Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גלאי או משבש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להתקין מיגון לרשיון הרכב.

בדקתי קצת את הנושא, ואני מתלבט אם לרכוש גלאי או משבש

לפי מיטב הבנתי, גלאי יעיל נגד מצלמות למיניהן, אך לא יעיל כנגד ממל"ז, ולעומת זאת משבש יעיל אך ורק נגד ממל"ז.

בהנחה שאין באפשרותי לרכוש את שניהם מבחינה תקציבית, איזה עדיף מבחינת יעילות בארץ?

כמו כן, היכן ניתן לרכוש במחיר סביר? (והתקנה טובה)

פורסם

לדעתי עדיף משבש כי את המצלמות אפשר לזכור ומיקומן קבוע ולא משתנה לרוב.

לעומת זאת מלכודות לייזר משתנות והם הבעייה העיקרית של רוב נהגי ישראל.

לגבי סוג משבש, אופן התקנתו ופרטים נוספים תשלח לי ה.פ.

Veni Vidi Vici

פורסם

קודם כל מחירים:

גלאי וולנטיין1 (לא לקנות שום דבר אחר) - 399$ + משלוחה לארה"ב + מישהו שיהיה שם ויביא לך את זה. (הם לא שולחים מחוץ לארה"ב)

משבש - בסביבות 2000+ ש"ח, לפני התקנה (300-600 שקל, תלוי איפה). התקנה איכותית וקבועה ברכב חובה, אין אפשרות להעביר בין רכבים כמו גלאי.

חוקיות:

גלאי - חוקי לחלוטין, משבש - בתחום האפור של החוק, אף אחד עוד לא ישב בכלא על השימוש בו, אבל כנראה עוד לא נאמרה המילה האחרונה בתחום. הבעייתיות רק בשימוש, החזקתו חוקית.

שימוש:

גלאי - מגלה מצלמות (קבועות + כאלו שמותקנות בניידות שחונות בצד הכביש), לא הכרחי אם אתה כבר יודע לזהות את הרכבים האלו בראש ונוהג תמיד במוד פארנויה.

משבש - יעיל מאוד אבל נגד אקדח לייזר בלבד. (שהוא אמצעי האכיפה הנפוץ והרווחי ביותר של המשטרה כיום)

תעשה את השיקולים שלך, זה גם תלוי באיזה כבישים אתה נוסע.

אם אתה נוסע הרבה בכבישי הדרום למשל, שם הלייזר יותר נפוץ. (ניידת-מצלמה חונה באמצע המדבר מושכת תשומת לב, ויש הרי זמן להאיט עד שחולפים אותה, המדידה+צילום הוא של התחת של הרכב)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...