Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[טיפול גדול -A3] שחטו אותי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוא נסתכל על השורה התחתונה - שילמת 1200 ש"ח בשביל החלפת שמן. כל שאר הדברים הם פעולות בקרה (בדיקת עובי רפידות בלמים, מפלס נוזלים שונים וכו.) או החלפה של 5 (!) פילטרים שונים, או דברים מיותרים (תוסף סולר, נוזל שמשות).

יתכן והוראות היצרן מחייבות את כל מה שנעשה. אני לא בקי בהוראות הטיפול של אודי, אבל במיצובישי שלי שהוא רכב שטח ונושם הרבה אבק בין טיפולים, מנקים את הפילטר עם לחץ אויר כל טיפול ומחליפים לעיתים רחוקות את הקרב(אני אסתכל בספר ברכב לגבי התדירות המדויקת אם זה חשוב לך). פילטר דלק מחליפים אצלי כל 75K . לעניות דעתי אנחנו משתמשים באותו סולר. למה אצלך צריך כל 30?

תוסף דלק אני מבקש שלא יוסיפו. אין בזה כל צורך. פקק ריקון היו מחליפים כל טיפול במוסך הקודם בו טיפלתי, ובמוסך הנוכחי לא מצאו בזה צורך כבר 90K ק"מ...

לגבי מחיר השמן ואיכותו - במוסכים של מיצובישי יש "צובר" כלומר אין לך מושג איזה שמן שמו והם די עמומים לגבי זה ("זה שמן אוריגינלי לפי הוראות החברה"). המחיר ל5.5 ליטר הוא 160 ש"ח.

הייתי מבקש מהמוסך או מהיבואן רשימה של עלויות טיפולים שוטפים לפי המפרט. אני יודע שברנו אפשר לבקש את זה ויתכן שגם אצל אחרים. כך תוכל לקראת הטיפולים הבאים להשוות. אני לא חושב ששוה להתעסק עם זה בשביל להחליף שמן, אבל לקראת הטיפולים היקרים כמו חגורת תזמון כדאי להשוות מחירים מראש.

נמרוד

רשום לי בספר רכב שיש להחליף פילטר סולר כל 30,000 ק"מ (לבנזין כל 45,000 ק"מ)

מה שמוזר לי - לא החליפו פילטר שמן (בטיפול הראשון החליפו, מה קרה שפתאום לא צריך...?)

אני אברר לגבי שאר הדברים ביום ראשון.

יכול להיות שהסיבה להחלפה תדירה יותר של פילטר סולר הוא שהאינג'קטורים רגישים יותר. לדוגמא - רוב רכבי הדיזל יכולים לעבוד על biodiesel בקלות - ברכב שלי רשום בגדול על החלק הפנימי של דלת מיכל הדלק- "Not for biodiesel". (משפט תמוהה מבחינה תחבירית אגב, מה רע ב "Do not use biodisel" ...?)

פורסם

אני הייתי מברר מה זה פילטר אבק ופילטר אבקני. נשמע מוזר :? .

מלבד זאת השמן הזה בצמיגות הזאת של LM עולה אצל הפרסי 160-140 שקל. אין לי מושג איך הם הגיעו למחיר הזה. "בדיקת שירות" אתה משלם על זה + שעות עבודה ?! על מה אתה משלם בדיוק ?

יום ראשון לך למוסך בקש הסבר מפורט לכל העיניינים האלה. אם א\הוא לא יודע שאתה זה שהכנת את הרכב תגיד שאמא שלך\אשתך\בעלך הכניסו אותו ובגלל זה הגעת רק היום, אחרת לא היית משחרר את הרכב.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
כן שחטו אותך כי בצמפיון הכל הכי יקר.....

אבל אם אתה באחריות אז אין לך ברירה.....

אם אתה צריך יש לי מספר מקומות (יבואנים) שיש להם חלקים ל TDI והרבה יותר בזול הם בעיקר עובדים עם נהגי מוניות שמחזיקים TDI בסיטונות....

אני מדבר איתך על חלקים מקוריים כגון פילטר שמן של MANN או bosch פילטר סולר של MANN, ועוד מלא דברים...

אם כל הנהגים היו מטפלים בTDI רק בצמפיון כאשר עושים 10000 ק"מ בחודש היה עדיף להם להפסיק לעבוד, למכור את האוטו ולשבת בבית...

שלום.

התשובה "אם אתה באחריות אז איין לך ברירה" היא טעות.

לפי החוק הנך ראשיי לטפל ברכבך בכול מוסך מורשה (לא בהכרך מוסך שרות של היבואן)

מבלי שהדבר יפגע באחריות היצרן והיבואן של הרכב.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אני הייתי מברר מה זה פילטר אבק ופילטר אבקני. נשמע מוזר :? .

מלבד זאת השמן הזה בצמיגות הזאת של LM עולה אצל הפרסי 160-140 שקל. אין לי מושג איך הם הגיעו למחיר הזה. "בדיקת שירות" אתה משלם על זה + שעות עבודה ?! על מה אתה משלם בדיוק ?

יום ראשון לך למוסך בקש הסבר מפורט לכל העיניינים האלה. אם א\הוא לא יודע שאתה זה שהכנת את הרכב תגיד שאמא שלך\אשתך\בעלך הכניסו אותו ובגלל זה הגעת רק היום, אחרת לא היית משחרר את הרכב.

דניאל.

הבדיקת שירות זה בדיקת רפידות הבלמים, התחברות למחשב וחיפוש תקלות (שימצאו... הרכב באחריות...) ובכלל - מעבר על האוטו לראות שהכל תקין. כמו כן - ניקוז השמן הישן והחלפתו, החלפת פילטרים וכו'...

בהנחה והם באמת עושים את הכל (וכמו שצריך) המחיר הוא הגיוני (שעת עבודה אחת לפי מחיר שעתון יצרן).

אני זה שהכניס ושחרר את הרכב...

זה עדיין לא מונע ממני לבקש דין וחשבון על כל הסעיפים.

פורסם

ואני חשבתי שאצלי יקר. 150 ש"ח פילטר סולר. אצלך כפול.

אנחנו עושים פילטר סולר כל 30K, הדבר הזה של המזגן כל 120K או שנה. אני לא מבין למה החליפו לך אותו(הפילטר של המזגן).

או שהם מנסים לעשות כסף, או שלא יודע. ד"א זה המחירים בצמפיון מוטרוס, בגלל זה ה LT35 אצלנו לא נכנסת לשם, אלה לטייבה\רהט.

פורסם
ואני חשבתי שאצלי יקר. 150 ש"ח פילטר סולר. אצלך כפול.

אנחנו עושים פילטר סולר כל 30K, הדבר הזה של המזגן כל 120K או שנה. אני לא מבין למה החליפו לך אותו(הפילטר של המזגן).

או שהם מנסים לעשות כסף, או שלא יודע. ד"א זה המחירים בצמפיון מוטרוס, בגלל זה ה LT35 אצלנו לא נכנסת לשם, אלה לטייבה\רהט.

לא רק באאודי מחליפים מסנן אבק למפוח הפנימי שבתא הנוסעים כל 30K.

החלפה של מסנן זה יכולה לשפר פלאים את פעולת המפוח.

120K נשמע בהחלט הרבה.

לדעתי, אם תפרק בסיטרואן בעצמך את הפילטר ב-30K , תיווכח בעצמך מהי כמות האבק, שהצטברה עד כה.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
במזדה 6 מחליפים את הפילטר של המזגן כל 10 אלף!!! העלות שלו היא בסביבות 300 ש"ח.

מאזדה 6 נכנסת למוסך במרווח טיפולים של 10K ק"מ?

אני חושב שכל 15K, תקנו אותי אם אני טועה.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
הבדיקת שירות זה בדיקת רפידות הבלמים, התחברות למחשב וחיפוש תקלות (שימצאו... הרכב באחריות...) ובכלל - מעבר על האוטו לראות שהכל תקין. כמו כן - ניקוז השמן הישן והחלפתו, החלפת פילטרים וכו'...

בהנחה והם באמת עושים את הכל (וכמו שצריך) המחיר הוא הגיוני (שעת עבודה אחת לפי מחיר שעתון יצרן).

אני זה שהכניס ושחרר את הרכב...

זה עדיין לא מונע ממני לבקש דין וחשבון על כל הסעיפים.

זאץ בדיוק הכוונה שלי. כל מה שהזכרת לעיל הוא זמן עבודה ותו-לא. אין שום סיבה לקחת עוד כסף על זה. אלא אם כן מדובר בחיבור למכונת דיאגנוזה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
זאץ בדיוק הכוונה שלי. כל מה שהזכרת לעיל הוא זמן עבודה ותו-לא. אין שום סיבה לקחת עוד כסף על זה. אלא אם כן מדובר בחיבור למכונת דיאגנוזה.

דניאל.

מה זאת אומרת? המוסך לא אמור לקבל כסף על העבודה שלו?

פורסם
מאזדה 6 נכנסת למוסך במרווח טיפולים של 10K ק"מ?

אני חושב שכל 15K, תקנו אותי אם אני טועה.

כל 15 נכון, אבל בטיפול הזה מוחלף מסנן שמן, שמן מנוע, מסנן אויר, מסנן מזגן, וגלגלים מפורקים לבדיקת ברקסים, ללא החלפת ברקסים הטיפול הזה עולה כ 1200 ש"ח!

לדוגמה, בפיג'ו 106 שלי טיפול שאני עושה לבד עולה לי חלפים מקסימום 300 ש"ח! למה שבמזדה זה יעלה פי 4 יותר? יודע מה אמרו לי במוסך? מזדה 6 זה המרצדס של מזדה ולכן הכל יקר!

אני בטוח שהם לא שמים במזדה 6 שמן מזהב ולא פילטר אויר פתוח כל פעם ובטח שהמסנן שמן לא עשוי מיהלומים, שלא לדבר על החובה בהחלפת מסנן אויר למזגן גם אם אתה לא משתמש במזגן!

במזדה בניגוד לצ'מפיון איפה שהבחור טיפל, לא בודקים שום מחשב ושום תקלות שכאלה, פשוט מבצעים טיפול של החלפת חלפים כמו בכל טיפול 10 רגיל וזהו. את זה גם אני יודע לעשות לבד בבית (עבדתי במוסך שאני מטפל בו)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עדכון מהשיחה שלי עם יועץ השירות:

קרב מסנן - מסנן שמן (ככה קוראים לזה?)

מסנן אוויר - מוחלף כסטנדרט כל טיפול 30,000 - הוראת יצרן.

שמן מנוע 5W/40, השמן הוא Aral Tronic (שווה משהו?)

תוסף לדלק - 44K BG - הם טוענים שזה מוסיף הרבה לחיי המנוע...

מסנן אבקני - מסנן בקטריאלי למזגן

מסנן אבק - מסנן אבק למזגן (יש לציין שלאחר הטיפול - הריח הרע שהיה מהמזגן נעלם)

פורסם

(מכוון שאף אחד לא ענה לי בthread המקורי והוא עוד מעט יעלם לעומק העמוד השני אני אהיה קצת חצוף (איציק - תרחם, תודה :wink:) ואפתח חדש.

אז - עדכון מהשיחה שלי עם יועץ השירות:

קרב מסנן - מסנן שמן (ככה קוראים לזה?)

מסנן אוויר - מוחלף כסטנדרט כל טיפול 30,000 - הוראת יצרן.

שמן מנוע 5W/40, השמן הוא Aral Tronic (שווה משהו?)

תוסף לדלק - 44K BG - הם טוענים שזה מוסיף הרבה לחיי המנוע...

מסנן אבקני - מסנן בקטריאלי למזגן

מסנן אבק - מסנן אבק למזגן (יש לציין שלאחר הטיפול - הריח הרע שהיה מהמזגן נעלם)

תגובתכם?

• תוכן חדש...