Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[התרשמות] החלפת שמן מנוע LM ב- ACDelco

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול החלטתי כי הגיע הזמן לבצע החלפת שמן + פילטר שמן לרכבי (מגאן 2 1.6, ידנית).

עפ"י הנחית המדבקה, הנמצאת תחת מכסה המנוע, יש להשתמש בשמן חצי סינטטי, 10W40 (מומלץ קסטרול TXT).

מעיון בספר הרכב עולה כי ניתן להשמש בשמן בעל רמת צמיגות בסיס נמוכה יותר של 5, ואף 0 (אני מניח שאלו הוראות היצרן, אך הן נובעות משימוש ברכב באיזורים בעלי אקלים שונה).

כעקרון, ברכב זה יש לבצע החלפת שמן + פילטר שמן בכל 30,000 ק"מ, או שנתיים (הקודם מביניהם).

כמו כן, מצויין כי רכב שרוב נסיעותיו הן בעלות אופי עירוני, צריך לעבור את הטיפול הנ"ל בכל (עד) 15,000 ק"מ.

מכיוון שהרכב שברשותנו עובר את רוב נסיעותיו בעיר, נסיעות שרובן קצרות יחסית, החלטתי להחמיר, ולבצע החלפת שמן + פילטר שמן בכל 5,000 ק"מ.

השמן שהיה עד כה במנוע הוא LM 5W40, סינטטי מלא, בעל רמת דירוג SJ.

עד כה הייתי מרוצה מהשמן, אך חשוב לציין כי הוא דליל יחסית ל-10W40, ובהמלצתו של איציק וחברי פורום נוספים, החלטתי לנסות את ה- ACDelco 10W40, חצי סינטטי, בעל רמת דירוג SL.

התרשמות:

הדבר הבולט ביותר שניתן להבחין בו הוא תקתוקים מאיזור השסתומים, שנשמעים בדקות הראשונות של עבודת המנוע, עד שהשמן מתחמם מעט.

לאחר שהשמן מגיע לטמפרטורת עבודה (אין ברשותי מד טמפרטורת שמן, אך ביצעתי את הבדיקה לאחר נסיעה בת 40 דקות), ניתן להבחין כי המנוע פחות שקט בסרק (שומעים זאת בקלות כאשר הרכב עומד ליד קיר/רכב חונה והחלונות פתוחים). עם ה-LM זה לא היה קורה.

בנוסף, ניתן לראות כי מחט הסל"ד מתייצבת ממש מעט נמוך יותר על הסקאלה,

על 600-650 גם לאחר שהגיע לטמפרטואת העבודה.

עם ה- LM סל"ד הסרק היה מתייצב על 650-700.

(מעט קשה לי לקבוע את הסל"ד בוודאות, משום שהסקאלה היא בקפיצות של 250 סל"ד, אך ניתן להבחין זאת בחדות עין).

עפ"י מחשב הדרך והנסיעות שביצעתי עד כה (כ-100 ק"מ), לא היו שינויים בצריכת הדלק.

מסקנות:

לדעתי, המנוע "מרגיש" מעט פחות טוב עם השמן הנוכחי.

בטיפול הבא כנראה שאנסה את ה- Motul 10W40, חצי סינטטי, בעל רמת דירוג SL (שאגב יקר יותר משמעותית).

אשמח לשמוע את דעתכם על המשך שימוש בשמן של LM 5W40 סינטטי מלא, ברכב זה.

כמו כן, אם למישהו יש נסיון עם המוטול הנ"ל- אשמח לשמוע.

בנוסף, הארות/הערות על קסטרול TXT 10W40, חצי סינטטי יתקבלו בברכה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

לא יודע אם קשור או לא, אבל ראיתי באוטו דיפו (ביל"ו) שמן של LM 10W40 חצי סינטטי ב 110 שקלים ועוד מקבלים במתנה קומפרסור לניפוח הגלגלים.

לא שאני חושב שהקומפרסור איכותי או שימושי בכלל, אבל תמיד נחמד לקבל מתנה :wink: . בעיר שלי מוכרים את השמן הזה בסביבות ה 130 שקלים. ועוד אומרים שבאוטו דיפו יקרנים.

אני ניסיתי את השמן של VALVOLINE 10W40 חצי סינטטי במקום LM 10W40 חצי סינטטי. ניראה לי שעם ה LM המנוע עבד יותר שקט... או שסתם נדמה לי. :roll:

פורסם
אתמול החלטתי כי הגיע הזמן לבצע החלפת שמן + פילטר שמן לרכבי (מגאן 2 1.6, ידנית).

עפ"י הנחית המדבקה, הנמצאת תחת מכסה המנוע, יש להשתמש בשמן חצי סינטטי, 10W40 (מומלץ קסטרול TXT).

מעיון בספר הרכב עולה כי ניתן להשמש בשמן בעל רמת צמיגות בסיס נמוכה יותר של 5, ואף 0 (אני מניח שאלו הוראות היצרן, אך הן נובעות משימוש ברכב באיזורים בעלי אקלים שונה).

כעקרון, ברכב זה יש לבצע החלפת שמן + פילטר שמן בכל 30,000 ק"מ, או שנתיים (הקודם מביניהם).

כמו כן, מצויין כי רכב שרוב נסיעותיו הן בעלות אופי עירוני, צריך לעבור את הטיפול הנ"ל בכל (עד) 15,000 ק"מ.

מכיוון שהרכב שברשותנו עובר את רוב נסיעותיו בעיר, נסיעות שרובן קצרות יחסית, החלטתי להחמיר, ולבצע החלפת שמן + פילטר שמן בכל 5,000 ק"מ.

השמן שהיה עד כה במנוע הוא LM 5W40, סינטטי מלא, בעל רמת דירוג SJ.

עד כה הייתי מרוצה מהשמן, אך חשוב לציין כי הוא דליל יחסית ל-10W40, ובהמלצתו של איציק וחברי פורום נוספים, החלטתי לנסות את ה- ACDelco 10W40, חצי סינטטי, בעל רמת דירוג SL.

התרשמות:

הדבר הבולט ביותר שניתן להבחין בו הוא תקתוקים מאיזור השסתומים, שנשמעים בדקות הראשונות של עבודת המנוע, עד שהשמן מתחמם מעט.

לאחר שהשמן מגיע לטמפרטורת עבודה (אין ברשותי מד טמפרטורת שמן, אך ביצעתי את הבדיקה לאחר נסיעה בת 40 דקות), ניתן להבחין כי המנוע פחות שקט בסרק (שומעים זאת בקלות כאשר הרכב עומד ליד קיר/רכב חונה והחלונות פתוחים). עם ה-LM זה לא היה קורה.

בנוסף, ניתן לראות כי מחט הסל"ד מתייצבת ממש מעט נמוך יותר על הסקאלה,

על 600-650 גם לאחר שהגיע לטמפרטואת העבודה.

עם ה- LM סל"ד הסרק היה מתייצב על 650-700.

(מעט קשה לי לקבוע את הסל"ד בוודאות, משום שהסקאלה היא בקפיצות של 250 סל"ד, אך ניתן להבחין זאת בחדות עין).

עפ"י מחשב הדרך והנסיעות שביצעתי עד כה (כ-100 ק"מ), לא היו שינויים בצריכת הדלק.

מסקנות:

לדעתי, המנוע "מרגיש" מעט פחות טוב עם השמן הנוכחי.

בטיפול הבא כנראה שאנסה את ה- Motul 10W40, חצי סינטטי, בעל רמת דירוג SL (שאגב יקר יותר משמעותית).

אשמח לשמוע את דעתכם על המשך שימוש בשמן של LM 5W40 סינטטי מלא, ברכב זה.

כמו כן, אם למישהו יש נסיון עם המוטול הנ"ל- אשמח לשמוע.

בנוסף, הארות/הערות על קסטרול TXT 10W40, חצי סינטטי יתקבלו בברכה.

אפי.

אפי

יפה על הבחינה המעקב ושימת הלב לפרטים הקטנים....

עד היום השתמשתי לרוב בשמני LM חצי סינטטיים 10W-40( אריזה צהובה SLHD 102CST-LEHICTLAUF 40C;14CST-100C ו באריזה כחולה שדרגת צמיגותה מתקרבת לזו של שמן 10-30 סמיך-כבר לא נראה כל כך בשוק-SUPERLEICHTLAUF 92CST-40C;12CST-100C?

קרה שחרגתי ממינהגי ובשני קייצים השתמשתי שמן LM TROPICAL 20W-50HD מינרלי שהיה לא רע אך בכל זאת היו לו תופעות לוואי שהחלטתי להפסיק להשתמש בו,מדי פעם השתמשתי גם באסו אולטרה שגם היה לא רע אך בגלל שהוא 4 ליטר ולא 5 העדפתי את שימני ה LM (חוץ מזה המנוע גם עובד איתם יותר חלק ושקט משום מה)

היום אני משתמש ב 10W-40 מתוסף ב MOS2 אשר גורם לכך שדרגת הצמיגות ב 40 מעלות כמעט זהה לשמן הסינטטי שלהם שהיא 87CST כאשר השמן המתוסף דרגת צמיגותו 88 CST ב40 מעלות(הסינטטי דרגת צמיגותו ב 100C-14CST והחצי המתוסף 12CST)

עתה אני עומד לנסות גם את הסינטטי ולראות מה קורה...אך אני מאד מרוצה מהשמן הנוכחי בעל דרגת הצמיגות הנמוכה- המנוע עובד שקט ועגול והביצועים השתפרו פלאים כמו כן לאחר שימוש בשמן זה נעלמו תיקתוקים מעצבנים שהיו בסרק (כנראה שסתום שדפק)

לאחר שאחליף את השמן בעוד שבוע שבועיים -אפרסם את התרשמותי לגביו

אגב מכוניתי אינה צורכת כלל שמן כי אם מזיעה-אני מוסיף 1.5 ליטר בין טיפול לטיפול.

ניצן

פורסם
על הרכב החדש שלך.....

אין מה לחשוש משימוש בסוגי שמן שונים, כל עוד השמן מותאם למנוע ולאופי השימוש, כל זאת עפ"י הוראות היצרן.

כמובן שאני מקפיד להשתמש אך ורק בשמנים איכותיים, המיוצרים ע"י יצרנים מוכרים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

כל 5000 ק"מ החלפת שמן? הרכב שלך הוא נורמלי לחלוטין, הוא אפילו לא נהיה טיפה שחור, אני מאמין שהוא יוצא באותו צבע שהכנסת אותו. רק שתדע, מיותר לחלוטין להחליף שמן בתכיפות כזאת לרכב חדש שכזה.

חבל על הכסף.

פורסם
כל 5000 ק"מ החלפת שמן? הרכב שלך הוא נורמלי לחלוטין, הוא אפילו לא נהיה טיפה שחור, אני מאמין שהוא יוצא באותו צבע שהכנסת אותו. רק שתדע, מיותר לחלוטין להחליף שמן בתכיפות כזאת לרכב חדש שכזה.

חבל על הכסף.

ראשית, אל תקבע סתם עובדות, משום שלא ראית את השמן שניקזתי מהמנוע.

אינך יודע מהו אופי השימוש לי ברכב, כמה זמן הוא עמד בסרק, באילו עומסים הוא נסע ומהו מספר ההתנעות שהוא עבר.

השמן שניזקתי היה כהה משמעותית מהשמן החדש שמזגתי,

אבל:

טעות נפוצה היא לקבוע שכאשר השמן נהיה כהה יש להחליפו.

אחד ממרכיביו של השמן הוא חומר דטרגנטי, שתפקידו לנקות את המנוע מפיח, כתוצר של שריפת הדלק.

המיתוס על שמן כהה ובעל ריח של דלק שרוף כשמן שיש להחליפו - מנופץ.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

מה בדיוק רשמת? אתה לא ממש מובן.

שמן כהה מעיד על זה שהוא "עושה את העבודה". וזה טוב. לא אמרתי שצריך להחליף אותו, אל תכניס לי מילים לפה.

אתה יכול לקבוע מה שאתה רוצה, כל עוד שלרכב שלךך אין 400 כ"ס וטווין טורבו אין שום סיבה להחליף כל 5000 ק"מ גם אם תעמיד אותו על המנתק קבוע.

פורסם

גם לי נסיון דומה של תקתוקי שסתומים בהנעה עם השמן ACDELCO 10W40 ששמים במוסך המרכזי של פיאט (מדובר בפונטו HGT), בעיה שכמובן החלה כבר אחרי שבוע לאחר החלפת השמן.למרות כל התשבוחות שקראתי השבוע בפורום על השמן לדעתי הוא משום מה לא מתאים לרכב שלי ובשבוע הקרוב אני יחליף ככל הנראה ל LM או VALVOLINE ונראה אם יחול שיפור.

פורסם

אתה סותר את עצמך.

זה שהשמן נהיה שחור עדיין לא מעיד על ההחלפה, זה מראה שהוא עושה את העבודה. זה שאתה מחליף כל 5000 ק"מ לא נותן לך כלום, כי השמן עוד לא ממש "עבד". בקיצור, אתה סתם מבזבז כסף.

פורסם
אתה סותר את עצמך.

זה שהשמן נהיה שחור עדיין לא מעיד על ההחלפה, זה מראה שהוא עושה את העבודה.

זה בדיוק מה שכתבתי.

ושוב, אינך מודד את אופי השימוש של הרכב הנ"ל, ואין ראית את השמן שנוקז.

אני בטוח שאפשר להמשיך ולהשתמש בשמן הזה עוד מספר אלפי קילומטרים,

אך החלטתי להחמיר בנושא זה, עקב אופי השימוש ברכב.

האם מדובר בבזבוז של כסף? לכל אחד השיקולים הכלכליים שלו.

לי יש את שלי.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אפי

היום אני משתמש ב 10W-40 מתוסף ב MOS2

ניצן
אתה מתכוון לשמן הזה?

בכמה אתה משיג אותו?

יש אותו גם כאן אבל נראה לי יקר

07282.jpg

פורסם

אתה מתכוון לשמן הזה?

בכמה אתה משיג אותו?

יש אותו גם כאן אבל נראה לי יקר

אני לא משתמש בזה...זה מינרלי LM15W40 API SH

אני משתמש בזה:TEILSYNTHETIC(כלומר חצי סינטטי )

LM10W-40 API SJ/CF SH/EC/CF MOS2

ACEA A3/B3 MB229.1 VW 500 505

שימו לב ששמן זה מאושר גם ע"י פלקסווגן וגם ע"י מרצדס למרות שהוא מתוסף.

אתמול החלפתי באוטו אטם מיכסה שסתומים וכשהמכונאי הוציא את המכסה הסתכלתי מקרוב על הקמשפט

ולא ראיתי שום סימני שקיעה של חומר כלשהו החומר נשאר צף בשמן -אך לשמן זה גוון אפרפר מה שמעלה אסוציאציות של שמן משומש אך זה שמן מעולה-הרחבתי בנושא בשירשורים אחרים שלי בנושא שמנים.

אריזה אפורה 5 ליטר באוטו דיפו ביל"ו 160 ש"ח יקר אך שווה ולא ניתן להשיג במקומות אחרים

• תוכן חדש...