

225.00....... שמן מנוע 5W/40 (חמישה ליטרים)

להערכתי, מחיר מופקע ל-5 ליטרים של שמן, (אני מניח {ומקווה} שהוא סינטטי).

האם ידוע לך באיזה שמן בדיוק מדובר?

מבדיקה שביצעתי לאחרונה, השמן הסינטטי היקר ביותר, בעל אותה רמת הצמיגות, הוא של מוטול (X-Cess 8100), ומחירו כ-250 ש"ח, לכמות של 5 ליטרים.

אם הם אכן השתמשו בשמן זה - הרווחת.

מחירו של ה- LM המקביל, הוא 140 ש"ח אצל הפרסי.

לגבי סימני השאלה שסימנת:

תוסף לדלק הינו תוסף לניקוי מערכת הדלק, שהוספתו כלולה בטיפולים השוטפים.

מסנן האבקנים והאבק הינם מסנני האויר של המפוח הפנימי, שבתא הנוסעים (או לפחות אחד מהם).

אגב, האם ביצעת פו"ה לגלגלים לצורך העברתם מהסרן הקדמי לאחורי, ולהיפך ?

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

קח בחשבון שהמוסך לא חייב לקחת ממך שמן שקנית אצל הפרסי (ובעצם רוב הסיכויים שהוא יסרב גם, בטח מוסך ראשי של צ'מפיון) אם כי אפשר לנסות לשאול. קח בחשבון שהמוסך מרוויח על החלפים שהוא מוכר ולכן מחיר השמן יהיה תמיד גבוה יותר מהעלות שלו אצל הפרסי לצורך הדוגמא. גם אני בזמנו שילמתי סכום דומה במורשה סובארו על טיפול לGT.

גיא

פורסם
קח בחשבון שהמוסך לא חייב לקחת ממך שמן שקנית אצל הפרסי (ובעצם רוב הסיכויים שהוא יסרב גם, בטח מוסך ראשי של צ'מפיון) אם כי אפשר לנסות לשאול. קח בחשבון שהמוסך מרוויח על החלפים שהוא מוכר ולכן מחיר השמן יהיה תמיד גבוה יותר מהעלות שלו אצל הפרסי לצורך הדוגמא. גם אני בזמנו שילמתי סכום דומה במורשה סובארו על טיפול לGT.

גיא

מסכים עם דבריך. המוסך חייב להרוויח על חלפים שהוא רכש.

אינני מסכים עם כך שרוב הסיכויים שהוא יסרב, הרי לך דוגמא - המוסך המרכזי של רנו בת"א קיבל את השמן שהבאתי עימי לטיפול (וכמובן שהדבר צויין בקבלה).

כמובן שתאימות השמן נבדקה תחילה.

להבא, שווה להתעניין לפני הטיפול.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

תודה על התשובות.

השמן הוא אכן סינטטי מלא, אני אברר של איזה חברה ביום ראשון - אני מקווה שהוא אכן של מוטול, אחרי הכל - הם מפרסמים אותו שם בברושורים קטנים בחדר ההמתנה...

פורסם

כן שחטו אותך כי בצמפיון הכל הכי יקר.....

אבל אם אתה באחריות אז אין לך ברירה.....

אם אתה צריך יש לי מספר מקומות (יבואנים) שיש להם חלקים ל TDI והרבה יותר בזול הם בעיקר עובדים עם נהגי מוניות שמחזיקים TDI בסיטונות....

אני מדבר איתך על חלקים מקוריים כגון פילטר שמן של MANN או bosch פילטר סולר של MANN, ועוד מלא דברים...

אם כל הנהגים היו מטפלים בTDI רק בצמפיון כאשר עושים 10000 ק"מ בחודש היה עדיף להם להפסיק לעבוד, למכור את האוטו ולשבת בבית...

פורסם

השמן הוא אכן סינטטי מלא, אני אברר של איזה חברה ביום ראשון - אני מקווה שהוא אכן של מוטול, אחרי הכל - הם מפרסמים אותו שם בברושורים קטנים בחדר ההמתנה...

צ'מפיון עובדים עם שמני סונול.

פורסם
האם בוצעה במהלך הטיפול העברת גלגלים בין הסרן הקדמי לאחורי, ולהיפך? (לא הצלבה).

לא שאני יודע, למה?

כן שחטו אותך כי בצמפיון הכל הכי יקר.....

אבל אם אתה באחריות אז אין לך ברירה.....

אם אתה צריך יש לי מספר מקומות שיש להם חלקים ל TDI והרבה יותר בזול הם בעיקר עובדים עם נהגי מוניות שמחזיקים TDI בסיטונות....

אני מדבר איתך על חלקים מקוריים כגון פילטר שמן של MANN, פילטר סולר של MANN, ועוד...

לפי מה שאני הבנתי - אפשר לטפל איפה שרוצים גם במהלך אחריות.

בכל מקרה - אני לא מתכוון לעשות את הטיפולים בעצמי כך שלקנות את החלקים באופן עצמאי זה לא בא בחשבון מבחינתי...

צ'מפיון עובדים עם שמני סונול.
ידוע - זה מה ששמו לי בטיפול הקטן אבל זה לא היה במוסך המרכזי.

בכל מקרה - אני אחכים בנושא הזה ביום ראשון...

פורסם

לדעתי אין כל צורך בתוסף לדלק, בפעם הבאה הדגש עם הכנסת הרכב לא לשים תוספים. מסנן אבק אחד הנו של האויר הנכנס אל תא הנוסעים במע' המזוג/אורור ולא ברור מהוא המסנן השני, ברר איתם.

בברכה - רפי לין :-D

פורסם
8.46......... נוזל שמשה
זה מדהים...

בעבר הרחוק שעבדתי בחברה מסויימת שלחנו רכב של יונדאי ושל טויטה למוסך (שני מוסכים שונים) ולאחר שקיבלנו חזרה את שני הרכבים הצצתי בקבלות ובפירוט הטיפול...

בשני המקרים הוסיפו "נוזלי שמשות" או "נוזל לשפריצרים", מדהים שזה גם פה.

זהו שוד לאור היום, הרי שידוע לכולנו מה מחירו של גלון נוזל כזה.

כמו כן הוספתו בכל טיפול, בלי לשאול אותך או לציין שזהו חלק מן הטיפול, היא לדעתי כמו החלפת חלק ללא רשותך!

והמוסכים מגלגלים על זה הרבה מאוד כסף !!!

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
זה מדהים...

בעבר הרחוק שעבדתי בחברה מסויימת שלחנו רכב של יונדאי ושל טויטה למוסך (שני מוסכים שונים) ולאחר שקיבלנו חזרה את שני הרכבים הצצתי בקבלות ובפירוט הטיפול...

בשני המקרים הוסיפו "נוזלי שמשות" או "נוזל לשפריצרים", מדהים שזה גם פה.

זהו שוד לאור היום, הרי שידוע לכולנו מה מחירו של גלון נוזל כזה.

כמו כן הוספתו בכל טיפול, בלי לשאול אותך או לציין שזהו חלק מן הטיפול, היא לדעתי כמו החלפת חלק ללא רשותך!

והמוסכים מגלגלים על זה הרבה מאוד כסף !!!

מזה הם עושים הרבה כסף. תוקעים לך נוזל שמשות בלי שתשים לב , ואתה נופל ברשתם.

לאחי ניסו לעשות את זה במוסך המרכזי של פיאט. אחי שם לב שתקעו לו נוזל שמשות והבהיר להם שהוא לא מתכוון לשלם על זה - וזה מה שהיה.

גיל , שתדע , שיש דברים (מסנן אוויר/עבודה) שאצלנו יותר יקרים מאצלך. מוזר. בכל מקרה , ככה זה צ'מפיון , אתה נכנס עם כיס מסודר ויוצא עם חור בכיס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מזה הם עושים הרבה כסף. תוקעים לך נוזל שמשות בלי שתשים לב , ואתה נופל ברשתם.

לאחי ניסו לעשות את זה במוסך המרכזי של פיאט. אחי שם לב שתקעו לו נוזל שמשות והבהיר להם שהוא לא מתכוון לשלם על זה - וזה מה שהיה.

גיל , שתדע , שיש דברים (מסנן אוויר/עבודה) שאצלנו יותר יקרים מאצלך. מוזר. בכל מקרה , ככה זה צ'מפיון , אתה נכנס עם כיס מסודר ויוצא עם חור בכיס.

אני חושב שלפני שאני אעשה טיפול אני אעשה להם רשימת "חייב / לא חייב"...

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

בוא נסתכל על השורה התחתונה - שילמת 1200 ש"ח בשביל החלפת שמן. כל שאר הדברים הם פעולות בקרה (בדיקת עובי רפידות בלמים, מפלס נוזלים שונים וכו.) או החלפה של 5 (!) פילטרים שונים, או דברים מיותרים (תוסף סולר, נוזל שמשות).

יתכן והוראות היצרן מחייבות את כל מה שנעשה. אני לא בקי בהוראות הטיפול של אודי, אבל במיצובישי שלי שהוא רכב שטח ונושם הרבה אבק בין טיפולים, מנקים את הפילטר עם לחץ אויר כל טיפול ומחליפים לעיתים רחוקות את הקרב(אני אסתכל בספר ברכב לגבי התדירות המדויקת אם זה חשוב לך). פילטר דלק מחליפים אצלי כל 75K . לעניות דעתי אנחנו משתמשים באותו סולר. למה אצלך צריך כל 30?

תוסף דלק אני מבקש שלא יוסיפו. אין בזה כל צורך. פקק ריקון היו מחליפים כל טיפול במוסך הקודם בו טיפלתי, ובמוסך הנוכחי לא מצאו בזה צורך כבר 90K ק"מ...

לגבי מחיר השמן ואיכותו - במוסכים של מיצובישי יש "צובר" כלומר אין לך מושג איזה שמן שמו והם די עמומים לגבי זה ("זה שמן אוריגינלי לפי הוראות החברה"). המחיר ל5.5 ליטר הוא 160 ש"ח.

הייתי מבקש מהמוסך או מהיבואן רשימה של עלויות טיפולים שוטפים לפי המפרט. אני יודע שברנו אפשר לבקש את זה ויתכן שגם אצל אחרים. כך תוכל לקראת הטיפולים הבאים להשוות. אני לא חושב ששוה להתעסק עם זה בשביל להחליף שמן, אבל לקראת הטיפולים היקרים כמו חגורת תזמון כדאי להשוות מחירים מראש.

נמרוד

פורסם

אתה לא חייב לטפל במוסך של היבואן - אפילו אם אתה באחריות!

IT'S THE LAW

אדוני יעזוב את המקום...אדוני חושב שפה זה שוק?

• תוכן חדש...