Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צילמתי את התמונה הזו היום ממחשב הדרך של האלמרה (מצטער על האיכות, צילום בטלפון סלולרי).

הכיתוב למעלה זה כמות הליטרים שהמנוע מבזבז לכל 100 קילומטר במהירות הנסיעה הנוכחית.

Low%20Gas%20Milage.jpg

זה היה אחרי נסיעה של כ-15 דקות בדרך בין עירונית. יכול להיות שבאמת האלמרה עושה 5.21 ליטר ל-100 KM? אני מזכיר לכם שזה מנוע 1800 סמ"ק.

בנוסף, שמתי לב שאם אני נוסע על 70 כאשר התיבה האוטומטית בהילוך רביעי (כלומר רגל מאוד קלה על דוושת ההאצה וסל"ד מנוע של 1700 פחות או יותר) אני גם יכול להגיע ל-3.6 ליטר ל-100 ק"מ לפי מחשב הדרך (במידה ואני לא מאיץ מעל 70).

יכול להיות באמת שהמנוע כל כך חסכוני או שפשוט מחשב הדרך פשוט אופטימי מידי?

פורסם

בהחלט יכול להיות, אבל תזכור שמדובר על נסיעה סטרילית - זה לא קורה בחיים היומיומייים

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יכול להיות כי מדובר בצריכה רגעית בתנאי נסיעה מסוימים.

ברור שאם תסע עמוס בנוסעים ובעליה התוצאה תהיה "קשה" בקצה השני של הצפיות שלך, במילים אחרות צריכה גבוהה.

פורסם

אצלי , גולף GTI מצ'ופפת, טורבו, 1800 סמ"ק וקצת יותר סוסים מהאלמרה, אני רואה 5.6 ליטר ב 100 קמ"ש ו 4.4 ב 80, ככה שזה הגיוני, ואף מעט בזבזני (באופן יחסי)...

אך הלוואי (או שלא...) והחיים היו מלאים בקו ישר ב 80-100 קמ"ש. אתה צריך לזכור שבנסיעה יש לך המון האצות, וכמו שיש לך רגעים שהממוצע כזה יפה וחסכני, יש רגעים של בזבזנים מאוד ש"הורסים" את הממוצע הזה, כמו למשל האצות (במיוחד חזקות ובהילוך נמוך), עליות ועוד...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אני יוצא עכשיו לנסיעה של 40 דקות לכיוון צפון, אני אנסה לאפס את מד תצרוכת הדלק לפני הכניסה לאיילון ונראה מה נקבל אחרי 40 דקות של נסיעה בתנאים אמיתיים...

פורסם

נראה לי שמחשב הדרך שלך התמסטל מאידי הדלק:-P

אין מצב שאלמרה עושה 1:19. אפס מד מרחק בכל מילוי מיכל ועשה חשבון.

פורסם

דווקא האלמרה שלנו 1.6 דור קודם (N15B)

עושה 1:12.5 בעיר (90% בעיר)

ככה שזה לא כזה רחוק מהמציאות...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מדובר בממוצע ריגעיכמו שאמרו קודמי אתה לא נוסע כל חייך ב80 קמ"ש הכביש ללא עליות וירידות.

כשמודדים ממוצע מודדים ל"אורך" מיכל דלק ולא לפי זמן.

תנסה לתת קיק-דאון ותראה מה קורה לצריכת הדלק (20:100).

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
דווקא האלמרה שלנו 1.6 דור קודם (N15B)

עושה 1:12.5 בעיר (90% בעיר)

ככה שזה לא כזה רחוק מהמציאות...

40 אחוז כמעט זה בשבילך "לא רחוק מהמציאות" ??? :shock:

פורסם

אתם והגזמה זה ממש שני קווים מקבילים.

למה שלא תבדוק בשיטה המקובלת?

גם טויוטה קורולה חדשה כשעוזבים גז מראה 35 קילומטר לליטר....

פורסם

למי שהיה סקרן. איפסתי את מד צריכת הדלק הממוצעת ויצאתי לנסיעה של כשעה על איילון וכביש החוף. האלמרה עשתה 6.5 ליטר ל- 100 ק"מ. זה יוצא 1:15....

לא רע ל-1800.

פורסם

אני הצלחתי להוציא מפיאט סטילו JTD צריכת דלק ממוצעת של קצת מעל 45 ק"מ לליטר. זה מה שמחשב הדרך מראה כשנוסעים שעה בירידות על בלימת מנוע.

וזה ממש לא קשור לנסיעה ממוצעת.

פורסם
למי שהיה סקרן. איפסתי את מד צריכת הדלק הממוצעת ויצאתי לנסיעה של כשעה על איילון וכביש החוף. האלמרה עשתה 6.5 ליטר ל- 100 ק"מ. זה יוצא 1:15....

לא רע ל-1800.

שוב הבדיקה היא לא מדויקת:

1. מלא מיכל שלם

2. אפס מד צריכת הדלק וכ"ו

3. סע עד שהנורה של מיכל מתחילה להבהב. (נניח שנסעת X ק"ם)

4. מלא מיכל שלם (נניח שמילאת Y ליטר)

התצרוכת הממוצעת (Z) שלך תיהיה: Z=X/Y

ואז חזור ודווח על התצרוכת של ALMERA 1.8 אוטומט.

הערה - הבדיקה הזאת גם לא מדויקת 100% כי קשה לאמוד במדוייק את כמות הדלק שנצרכה, יש אולי גם זיוף של מד קילומטרים.

בהצלחה.

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

וזו , ילדים - הסיבה שבעטייה אסור להאמין למחשבים.

קצת הסבר. המחשב מודד את כמות הדלק שהוזנה באותו רגע למנוע ואת המהירות בה נוסע הרכב, ועל פיה מחשב את הצריכה .

אין שום קשר לצריכה ממוצעת. אם תקבעו לבנה על דוושת הגז , תשימו את האוטו במסלול שטוח לחלוטין (אפשר מעגלי , לצורך העניין) ונקי מרוחות כלשהן - אז תקבלו את הצריכה שמופיעה במחשב הדרך.

מעבר לזה ? בולשיט.

ידידנו מההודעה הקודמת הסביר כיצד בודקים צריכה ממוצעת עם סטייה סבירה. מספיק לטחון מים.

• תוכן חדש...