Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר התחלנו...

מאיפה משיגים כזה רדיו לוהט???

נראה לי כשסבתא שלי באה מפולין ב-1935 היה כזה רדיוטייפ באונייה.

יש למישהו רדיודיסק לתרום לבחור? אונו כזאת מושקעת עם רדיוטייפ... חראם.

אה, וגם שנה טובה לכולם!

הרדיו שאתה רואה בתמונה סולק מהרכב עוד בחודש יולי 2005. התמונה ישנה- מיוני 2005.

כעת מותקן רדיו דיסק mp3 של "סופר סאונד" שהותקן במפגש פיאט הראשון ע"י עידו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני תמיד ממלא לרדיאטור נוזל קירור ייעודי ירוק ולא חס וחלילה מים מהברז.

לפיאט היצרן ממליץ למלא פראפלו אבל אני לא משתמש בזה.

איך נוזל קירור יעודי יכול להיות יעודי אם היצרן לא מייעד אותו לדגם של הרכב?! :?

אם לא תהייה רוח בשבת (לא הולך לגלוש) ובא לך להחליף את הטרמוסטט בבית דבר איתי.

פורסם
הרדיו שאתה רואה בתמונה סולק מהרכב עוד בחודש יולי 2005. התמונה ישנה- מיוני 2005.

כעת מותקן רדיו דיסק mp3 של "סופר סאונד" שהותקן במפגש פיאט הראשון ע"י עידו.

קבל את התנצלותי הכנה...

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון ביניים:

רק היום, מסיבות שונות ומשונות נסעתי למוסך.

בעל המוסך סירב לבקשתי הטלפונית להזמין תרמוסטט בטענה שאולי זו לא הבעיה, ויכול להיות שלוח השעונים מזייף.

התייצבתי שם היום בבוקר לאחר נסיעה של 7 ק"מ (עדיין חום מנוע על האפס ואין חימום) ובעל המוסך בדק את הצינור העליון והתחתון וכך קבע שהתרמוסטט תפוס או שאין בכלל תרמוסטט. (איזה יופי, עשיתי את הבדיקה הזו גם בלעדיו..)

בכל אופן הרכב ייכנס ביום ראשון או שני למוסך לתיקון התקלה (לאחר שהוא יזמין את החלק).

עדכונים לגבי עלות החלק בשבוע הבא.

פורסם
גיא שלום רב!

עלות הטרמוסטט זניחה.(כ100 שקל לפי ממוצע שקראתי עכשו בין חברי הפורום )עד כמה שזכור לי הטרמוסטט מגיע כמכלול אחד(בית +טרמוסטט בתוכו), בהזדמנות זאת רוקן את המים על ידי פירוק צינור התחתון, הנע את הרכב שוב למספר שניות, כדי לרוקן

את הנוזלים האחרונים שנשארו במערכת, סגור את הצינור הצטייד מראס במיכל פרפולו , שהוא נוזל קירור יעודי לפיאט, מלא את מערכת הקירור בנוזל , הנע את הרכב עד לחמומו ופתיחת הטרמוסטט, נקז אוויר דרך

הפקק הנמצא בחלקו העליון של הרדיאטור כמדומני, וסע לשלום!

דווח בפורום באם חל שיפור , בחום מי הקרור לאחר החלפת הטרמוסטט!

המשך לשבח אותי בפורום מכוניות בתפוז!

בברכה

צביקה

תבדוק טוב איזה פרפלו מכניסים לך לרדיאטור, ישנם מספר סוגים לדגמים השונים של פיאט.

בפעם הראשונה שהחליפו לי נוזל קירור במוסך, (דרשתי את הבקבוק) זה היה 50% פרפלו ו- 50% מיים מטופלים.

כאשר הגיע העת שוב להחליף את נוזל הקירור (הפעם עשיתי זאת בעצמי) ניגשתי לחנות לחלפי פיאט, ושם המוכר אמר לי שלדגם שלי יש סוג ספציפי שמתאים.

שים לב :idea:

SENA לשעבר

פורסם
עדכון ביניים:

רק היום, מסיבות שונות ומשונות נסעתי למוסך.

בעל המוסך סירב לבקשתי הטלפונית להזמין תרמוסטט בטענה שאולי זו לא הבעיה, ויכול להיות שלוח השעונים מזייף.

התייצבתי שם היום בבוקר לאחר נסיעה של 7 ק"מ (עדיין חום מנוע על האפס ואין חימום) ובעל המוסך בדק את הצינור העליון והתחתון וכך קבע שהתרמוסטט תפוס או שאין בכלל תרמוסטט. (איזה יופי, עשיתי את הבדיקה הזו גם בלעדיו..)

בכל אופן הרכב ייכנס ביום ראשון או שני למוסך לתיקון התקלה (לאחר שהוא יזמין את החלק).

עדכונים לגבי עלות החלק בשבוע הבא.

איזה מוסך זה?

אולי לפני ששוחטים אותך במחיר תעשה סקר שוק קטן במס' מוסכים שממומלצים בצפון ע"י חברי הפורום.

פורסם

אני לא משתמש בפראפלו אלא במי קירור סטנדרטיים ירוקים.

זה לא ריאלי שאחרי 13 שנה שהרכב על הכביש אני יתחיל למלא פראפלו.

לגבי המוסך: מדובר במוסך "ראם" במתחם מועצה איזורית מגידו, ליד עין העמק ויוקנעם. המחירים שלהם הוגנים.

פורסם

שלום,

ברצוני לספר לך, כי אם שומרים על האונו כמו שצריך- אין בעיות.

הדבר החשוב ביותר הוא ניקוי יסודי של מערכת הקירור, כולל כל המעברים במנוע- בהנחה שראש המנוע והאטם במצב טוב.

כדאי לשטוף מספר פעמים את כל המערכת, כולל בתוך המנוע במים. לאחר מכן להכניס ולנקות רדיאטור ולהחליף צינורות מים- יש כאלה שממליצים על נוזל ניקוי מיוחד ויש כאלה שנרתעים מזה.

יש להקפיד להשתמש בפארפלו בלבד- גם אם לא השתמשת , תתחיל מעכשיו, ועם 50% מי גשם, או מים רכים אחרים.

מנסיוני, (אונו 93, יד ראשונה, 10700 ק"מ. ) זו הדרך היחידה.

הטרמוסטט כנראה נתקע בגלל כל הג'יפה ההיסטורית שהיתה במערכת הקירור. אצלי זה עד היום עובד, כי פראפלו כולל תוספי שימון מיוחדים למשאבה ולטרמוסטט.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

גיא,מחזק את דברין של זביר , עבור לשימוש בפרפלו!

לעולם לא מאוחר לעבור למי קירור מקורים, ששומרים על משאבת המים לאורך ימים, ומונעים אבנית וקורוזיה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

(הרכב עבר 113000 ק"מ, רדיאטור חדש) זה לא כדאי מכיוון שהאוטו הזה מאבד מים ולכן חבל להשקיע בפראפלו שייעלם מהרדיאטור.

הרכב במצב שמור מאוד חיצונית, פנימית ומכאנית. ספר טיפולים מלא.

פורסם
(הרכב עבר 113000 ק"מ, רדיאטור חדש) זה לא כדאי מכיוון שהאוטו הזה מאבד מים ולכן חבל להשקיע בפראפלו שייעלם מהרדיאטור.

הרכב במצב שמור מאוד חיצונית, פנימית ומכאנית. ספר טיפולים מלא.

גיא אתה לא שם לב ששנה וחצי אתה סותר את עצמך ואפילו איציק העיר לך על כך מספר פעמים!

מדוע אם האוטו שמור, אתה לא בודק ומסדר את עיניין איבוד המים?!

בברכה

צביקה

פורסם

מכיוון שמדובר באיבוד מים קטן ביותר, ובבדיקת לחץ שבוצע פעם לא נמצאה הסיבה לאיבוד המים.

אני זוכר שאיציק כמה פעמים העיר על כך ואני השבתי לו שאם הוא רוצה הוא מוזמן לכאן כדי לראות את הרכב ולנהוג בו לפני שהוא מחליט אם הוא שמור או לא... :wink:

פורסם

עדכון סופי- פירוט הקבלה מהמוסך:

ראשית חשוב לציין שעובדי המוסך באו ולקחו את הרכב מהבית וגם החזירו אותו, ולכן מחיר העבודה בהתאם.

עבודה- החלפת טרמוסטט: 120 ש"ח.

פירוט החלפים:

טרמוסטט (לא ידוע מקורי או תחליפי):86.00 ש"ח.

ח. אטימה: 4.00 ש"ח.

תרכיז קירור (3 ליטר): 45.00

הרכב נוסע מעולה, חום המנוע כבר לא יורד לאפס אלא הוא בנסיעה מהירה 2 קוים לפני האמצע, יש חימום (מזה חימום, זה סאונה), המאוורר נדלק שמד החום טיפה לפני האמצע ומתכבה שמד החום קו אחד לפני האמצע.

גם בעליה במאמץ הוא לא עבר את האמצע.

האם המחירים סבירים?

פורסם

המחירים סבירים!

שביעות רצונך נקנתה בזול מאד.. מברוק!

תרמת למכוניתך תרומה גדולה, אשר תורגש מיידית בסאונה בתא הנהג , ובחסכון בדלק!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...