אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,393 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 463 צפיות
בקצרה: אני עוזר לחבר שגר במרכז ושיש לו דירה עם גג (הוא בעל מסוגלות נמוכה ואני עוזר לו היכן שאני יכול). על הגג יש שירותים, לא משהו מדהים, פשוט עבור האורחים שמתארחים על הגג מדי פעם. הדלת של השירותים היא לשם הענין דלת שפונה החוצה, לפגעי מזג האויר, אבל התקינו בזמנו דלת המיועדת לפנים הבית. היא דווקא מחזיקה מעמד לא רע אבל כעת לאחר למעלה מ- 20 שנים, מראה סימני גילה. בחיפושים אחר דלת כזו, כולל העלאת שיפוצניקים לגג, הוא הבין שמדובר ביצירת מופת מפעם, ושכבר לא ניתן למצוא דלתות במידות שכאלה (?). הוא אפילו ניגש לצפרדעי אשפה של שיפוצי דירות באזורו לראות אם זרקו שם דלת כזו. אני מבקש לדעת האם יש כיום בתי עסק/מפעלים המסוגלים לייצר דלת קטנה לפי מידה? האם הוא ראל…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 7 עוקבים
- 24 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זקוק די בדחיפות להחליף את המסך הישן שלי (דל 27 אינטש שחוגג יומולדת 9) מהסיבות הבאות: 1. מתחיל למות (צבע מעוות בקצוות) 2. מחמם כמו תנור (תאורה אחורית לא לד!) 3. רזולוציה 2560 * 1440 - יותר מדי בשבילי ומקשה על העיניים. עבדתי בשנה האחרונה על מסך 27 ברזולוציה HD 1920*1080 וזה היה בסדר גמור ועדיף מבחינתי. הכיוון כרגע הוא מסך 30 עד 32 אינטש, תקציב עד 4K ש"ח. שימוש לעבודה משרדית די רגילה, ללא דרישות יוצאות דופן. המסך כן צריך להיות מסוגל להסתדר בינתיים עם ה-X220 העתיק שלי, שמוציא עד 2560*1600 - לפחות עד שאחליף אותו סוף סוף. לא חשוב לי רמקול/מיקרופון/מצלמה מובנה. לכאורה המסך הזה עונה על הדרישות, רזולוציה טבעית 4K - מכפלה של רזולוציה HD, לכן אוכל בתור ה…
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 740 צפיות
היי אשמח לעזרתכם חלון אלומיניום על ציר , מנגנון הנעילה שלו התקלקל והוא מזיז רק את הפין נעילה העליון , הפין התחתון אינו זז עם ידית הנעילה בצד השני של החלון יש ארבעה ברגי פיליפס , האם כדאי להגיע למנגנון הנעילה \ המנוף צריך לפתוח את ארבעת הברגים האלה ? בלחיצה מעט חזקה על הפין התחתון הוא זז למעלה \ למטה תודה
הודעה אחרונה מאת AMOS, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 521 צפיות
הי לכולם אני זקוק לסיוע עברה שנה בבזק והמבצע של הספק נגמר-החלפתי ספק (מסלקום ל 099) לפני כמה ימים וקיבלתי באותו יום שם משתמש וסיסימה עדיין יש אינטרנט מהספק הישן מה הצעד הבא - כיצד אני מעדכן את הנתב לספק החדש? איך אני מתקדם? תודה
הודעה אחרונה מאת erez1111, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 713 צפיות
מכיון שאני יודע שיש פה כמה מומחי מיזוג , אודה לעזרה. מדובר על מיזוג של סלון ממד ומטבח . (מצ"ב שרטוט). דבר ראשון רציתי המלצה על דגם. הבנתי שתדיראן היא החברה הכי מומלצת במחירים העממיים. כל מתקין ממליץ על דגם אחר ואני הולך לאיבוד. הדגמים שקיבלתי עליהם המלצה הם : WIND 50/3P-IL תדיראן או TADIRAN SILENT WIND 47/3P (דירוג אנרגטי Aׂ) או WIND 47/3P-IL או תדיראן מסדרת wave המחיר של המיני מרכזי בין 7000-8300 תלוי דגם (בקניה לבד). שאלה ראשונה היא באיזה דגם לבחור ? שאלה שניה היא האם בפיצול של קניה לבד של המזגן + גבס + התקנה יצא יותר זול ? לדוגמא קיבלתי הצעה על wind 47/3p עם התקנה יוצא באיזור 12. על הגבס מבקשים 300 למטר (כולל ספוטים) . בכל הבית אין יו…
הודעה אחרונה מאת innvision, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 465 צפיות
שלום לכולם בעקבות 2 פריצות וחבלות (כולל לרכב חדש ע"י ילדים/נערים) זקוק להמלצה המלצה על קיט של 4 מצלמות אבטחה אלחוטיות (מספיק לדעתי) המחוברות ל NVR איכותי עם/ללא חיבור למסך לצורך אבטחה ביתית אם יש קישורים אשמח מאוד תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Yehuda and ruty, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אמא תמיד אמרה (ועדיין אומרת): חציל, צריך לבחור כך: צבע - סגול כהה עד שחור. מבריק. משקלו (הערכה כשאתה מניף אותו ביד) קל, יחסית לגודלו. ובכל זאת - עבור סלט החצילים שאני מכין - ישנה בעייה : החצילים מכילים גרעינים בכמות רבה מאוד ביחס לנפחם (לפעמים הם יותר מחצי חציל 🤥). המתכון שמכין - מכניסים את החצילים (עם כמה נקבים בכ"א במזלג) לתנור, לחום של 180 מעלות (על האש - עוד יותר טוב, מבחינת הטעם, אבל גם אם מתעתדים לעשות בבית על האש - אין כח לנקות את החרבון אח"כ...). מוציאים מהתנור לאחר שהחציל רך. מקררים. עם כף, מפרידים את כל פנים החציל (למעט גרעיניו - הם עפ"ר שחורים ומרים). מועכים במזלג (לא בבלנדר - בשל הרצון ל…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 700 צפיות
מדי כמה שבועות המשטרה מקימה מחסמום מלא על שדרות שבעת הכוכבים לכיוון מזרח מדובר בלפחות 5-6 ניידות עם לפחות 15 שוטרים הם לא עושים ינשוף, לא בודקים עבירות תעבורה - רק חוסמים את כל הנתיבים חוץ מאחד - ומאירים לתוך הרכב לכל רכב שעובר אני סקרן לדעת מה פשר הדבר
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
כידוע לכם תקופת האבטלה המזכה בקבלת דמי אבטלה לצעירים עד גיל 28 הסתיימה או מסתיימת כלומר הצעירים ללא עבודה הצטרכו להגיש לביטוח לאומי תביעה לקבלת קצבת קצבת הבטחת הכנסה זעומה של 1500-1800 ליחיד. האם נזכה לראות את הצעירים של המובטלים של ימינו נכנסים למעגל העבודה בעבודות יחסית לא נוחות כגון: בניין, ניקוי כבישים, קטיף וטיפול בקשישים ? אני בספק רב שנזכה לראות צעירים בני 21-28 לוקחים כול עבודה כמו ההורים שלנו.
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 893 צפיות
שלום, הזמנתי אתמול מאלי אקספרס ושכחתי להוסיף שם משפחה להזמנה יש רק שם שלי וכתובת+מספר טלפון שלחתי מייל למוכר אבל לא עונה. מה עושים במקרה כזה? פעם ראשונה מזמין מאלי אקספרס. זה לא נותן לי אופציה לבטל את המשלוח. תודה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
אנו גרים היום בחריש והחלטנו לעזוב את העיר. לא מעוניינים להשאיר את הדירה ברשותנו, אלא למכור. השאלה היא בנוגע למס רכישה על הדירה הנוספת - במידה ולא נצליח למכור את הדירה בחריש תוך שנה וחצי, האם יש תקדימים של התחשבות בכך שהדירה הראשונה עוד לא נמכרה, ודחיית תשלום המס ? או אופציה לתלשום חלקי וזמני, כאילו זו דירה ראשונה ? יש בחריש מאות דירות למכירה. הסיכוי שנצליח למכור בזמן הקרוב במחיר סביר הוא די אפסי. זה לא מונע מאיתנו לקנות את הדירה השנייה, אבל אם נצטרך לשלם 8% מהשקל הראשון למדינה, זה יכול להשפיע על התוכניות - נחכה שנמכור ורק אז נקנה. למישהו יש מושג? היה בסיטואציה שכזו בעבר?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. כמו בכותרת, למה במשפט הזה הולכים לעסקת טיעון? מנהל המכינה אמור לשאת באחריות מלאה מתוקף תפקידו. לא? מדוע שהעונש המקסימלי יהיה 3 שנים? Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
יש פה מושבניקים או קיבוצניקים שמכירים את השעון הזה? ספידומטר ומד סל"ד במכשיר אחד. תגידו בבקשה, מדוע מד שעות מנוע רלוונטי רק ל 1875 סל"ד? ומדוע סימן של PTO, אשר רשום לידו 540 ס"לד ממוקם על הסקלה ב 1700 סל"ד? תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
חושב על קנית דירה שניה להשקעה ומבקש את עזרת ההמון בשאלות מטה: 1. אין ניתן להימנע מתשלום שבח של 8% על דירה שניה ?, רעיונות יתקבלו בברכה. 2. חושב לממן את הנכס בלקיחת משכנתא על הנכס שברשותי אשר חופשי ממשכנתא, למי מכם יש מידע על הרבית המבוקשת על הלוואה מסוג זה ? הערות \ הארות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 530 צפיות
שלום לכולם, עוד כשבועיים אנחנו מתוכננים כ15 אנשים להגיע לחד נס ללילה, לפני ההגעה למקום לינה עלה רעיון ללכת לסיור יין וגבינות באיזשהו יקב\מחלבה. מצד אחד חשבו אולי עדיף שיהיה באיזור המקום לינה אבל מצד שני אם יש משהו ששווה את זה באיזור המרכז נעשה חצי דרך ליקב (מגיעים מהדרום) ומשם חצי דרך להמשך דרכינו. חשוב לנו שהמגוון גבינות יהיה עשיר וכמובן גם היין ולא במחיר מפוצץ כיס. מקריאה ברשת "יקב בזלת הגולן" עלה בהרבה מקומות. אשמח לעצות
הודעה אחרונה מאת bobi, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 494 צפיות
אנו רוצים לעבור לדירה שכורה בת 20+. בתכנון המקורי מכונת הכביסה מוקמה במרפסת פנימית שהיציאה אליה מתוך חדר, שמתוכנן להיות חדר הילדים. לאור זאת שאני לא מעוניין במכונת כביסה שתטרטר על הראש של הילדים ולהתחיל לחשב מתי אפשר להפעיל מכונה ומתי לא, אני רוצה למקם אותה במיקום אחר. במטבח יש מקום שנראה שתוכנן למכונת כביסה (רואים את הצנרת שסגרו עם פקקים מרובעים), ולכן אני רוצה למקם שם. ניקוז קיים, נקודת מים אין. לתחושתי אני יכול לחבר מפצל לברז ניל ולהוציא צינור הזנה למכונת כביסה. אותו דבר לגבי המדיח, שגם אליו לא ברור אם הגאונה עשתה הכנה. בעלת הבית לא הראתה נכונות לבצע השינויים על דעת עצמה, לכן אני שואל אם זה מסובך כמה יעלה לי הנזק. התכנון לגור בדירה ב-3 השנים הקרובות ו…
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 534 צפיות
יש צורך במצלמת אבטחה 1080p 5-8mp אלחוטית עם כרטיס sd 128 ג'יגה לפחות מחברה בארץ שלא יגיע למאות רבות.. לצערי אמזון מושבת בגלל הקורנה (יותר נכון מחיר המשלוח יקר בטירוף) אם אפשר למצוא גם התקנה לא יקרה אז בכלל וואו.. אם רלוונטי אז באזור אשקלון צריך לבצע את ההתקנה אם רק לקנות אז עד אזור גוש דן ודרומה עד בש
הודעה אחרונה מאת asa160, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, מכיוון שאין לי כרגע רכב, אך לוקח הרבה רכבים בהשכרה, אני מחפש לקנות מנשא אופניים אוניברסלי שיתאים לרוב המכוניות הקיימות היום בשוק. האם יש למישהו המלצה למנשא כזה? האם יצא למישהו להשתמש במנשאים של דקטלון? תודה רבה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת bobi, -
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין לבנות תבנית "אינגליש קייק" מעץ - לא משנה לי איזה סוג של עץ (טיפה יותר רחבה ועמוקה מאינגליש קייק רגיל) איך אני עושה את זה? האם פשוט הולך לנגרייה ומבקש קרשים והוא מרכיב לי במקום? ( זה עניין של 2-3 ברגים בתכלס מ4-6 קרשים.. ) או שפשוט לקנות את הקרשים ולבנות לבד? תודה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 8 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, מצאתי מקרר מעניין של חברת בוש בנפח 517 ליטר שמתאים לנו. לאחר בירור הבנתי שבוש וסימנס זו בעצם חברה אחת. האם המקררים עושים עבודה טובה ביחס למקררי LG או שמדובר בחברת מדבקה ? השאיפה למצוא מקרר כמה שיותר שקט לעשור הקרוב. אם ישנה איזו תקלה ידועה, אנא שתפו. תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 729 צפיות
1. היה לנו חריגות מוגזמות בצריכת מים לפי כמות הנפשות, וזאת כמובן גם לאור נזילה שהייתה באחד השירותים, הנ"ל תוקן אך עדיין הצריכה היא מוגזמת יחסית. וכרגע אין שום נזילה שנראית לעין 2. שכנים בבניין המליצו על התקנת מערכת אלחזור, רציתי לשאול האם זה באמת אפקטיבי? האם זה מתאים ויעיל לכל צנרת?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי בעיה במצלמה הזו שהתחילה מהיום בצהריים שמתריעה לי כל פעם שאני מניע שהתאריך והשעה לא מכוונים וצריך להגדיר מהטלפון שיסתכרן. ניסיתי לכוון דרך המצלמה ודרך האפליקציה בטלפון הכל טוב ויפה אבל ברגע שאני מכבה את הרכב ומניע שוב אז עוד פעם זה מתאפס וחוזר על הבעיה. מה יכולה להיות הסיבה ? ניסיתי לנתק מטען ולחבר ניסיתי להוציא ולהחזיר כרטיס זיכרון שום דבר לא עזר Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום שלום 1. קלות משקל 2. לא מחממות את האוזן 3. ישמשו גם לשיחות טלפון, אז חשובה איכות המיקרופון 4. לא נצמד לאף מותג, מחפש מקסימום VFM 5. חיבור בלוטוס כמובן אודה לעונים, ומי שיצרף לינק לרכישה בכלל יקבל תודה כפולה ומכופלת
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 730 צפיות
האם אני צריך נעליים גבוהות בכלל? מה יכול לעזור? יש מדרסים אורטופדיים בהתאמה אישית. הנעליים שלי כרגע- נעלי ריצה קלות של אדידס. אולי צריך לשקול החלפת סגנון... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 550 צפיות
אני רואה 6/6 אך קצת מטושטש בבדיקת אצל אופטמטריסט הוא אמר שהמספר שלי 0.5 למרות שראייתי 6/6 עם המשקפיים ראייתי יותר חד וברור השאלה אם כדאי להסתמך על אופטמטריסט?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לצורך תביעת נזיקין. הכוונה לכל מי שנוהג בלי מספר רישוי: קלנועית, אופניים, קורקינט
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 642 צפיות
שלום לכולם, מנסה להתקין פרקט לימינציה קוויק סטפ, אשר אמור להיות ללא פאזה (דגם clm1291). חיבור לאורך נעשה ללא בעיה, בחיבור לרוחב הלוחות נכנסים אחד לשני, אין קליק ותמיד אחד מתרומם (בדקתי את כל הלוחות בחבילה). הפרקטים ישרים וכך גם הרצפה. כל הנסיונות להכניס בזווית, עם דפיקה קלה וכדומה לא עוזרים. אין לי חשק לדבר עם החנות. רעיונות? עדכון: מכה חזקה על הלוח קיבעה אותו. Sent from my GM1900 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Momo1111, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 515 צפיות
ערב טוב מישהו כאן יודע האם יש אפשרות להוריד את התוסף הנ"ל שיעבוד בטאבלט? הכי קרוב שהצלחתי זה להוריד דפדפן Kiwi browser ולחפש דרכו, התוסף הופיע חלקית - היה סימון של אייקונים לירידת/עליית מחיר וכו' אך לא ניתן היה לפתוח פירוט מחירים ע"פ תאריך. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 497 צפיות
אני מעוניין לקנות קרוואן שיהיה מיועד להשכרה. מישהו יכול לתת לי חוות דעת? למה כן/לא? הוצאות נלוות?
הודעה אחרונה מאת orha12, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 493 צפיות
מדפסת הדיו שלי (ברדר) הלכה לעולמה אחרי שירות ממושך ואני מתלבט באשר ליורשת. הצרכים ביתיים ממוצעים (אני מעריך כ-3,000 דפים בשנה), כולל הצורך במכשיר משולב (סורק+פקס) וצבע. בהינתן האמור, השאלה היא האם לא כדאי להשתדרג למדפסת לייזר משולבת צבעונית, כאשר השיקול העיקרי מבחינתי הינו עלות התחזוקה השוטפת. למדפסת הדיו שלי קניתי ראשים תחליפיים בלבד בעלות של כ- 42 ש"ח לכיסוי ממוצע של 600 דף כל ראש - בחישוב גס - 7 אג' לדף . למדפסות ליזר צבעוניות יש טונרים תחליפיים - סט עולה כ-273 ש"ח ונותן כיסוי ממוצע ל-1,400 הדפסות צבע ו-2,500 דפים ש"ל = בחישוב גס 7 אג'' לדף + תוף שעולה בערך 100 ש"ח ומספיק ל-10,000 הדפסות, ובסה"כ 8 אג' לדף. כלומר, לכאו…
הודעה אחרונה מאת Nemesis,